Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

11/01/2017

Accu Acer Aspire 5742

Alhoewel er geen reden werd opgegeven, is het mogelijk dat Nullsoft de ontwikkeling stopt door de toegenomen populariteit van streamingmuziekdiensten zoals Spotify. Waarschijnlijk heeft Winamp ook veel last van concurrenten die zelf muziek verkopen, zoals Apples iTunes en Googles Play Store.Winamp bestaat al een kleine 15 jaar en was jarenlang een populaire muziekspeler voor het Windows-platform. De speler kreeg later ook de mogelijkheid om video af te spelen en er werd via de Shoutcast-dienst streaming audio aangeboden. Inmiddels hebben de makers ook een app voor Android uitgebracht, waarmee onder andere draadloos muziek gesynchroniseerd kan worden met een laptop of desktop.Toshiba komt met de Satellite NB105, terwijl Benq een netbook onder de naam Joybook Lite U101 op de markt brengt, zo blijkt uit aankondigingen van beide bedrijven.

Toshiba was van de grote notebookfabrikanten nog de grote afwezige op de markt voor netbooks. Daar komt echter snel verandering in, getuige de aankondiging van Toshiba Mexico van de Satellite NB105. Het gaat om een netbook met een 8,9"-scherm dat 1024x600 beeldpunten kan tonen, een 1,6GHz Atom-cpu en 1GB werkgeheugen.Een ssd heeft de netbook niet; in plaats daarvan heeft Toshiba voor een harde schijf van 120GB gekozen. Ook bluetooth en 3G-connectiviteit ontbreken, maar verbindingsmogelijkheden via wifi en ethernet zijn uiteraard wel aanwezig. Verder beschikt de ultraportable over een sd-kaartlezer, een geïntegreerde webcam en drie usb-poorten, terwijl Windows XP als besturingssysteem gaat fungeren. De prijs van de NB105 is nog niet bekend, maar gezien zijn specificaties zal die niet hoger uitvallen dan die van concurrerende netbooks. In Mexico zal de kleine laptop in november uitkomen; introductiedata voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend.

Toshiba Satellite NB105 1 Toshiba Satellite NB105 2 Toshiba Satellite NB105 3
Ook Benq stapt in het inmiddels drukbevolkte netbook-segment, en wel met de Joybook Lite U101. Deze netbook heeft een 10,1"-scherm met een resolutie van 1024x600. Ook deze machine herbergt een 1,6GHz Atom-cpu, 1GB intern geheugen en drie usb-poorten. De Joybook krijgt een harde schijf waarvan slechts bekendgemaakt is dat deze op 5400rpm draait. Naast wifi en ethernet heeft de U101 ook bluetooth en optioneel 3G-connectiviteit aan boord; verder zijn een vga-out en een 4-in-1-kaartlezer aanwezig. De Joybook Lite beschikt daarnaast over een 3cells accu en kan naar keuze met Windows XP of met Linux uitgerust worden. De U101 komt in november voor 468 dollar op de markt. Al een maand eerder arriveert een variant van de U101 met een scherm van 8,9"; het is nog niet bekend hoe deze gaat heten.Sony heeft een TransferJet-chip aangekondigd voor smartphones. De chip wordt in augustus naar fabrikanten verscheept. Met TransferJet kunnen smartphones en laptops draadloos gegevens kunnen uitwisselen met een snelheid van 350Mbps.

