Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07/10/2016

Accu Lenovo L10C6Y02

Dell heeft nieuwe laptops in de Inspiron-lijn aangekondigd met beelddiagonalen van 13 en 14. Daarnaast brengt het bedrijf een nieuwe Vostro-laptop op de markt met een 13-scherm. Alle nieuwe machines zijn voorzien van Sandy Bridge-cpu's.Dell bouwt met de Inspiron 13z en 14z naar eigen zeggen voort op de designfilosofie die het eerst bij de XPS 15 heeft toegepast, tegen een betaalbare prijs. De machines kunnen uitgerust worden met Core i3 of Core i5-processors, tot 8GB geheugen en naar keuze een harde schijf of ssd. Voor de grafische berekeningen wordt geleund op de igp van de cpu.

Video kan uitgevoerd worden via de hdmi-poort, maar het is ook mogelijk om via Intels WiDi-technologie beelden draadloos over te sturen. De Inspiron 13z en 14z zijn verder nog voorzien van een chiclet-toetsenbord, een webcam, en bluetooth en usb 3.0. Het scherm van beide varianten heeft een resolutie van 1366x768 pixels. Wat de 13z moet gaan kosten, is nog niet bekend; de 14z begint bij 599 dollar. Voor zakelijke gebruikers komt Dell met de Vostro V131. Deze 13,3-laptop wordt naar keuze uitgerust met een zuinige Celeron 847-cpu, of met reguliere Core i3-2310M- of Core i5-2310M-processors. Dell claimt de accuduur, vergeleken met de V130, flink verbeterd te hebben en biedt gebruikers bij de V131 daarbovenop nog eens de mogelijkheid om de accu te vervangen voor een krachtiger exemplaar. Er komen een 4-cellsaccu met een capaciteit van 44Wh en een 6-cellsvariant van 65Wh, afhankelijk van de andere gekozen hardware.

De notebook weegt 1,63kg en is voorzien van een vingerafdruklezer, bluetooth en usb 3.0, en een harde schijf met free fall sensor. In sommige landen is het ook mogelijk om de machine met een ssd te laten uitrusten. Het toetsenbord is van het chiclet-type en kan optioneel met backlight geleverd worden. Behalve een reguliere wifi-n-antenne, is het ook mogelijk om lte- of wimax-ondersteuning te laten inbouwen. De goedkoopste editie van de Vostro V131 moet 499 dollar gaan kosten.De overheid zal volgend jaar een tijdelijke thuiskopieheffing van 5 euro op elke nieuwe pc en laptop invoeren. Ook smartphones met meer dan 16GB en tablets met meer dan 8GB krijgen een heffing van 5 euro. Av-apparatuur krijgt een thuiskopieheffing van maximaal 2 euro, terwijl voor optische media 3 eurocent betaald moet worden.

Dat heeft staatssecretaris Teeven bekendgemaakt. De thuiskopieheffing gaat gelden voor diverse apparaten en media. Zo zal in 2013 voor elke nieuwe pc of laptop een vast heffingsbedrag van 5 euro gaan gelden, ongeacht de geboden opslagcapaciteit. Een tablet met minder dan 8GB aan opslag krijgt een heffing van 2,50 euro, daarboven dient 5 euro betaald te worden. Voor smartphones ligt deze grens op 16GB. Voor settopboxen en pvr's met meer dan 160GB dient eveneens 5 euro aan thuiskopieheffing betaald te worden, terwijl een externe hd-drive ongeacht de capaciteit een heffing van 1 euro krijgt.Teeven stelt dat de thuiskopieheffing een jaar zal gelden. Verder zal de heffing op minidisks en analoge video- en audiocassettes geheel verdwijnen omdat deze opslagmedia nauwelijk nog verkocht worden.

