Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

30/11/2016

Accu FUJITSU FMVNBP149

Aan de Aspire-familie worden vier modellen toegevoegd, namelijk de 5670, de 5650, de 5620 en de 5560. De Aspire 5670 huisvest een ATi Mobility Radeon X1400 met maximaal 512MB HyperMemory. De Aspire 5650 wordt geleverd met een nVidia GeForce Go 7600-videokaart en het 5620-model is uitgerust met een ATi Mobility Radeon X1300. De drie modellen worden geleverd met een 15,4 CrystalBrite-scherm en het 5620-model is ook beschikbaar met een 15-scherm. De Aspire 5560 is een multimedialaptop met een 14,1-scherm en ATi Mobility Radeon X1400-videokaart met 512MB HyperMemory. Van de TravelMate 3010 en de Aspire 5560 zijn geen gedetailleerde technische gegevens beschikbaar, maar de overige modellen worden allemaal geleverd met de keuze uit een 80, 100 of 120GB harde schijf. Voor zover bekend zijn alle nieuwe modellen verkrijgbaar met een 1,66GHz (T2300), 1,83GHz (T2400), 2,0GHz (T2500) of 2,16GHz (T2600) processor in combinatie met de Intel 945PM Express-chipset en ondersteunen ze allemaal WiFi. Verschillende modellen worden geleverd met het Acer Video Conference-pakket, bestaande uit een 1,3 megapixel OrbiCam en Bluetooth VoIP-telefoon.

Toshiba heeft gisteren een persbericht de wereld ingestuurd waarin het bedrijf een nieuwe 17 laptop presenteert. Eerder brachten Apple en Acer al laptops met 17-inch schermen uit. De verwachting is dat de aankomende tijd steeds meer bedrijven laptops met grotere schermen zullen presenteren. De Toshiba laptop, P25-S507 geheten, is de eerste laptop van het bedrijf met een 17 breedbeeldscherm (1440 x 900 pixels). Toshiba heeft de laptop ontworpen als vervanging voor een desktop pc. Zo is er een Pentium 4 2,8GHz HT-processor aanwezig, 512MB RAM, een 60GB harde schijf, een nVidia GeForce FX Go5200, een DVD-brander en een WiFi-aansluiting. Dit alles is verwerkt in een donkerblauw en metallic gekleurd ontwerp. Om de gebruiker van geluid te voorzien zijn er twee geluidsboxjes aanwezig. Hierdoor is de laptop volgens Toshiba goed te gebruiken als entertainment-apparaat op plekken waar weinig ruimte is:

Toshiba Satellite P25Consumers are using their notebook PC to do much more than just productivity applications, but rather as an entertainment tool to watch DVDs, create and store digital media content and play computer games, said Carl Pinto, director of product marketing, Toshiba CSG. Toshiba has taken its expertise in mobile computing, consumer electronics and product design to create the Satellite P25-S507 as the single home entertainment device that not only creates new usage scenarios for our customers, but also serves as an attractive entertainment device for any home.
De Amerkaanse computermaker CompAmerica beweert met de Orca 9098 de krachtigste notebook van dit moment op de markt te hebben gezet. Het gaat om een apparaat dat vanaf 2180 dollar over de toonbank gaat, in een dergelijke basisuitvoering geleverd met een Pentium 4-processor op 3GHz, een ATi/Radeon X800-gpu, een 40GB harde schijf, 1GB intern geheugen en een 17-widescreen met een resolutie van 1920x1280px die is voorzien van 'Glass View'-technologie, wat voor een helderder en rustiger beeld zou zorgen. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een viertal tweeters en een 'woofer' voor de geluidsweergave. Voor een meerprijs van zo'n 1500 dollar extra krijgt de koper het volle pond met een Pentium 4-cpu op 3,8GHz, een nVidia 7800 GTX-gpu, een harde schijf van 120GB en 4GB intern geheugen. CompAmerica zegt zich met de laptop te willen richten op ontwerpers, gamers en 'extreme business'-gebruikers zoals aandelenhandelaren en financiële analisten. Dualcoreversies van de 9098 zouden verschijnen zodra Intel met de levering van zijn nieuwe dualcoreprocessors voor de mobiele markt begint.