Smartphones met de chip verschijnen daardoor vermoedelijk op zijn vroegst pas eind 2012 of in 2013. Sony zal de chip waarschijnlijk ook gebruiken voor zijn eigen Xperia-smartphones; de Japanse fabrikant zet in op integratie van diverse producten, zoals laptops, smartphones, tablets en de PlayStation-console. TransferJet is daarbij een logische technologie, omdat daarmee grote bestanden snel kunnen worden overgezet.TransferJet werkt als nfc met een aanraking tussen twee apparaten. Terwijl met nfc slechts weinig data overgebracht kan worden, kan via TransferJet data worden overgezet met een snelheid van 350Mbps. Een blu-ray-film op 1080p-resolutie kan op die manier binnen anderhalf tot vijf minuten worden overgezet.De Sony-chip zal fabrikanten ongeveer 4,50 euro in aanschaf kosten, zo maakt Sony bekend. De fabrikant komt ook met ontwikkelkits voor Linux en Android om software te maken waarmee de chips kunnen worden gebruikt. Toshiba heeft ook TransferJet-chips voor smartphones gemaakt. Sony presenteerde TransferJet vier jaar geleden.

Acer en Asus zouden al deze zomer ultrabooks met touchscreen willen uitbrengen. Lenovo liet al eerder een dergelijk systeem zien. De toevoeging zou de ultraportable tablet-pc's wel dikker maken en ook is een oplossing voor de scharnieren nodig.Het verschijnen van Windows 8, dat over uitgebreide touchfunctionaliteit gaat beschikken, zal leiden tot de komst van laptops met touchscreens, en Asus en Acer zouden bij de eerste lichting zijn, claimt Digitimes van notebookleveranciers vernomen te hebben. Al in de periode van juli tot en met augustus zouden de fabrikanten ultrabooks met aanraakgevoelige schermen willen introduceren; dat is waarschijnlijk nog voor de komst van Windows 8. Intel voorspelt de komst van ultrabooks met touchscreens al maanden.

Fabrikanten van scharnieren zouden wel op een dilemma wijzen. De huidige ultrabooks hebben scharnieren die zo afgesteld zijn dat de schermen te makkelijk naar achteren gedrukt worden als ze aangeraakt worden. Als de fabrikanten de torsiestijfheid echter verhogen, is de kans groot dat de behuizing van de laptops omhoog wordt getild door het drukken op het touchscreen. De notebookfabrikanten zouden hier nog een oplossing voor zoeken.Lenovo toonde in januari al zijn Yoga-ultrabook, die over een compleet omklapbaar touchscreen beschikt. Ook Intel toonde enkele alternatieve concepten met schuifbare mechanismen en volledig omklapbare schermen. De verwachting is echter dat de meeste fabrikanten voor constructies kiezen waarbij de schermen roteren rond een as en vervolgens zijn om te klappen.Samsung heeft de specificaties van zijn netbook bekendgemaakt. De NC10 verrast niet met zijn specificaties; wel opmerkelijk zijn het antibacteriële toetsenbord en de accuduur, die circa acht uur bedraagt.

Een prijs van de NC10 is nog niet bekend; wel zou de netbook vanaf oktober in Europa, waaronder Nederland, verkrijgbaar zijn. De ultraportable van Samsung beschikt, zoals vrijwel alle kloons, over een Intel Atom-processor met een kloksnelheid van 1,6GHz. De hoeveelheid geheugen van de netbook is niet gespecificeerd, maar zal naar alle waarschijnlijkheid 1GB bedragen. Als opslag kan gekozen worden tussen een harde schijf van 80GB of van 160GB: een ssd-optie is er niet. Het besturingssysteem is de Home-editie van Windows XP. De NC10 is voorzien van een 10,2"-beeldscherm met een resolutie van 1024x600 pixels, dat door leds verlicht wordt.

Het relatief grote beeldscherm maakt een volgens Samsung een fullsize-toetsenbord mogelijk, dat bovendien van een antibacteriële coating voorzien is. Deze coating bestaat uit nano-zilverdeeltjes. Voor zijn communicatie met de buitenwereld beschikt de ultraportable over een lan-aansluiting en over een draadloze Atheros-netwerkkaart die geschikt is voor b- en g-netwerken. Optioneel is een bluetooth 2.0-module met edr. De netbook is verder voorzien van een webcam met 1,3 megapixels en heeft de gebruikelijke poorten en een kaartlezer aan boord. Als accu wordt een model met zes cellen meegeleverd, wat het gewicht van de NC10 op een stevige 1,33 kilo brengt, maar wel zo'n acht uur gebruikstijd mogelijk zou maken. De NC10 zou in pianozwart, wit en metallic blauw verkrijgbaar worden.

