Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

18/10/2016

Accu Dell 312-0859

De genoemde consumentenmodellen zijn vanaf 16 juli verkrijgbaar. De Satellite X200 tegen een prijs van 2499 euro, aan de Qosmio G40 hangt een prijskaartje van 2999 euro en de Satellite A210 moet rond de 700 euro gaan kosten. Wanneer en tegen welke prijs de R400 op de markt komt, is nog niet bekend. De R500 verschijnt in juli en gaat 1799 euro kosten, de versie met ssd volgt in augustus voor een prijs van 2299 euro.
HP heeft zijn kwartaalomzet uit de verkoop van laptops ten opzichte van vorig jaar zien dalen en die van desktops zien stijgen. Daarmee doorbreekt de fabrikant een jarenlange trend. Vooral de low-end markt zou matig draaien.

De omzet van HP uit de verkoop van notebooks daalde met 3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar, terwijl die uit de verkoop van desktops met 13 procent toenam. HP gaf geen details over het aantal verkochte notebooks, maar de notebook-omzet is, zoals dat al een aantal jaren het geval is, nog wel groter dan wat het bedrijf met desktopsystemen binnenhaalt. In totaal verkocht het bedrijf in het afgelopen kwartaal 2 procent meer computersystemen, waarmee het volgens eigen zeggen nog steeds marktleider is. HP moest de omzet vooral uit de zakelijke markt halen: daar steeg de omzet met 20 procent, terwijl die voor de consumentenmarkt met 10 procent daalde. In totaal steeg de omzet uit de Personal Systems Group van het bedrijf met 4 procent tot 10,3 miljard dollar.

De matige prestaties op consumentengebied waren voornamelijk zichtbaar bij low-end notebooks en zijn voor een groot deel het gevolg van onze resultaten op de Chinese markt, zei Leo Apotheker, ceo van HP. Volgens hem gaat HP eraan werken om de naamsbekendheid en distributiekanalen in China te verbeteren. Ook in andere landen was de vraag in het afgelopen kwartaal echter matig, moest hij toegeven.HP zag de winst en de omzet stijgen met respectievelijk 5 en 8 procent naar 2,54 en 33,28 miljard dollar. Vooral de Enterprise Storage and Servers- en Networking-bedrijfsonderdelen waren verantwoordelijk voor de groei.Recent bevestigde Asus dat het nog dit jaar een laptop volgens het Classmate-concept van Intel gaat leveren. Er zijn nu meer details over de de Eee PC, de naam die Asus er aan heeft gegeven, bekend geworden.

Momenteel zou Intel beginnen met de massaproductie van het Oak Trail-platform van Atoms voor tablets. Die productie moet in december van dit jaar op stoom komen. Oak Trail bestaat uit Lincroft-Atoms in de Z600-serie, gecombineerd met de Whitney Point-chipset. Het moet vooral het verbruik ten opzichte van het huidige Atom-platform terugbrengen, zodat tablets met de chips een lange accuduur krijgen. De eerste tablets op basis van Oak Trail moeten vervolgens in 2011 uitkomen. Een nieuw Atom-platform voor netbooks komt er ook, al begint Intel de productie hiervan pas in de tweede helft van 2011. De eerste netbooks komen dan naar alle waarschijnlijkheid pas in januari 2012 uit.

De Canadese computerleverancier Eurocom zal vanaf mei een laptop met daarin een Intel Core i7-processor in zijn assortiment opnemen. Het bedrijf positioneert de laptop als 's werelds meest krachtige x86-desktop-vervanger.Laptop met Core i7-cpuDe laptop zou naar keus met een Core i7 920, 940 of 965 kunnen worden uitgerust, goed voor kloksnelheden van respectievelijk 2,66GHz, 2,93GHz en 3,2GHz. Eurocom gaf het mobiele Core i7-systeem de naam D900F Phantom i7 en levert maximaal 8GB ddr3-geheugen met een kloksnelheid van 1066MHz of 1333MHz. Het 17 grote breedbeeldscherm, dat afhankelijk van de uitvoering 1920x1200 of 1600x1050 pixels kan weergeven, wordt aangestuurd door een Nvidia-videokaart met een GTX280- of een 9800GTX-gpu. Ook kan voor een Quadro FX3700-videokaart van dezelfde fabrikant worden gekozen.

Voor het opslaan van data beschikt de Phantom over drie harde schijven van ieder 500GB. De sata-300-schijven, met een toerental van 7200rpm, kunnen in verschillende raid-configuraties gezet worden. Een blu-ray-brander, die tevens als dvd-brander dienst doet, en een kaartlezer voor de gangbare formaten geheugenkaartjes completeren de opslagmogelijkheden van de laptop. Voor het elektronisch communiceren met de buitenwereld beschikt de laptop onder meer over een gigabit-ethernetpoort, een hdmi-aansluiting, vier usb-poorten en een optionele bluetooth-module.