In het eerste halfjaar van 2003 zullen er wereldwijd meer dan 17 miljoen notebooks verkocht gaan worden. De verwachting is dat een extra groei in het tweede kwartaal van dit jaar zich door zal zetten in het tweede halfjaar. Over het hele jaar wordt verwacht dat het aantal verkochte notebooks op 36 miljoen uit zal komen. Dit is een groei van 20 procent ten opzichte van vorig jaar zo valt te lezen bij DigiTimes. Voor de notebookmakers komt de sterke groei onverwacht. Redenen voor de toegenomen verkopen zijn het feit dat bedrijven hun laptops vervangen, Centrino-notebooks erg gewild zijn en dat de prijs van de notebooks lager is geworden. Een gevolg van de toegenomen verkopen is echter dat de toeleveranciers van hardware-onderdelen te maken krijgen met afnemende voorraden waardoor de prijs weer is gaan stijgen:

Prices for 15-inch notebook panels scheduled for shipment in July have risen to about US$200 from US$190-195 this month. Some South Korean display manufacturers have increased their prices to between US$205 and US$210. In addition, buyers now have to wait about three to seven days to receive the displays, local notebook companies said.Prices for 30GB, 40GB and 60GB hard drives have also climbed by about 5% to US$90-120 recently, while prices for 256MB DDR memory modules are reported to be around US$35 currently, up from below US$30 two months ago, the notebook companies said.
Volgens AppleInsider zal tegelijk met de overgang naar Intel-processors door Apple ook een volledig nieuw ontwerp worden geïntroduceerd voor zowel de iBook als de PowerBook-modellen. Ook stelt de site dat de eerste Apple-computers met Intel-processor eerder zullen worden geïntroduceerd dan Apple zelf beweert. Apple zegt dat volgend jaar juni de eerste computers met Intel-processors beschikbaar zullen zijn, maar volgens bronnen van AppleInsider kunnen we deze systemen al in april of mei volgend jaar verwachten.

Apple PowerBook (verkleind)Momenteel bestaat de iBook-range uit modellen met een 12- of 14-scherm, maar dat zal veranderen zodra de Intel-iBooks arriveren. De site zegt te hebben vernomen dat Apple werkt aan een breedbeeld variant van de iBook die beschikt over een scherm met een beelddiagonaal van ongeveer 13. Of er daarnaast nog modellen verschijnen met andere schermformaten is onduidelijk. De PowerBook-modellen zullen worden voorzien van een volledig nieuwe behuizing die enkele succesvolle designdetails van de huidige generatie zullen behouden. De PowerBook met een 15-scherm zal mogelijk nog eerder worden geïntroduceerd dan de Intel-iBooks en zal 20 tot 25 procent dunner zijn dan het huidige model. De 17-PowerBook zal pas later de markt betreden en het 12-model verdwijnt mogelijk helemaal uit het assortiment. De nieuwe PowerBooks beschikken waarschijnlijk net als de nieuwste iMac over een ingebouwde iSight-webcam.
Bij de Automatiseringsgids valt te lezen dat universiteit Twente het bezit van een laptop verplicht gaat stellen. Voor 1600 euro wordt een laptop aangeboden aan studenten. Als de student zijn bachelor haalt wordt hiervan 240 euro vergoed. Vooral voor eerstejaars studenten is dit een flinke kostenpost. Om de studenten iets tegemoet te komen kan de laptop binnen drie jaar afbetaald worden zonder rente. Volgens de UT wordt veel voordeel behaald met de nieuwe regeling omdat lokalen efficiënter benut kunnen worden. Om RSI tegen te gaan worden in elk lokaal losse toetsenborden en standaarden neergezet.
HP zal vanaf het tweede kwartaal van 2008 notebooks en desktops met Suse Linux gaan uitleveren. De computerfabrikant zal ook support voor het OS leveren. Het is nog niet bekend om welke modellen het gaat.