Een donderdag gepubliceerde patentaanvraag van Apple beschrijft het gebruik van saffierglas voor beeldschermen van onder andere telefoons, monitoren en laptops. Daarnaast heeft Apple de licentie op het gebruik van Liquidmetals metaallegering verlengd.De patentaanvraag, waarover Patently Apple schrijft, omschrijft het gebruik van lagen van verschillend materiaal in combinatie met displaytechnologie voor het coverglas van onder andere mobiele telefoons, tablets, computers en mediaspelers. Verschillende lagen kunnen daarbij uit een kristalsaffier bestaan, waarbij het saffier een enkel kristalrooster vormt. De lagen worden afgewisseld met de interface- en displaylagen, en moeten het coverglas sterker, duurzamer en beter bestand tegen krassen maken. Kunstmatig saffier is veel harder dan gehard glas en kan displays krasvrij en nagenoeg onbreekbaar maken. Overigens is de aanvraag al in 2012 ingediend, maar donderdag pas gepubliceerd.

Opvallend genoeg omschrijft de patentaanvraag ook de integratie van bedieningselementen, zoals de homeknop, de volumeregeling en de holdschakelaar in het met saffierglas versterkte coverglas. Bij de iPhone 5S is de homeknop ook al van saffierglas, maar is het omliggende coverglas van een ander versterkt type. Ook de lens van de camera van die smartphone is van een laag saffierglas voorzien.Apple sloot vorig jaar een miljoenendeal met de Amerikaanse fabrikant GT Advanced Technologies voor het leveren van grote hoeveelheden saffierglas en eind maart ontdekte Apple Insider dat de beide bedrijven de faciliteit in Arizona hiervoor flink gaan uitbreiden. Onbekend is waarvoor Apple de grote hoeveelheden nodig heeft, maar aangenomen wordt dat het voor komende iPhones gebruikt gaat worden, hoewel Apple dus ook denkt aan toepassing bij andere producten.

Daarnaast werd donderdag via MacRumors bekend dat Apple een overeenkomst met het bedrijf Liquidmetal uit 2010 verlengd heeft. De deal betreft het exclusieve gebruik van de metaallegering van Liquidmetal, dat als unieke eigenschappen heeft dat het licht, maar toch bijzonder stevig en bestand tegen roestvorming is. Apple zou het willen gebruiken voor knoppen, sensoren en schroeven.Een donderdag gepubliceerde patentaanvraag van Apple beschrijft het gebruik van saffierglas voor beeldschermen van onder andere telefoons, monitoren en laptops. Daarnaast heeft Apple de licentie op het gebruik van Liquidmetals metaallegering verlengd.De patentaanvraag, waarover Patently Apple schrijft, omschrijft het gebruik van lagen van verschillend materiaal in combinatie met displaytechnologie voor het coverglas van onder andere mobiele telefoons, tablets, computers en mediaspelers. Verschillende lagen kunnen daarbij uit een kristalsaffier bestaan, waarbij het saffier een enkel kristalrooster vormt. De lagen worden afgewisseld met de interface- en displaylagen, en moeten het coverglas sterker, duurzamer en beter bestand tegen krassen maken. Kunstmatig saffier is veel harder dan gehard glas en kan displays krasvrij en nagenoeg onbreekbaar maken. Overigens is de aanvraag al in 2012 ingediend, maar donderdag pas gepubliceerd.Hoog kwaliteit Apple Laptop Accu's vervangen,Apple Notebook Batterij,Apple Adaptor

Les commentaires sont fermés.