Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

30/11/2016

Accu FUJITSU FMVNBP149

Aan de Aspire-familie worden vier modellen toegevoegd, namelijk de 5670, de 5650, de 5620 en de 5560. De Aspire 5670 huisvest een ATi Mobility Radeon X1400 met maximaal 512MB HyperMemory. De Aspire 5650 wordt geleverd met een nVidia GeForce Go 7600-videokaart en het 5620-model is uitgerust met een ATi Mobility Radeon X1300. De drie modellen worden geleverd met een 15,4 CrystalBrite-scherm en het 5620-model is ook beschikbaar met een 15-scherm. De Aspire 5560 is een multimedialaptop met een 14,1-scherm en ATi Mobility Radeon X1400-videokaart met 512MB HyperMemory. Van de TravelMate 3010 en de Aspire 5560 zijn geen gedetailleerde technische gegevens beschikbaar, maar de overige modellen worden allemaal geleverd met de keuze uit een 80, 100 of 120GB harde schijf. Voor zover bekend zijn alle nieuwe modellen verkrijgbaar met een 1,66GHz (T2300), 1,83GHz (T2400), 2,0GHz (T2500) of 2,16GHz (T2600) processor in combinatie met de Intel 945PM Express-chipset en ondersteunen ze allemaal WiFi. Verschillende modellen worden geleverd met het Acer Video Conference-pakket, bestaande uit een 1,3 megapixel OrbiCam en Bluetooth VoIP-telefoon.

Toshiba heeft gisteren een persbericht de wereld ingestuurd waarin het bedrijf een nieuwe 17 laptop presenteert. Eerder brachten Apple en Acer al laptops met 17-inch schermen uit. De verwachting is dat de aankomende tijd steeds meer bedrijven laptops met grotere schermen zullen presenteren. De Toshiba laptop, P25-S507 geheten, is de eerste laptop van het bedrijf met een 17 breedbeeldscherm (1440 x 900 pixels). Toshiba heeft de laptop ontworpen als vervanging voor een desktop pc. Zo is er een Pentium 4 2,8GHz HT-processor aanwezig, 512MB RAM, een 60GB harde schijf, een nVidia GeForce FX Go5200, een DVD-brander en een WiFi-aansluiting. Dit alles is verwerkt in een donkerblauw en metallic gekleurd ontwerp. Om de gebruiker van geluid te voorzien zijn er twee geluidsboxjes aanwezig. Hierdoor is de laptop volgens Toshiba goed te gebruiken als entertainment-apparaat op plekken waar weinig ruimte is:

Toshiba Satellite P25Consumers are using their notebook PC to do much more than just productivity applications, but rather as an entertainment tool to watch DVDs, create and store digital media content and play computer games, said Carl Pinto, director of product marketing, Toshiba CSG. Toshiba has taken its expertise in mobile computing, consumer electronics and product design to create the Satellite P25-S507 as the single home entertainment device that not only creates new usage scenarios for our customers, but also serves as an attractive entertainment device for any home.
De Amerkaanse computermaker CompAmerica beweert met de Orca 9098 de krachtigste notebook van dit moment op de markt te hebben gezet. Het gaat om een apparaat dat vanaf 2180 dollar over de toonbank gaat, in een dergelijke basisuitvoering geleverd met een Pentium 4-processor op 3GHz, een ATi/Radeon X800-gpu, een 40GB harde schijf, 1GB intern geheugen en een 17-widescreen met een resolutie van 1920x1280px die is voorzien van 'Glass View'-technologie, wat voor een helderder en rustiger beeld zou zorgen. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een viertal tweeters en een 'woofer' voor de geluidsweergave. Voor een meerprijs van zo'n 1500 dollar extra krijgt de koper het volle pond met een Pentium 4-cpu op 3,8GHz, een nVidia 7800 GTX-gpu, een harde schijf van 120GB en 4GB intern geheugen. CompAmerica zegt zich met de laptop te willen richten op ontwerpers, gamers en 'extreme business'-gebruikers zoals aandelenhandelaren en financiële analisten. Dualcoreversies van de 9098 zouden verschijnen zodra Intel met de levering van zijn nieuwe dualcoreprocessors voor de mobiele markt begint.

