Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

09/01/2017

Accu ASUS N73JQ

De nieuwe standaard werkt op basis van nfc en wifi-direct. Smartphonegebruikers kunnen nfc gebruiken om de telefoon eenmalig met een printer te pairen, door deze tegen de printer aan te houden. Via een wifi-direct verbinding wordt vervolgens de printopdracht verstuurd. De huidige versie van de Mopria-standaard kan enkel overweg met jpeg- en png-bestanden, pdf-ondersteuning zou snel moeten volgen. Apparaten zullen de printopdracht dus eerst naar één van deze formaten om moeten zetten. De alliantie is voornemens om in de toekomst meer bestandsformaten te ondersteunen.Aan de kant van de gebruiker is het de bedoeling dat de ondersteuning ingebakken wordt in het besturingssysteem, zodat er geen apps nodig zijn. Voor Windows-tablets en -laptops zou het betekenen dat gebruikers geen printerdrivers meer hoeven te installeren als ze een printer met Mopria-ondersteuning willen gebruiken. De alliantie hoopt daarom dat meer bedrijven zich aan zullen sluiten, in het bijzonder fabrikanten van telefoons en tablets, printerfabrikanten, laptopfabrikanten en OS-ontwikkelaars.

Wanneer de eerste Mopria-printers op de markt zullen komen is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of bedrijven als Microsoft, Apple en Google ondersteuning voor de standaard in hun besturingssystemen in zullen bouwen. De Duitse site Golem claimt de eerste Cinebench-test op een ultrabook met Intels aankomende Ivy Bridge-processor te hebben gehouden. De zuinige processor presteert 9 procent sneller dan een hoger geklokte zuinige Sandy Bridge-variant.Bij Cinebench R10 krijgt de Ivy Bridge-processor met kloksnelheid van 1,7GHz 7723 punten, tegenover 7105 punten voor de Core i5-2677M. Deze laatste is een van de ultra low voltage-chips die momenteel voor ultrabooks gebruikt wordt en die een kloksnelheid van 1,8GHz heeft. De Ivy Bridge-chip scoort 2,38 punten bij de 64bit-versie van het nieuwere Cinebench R11.5, terwijl de zuinige Sandy Bridge Core i5 niet verder komt dan 2,25 punten. Volgens de Duitse site Golem komt de nieuwe zuinige generatie hiermee in de buurt van niet-zuinige Sandy Bridge-chips voor mainstreamlaptops als de Core i5-2410M, met een kloksnelheid van 2,3GHz met Turbo Boost naar 2,9GHz.

Bij het OpenGL-onderdeel van de benchmark scoort de HD Graphics 4000-igp van de ulv-Ivy Bridge-processor 12,17fps, ongeveer een derde sneller dan de 9,27fps die de HD Graphics 3000 van de huidige Core i5 voor ultrabooks neerzet. Hoewel de benchmarkresultaten in lijn liggen met eerdere berichten over de prestatiewinst van Ivy Bridge ten opzichte van Sandy Bridge, moet er een kanttekening gemaakt worden. Er staat namelijk helemaal geen Ivy Bridge-processor met een kloksnelheid van 1,7GHz op Intels roadmap. Die maakt alleen melding van de Core i5-3427U, met een kloksnelheid van 1,8GHz, en de Core i7 3667U, met een clockspeed van 2GHz. Volgens Golem is het echter niet ongebruikelijk dat bij gebruik van testchips de kloksnelheid verlaagd wordt. Als de chip van de test de Core i5-3427U betreft, zouden de scores dus nog wat hoger uit kunnen komen.Acer heeft een nieuwe ultraportable met draaibaar touchscreen op de markt gebracht. De Aspire 1825PTZ heeft een 11,6-scherm met multitouchfunctionaliteit en wordt aangedreven door een energiezuinige Pentium SU4100-processor.

In navolging van kleine notebooks met touchscreens die op netbook-hardware en single-core-processors zijn gebaseerd, komt er nu een model van Acer dat door een dualcore-processor wordt aangedreven. De 1825PTZ heeft als kloppend hart een zuinige Pentium SU4100-dualcoreprocessor, gecombineerd met 3GB ddr3-geheugen. Het 11,6 grote, draaibare led-scherm met multitouchondersteuning is capacitief, maar kan tevens worden bediend met een pen, die overigens niet wordt meegeleverd. De resolutie bedraagt 1366x768 pixels en het scherm draait automatisch mee als de laptop wordt gekanteld. Verder bevat het 1,72 kilo wegende apparaat een 320GB-harde schijf en graphics worden door de 4500MHD-igp van Intel afgehandeld.De laptop kan draadloos communiceren via wifi b/g/n en bluetooth 2.1+edr. Aan de buitenkant zijn verder een hdmi-uitgang, een 0,3-megapixelwebcam, een kaartlezer, twee usb 2.0-poorten, een vga-uitgang en een gigabit-ethernetaansluiting terug te vinden. Naast het scherm kent overigens ook het touchpad multitouchondersteuning, om zo snel te kunnen scrollen en zoomen. Met de 6-cellsaccu zou de kleine laptop het zo'n 8 uur moeten kunnen uitzingen. De 1825PZT is per direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 699 euro.

