Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

10/01/2017

Accu Asus M60J

Uit voorzorg roept de fabrikant mensen op om de accu's niet meer te gebruiken en deze te laten vervangen. Het is niet bekend hoe lang gebruikers op een nieuwe accu moeten wachten. Er is een voorraad beschikbaar. Wie nu een vervangende accu aanvraagt, zou deze voor het einde van het jaar binnen moeten hebben, zegt Bouwens. Ze geeft echter aan dat niet te kunnen garanderen. Totdat gebruikers de veilige accu in huis hebben, moeten ze de laptop alleen met de voedingsadapter gebruiken, zo raadt Fujitsu aan.Lenovo heeft twee nieuwe ThinkPad Edge-laptops aangekondigd. De muisknoppen zijn bij deze ThinkPads in het touchpad geïntegreerd en ook hebben de laptops een speciale connector voor verbinding met een OneLink-dock. Daarnaast zijn er nieuwe IdeaPads met touchscreens.

Lenovo heeft op de CES de ThinkPad Edge E431 en E531 getoond. Dit zijn respectievelijk een 14- en een 15-notebook. In tegenstelling tot eerdere ThinkPads hebben de nieuwe modellen geen muisknoppen: die zijn nu in het touchpad geïntegreerd. Wel is de rode trackingpoint nog steeds aanwezig.De nieuwe Edge Thinkpads beschikken over een door Lenovo ontwikkelde connector om verbinding te kunnen maken met een kleine dock. De fabrikant noemt dit systeem OneLink en de dock voegt vier usb 3.0-poorten, hdmi, een audio-uitgang en een ethernetaansluiting toe. De resolutie van de schermen is in beide gevallen 1600x900 pixels, ze kunnen over maximaal 16GB beschikken en er is 1TB opslaggeheugen.De processors komen uit de stal van Intel en de systemen krijgen Nvidia-gpu's, maar details hierover liet de fabrikant niet los. In de VS komen de ThinkPad Edge E431 en de E531 in mei beschikbaar vanaf 539 dollar. De dock komt ook in die maand in de winkel met een prijskaartje van 99 dollar.

Lenovo Thinkpad Edge CES 2013 Lenovo Thinkpad Edge CES 2013 Lenovo Thinkpad Edge CES 2013 Lenovo Thinkpad Edge CES 2013 Lenovo Thinkpad Edge CES 2013 Lenovo Thinkpad Edge CES 2013
Daarnaast heeft Lenovo een aantal van zijn producten een touch-upgrade gegeven. Zo komen de IdeaPad U310- en U410-ultrabooks beschikbaar met touchcreens en gaat Lenovo versies van de IdeaPad Z400 en Z500 met touchscreens uitrusten. De IdeaPad Z500 Touch komt in april en krijgt in de VS een adviesprijs van 699 dollar, terwijl de Z400 in maart komt voor een prijs van eveneens 699 dollar. De IdeaPad U310 Touch arriveert in maart voor 779 dollar en de U410 Touch verschijnt in april voor 850 dollar. Over eventuele releases in de Benelux is nog niets bekend.

Lenovo heeft in het Verenigd Koninkrijk de prijzen van zijn komende Ivy Bridge-laptops bekendgemaakt. Het meest in het oog springende model, de dunne Yoga met omklapbaar ips-scherm, gaat omgerekend 1500 euro kosten.Lenovo heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe notebooks daadwerkelijk beschikbaar komen. Wat de Yoga betreft lijkt het niet waarschijnlijk dat deze verschijnt voordat Windows 8 uitkomt, wat pas later dit jaar zal gebeuren. De overige Ivy Bridge-notebooks komen waarschijnlijk wel eerder.De Yoga heeft een ips-paneel met een resolutie van 1600x900 pixels en een beelddiagonaal van 13,3. Het scherm van de ultrabook annex tablet kan tien vingeraanrakingen registreren, zo zagen we bij onze hands-on in januari op de CES-beurs. Het scherm kan volledig omgeklapt worden om tussen laptop- en tablet-modi te wisselen. Volgens Lenovo is de vanaf-prijs van de Yoga 1199 Britse pond.Lenovo maakte ook de prijs van zijn uitgebreide IdeaCentre A720-all-in-one bekend; die gaat 1299 pond kosten. De all-in-one heeft een dun 27-scherm, dat sterk gekanteld kan worden en dat eveneens tien vingers tegelijk kan registreren. De IdeaPad U310 en U410 zijn ultrabooks die een startprijs van 599 Britse pond krijgen. De G-, S- en Z-series van Lenovo krijgen startprijzen van 349, 299 en 429 pond.

Apple heeft een patent toegewezen gekregen die een techniek beschrijft om een computer met geïntegreerde projector te maken. Het concept doet denken aan de mobiele Surface-technologie die Microsoft eerder demonstreerde.Het bewuste patent werd ontdekt door Patently Apple en is uitgegeven door het Amerikaanse patentbureau USPTO. In het patent wordt een computer beschreven die anders is dan een conventionele desktop of laptop. In plaats van een gewoon scherm wordt namelijk gebruikgemaakt van een projector. Op deze manier zou van elk oppervlakte een scherm gemaakt kunnen worden, waardoor de computer mobiel is te gebruiken zonder daarbij een scherm nodig te hebben.Naast het projectorsysteem wordt ook over een techniek gesproken om op korte afstand van bijvoorbeeld een muur toch een groot schermoppervlakt te genereren. Zo zou de ingebouwde advanced optical engine ervoor moeten zorgen dat op een afstand van bijna 40 cm toch nog een schermgrootte van meer dan 40 geprojecteerd kan worden. Daarnaast kan de projector-computer bediend worden met de stem; zo zou Apple zijn Siri-technologie kunnen inzetten.

