Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

16/12/2016

Accu Samsung AA-PB2VC6W

Acer heeft op de CES 2012 de tot nu toe dunste ultrabook met een dikte van 15mm aangekondigd. De Aspire S5 heeft een Intel Thunderbolt, maar ook een usb 3.0-poort en hdmi achter een uitschuifbaar deel aan de achterkant van de notebook.De Acer Aspire S5 is de opvolger van de S3 en Acer heeft het gewicht en de dikte nog iets terug weten te brengen. Het apparaat weegt 1,35 kilo en de dikte is 15mm, waarmee het volgens de fabrikant de dunste ultrabook ter wereld is. De S5 komt in het tweede kwartaal van 2012 uit, waarmee waarschijnlijk is dat de ultrabook met zuinige Ivy Bridge-processors uitgerust gaat worden. Daarnaast bevat de ultrabook een ssd met een nog onbekende capaciteit.Het is ook een van de eerste notebooks die met Intels snelle Thunderbolt-interface uitgerust gaat worden. Deze poort wordt net als de usb 3.0-poort en hdmi aan de achterkant geplaatst in een uitklapbaar deel, dat Acer Magic Flip i/o noemt.

De notebook wordt met Acers Green Instant On-technologie uitgerust die waarschijnlijk dankzij caching-geheugen een opstartijd van 1,5 seconden en een hibernate-accuduur van enkele weken zou bieden. Daarnaast heeft de notebook Always Connect, dat onder andere updates van Facebook, Twitter en Outlook op de achtergrond bijhoudt, ook als de notebook in slaapstand staat. Ook is de laptop ermee te ontwaken met behulp van een smartphone.Acer komt ook nog met 14- en 15-ultrabooks. In tweede helft dit jaar verwacht de fabrikant dat 25 tot 35 procent van zijn notebooklijn uit ultrabooks zal bestaan, zo vertelde, Jim Wong, vice-president van het bedrijf. Binnen twee jaar moeten ultrabooks van het bedrijf mainstream worden voor meerdere segmenten.Intel heeft op de CES prototypes van Ivy Bridge-ultrabooks en laptops met touchscreens getoond. Opvallendste model was de Nikiski, dat over een doorzichtig oppervlak beschikt, waarmee dichtgeklapt een additionele interface te bedienen is.

Mooley Eden, vice-president en hoofd van de PC Client Group bij Intel demonstreerde tijdens de persconferentie van het bedrijf de physicscapaciteiten en de DirectX 11-gamingcapaciteiten van de komende Ivy Bridge-ultrabooks. Een kleine ultrabook was met een racestuur en pedalen van Logitech verbonden en het apparaat bleek in staat een F1-racegame vloeiend af te spelen.Volgens Eden gaat de komende generatie ultrabooks maximaal 18 millimeter dik worden, waar de huidige grens op 20mm ligt. Ook het scherm worden dunner: 3mm. Er zouden voor dit jaar 75 verschillende ultrabook-ontwerpen in de pijplijn zitten, waarvan ook modellen met 14- en 15-schermdiagonalen.

Een van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen gaat volgens Eden de toevoeging van touch aan ultrabooks worden, waarbij uiteraard aan Windows 8 gerefereerd werd. Hij toonde daarbij een ultrabook met een touchscreen, terwijl ook een prototype met afneembaar scherm gedemonstreerd werd.Daarna liet de Intel-topman een slidermodel zien met uitschuifbaar touchscreen. Intel roept al langer dat touchscreens naar ultrabooks komen en ook moeten komende modellen meer met sensoren uitgerust worden. Het bedrijf liet op de CES een Asus UX31 zien die van een gyroscoop was voorzien zodat de gebruiker een vliegtuig kon bedienen door de ultrabook te kantelen en te draaien.

Intel Ultrabooks Intel Ultrabooks Intel Ultrabooks Intel Ultrabooks Intel Ultrabooks Intel Ultrabooks Intel Ultrabooks Intel Ultrabooks Intel Ultrabooks
Meest in het oog springende demonstratie was die van de Nikiski. Dit is een door Intel ontworpen prototype dat in plaats van een touchpad een doorzichtige aanraakgevoelige strook heeft over de gehele lengte van de notebook. Opengeklapt dien de strook ook als touchpad. Als de gebruiker de Nikiski dichtklapt opent een applicatie achter de doorzichtige strook. Deze is via het touch-oppervlak te bedienen, zodat de gebruiker mail en afspraken kan bekijken, ook al is de notebook dichtgeklapt. Het doet daarmee denken aan het vrijwel geflopte SideShow van Windows, al betreft het hier geen additioneel scherm, maar het gewone laptopscherm met daarover de doorzichtige touchlaag. Plannen om het prototype naar de markt te brengen zijn er nog niet.