HP logoHewlett-Packard en Novell hebben afgesproken dat HP een selectie van zijn desktops en notebooks met Suse Linux zal leveren. HP zal Suse Linux Enterprise Desktop 10 voorinstalleren en voor de eerste- en tweedelijns gebruikersondersteuning zorgen. Novell zal het derde ondersteuningsniveau voor zijn rekening nemen. Novell-directeur Ron Hovsepian wist te melden dat de Linux-distributie van zijn bedrijf vanaf het tweede kwartaal van 2008 op HP-computers te vinden zal zijn. Op welke modellen desktops en notebooks Sled 10 geïnstalleerd zal worden, is nog niet bekend.

Suse logoMet de levering van Linux op consumentenhardware volgt HP zijn concurrenten Dell en Lenovo. Suse Linux zou met de deal met HP een alternatief voor Windows moeten bieden, maar Novell-cto Jeff Jaffe maakt zich geen illusies: Ik verwacht op dit moment geen marktaandeel van tien procent. HP werkt overigens al anderhalf jaar samen met Novell om Suse voor zijn computers geschikt te maken. Als de destijds te certificeren systemen een indicatie zijn, zal Suse met name op notebooks uit het middensegment aangetroffen worden. Dell heeft een laptop aan zijn XPS-serie toegevoegd, de M140, die in de basisuitvoering minder dan 1000 dollar kost. Het is het tweede laptopmodel sinds de introductie van de serie enige weken geleden, waarbij duidelijk wordt dat Dell zijn XPS-merk niet alleen op duurdere machines wil plakken, wat eerder het geval leek. De introductie lijkt deel uit te maken van een scherpere opdeling van het aanbod in basissystemen, multimediasystemen en 'performance'-systemen.

Dell inspiron n5010 Battery

Thunderbolt 3.0 has a maximum throughput of 40Gbps, as well as the ability to provide power to external devices. It’s fully compatible with USB-C, so in effect you have two ports in one. This port alone opens up a whole world of possibilities, and is a great reason to choose the XPS 15 over some of Dell’s cheaper alternatives. One complaint that's worth mentioning is the lack of an Ethernet port. Not only that, Dell doesn't supply a USB to Ethernet adapter in the box, so you'll have to buy one yourself.A button on the right edge of the laptop, when pressed, activates a set of five lights that display how much of your battery is remaining, even when the laptop is switched off. How Dell came to the decision that it was worth giving up an extra USB port for this feature I'm not sure, but I'm convinced that it isn't a particularly useful addition. Pretty lights, though.

The keyboard is, for the most part, excellent. It’s backlit, and the keypress action is firm yet it remains easy to build up to a fast typing speed. If I were to nit-pick then I’d say the keys aren’t quite as grippy as those on equivalent MacBooks, and the range of travel ends rather more suddenly than I’d like, but otherwise the typing experience is superb.There’s an FN-lock button, enabling you to lock the top row of F keys to correspond to their labelled functions – including volume controls, media buttons and brightness options – without having to hold down the FN button. I use the F keys far less frequently than I do their Fn alternatives, so this is a small-yet-handy addition.

This brings in BRIX, from Gigabyte. BRIX is a barebone compact desktop computer that is cheap and easy to deploy. The PC is smaller than a conventional Tiffin box and holds a complete desktop PC within. The BRIX is a barebone compact PC that only ships with a motherboard and a processor and the user or customer has to install his own RAM and hard drive. In this way, he is free to choose the amount of money spent on the desktop. In terms of offices, IT departments can deploy these desktop PCs without storage (or minimum storage) and have their own servers manage the entire network of PCs in the organisation.