Eurocom levert als besturingssysteem Windows in de varianten Vista, Server 2008, XP Home of XP Professional mee, maar de klant kan ook voor een Linux-versie kiezen. Uiteraard geldt voor XP wel de beperking dat dit OS met maximaal 3GB werkgeheugen overweg kan. Een accu van twaalf cellen met een capaciteit van 6600mAh voorziet de 5,4 kilogram wegende notebook van stroom. Voor welke prijzen de verschillende configuraties van de Phantom over de toonbank zullen gaan, is nog niet bekend. Evenmin is bekend hoe de leverancier het voor elkaar krijgt een x58-chipset met een Core i7-cpu in een notebook te persen: Intel heeft vooralsnog geen mobiele versies van zijn high-end desktopplatform beschikbaar gesteld.
Vodafone Nederland is begonnen de snelheidsverdubbeling van zijn mobiele internetverbinding voor laptops uit te rollen. De snelheid wordt landelijk geleidelijk van 3,6Mbps naar 7,2Mbps verhoogd, maakt de provider bekend.

Klanten in Amsterdam kunnen als eerste van de hogere downloadsnelheden genieten, daarna is de rest van de Randstad en Nederland aan de beurt. Naast de verdubbeling van de downloadsnelheid wordt de uploadsnelheid verhoogd naar 1,4Mbps. De uploadsnelheid van 1,4Mbps is inmiddels al voor 90 procent van de bevolking beschikbaar, claimt Vodafone. Dit komt omdat hsupa op een andere manier, niet als een olievlek zoals hsdpa, wordt uitgerold. Een definitieve datum waarop de uitrol afgerond moet zijn is er niet, maar de verwachting is dat het grootste deel van de Randstad in november van de nieuwe snelheden gebruik kan maken, aldus Joost Galema, woordvoerder van Vodafone, tegenover Tweakers.net.

De snelheidsverhoging geldt alleen voor Vodafone-klanten die een 'Maximale snelheid'-abonnement van de provider afnemen; daarbij gaat het om Standaard, Plus, Super en Zorgeloos. De snelheden van de andere Vodafone-abonnementen voor mobiel internet, te weten de 'Vaste kosten'-abonnementen en de 'Zorgeloos Internet BloX' voor mobiel internet op de telefoon, blijven voorlopig nog ongewijzigd.De vorige snelheidsverdubbeling vond eind augustus 2007 plaats: toen verhoogde Vodafone de downloadsnelheid van 1,8Mbps naar 3,6Mbps. Concurrent KPN biedt vanaf september vorig jaar al een downloadsnelheid van 7,2Mbps bij zijn abonnementen voor mobiel internet voor laptops.In tegenstelling tot wat eerder beweerd werd, zouden er toch geen plannen zijn om olpc-laptops van het Windows-besturingssysteem te gaan voorzien. Berichten daarover zouden op een misverstand berusten.

Mockup van OLPC met VistaDoordat Microsoft wel een van de 1500 bedrijven is die toegelaten is tot het ontwikkelaarsprogramma van het olpc-project en via die weg over prototypes kan beschikken, zou er verwarring ontstaan zijn. Microsoft heeft bevestigd dat het voor de laptop zal ontwikkelen, maar Walter Bender, die bij de ontwikkeling van de $100-laptop verantwoordelijk is voor 'software and content', stelde desgevraagd geen weet te hebben van plannen voor een XP Starter Edition of Vista Starter Edition voor de goedkope laptop. Bender benadrukte bovendien dat Microsoft geen voorkeursbehandeling krijgt en dat er geen olpc-medewerkers samenwerken met Microsoft om Windows op het apparaat te krijgen. Critici vreesden dat een dergelijke samenwerking met Microsoft de onafhankelijkheid en opensource-idealen van het olpc-project in het gedrang zou brengen, maar die vrees is dus ongegrond, zo wist Bender.
De eerstekwartaalcijfers van Apple zien er goed uit. Vooral de computerdivisie deed het goed met 44 procent hogere opbrengsten en compenseerde daarmee het minder presterende goudmijntje, de iPod. Als gevolg van deze cijfers steeg het aandeel Apple met 6,5 procent.

Apple-logoApple heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 1,52 miljoen Mac-computers verkocht, een flinke stijging die grotendeels toegeschreven wordt aan de notebookafdeling. Die verkocht namelijk maar liefst 79 procent, oftewel 400.000 exemplaren, meer dan in de eerste drie maanden van 2006. In totaal maakten de opbrengsten van de desktop- en notebookafdeling 56 procent uit van de totale inkomsten. Apple verwacht dat de computerverkopen gedurende het tweede kwartaal nog op peil zullen blijven door het begin van het schooljaar en de daarbij horende verkopen aan studenten en scholieren.

Les commentaires sont fermés.