In het eerste halfjaar van 2003 zullen er wereldwijd meer dan 17 miljoen notebooks verkocht gaan worden. De verwachting is dat een extra groei in het tweede kwartaal van dit jaar zich door zal zetten in het tweede halfjaar. Over het hele jaar wordt verwacht dat het aantal verkochte notebooks op 36 miljoen uit zal komen. Dit is een groei van 20 procent ten opzichte van vorig jaar zo valt te lezen bij DigiTimes. Voor de notebookmakers komt de sterke groei onverwacht. Redenen voor de toegenomen verkopen zijn het feit dat bedrijven hun laptops vervangen, Centrino-notebooks erg gewild zijn en dat de prijs van de notebooks lager is geworden. Een gevolg van de toegenomen verkopen is echter dat de toeleveranciers van hardware-onderdelen te maken krijgen met afnemende voorraden waardoor de prijs weer is gaan stijgen:

Prices for 15-inch notebook panels scheduled for shipment in July have risen to about US$200 from US$190-195 this month. Some South Korean display manufacturers have increased their prices to between US$205 and US$210. In addition, buyers now have to wait about three to seven days to receive the displays, local notebook companies said.Prices for 30GB, 40GB and 60GB hard drives have also climbed by about 5% to US$90-120 recently, while prices for 256MB DDR memory modules are reported to be around US$35 currently, up from below US$30 two months ago, the notebook companies said.
Volgens AppleInsider zal tegelijk met de overgang naar Intel-processors door Apple ook een volledig nieuw ontwerp worden geïntroduceerd voor zowel de iBook als de PowerBook-modellen. Ook stelt de site dat de eerste Apple-computers met Intel-processor eerder zullen worden geïntroduceerd dan Apple zelf beweert. Apple zegt dat volgend jaar juni de eerste computers met Intel-processors beschikbaar zullen zijn, maar volgens bronnen van AppleInsider kunnen we deze systemen al in april of mei volgend jaar verwachten.

Apple PowerBook (verkleind)Momenteel bestaat de iBook-range uit modellen met een 12- of 14-scherm, maar dat zal veranderen zodra de Intel-iBooks arriveren. De site zegt te hebben vernomen dat Apple werkt aan een breedbeeld variant van de iBook die beschikt over een scherm met een beelddiagonaal van ongeveer 13. Of er daarnaast nog modellen verschijnen met andere schermformaten is onduidelijk. De PowerBook-modellen zullen worden voorzien van een volledig nieuwe behuizing die enkele succesvolle designdetails van de huidige generatie zullen behouden. De PowerBook met een 15-scherm zal mogelijk nog eerder worden geïntroduceerd dan de Intel-iBooks en zal 20 tot 25 procent dunner zijn dan het huidige model. De 17-PowerBook zal pas later de markt betreden en het 12-model verdwijnt mogelijk helemaal uit het assortiment. De nieuwe PowerBooks beschikken waarschijnlijk net als de nieuwste iMac over een ingebouwde iSight-webcam.
Bij de Automatiseringsgids valt te lezen dat universiteit Twente het bezit van een laptop verplicht gaat stellen. Voor 1600 euro wordt een laptop aangeboden aan studenten. Als de student zijn bachelor haalt wordt hiervan 240 euro vergoed. Vooral voor eerstejaars studenten is dit een flinke kostenpost. Om de studenten iets tegemoet te komen kan de laptop binnen drie jaar afbetaald worden zonder rente. Volgens de UT wordt veel voordeel behaald met de nieuwe regeling omdat lokalen efficiënter benut kunnen worden. Om RSI tegen te gaan worden in elk lokaal losse toetsenborden en standaarden neergezet.
HP zal vanaf het tweede kwartaal van 2008 notebooks en desktops met Suse Linux gaan uitleveren. De computerfabrikant zal ook support voor het OS leveren. Het is nog niet bekend om welke modellen het gaat.

HP logoHewlett-Packard en Novell hebben afgesproken dat HP een selectie van zijn desktops en notebooks met Suse Linux zal leveren. HP zal Suse Linux Enterprise Desktop 10 voorinstalleren en voor de eerste- en tweedelijns gebruikersondersteuning zorgen. Novell zal het derde ondersteuningsniveau voor zijn rekening nemen. Novell-directeur Ron Hovsepian wist te melden dat de Linux-distributie van zijn bedrijf vanaf het tweede kwartaal van 2008 op HP-computers te vinden zal zijn. Op welke modellen desktops en notebooks Sled 10 geïnstalleerd zal worden, is nog niet bekend.

Suse logoMet de levering van Linux op consumentenhardware volgt HP zijn concurrenten Dell en Lenovo. Suse Linux zou met de deal met HP een alternatief voor Windows moeten bieden, maar Novell-cto Jeff Jaffe maakt zich geen illusies: Ik verwacht op dit moment geen marktaandeel van tien procent. HP werkt overigens al anderhalf jaar samen met Novell om Suse voor zijn computers geschikt te maken. Als de destijds te certificeren systemen een indicatie zijn, zal Suse met name op notebooks uit het middensegment aangetroffen worden. Dell heeft een laptop aan zijn XPS-serie toegevoegd, de M140, die in de basisuitvoering minder dan 1000 dollar kost. Het is het tweede laptopmodel sinds de introductie van de serie enige weken geleden, waarbij duidelijk wordt dat Dell zijn XPS-merk niet alleen op duurdere machines wil plakken, wat eerder het geval leek. De introductie lijkt deel uit te maken van een scherpere opdeling van het aanbod in basissystemen, multimediasystemen en 'performance'-systemen.

Les commentaires sont fermés.