We received a BRIX GB-BACE-3000 for a hands-on. The device is a simple barebone ultra-compact desktop computer, and is smaller than a conventional wireless router in size, but almost double in height (56.1mm x 107.6mm x 114.4mm). The BRIX GB-BACE-3000 is powered by an external 19v, 2A power supply unit that is bundled along with the unit. The BRIX can be user-assembled (if you know how to install the storage and memory modules) and is user serviceable (though you may not need it). All you need to do is open the unit, plug in the RAM modules and storage (HDD or SSD) and connect it to your existing desktop monitor along with a keyboard and mouse. Once done, connect you network cables and install your desired operating system (Windows or Linux) and you are ready to compute. Users can also connect the BRIX to an existing television or projector (using the HDMI or a VGA cable) and convert your living room into a computer-cum-entertainment area. Offices can also convert the conference room into a full-fledged video conferencing zone by additionally installing a microphone and camera respectively. The BRIX barebone ultra-compact PC kit comes along with a vesa mounting plate or bracket which can be mounted to the vesa mounting area on the rear of a monitor or LCD TV. You can also mount it elsewhere according to the convenience of your work area.

The touchpad is similarly good. Not only does it feature reliable palm rejection technology, it also supports the multi-fingered gestures that come with Windows 10. Since it’s a Microsoft-certified Precision Touchpad, it works particularly well with Windows 10; the cursor responded instantly to every swipe and tap I threw at it. I never once felt the need to reach for my Logitech MX Master, which says plenty about the quality of the touchpad.The Dell XPs 15's built-in speakers are some of the best I’ve heard on a laptop. Not only are they loud, they’re also exceptionally clear, with no hint of distortion even at maximum volume. As a result, I could use the XPS 15 to catch up on TV in the kitchen, able to hear everything that was going on despite the noise of the stove, extractor fan and kettle running all at once.Speech is well handled and music displays plenty of depth, with a small amount of bass audible. The speakers sound as if they're positioned behind the keyboard, with sound seemingly blasting out from the entire wristrest. However, it's actually coming from small grilles that can be found along the front edge of the machine.

As a result, the quality of the sound changes somewhat if you're typing, becoming slightly muffled. This means if you like to listen to music while you're working, your experience won’t be quite as good as if, for example, you’re sitting back watching Netflix with your hands off the keyboard.I was supplied with one of Dell's Full HD, non-touch models of the XPS 15, whose matte screen is nice and bright. While I occasionally miss prodding the screen to scroll down web pages, I'm thankful for not having to deal with a glossy but smudgy and reflective touchscreen.

While I was slightly underwhelmed by the screen’s 89% sRGB colour coverage, this was made up for by an excellent maximum brightness level of 380 nits and super-low black levels of 0.22 nits. Fantastic contrast levels of 1,727:1 equate to images packed with detail, high-contrast scenes and photos looking great in general.There are some downsides, however. Motion blur is at the upper end of what I’d consider acceptable, with games in particular suffering from a large amount of blur when making sweeping camera movements. This limits the machine’s gaming potential, at least with the included screen. An external monitor would be essential for quick, twitchy games.

Sometimes I stare at my laptop screen and long for the days of Windows 3.1 and Internet Explorer. It was a simple time back then. Then at some point we got Netscape, AskJeeves, Altavista, Yahoo YHOO -1.64%, an exponential succession of degradation in Internet Explorer versions and eventually that waste-bucket overflowed with Bing. While Yahoo is still kind of in existence, we all know the battle for internet browser supremacy is now between Google's GOOGL -0.36% Chrome browser, Microsoft's MSFT +0.08% Edge, Apple's AAPL -0.74% Safari and Mozilla’s Firefox.

Microsoft has been trying for a while to get the edge (see what I did there) over Chrome. Last year, as Microsoft was forcing Windows 10 on users it was also slipping in ways to get users off Chrome or Firefox and onto Edge. Being that Windows 10 is an operating system, there were certain advantages. One of those was pop-up windows encouraging users to “Give Microsoft Edge a shot”, something Chrome or Firefox couldn’t counter. While Google at times had a message on its home page for IE users to switch to Chrome, being embedded in an operating system is a bit different. Needless to say, it didn’t work. No matter which way you spin it, Chrome is currently the leading browser. Safari, Apple specific, is out of the conversation and is kind of like Switzerland in the browser wars. So as Microsoft let Edge settle in over the now defunct Internet Explorer, Chrome settled in as the browser of choice.

