Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29/11/2016

Accu Fujitsu FM-44

In de 'back to school'-lijn zal de Easynote TN65 met zijn 15,6-breedbeeldscherm vooral jongeren moeten aanspreken. De laptop zou een processor van Intel krijgen en ook deze notebook zal over een Radeon 3000-videokaart beschikken. Om ook de bureau-liefhebber niet te kort te doen, zal Packard Bell verder drie desktops op de markt zetten die naar de namen i-Media, i-Max en i-Power zullen luisteren. De laatste variant zal over een ruime kast beschikken die onder andere de mogelijkheid tot waterkoeling biedt, waarmee vooral modders en gamers aangesproken moeten worden.Packard Bell zou de laptops en de desktops vanaf augustus gaan verkopen. Prijzen en verdere specificaties zullen volgens een woordvoerder van het bedrijf in juli bekendgemaakt worden.

Acer gaat Linux niet alleen op zijn Aspire One zetten, maar ook andere netbooks en laptops met het opensource-besturingssysteem uitrusten. De reden is volgens het bedrijf dat Windows duurder en trager is.Acer levert al multimedia-systemen met Linux en ook de deze week aangekondigde Aspire One mini-notebook kan van Linpus, een op Fedora gebaseerde distributie, voorzien worden. De komende maanden verschijnen echter meer Acer-systemen met Linux, zo verklaart Gianpiero Morbello van de marketingafdeling van de fabrikant. We hebben een verschuiving richting Linux gemaakt vanwege Microsoft, aldus Morbello. Volgens hem heeft Microsoft veel macht en hij verwacht dan ook moeilijkheden: Maar we gaan hard werken om de Linux-markt te ontwikkelen.

De voordelen die Linux heeft boven de besturingssystemen van Microsoft liggen volgens Acer op het gebied van prestaties en kosten. Zo start Linpus sneller op dan Windows en zorgt het opensource-OS voor een langere accuduur. Daarnaast denkt Acer zijn laptops en netbooks in het budget-segment met Linux aan boord in plaats van Windows voor een lagere prijs aan te kunnen bieden. Het besturingssysteem van Microsoft kost ongeveer 60 euro per apparaat, aldus David Drummond, managing director bij Acer. Op een pc van pakweg 1200 euro is dat peanuts, maar op een computer van 250 euro is het een belangrijk iets.
De beschikbaarheid van snel geheugen voor nieuwe high-end notebooks krijgt met de aankondiging van Super Talent een duw in de rug. De Amerikaanse geheugenfabrikant kan per direct opvallend rappe ddr3-so-dimms leveren.

Super Talent heeft aangekondigd dat het per direct ddr3-reepjes voor notebooks met een capaciteit van 1GB kan leveren. De modules zouden 99 dollar of omgerekend ongeveer 63 euro kosten. Het geheugen heeft een latency van negen kloktikken en elke module is opgebouwd uit acht Samsung-chips van 128MB, die maximaal op een kloksnelheid van 1333MHz mogen draaien. Volgens de fabrikant kan het geheugen een snelheid van maximaal 10664 MBps halen, waarmee het niet alleen over zesenzestig procent meer bandbreedte dan conventionele ddr2-800-modules beschikt, maar ook nog eens het snelste notebook-ddr3-geheugen zou zijn.

AMD, Asus en Fujitsu komen dit jaar met externe videokaarten voor laptops, zo is de verwachting. De kastjes moeten notebooks de nodige extra prestaties geven zonder de bijkomende nadelen van igp's te introduceren.Asus XG Station Het inbouwen van krachtige grafische kaarten stelt laptopfabrikanten voor een probleem. Ten eerste worden de igp's groter naarmate hun prestaties toenemen en daarmee de laptops, en ten tweede zorgen ze voor een aanzienlijke toename van de warmte. Asus toonde begin 2007 al zijn oplossing in de vorm van de XG Station, een extern kastje dat via een expresscard-interface op een laptop aangesloten kan worden. De XG Station zou gebaseerd zijn op de Nvidia Geforce 8600GT en toont informatie over het aantal fps en de kloksnelheid en temperatuur van de gpu. Volgens Asus zorgt de XG voor negen keer betere prestaties dan Intels geïntegreerde GMA 950 grafische kern. Nog dit kwartaal zou de XG Station verschijnen, schrijft Xbitlabs, maar de prijs is nog onbekend.

