Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

12/01/2017

Accu Samsung NP-N150

De serie niet zuinige Core i5's krijgt in het laatste kwartaal een uitbreiding met de komst van de Core i5-560M en de Core i5-580M, beide met een kloksnelheid van 2,66GHz. Tegen die tijd is ook een nieuwe Core i7-dualcore verschenen, namelijk de Core i7-640M met een kloksnelheid van 2,8GHz. Ten slotte heeft Intel nieuwe Core i7-quadcores in de pijplijn. In het derde kwartaal staan de Core i7-840QM en de 740QM op de roadmap, waarop Engadget de hand wist te leggen. In hetzelfde kwartaal komt de Core i7-940XM met een kloksnelheid van 2,13GHz en, zoals deze typeaanduiding al aangeeft, is dit een quadcore in de Extreme Edition-serie, waarbij de multiplier unlocked is voor eenvoudig overklokken.

Begin 2011 maakt Intel de overstap naar het Huron River-platform, die dan het huidige Calpella-platform moet aflossen. Deze zevende Centrino-generatie zal bestaan uit op 32nm geproduceerde Core i-chips, die zijn gebaseerd op de nieuwe Sandy Bridge-architectuur. Huron River moet onder andere de prestaties van de igp verdubbelen ten opzichte van het huidige platform, 20 procent hogere cpu-prestaties bieden en voor sata-600-ondersteuning zorgen. Ook moet het platform Intel Bluetooth- en Wireless Display-integratie bevatten. Ten slotte schermt Intel met de term Zero Power ODD, waarmee waarschijnlijk een slaapstand voor optische drives wordt bedoeld, en claimt het bedrijf dat Huron River-laptops twee blu-ray's op een enkele acculading kunnen afspelen.

Synaptics heeft op Computex een nieuw type touchpad laten zien, dat maximaal vier vingers tegelijk kan registreren. De nieuwe TouchPad-IS-modellen kennen ook een betere handpalmdetectie en verbeterde ondersteuning voor gestures.ClickPadDe nieuwe technologie en features zullen worden toegepast in Synaptics' bestaande TouchPad- en ClickPad-modellen. Omdat de touchpads hiermee vier vingers tegelijk kunnen registreren, zijn er veel meer gestures dan bij voorgaande modellen mogelijk. Net als bij de eerdere ClickPad-touchpads van het bedrijf hebben de nieuwste modellen geen losse muisknoppen meer. Het hele oppervlak van het touchpad kan worden gebruikt om de linker- en rechtermuisknop na te bootsen. Synaptics benadrukt dat de drukniveaus over het hele touchpad gelijk zijn, een feature die het ClickEQ heeft gedoopt. Door het weglaten van fysieke knoppen blijft er meer ruimte over voor het touchoppervlak, wat zeker bij kleine netbooks welkom is.

Naast de hardware heeft Synaptics ook zijn softwarepakket een upgrade gegeven, waardoor gebruikers nu profielen met hun persoonlijke voorkeuren kunnen opslaan. Ook is de handpalmdetectie verbeterd; als gebruikers tijdens het typen per ongeluk met hun hand het touchpad aanraken, wordt dit niet als muisbeweging of klik geregistreerd. Het is nog niet bekend wanneer de eerste laptops met de nieuwe touchpads op de markt komen.De standaardenorganisatie VESA heeft aangekondigd aan een nieuwe, kleinere connector voor beeldschermen te werken. De micro-displayport-connector moet geschikt zijn voor smartphones, tablets en laptops en aanzienlijk kleiner worden dan de mini-displayport-aansluitingen.De Video Electronics Standards Association, beter bekend onder de afkorting VESA, heeft aangekondigd een kleinere displayport-connector te gaan ontwikkelen. De nieuwe standaard moet in het tweede kwartaal van 2014 afgerond zijn en moet geschikt zijn voor nog plattere mobiele apparatuur. De connector zou 'aanzienlijk kleiner' worden dan de huidige compacte minidisplayport-connector, die 8,3 bij 5,4mm groot is. VESA zal de mechanische en elektrische karakteristieken van de micro-connector opstellen.

Naast een kleiner formaat moet de nieuwe displayport-standaard ook geschikt zijn voor grote displays met hoge resoluties. De organisatie wil voldoende bandbreedte reserveren om schermen met meer dan 4K-resoluties aan te sturen. Daarbij moet via een kabel lengtes tot anderhalve meter overbrugd kunnen worden zonder actieve componenten. Pas bij langere kabellengtes zouden actieve componenten als repeaters nodig zijn.Volgend jaar zullen verschillende fabrikanten netbooks op basis van Qualcomms Snapdragon-hardware uitbrengen, zo maakte het bedrijf bekend. Onder meer Acer, Asus en Toshiba zouden de chipset gaan gebruiken.De chipset die Qualcomm ontwikkelde was in nevelen gehuld, maar het bedrijf maakte onlangs specificaties bekend en gaf aan overeenkomsten met diverse hardware-partners te hebben gesloten. Qualcomm noemt de chipset Snapdragon: deze zou bestaan uit een ARM-processor met een geschatte kloksnelheid van 1,5GHz en een 3g-netwerkchip die een continue verbinding met internet heeft. Het Taiwanese bedrijf Tsmc zou de 45nm-chips gaan produceren en Qualcomm verwacht de eerste hardware op basis van Snapdragon in de loop van 2009 op de markt te brengen.