Then a couple months ago Microsoft was ready to lob a mortar at Google. Microsoft came out with a marketing campaign focusing on how bad Chrome is for your laptop’s battery life. Microsoft finally found something that might change users’ minds and push them (I’m going to do it again) over the edge. It didn’t. Users pretty much ignored that and stuck with Chrome. Firefox users shrugged and added another adorable skin to the library.Microsoft is not one to just roll over and take it. What to do, what to do? Natch! Use the system notifications. Users always forget to turn those things off! Even though it is really simple with Windows 10 to alter notifications, most users won’t and don’t bother. So at some point in the billions of updates Windows users receive, Chrome users started seeing some variation of this message:Chrome [Firefox] is draining your battery faster. Switch to Microsoft Edge for up to XX percent more browsing time.Wait, what? Chrome is killing my battery? Good thing I use Firefox. Many users would find this statement alarming, which is probably what Microsoft is banking on.

Why and how is Chrome killing your laptop battery? It has to do with something called “tick rate”, which has nothing to do with how the clock starts to speed up when you cut the wrong wire. Forbes contributor Ian Morris breaks down the tick rate pretty well here, explaining how each browser affects processing speed and memory and therefore, battery life.While this battery life issue seems to only really affect laptops, I would assume on desktop this wouldn’t drain the battery as much as it would slow down general processing. In that, Edge does seem to be the smoother working browser. Unfortunately, I find it clunky and muddled, versus the clean, empty spaces of Chrome and Firefox. I’m in the less is better camp when it comes to the UI of internet browsers.Mozilla’s Firefox is just a straight up memory hog. I’ve found though, that with the tick rate issue of Chrome and the memory required for Firefox to run, the two kind of equal out in the way of performance. That’s just from my own testing on my laptop, not tied to any official statistics.What comes next with the browsers? Will you be switching to Edge just to satiate the notifications tab? Will you be sticking with Chrome or Firefox? Me, I’ll be sitting alone in the dark, shedding a single tear over the loss of Netscape and dreaming of a time when the internet browser market was as varied as locally brewed hipster beers featuring handlebar mustaches in their logos.

Desktop computers are literally getting invisible. Those who have theirs since a while are either upgrading it with better components or simply scrapping it for a laptop in exchange. Desktop computers were usually found everywhere—they were easy to build, easily configurable according to what you need and cheaper. However, with the fall of laptop prices, desktop computers are now seen only limited to offices. Laptops are getting cheaper, easily portable and occupy a smaller footprint, not forgetting low on power consumption and also have a built-in battery that works as a UPS.

However, there are quite a few who favour desktops instead of a laptop. Many prefer to use the physical (speedy) mouse as opposed to the laptop’s (slow and clumsy) touchpad and the full-sized keyboard as compared to the small laptop keys. People who travel a lot are used to working on laptops, but when you get back to a desk, a desktop PC is what anyone would prefer. If you are a gamer, you cannot compete a laptop performance (or a gaming laptop) so easily with that of a desktop PC.With power, price and portability issues, the desktop could see extinction earlier than usual. With all-in-one PCs gaining popularity, the threat to desktop computers is seen on the horizon. All-in-one PCs are far cheaper, but again, they are more of a laptop in camouflage. They too are bulky, non-portable and do not have a backup battery. But again, all-in-ones are preferred for their large displays and physical input devices, which a laptop cannot.

So here come compact desktop computers which can help replace the conventional PC cabinet that you see occupying the space above or below the table. Compact PCs are easier to deploy, small in footprint and low on power consumption. However, compact PCs are meant for daily computing and not for high-end gaming or graphics. They are simple computers with a mini-ITX motherboard (with CPU), RAM and a hard drive. All you need is to attach your keyboard, mouse and monitor and get on with work. The concept is great for those who have small offices, or work from home and want to save on space and power. These compact PCs are also great for large organisations which need to deploy cheaper computers on a large scale and save on huge amounts of costs in terms of power and storage.