Fudzilla denkt echter dat de XG Station een vroege dood is gestorven omdat het expresscard-slot niet de vereiste snelheid zou bieden. De site weet wel te melden dat AMD zijn Lasso-concept dit jaar in een werkend product gaat transformeren. Deze externe grafische oplossing voor notebooks is gebaseerd op de RV670-gpu. De fabrikant zou de technologie over enkele weken op de Computex-beurs in Japan demonstreren als extensie voor laptops die voorzien zijn van een AMD Turion Ultra processors en het Puma-platform. Een introductie volgt naar verwachting ergens in juli of augustus. Volgens Fudzilla gaat Lasso wel gebruikmaken van een nieuwe, snelle interface, waardoor de huidige generatie laptops er niet mee overweg zullen kunnen.

Tenslotte lekte uit dat Fujitsu Siemens binnenkort een externe grafische kaart onder de naam Amilo Graphicbooster gaat introduceren. Deze externe grafische kaart is gebaseerd op ATI's xgp-technologie en kan de grafische prestaties van zijn Amilo-notebooks volgens Fujitsu Siemens 4,7 keer versnellen. De fabrikant, waarvan de producten toch niet bekend staan om hun grafische prestaties, claimt ook dat de Graphicbooster 8000 punten scoort in 3dMark 06. Verder is weinig bekend over de externe videokaart. Zo is onduidelijk of deze ook op andere modellen dan de Amilo aangesloten kan worden.

In de lijn der traditie heeft Dell gereageerd op de recente geruchten omtrent een op handen zijnde samenwerking tussen de computerbouwer en AMD. Bij monde van het Britse Dell-hoofd Josh Claman werd duidelijk dat Dell officieel niets los wil laten over een eventuele relatie tussen de twee partijen. Hij merkte daarbij op dat door de geruchtenstroom het belangrijkste aspect soms uit het zicht raakt, namelijk de klanten. Deze klanten zijn volgens Claman in veel gevallen niet geïnteresseerd wat er precies in de computer zit. Vooral de gebruikers binnen het zakelijke segment, die negentig procent van Dells markt vormen, willen zich meestal niet bezighouden met wat er precies binnenin de computer gebeurt.

laptopGeruchten over de productie van goedkope computers werden resoluut van de tafel geveegd. ‘Er zijn al enkele jaren desktopsystemen op de markt van 150 dollar, maar niemand wil deze. Negentig procent van onze winst komt uit de zakelijke markt. Wat voor functionaliteiten denk je dat die gebruikers willen? Daarnaast is ook de afwerking van belang. Goedkope laptops zien er nu eenmaal goedkoop uit. Als je als verkoper met een belangrijke klant aan tafel zit, dan gaat het ook om de stijl en het complete plaatje’, aldus Josh Claman.
One example I know of is the Toshiba Libretto, which has an overclocking guide. The later issues of the Libretto 50CT,in particular, are a safe bet for overclocking; when Intel stopped making mobile Pentium 75's, Toshiba just stuck in mobile P-120's and underclocked them to 75 so the 50CT wouldn't compete with the higher models in the Libretto line. These machines can be clocked up to 120 without even exceeding the rated speed of the processor. The guide also reports model 100 Librettos being overclocked from 166 all the way up to 266MHz--quite impressive.
Another plus here is, based on the information on the Libretto page, it appears Intel hasn't put any sort of multiplier lock on the mobile chips, meaning you don't have to make do with bus speed changes to experiment with overclocking.

Les commentaires sont fermés.