De staatssecretaris, eerder voorstander voor afschaffing van de regeling, zegt de heffing noodgedwongen te moeten invoeren in afwachting van nieuwe wetgeving. Daarin moet een nieuw systeem ingevoerd worden waarbij de huidige stand van zaken in de consumentenelektronica wordt meegenomen.Volgens Teeven zal de regeling gaan gelden voor circa 250 fabrikanten en importeurs. Zij moeten aan Stichting de Thuiskopie informatie doorgeven hoeveel apparaten zij hebben geïmporteerd of verkocht. Dezelfde plicht is er voor verkopers. Teeven schrijft dat het in de meeste gevallen gaat om internationaal opererende bedrijven die in andere landen al te maken zouden hebben met vergelijkbare heffingen en informatieverplichtingen.

De staatssecretaris stelt verder dat het bedrijfsleven, dat ageerde tegen de thuiskopieheffing, nauwelijks gebruik heeft gemaakt van inspraakmogelijkheden in het zogenaamde SONT-overleg. Binnen SONT zijn de tarieven voor de heffing bepaald. Teeven roept de partijen op om nog voor 1 januari 2013 nadere afspraken te maken over de invoering van de nieuwe heffingen en het kabinet daar in december over te informeren.Tijdens een research-symposium in Brussel toonde Intel een prototype van zijn Light Peak-interface, die in een laptop was ingebouwd. De techniek moet een optisch alternatief voor traditionele, elektrische i/o-kabels gaan vormen.

Intel liet tijdens het Intel Developer Forum in Las Vegas al een prototype van zijn Light Peak-zender annex ontvanger zien, maar inmiddels hebben de onderzoekers van Intel de optische module in een laptop weten onder te brengen. Tijdens Intel Research Europe, waar het bedrijf zijn onderzoeksinspanningen in Europese Labs presenteerde, demonstreerde het Photonics Technology Lab een Light Peak-laptop. Via optische vezels werden gegevens gestuurd naar een verdeeldoos, die een hdmi-signaal en webcamstream splitste. De vier optische vezels werden in een standaard-usb-kabel verpakt.

Light Peak moet op relatief korte termijn een alternatief vormen voor elektrisch bedrade kabels als hdmi-, usb- en netwerk-kabels. De signalen worden via optische vezels verstuurd, waarbij het originele protocol gehandhaafd blijft, wat de implementatiedrempel voor fabrikanten moet verlagen. Dit maakt het bovendien mogelijk om verschillende signalen, zoals een hdmi-videosignaal en een usb-signaal, tegelijk over dezelfde kabel te versturen. De huidige, door Intel geproduceerde modules beschikken over twee zend- en twee ontvangstkanalen, waarvan de snelheid 10Gbit/s per kanaal bedraagt. In toekomstige versies kan deze snelheid tot 100Gbit/s worden verhoogd.

De modules en verdeeldozen verkeren in een vergevorderd prototype-stadium; volgens Intel zal de nieuwe standaard eind dit jaar volledig zijn gedefinieerd. In de loop van 2011 zouden fabrikanten vervolgens Light Peak-modules in hun hardware kunnen inbouwen. Welke meerprijs de modules met zich meebrengen, konden de ontwikkelaars niet zeggen; dat zou aan de fabrikanten zijn.Dell heeft zijn Inspiron-serie notebooks een update gegeven. De Inspiron R-serie, met beeldschermdiagonalen van 13 tot 17 inch, krijgt een upgrade naar Core i5-processors en ook AMD komt aan bod.Dell heeft zijn klanten de mogelijkheid gegeven de 13R, 14R, 15R en 17R-Inspirons met een Intel Core i5-processor uit te rusten. De laptops, die beeldschermen met diagonalen van respectievelijk 13, 14, 15,6 en 17,3 inch hebben, kunnen verder worden uitgerust met maximaal 8GB ddr3-geheugen. Een harde schijf van maximaal 500 of 640GB en een rotatiesnelheid van 5400rpm zorgt voor de opslag; de exacte specificaties zijn afhankelijk van het laptop-model.