Het is onduidelijk of Apple zijn projectortechnologie daadwerkelijk gaat verwerken in een product dat op de markt wordt gebracht. Eerder demonstreerde Microsoft al zijn mobiele Surface-technologie, waarmee op basis van projectoren schermoppervlak wordt gemaakt. Daarbij is bediening met handgebaren mogelijk. Samsung kwam eerder met de Galaxy Beam; een smartphone met picoprojector.Qualcomm werkt aan Snapdragon S4-soc's met vier cores die bedoeld zijn voor notebooks die dunner moeten worden dan ultrabooks. De komst van Windows 8 moet de introductie van laptops met arm-chips een nieuwe impuls geven.Qualcomm belooft volgens PCWorld dat de notebooks met Snapdragon S4-quadcores niet alleen dunner en lichter worden dan ultrabooks, maar ook dat ze langere accuduur krijgen en een continue verbinding met internet kunnen krijgen, dankzij de integratie van een 4g-modem. Het bedrijf deed in voorgaande jaren dezelfde belofte voor de zogenoemde 'smartbooks'. Die netbook-achtige categorie werd echter geen succes.

Het Amerikaanse Qualcomm hoopt dat de komst van Windows 8 een nieuwe impuls gaat geven aan notebooks met arm-chips. Microsoft maakt een versie van het nieuwe besturingssysteem met ondersteuning voor arm-chips. De software bevat echter wel enkele belangrijke beperkingen ten opzichte van de x86-versie.De S4 zal op 28nm geproduceerd worden en energiezuiniger en krachtiger worden dan huidige Snapdragons, terwijl de fabrikant ook denkt aan 64bit-ondersteuning. Desondanks zullen de chips het wat prestaties betreft wel af moeten leggen tegen Intels komende Ivy Bridge-processors. De systemen zullen dan ook waarschijnlijk moeten concurreren met kleine dunne laptops met Atom-soc's en AMD Brazos-apu's. Waarschijnlijk worden ook nieuwe Chromebooks met arm-chips uitgerust.Naast het aanbieden van Mac-kloons voor de desktop gaat Psystar ook laptops op basis van Mac OS X ontwikkelen. Dit blijkt uit een e-mail van een Psystar-woordvoerder aan een Apple Insider-lezer.

Psystar logo“Hoewel er momenteel geen Open-laptop is, kan ik wel vertellen dat deze in ontwikkeling is”, aldus de e-mail, die nog toevoegt: “Er is nog geen releasedatum of prijs bepaald voor een mogelijke productlijn voor laptops, maar ik kan je verzekeren dat deze zeer competitief geprijsd zal zijn”. Psystar heeft de ontwikkeling van een Macbook- of Macbook Pro-kloon nog niet officieel bevestigd.Psystar speelt met zijn Open-computers in op de vraag naar goedkopere machines op basis van het Mac OS X-besturingssysteem. Vooraf aan de introductie van de nieuwe Macbooks bestond de verwachting dat Apple een goedkoper model zou aankondigen, maar in plaats daarvan bleef de goedkoopste ‘witte’ Macbook gehandhaafd en kregen de twee duurdere Macbooks, met de nieuwe aluminiumbehuizing uit één stuk, minder features voor dezelfde prijs. Psystar zou met een mogelijke Macbook-kloon flink onder de prijzen van Apple kunnen duiken.

Psystar kondigde eerder al aan blu-ray en een Geforce 9800 GT-videokaart als optie bij zijn Open- en Openpro-computers met Mac OS X aan te gaan bieden.Parallels heeft een app uitgebracht die gebruikers met hun Android- en iOS-apparaten toegang geeft tot programma's en bestanden die geïnstalleerd zijn op hun Windows- of OS X-systeem. Tot op heden was de app alleen beschikbaar voor iPad.Parallels Access past de interface van Windows- en OS X-programma's automatisch aan naar het scherm van het mobiele apparaat. Zowel de Android- als iOS-versie beschikt over standaardfuncties die werken zoals bij iOS, bijvoorbeeld op gebied van inzoomen en knippen en plakken. Op apparaten met Android kunnen gebruikers koppelingen naar programma's van hun Windows- of OS X-systeem op het startscherm van hun mobiele apparaat plaatsten. Gebruikers van iOS krijgen op hun apparaten toegang tot een speciale launcher waarin alle programma's terug zijn te vinden. De filebrowser bij iOS is vergelijkbaar met de Spotlight-app van OS X.

Naast de mogelijkheid om te zoomen zoals bij een standaard iOS-apparaat, maakt Acces 2.0 gebruik van SmartTap, dat een inschatting maakt op welke interface-elementen de gebruiker waarschijnlijk wilde klikken. Dit moet compenseren voor het feit dat veel desktopsoftware niet geoptimaliseerd is voor gebruik met touchscreens. Om toegang te krijgen tot de programma's geïnstalleerd op Windows of OS X, kunnen de desktops of laptops zich niet in slaap-modus bevinden, maar Parallels Access 2.0 biedt de mogelijkheid om de systemen op afstand te laten ontwaken; deze functie werkt volgens het bedrijf echter nog niet optimaal.Hoog kwaliteit Asus Laptop Accu's vervangen,Asus Notebook Batterij,Asus Adaptor

Les commentaires sont fermés.