Intel heeft in een e-mail aan leden van zijn Retail Edge-programma vroegtijdig onthuld dat er een MacBook Pro met een Core i5-cpu op komst is. De verwachting is dat Apple de laptop op een evenement op 27 januari aankondigt.De huidige MacBook Pro heeft een Core 2 Duo aan boord. Omdat Intel vorige week de nieuwe mobiele Core i3-, Core i5- en Core i7-cpu's aankondigde, was de verwachting dat Apple zou overstappen op deze op 32nm geproduceerde dualcores met geïntegreerde grafische kern en ondersteuning voor HyperThreading en Turbo-functionaliteit. Met name de Core i5-modellen zouden een goede kans op een plekje in een Apple-laptop maken.Inmiddels heeft Intel de komst van Core i5-MacBook Pro's bevestigd. Deelnemers aan Intels Retail Edge-trainingsprogramma kregen onlangs een e-mail, waar Apple Insider de hand op wist te leggen. In het mailtje belooft Intel een kans op een van twee MacBook Pro-laptops met een Intel Core i5-processor aan alle deelnemers die deze maand voor een Retail Edge-cursus slagen.

Het nieuws betekent dat Apple, in tegenstelling tot bij de huidige modellen, geen Nvidia-chipsets meer gebruikt. Het is nog onbekend of de Intel-cpu van de MacBook Pro gezelschap van een extra grafische chip krijgt. AMD en Nvidia hebben onlangs beide hun assortiment grafische kaarten een update gegeven, waarbij het in Nvidia's geval overigens grotendeels om een omnummering gaat. Naar verwachting zal Apple de nieuwe MacBook Pro-modellen op 27 januari aankondigen.Logitech heeft onder typenummer TK820 een nieuw draadloos toetsenbord uitgebracht, waarop een relatief groot touchpad is geplaatst. Het toetsenbord communiceert via de 2,4GHz-band met een Logitech Unify-ontvanger.De touchpad op de TK820 is volgens Logitech groter dan de touchpads die op de meeste laptops zijn te vinden, waardoor vingerbewegingen voor bijvoorbeeld swipen of zoomen eenvoudiger te maken zijn. De meegeleverde SetPoint-software ondersteunt in Windows 8 tot dertien multitouchbewegingen.

Volgens Logitech heeft de TK820 een ranker ontwerp gekregen dan zijn voorganger. Het zogeheten PerfectStroke-toetsensysteem zou het typecomfort verbeteren door de druk bij het tikken gelijkmatig over het toetsoppervlak te verdelen. De toetsen hebben een 'incurve'-ontwerp met afgeronde randen gekregen.De TK820 communiceert, net als veel andere Logitech-invoerapparatuur, via de 2,4GHz-band met een Unify-ontvanger. Daarnaast kan het 783 gram wegende all-in-one-toetsenbord tot zes maanden functioneren op vier aa-batterijen. Het toetsenbord krijgt een adviesprijs van 100 euro.Een developer heeft onder de naam Cheapcast een applicatie ontwikkeld die de Chromecast-functionaliteit ook op andere Android-apparaten beschikbaar maakt, zoals mediaspelers, Raspberry Pi's en hdmi-sticks. Hierdoor is een Chromecast-stick niet langer nodig.Hoog kwaliteit HP Laptop Accu's vervangen,HP Notebook Batterij,HP Adaptor

Google introduceerde in juli de Chromecast, een 35 dollar kostende dongle die in een hdmi-ingang van een televisie geprikt kan worden. Via een op Android draaiende smartphone, tablet of een Chrome-browser op een laptop kan content op de tv worden geopend, zoals een YouTube-video. Daarbij wordt geen video van een smartphone naar de Chromecast gestuurd; de content wordt door de dongle direct op het internet opgevraagd. Verder kunnen er browsertabs van de Chrome-browser op de tv worden geopend.Google heeft de Chromecast-stick nog niet in Europa uitgebracht, waardoor de dongle voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar is. Bovendien is de dongle momenteel met een beperkt aantal diensten bruikbaar, zoals YouTube, Google Play Movies, Netflix en Pandora. De Duitse developer Sebastian Mauer heeft echter onder de naam Cheapcast software ontwikkeld waarmee de Chromecast-functionaliteit ook op andere Android-apparaten beschikbaar komt. Dit is vooral interessant voor Android-apparaten met een tv-uitgang, zoals mediaspelers, Raspberry Pi's en hdmi-sticks die op Android draaien.

Les commentaires sont fermés.