Als grafische chip kan worden gekozen voor een in de Core i5 ingebouwde grafische chip of een Radeon HD5470 met 512 MB of 1GB geheugen. Het scherm is in alle gevallen een led-backlit lcd met ingebouwde 1,3 megapixel-webcam. Bij het 13-model is een externe optische drive optioneel; bij de overige modellen kan voor een interne dvd- of blu-ray-drive worden gekozen. Uiteraard zijn standaarden als gigabit- en wireless-n-netwerk beschikbaar.Het buitenbeentje, de Inspiron M501R, is een op AMD-processors gebaseerde laptopserie die met AMD's Phenom II-processors kan worden uitgerust. Ook deze notebooks krijgen maximaal 8GB ddr3-geheugen en hebben een harde schijf van maximaal 640GB. Het led-backlit breedbeeldscherm van 15,6 en 1280x720 pixels wordt aangestuurd door een M880G-chipset, waarin een Radeon HD 4250-videochip schuilgaat. Optioneel is een Mobility Radeon HD 550v-kaart in te bouwen. Dell introduceerde de vernieuwde laptops nog niet formeel; prijzen en beschikbaarheid zijn ook nog niet bekend.

Een Canadees bedrijf heeft een laptop ontwikkeld met twee beeldschermen van 17 inch. De twee displays schuiven over elkaar heen om zij aan zij gebruikt te worden, maar de laptop kan tevens met een enkel scherm functioneren.Het Canadesse bedrijf gScreen werkt al ongeveer twee jaar aan de laptop met dubbele display, maar heeft inmiddels een pagina online gezet waar de laptop besteld kan worden. De laptop, die het bedrijf SpaceBook noemt, zal in twee varianten geleverd kunnen worden: het 'instapmodel' krijgt een Core i5-560M-processor aan boord en beschikt over 4GB ddr3-geheugen, terwijl het topmodel een quadcore Core i7-740QM-cpu krijgt met 8GB werkgeheugen. Beide processors zijn van Intels voorlaatste generatie: ook de Nvidia GTS250M-videokaart met 1GB geheugen is niet de meest moderne kaart.

Beide laptops worden voorzien van twee 17-beeldschermen met de volle hd-resolutie van 1920x1080 pixels en een led-backlight. De specificaties van beide versies zijn, afgezien van de cpu en geheugen, identiek: een 500GB harde schijf met een rotatiesnelheid van 7200rpm zorgt voor de opslag en schijfjes passen in de dvd-brander. Tevens behoren een kaartlezer, audiopoorten, draadloos en bedraad netwerk, een esata- annex usb-poort en een firewire-aansluiting tot de uitrusting.De componenten zijn ondergebracht in een behuizing die deels van een magnesiumlegering is gemaakt. Desondanks weegt de bijna vijf centimeter dikke laptop met zescel-accu nog altijd ongeveer vierenhalve kilogram. De dualcore-versie van de SpaceBook 17 kost 2395 dollar, terwijl voor de quadcore 2795 dollar moet worden betaald. Die prijs lijkt, afgezien van de twee 17 inch breedbeeldschermen, redelijk hoog voor hardware die ietwat verouderd is.

Tijdens een persbijeenkomst aan de vooravond van de Computex-beurs in Taipei heeft Asus zijn UX21-laptop geïntroduceerd. De aluminium ultraportable is op zijn dikste punt 17,6 millimeter dik en beschikt over een Sandy Bridge-cpu.De volledig uit één stuk aluminium opgetrokken laptop is minimaal 3 en maximaal 17,6mm dik, en weegt 1,1 kilogram. De UX21 komt pas in de loop van september op de markt. Wat de prijs wordt, wilde Asus nog niet bekendmaken. Wel maakte het Taiwanese bedrijf enkele specificaties bekend. In de 17,6mm dikke laptop kan een Core i3-, i5- of i7-processor gestoken worden. Ook zal de laptop beschikken over een nog onbekende ssd met sata-600-interface. In eerste instantie komt een 11,1-model op de markt, met een resolutie van 1366x768 pixels.

Les commentaires sont fermés.