Tenslotte kondigde Intel een samenwerking met Nuance aan om ultrabooks te optimaliseren voor spraakherkenning. Nog dit jaar moet de samenwerking zijn eerste vruchten afwerpen.Razer voorziet de Blade van nieuwe hardware. De dunne gaminglaptop krijgt een quadcore processor en krijgt op het grafische vlak ook een upgrade. Tegelijkertijd heeft de fabrikant de laptop iets dunner en lichter gemaakt.Razer maakt bekend dat het de specificaties van zijn gaminglaptop Blade heeft opgefrist, meldt TechPowerUp. De nieuwe Blade is opgetrokken rond een nog ongespecificeerde Intel quadcore-processor, een Intel HM77-chipset, 8GB 1600Mhz ddr3-werkgeheugen en een Nvidia GeForce GTX 660M-gpu met 2GB dedicated videogeheugen. Het 17,3-scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Razer heeft de nieuwe Blade enigszins afgeslankt; de laptop weegt 2,99 kilogram en is 2,24 centimeter dik.

De nieuwe laptop van Razer is verder voorzien van een 500GB harde schijf met een rotatiesnelheid van 7200rpm en een 64GB cache-ssd. Connectiviteit is er in de vorm van drie usb 3.0-porten, een hdmi 1.4-uitgang en gigabit ethernet. Verder is er ondersteuning voor wifi a/g/n en bluetooth 4.0 aanwezig. Tot slot heeft de accu een capaciteit van 60Wh en ontbreekt de karakteristieke Switchblade user interface niet.De opgefriste Blade is te bestellen voor 2499 dollar en zal eind september geleverd worden aan Noord-Amerikaanse klanten. Of de laptop ook in de Europese winkelschappen komt te liggen, is nog niet bekendgemaakt door Razer.

Nvidia kondigt de nieuwe generatie Maxwell-gpu's op 9 september aan en tien dagen later volgt de introductie van high-endkaarten voor de desktop, die onder de namen GTX 980 en GTX 970 gaan verschijnen, beweert Videocardz. In oktober volgt een GTX 960.Met de naamgeving in de 900-serie, slaat Nvidia de 800-serie bij desktopkaarten over, schrijft Videocardz op basis van zijn bronnen. Bij laptops verscheen wel een 800M-generatie. Eerder beweerde de site nog dat de nieuwe Maxwell-kaarten voor de high-end onder de namen GTX 880 en 870 zouden verschijnen, maar recent zou Nvidia de beslissing hebben genomen de 800-serie over te slaan.Hiermee voorkomt het bedrijf dat de naamgeving van de desktop- en mobiele varianten door elkaar gaan lopen: bij de 800M-serie voor laptops beschikken de snelste kaarten nog over Kepler-gpu's. De 900-serie gaat in beide gevallen waarschijnlijk uit vooral Maxwell-kaarten bestaan.

Op 9 september zou Nvidia zijn nieuwe Maxwell-gpu's voor de high-end uit de doeken doen en op 19 september onthult het bedrijf vervolgens de GTX 970 en 980, waarbij ook de benchmarkresultaten vrijgegeven zouden mogen worden. Specificaties zijn nog niet officieel bekend, al is wel duidelijk dat de gpu's nog steeds op 28nm geproduceerd worden, net als de huidige generatie, dat de geheugenbus 256 bit breed is en dat er 4GB gddr5 aanwezig is bij de high-endkaarten. De type-aanduiding van de gpu zou GM204 zijn. Nvidia bracht eerder dit jaar al de GTX 750 en GTX 750 Ti met Maxwell-chips uit, maar dat waren mainstream-kaarten op basis van de eerste generatie van Maxwell.Acer brengt naar verluidt in maart 2015 twee nieuwe Chromebooks op de markt. De C910 zou een scherm van 15,6 inch hebben met een resolutie van 1920x1080 pixels of 1366x768 pixels. De kleinere C740 zou een 11,6-scherm bezitten en extra stevig zijn

Acer brengt mogelijk meerdere varianten van de 15,6-Chromebook op de markt, zo schrijft OMG Chrome. De site baseert zich op een anonieme bron. Minstens een van de C910-modellen zou met een Broadwell-processor worden uitgerust. Het werkgeheugen bedraagt naar verluidt 2GB of 4GB en daarnaast wordt gesproken over een ssd van 16GB of 32GB. Het zou om de eerste Chromebook met 15,6-scherm gaan; eerder verschenen wel 14-modellen van bijvoorbeeld HP.Het is nog onduidelijk of er een of twee C910-modellen zullen verschijnen. De site spreekt over een scherm van 15,6 inch en een resolutie van 1366x768 pixels of een resolutie van 1920x1080 pixels. Acer zou de C910 verder uitrusten met bluetooth 4.0, usb 3.0-aansluitingen en een hdmi-poort.

Les commentaires sont fermés.