29/11/2016

Accu Fujitsu FM-44

In de 'back to school'-lijn zal de Easynote TN65 met zijn 15,6-breedbeeldscherm vooral jongeren moeten aanspreken. De laptop zou een processor van Intel krijgen en ook deze notebook zal over een Radeon 3000-videokaart beschikken. Om ook de bureau-liefhebber niet te kort te doen, zal Packard Bell verder drie desktops op de markt zetten die naar de namen i-Media, i-Max en i-Power zullen luisteren. De laatste variant zal over een ruime kast beschikken die onder andere de mogelijkheid tot waterkoeling biedt, waarmee vooral modders en gamers aangesproken moeten worden.Packard Bell zou de laptops en de desktops vanaf augustus gaan verkopen. Prijzen en verdere specificaties zullen volgens een woordvoerder van het bedrijf in juli bekendgemaakt worden.

Acer gaat Linux niet alleen op zijn Aspire One zetten, maar ook andere netbooks en laptops met het opensource-besturingssysteem uitrusten. De reden is volgens het bedrijf dat Windows duurder en trager is.Acer levert al multimedia-systemen met Linux en ook de deze week aangekondigde Aspire One mini-notebook kan van Linpus, een op Fedora gebaseerde distributie, voorzien worden. De komende maanden verschijnen echter meer Acer-systemen met Linux, zo verklaart Gianpiero Morbello van de marketingafdeling van de fabrikant. We hebben een verschuiving richting Linux gemaakt vanwege Microsoft, aldus Morbello. Volgens hem heeft Microsoft veel macht en hij verwacht dan ook moeilijkheden: Maar we gaan hard werken om de Linux-markt te ontwikkelen.

De voordelen die Linux heeft boven de besturingssystemen van Microsoft liggen volgens Acer op het gebied van prestaties en kosten. Zo start Linpus sneller op dan Windows en zorgt het opensource-OS voor een langere accuduur. Daarnaast denkt Acer zijn laptops en netbooks in het budget-segment met Linux aan boord in plaats van Windows voor een lagere prijs aan te kunnen bieden. Het besturingssysteem van Microsoft kost ongeveer 60 euro per apparaat, aldus David Drummond, managing director bij Acer. Op een pc van pakweg 1200 euro is dat peanuts, maar op een computer van 250 euro is het een belangrijk iets.
De beschikbaarheid van snel geheugen voor nieuwe high-end notebooks krijgt met de aankondiging van Super Talent een duw in de rug. De Amerikaanse geheugenfabrikant kan per direct opvallend rappe ddr3-so-dimms leveren.

Super Talent heeft aangekondigd dat het per direct ddr3-reepjes voor notebooks met een capaciteit van 1GB kan leveren. De modules zouden 99 dollar of omgerekend ongeveer 63 euro kosten. Het geheugen heeft een latency van negen kloktikken en elke module is opgebouwd uit acht Samsung-chips van 128MB, die maximaal op een kloksnelheid van 1333MHz mogen draaien. Volgens de fabrikant kan het geheugen een snelheid van maximaal 10664 MBps halen, waarmee het niet alleen over zesenzestig procent meer bandbreedte dan conventionele ddr2-800-modules beschikt, maar ook nog eens het snelste notebook-ddr3-geheugen zou zijn.

AMD, Asus en Fujitsu komen dit jaar met externe videokaarten voor laptops, zo is de verwachting. De kastjes moeten notebooks de nodige extra prestaties geven zonder de bijkomende nadelen van igp's te introduceren.Asus XG Station Het inbouwen van krachtige grafische kaarten stelt laptopfabrikanten voor een probleem. Ten eerste worden de igp's groter naarmate hun prestaties toenemen en daarmee de laptops, en ten tweede zorgen ze voor een aanzienlijke toename van de warmte. Asus toonde begin 2007 al zijn oplossing in de vorm van de XG Station, een extern kastje dat via een expresscard-interface op een laptop aangesloten kan worden. De XG Station zou gebaseerd zijn op de Nvidia Geforce 8600GT en toont informatie over het aantal fps en de kloksnelheid en temperatuur van de gpu. Volgens Asus zorgt de XG voor negen keer betere prestaties dan Intels geïntegreerde GMA 950 grafische kern. Nog dit kwartaal zou de XG Station verschijnen, schrijft Xbitlabs, maar de prijs is nog onbekend.