Apparaten die rond Snapdragon worden opgetrokken, zouden een beeldscherm met een diagonaal tussen de 7" en 12" krijgen, de accu zou een dag lang mee moeten gaan en de verbinding met internet zou onafgebroken zijn. Bovendien zou het afspelen van 1080p-content geen probleem zijn en de kleine laptops zouden naast hspa onder meer over wifi, mobiele tv en gps beschikken. Qualcomm presenteerde een prototype van zijn Snapdragon-laptop dat was voorzien van een touchscreen en als besturingssysteem Red Flag-linux draaide.Qualcomm heeft de apparaten mobile computing devices, of mcd's genoemd, aangezien de term netbook aan kleine laptops met Intels Atom-processor is voorbehouden. Desalniettemin wil het bedrijf overduidelijk de zeer succesvolle markt van netbooks betreden, en het bedrijf zou mcd's voor onder meer Acer, Asus en Toshiba gaan bouwen. De ultraportables zouden een variant van Linux als besturingssysteem krijgen en een harde schijf danwel ssd aan boord hebben. Ook zouden de laptops in 'dual-mode' functioneren, waarbij geschakeld kan worden tussen een standaard laptop-configuratie en een tablet-configuratie. Via een hspa-verbinding zouden de always-on-apparaten uitermate geschikt zijn voor onderweg. De richtprijs van de mcd's is volgens Qualcomm ongeveer vierhonderd dollar, zodat de laptops met netbooks kunnen concurreren.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft een hacker enige tijd geleden toegang gekregen tot systemen waarmee hij het vliegtuig waar hij in zat kon besturen. Hij zorgde er met een commando onder andere voor dat het vliegtuig steeg en een zijwaartse beweging maakte.De FBI heeft een bevelschrift uitgegeven om de elektronische apparatuur van de hacker, een beveiligingsonderzoeker met de naam Chris Roberts, te mogen doorzoeken. Het document is gevonden door de Canadese nieuwssite APTN. Er staat onder andere te lezen dat Roberts wordt verdacht van het onrechtmatig toegang verschaffen tot computersystemen.

Specifiek gaat het om het hacken van het in-flight entertainmentsysteem dat in veel vliegtuigen is ingebouwd. Roberts zou tegen de FBI hebben gezegd dat hij op de systemen van de Boeing 737-800, 737-900, 757-200 en de Airbus A320 kan inbreken. Hij zou op een recente vlucht ongeveer vijftien tot twintig keer hebben ingebroken en zich toegang hebben verschaft tot andere systemen. Dat waren onder andere de systemen voor het besturen van het vliegtuig.De FBI stelt dat Roberts heeft bekend dat hij door de hack het vliegtuig kon besturen. Zo gaf hij het commando om te stijgen: doordat één motor daarop reageerde begon het vliegtuig een zijwaartse beweging te maken. Naast controle over het vliegtuig kon Roberts ook de datastromen vanuit de cockpit bijhouden. Uit het rapport van de FBI blijkt verder dat Roberts toegang kreeg tot de systemen door fysiek contact te maken met de zogenaamde Seat Electronic Box, die zich onder de passagiersstoel bevindt. Hij bleek er via een cat6-kabel met gemodificeerde connector verbinding mee te kunnen maken met zijn laptop, waarna hij erin slaagde om binnen te dringen op de systemen.

In een reactie aan Wired liet Roberts weten dat hij het vliegtuig niet daadwerkelijk heeft bestuurd. Hij zou het 'klim'-commando alleen in een virtuele omgeving hebben gegeven: doordat het om een simulatie ging zou er verder niets zijn gebeurd. Verder stelt de hacker dat hij alleen de datastromen heeft bestudeerd, maar verder niet heeft ingegrepen. Op het door de FBI vrijgegeven document reageerde hij door te zeggen dat sommige van zijn uitspraken uit hun verband zijn gehaald.Roberts nam op 15 april een vlucht van Denver naar Syracuse, via Chicago. Eenmaal geland in Syracuse werd hij opgewacht door FBI-agenten, die zijn apparatuur in beslag namen. Dat gebeurde doordat hij in een Twitter-bericht had gezegd de systemen van het vliegtuig te kunnen hacken. Hij werd vervolgens nog enige tijd verhoord, waarin hij dus de uitspraken deed over het hacken van de vliegtuigsystemen. Er is hem echter nog geen aanklacht ten laste gelegd. Gezien de bewijzen die de FBI stelt te hebben, is het aannemelijk dat dat binnenkort alsnog gaat gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat Roberts in het nieuws komt als het gaat om vliegtuigbeveiliging. Hij gaf geregeld presentaties over de beveiliging en sprak met fabrikanten over potentiële exploits. Ook sprak hij in februari al eens met de FBI over beveiligingsproblemen in vliegtuigen en de mogelijkheden die hackers hebben om in te breken.Gigabyte gaat zijn M912-netbook annex tablet-pc in september in Europa lanceren voor adviesprijzen vanaf 569 euro. In Nederland worden twee versies uitgebracht.Gigabyte M912 mini-tabletUit de officiële specsheet, waar Tweakers.net de hand op heeft weten te leggen, blijkt dat de M912 zich van de gemiddelde Eee PC-kloon onderscheidt door een draaibaar touchscreen. Deze heeft een diameter van 8,9", een resolutie van 1280 bij 768 pixels en led-achtergrondverlichting. Door zijn kleine afmetingen en door het gewicht van slechts 1,2 kilo is de M912 bij uitstek geschikt om in tablet-pc-modus gebruikt te worden. De mini-tablet is voorzien van een 4400mAh-accu.Hoog kwaliteit Sony Laptop Accu's vervangen,Sony Notebook Batterij,Sony Adaptor

Les commentaires sont fermés.