Fudzilla denkt echter dat de XG Station een vroege dood is gestorven omdat het expresscard-slot niet de vereiste snelheid zou bieden. De site weet wel te melden dat AMD zijn Lasso-concept dit jaar in een werkend product gaat transformeren. Deze externe grafische oplossing voor notebooks is gebaseerd op de RV670-gpu. De fabrikant zou de technologie over enkele weken op de Computex-beurs in Japan demonstreren als extensie voor laptops die voorzien zijn van een AMD Turion Ultra processors en het Puma-platform. Een introductie volgt naar verwachting ergens in juli of augustus. Volgens Fudzilla gaat Lasso wel gebruikmaken van een nieuwe, snelle interface, waardoor de huidige generatie laptops er niet mee overweg zullen kunnen.

Tenslotte lekte uit dat Fujitsu Siemens binnenkort een externe grafische kaart onder de naam Amilo Graphicbooster gaat introduceren. Deze externe grafische kaart is gebaseerd op ATI's xgp-technologie en kan de grafische prestaties van zijn Amilo-notebooks volgens Fujitsu Siemens 4,7 keer versnellen. De fabrikant, waarvan de producten toch niet bekend staan om hun grafische prestaties, claimt ook dat de Graphicbooster 8000 punten scoort in 3dMark 06. Verder is weinig bekend over de externe videokaart. Zo is onduidelijk of deze ook op andere modellen dan de Amilo aangesloten kan worden.

In de lijn der traditie heeft Dell gereageerd op de recente geruchten omtrent een op handen zijnde samenwerking tussen de computerbouwer en AMD. Bij monde van het Britse Dell-hoofd Josh Claman werd duidelijk dat Dell officieel niets los wil laten over een eventuele relatie tussen de twee partijen. Hij merkte daarbij op dat door de geruchtenstroom het belangrijkste aspect soms uit het zicht raakt, namelijk de klanten. Deze klanten zijn volgens Claman in veel gevallen niet geïnteresseerd wat er precies in de computer zit. Vooral de gebruikers binnen het zakelijke segment, die negentig procent van Dells markt vormen, willen zich meestal niet bezighouden met wat er precies binnenin de computer gebeurt.

laptopGeruchten over de productie van goedkope computers werden resoluut van de tafel geveegd. ‘Er zijn al enkele jaren desktopsystemen op de markt van 150 dollar, maar niemand wil deze. Negentig procent van onze winst komt uit de zakelijke markt. Wat voor functionaliteiten denk je dat die gebruikers willen? Daarnaast is ook de afwerking van belang. Goedkope laptops zien er nu eenmaal goedkoop uit. Als je als verkoper met een belangrijke klant aan tafel zit, dan gaat het ook om de stijl en het complete plaatje’, aldus Josh Claman.
One example I know of is the Toshiba Libretto, which has an overclocking guide. The later issues of the Libretto 50CT,in particular, are a safe bet for overclocking; when Intel stopped making mobile Pentium 75's, Toshiba just stuck in mobile P-120's and underclocked them to 75 so the 50CT wouldn't compete with the higher models in the Libretto line. These machines can be clocked up to 120 without even exceeding the rated speed of the processor. The guide also reports model 100 Librettos being overclocked from 166 all the way up to 266MHz--quite impressive.
Another plus here is, based on the information on the Libretto page, it appears Intel hasn't put any sort of multiplier lock on the mobile chips, meaning you don't have to make do with bus speed changes to experiment with overclocking.