Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14/01/2017

Accu Fujitsu Siemens Amilo Li 3910

Het Ubuntu Dual Boot-project, dat niet moet worden verward met het 'bevroren' Ubuntu for Android-project, biedt de mogelijkheid om op een compatibele smartphone of tablet naar keuze te booten naar een normale Android-gui of naar een touchvriendelijke Ubuntu-omgeving. Oorspronkelijk was Ubuntu Dual Boot een hobbyproject, maar doordat er vorderingen in de implementatie zijn gemaakt, besloten de Canonical-developers het project met de community te delen. Canonical ondersteunt momenteel de testversies van Ubuntu Dual Boot op Nexus 4-smartphones, maar ook de Nexus 7 en 10 zouden werken.De nieuwe release van Ubuntu Dual Boot biedt vooral verbeterde upgrademogelijkheden voor toekomstige versies, zodat de ontwikkeling van deze Ubuntu-versie gemakkelijker wordt. Zo kunnen updates voortaan binnen de Ubuntu-omgeving binnengehaald worden op een smartphone. Dit proces verloopt op dezelfde wijze als bij de desktopversie van Ubuntu. Om een update te installeren moet echter nog wel naar Android worden geboot.

Binnen Android krijgen Ubuntu Dual Boot-gebruikers voortaan ook een notificatie bij een beschikbare update. De notificatie laat ook het installatieproces zien. Verder is er ondersteuning voor sideloading toegevoegd, waardoor een update via bijvoorbeeld een laptop op een smartphone geïnstalleerd kan worden. Ten slotte kunnen developers eigen updateservers toevoegen, waardoor Ubuntu Dual Boot gemakkelijker ook op andere mobiele Android-apparaten geïnstalleerd kan worden.Intel heeft een nieuwe term voor dunne en lichte notebooks geïntroduceerd: ultrabooks. Die laptops gaan ssd's bevatten en worden slechts 20mm dik. Verder gaat het komende Ivy Bridge-platform usb 3.0 en Thunderbolt combineren.Eerder was al bekend dat komende dunne notebooks worden voorzien van processors met tdp's van 10 tot 20W, wat niet tot weinig verschilt van de huidige culv-processors, maar de gpu's zouden tot wel twaalf keer beter moeten gaan presteren. Intel plakt nu de term ultrabooks op de modellen, zoals het eerder met netbooks deed. Duidelijk is ook dat de ultrabooks geen Atom-chips krijgen, maar met zuinige Sandy Bridge- en Ivy Bridge-processors worden uitgerust.

Volgens de richtlijnen van Intel mogen de laptops maar 20mm dik worden en mogen ze maximaal 1000 dollar gaan kosten. De aanwezigheid van een ssd is geen harde eis; wel moeten de laptops ssd-achtige prestaties bieden. Intel stelt verder nog een aantal niet nader omschreven eisen, zoals dat ze 'veiligheid' en 'always on'-functionaliteit moeten bieden.Wat dit laatste betreft moeten bijvoorbeeld mail en andere communicatiediensten bijgewerkt kunnen worden als de laptop in slaapstand staat. Intel noemt dit volgens Anandtech Smart Connect, waarbij een softwarelaag het systeem af en toe wekt voor de updates. De ultrabooks moeten ook snel kunnen ontwaken dankzij Rapid Start, waarbij het hibernate-bestand wordt weggeschreven naar nand-flash-geheugen. Hierdoor blijft het verbruik laag, maar kan de notebook in enkele seconden ontwaken. De eerste ultrabook is de maandag onthulde UX21 van Asus, die eind dit jaar moet uitkomen.

De Taiwanese notebookfabrikant Clevo komt deze zomer met een subnotebook met een draaibaar aanraakgevoelig 7"-scherm, verwisselbare opslag en een 4-cell-accu die voor een levensduur van 7 uur zou moeten zorgen.Clevo demonstreerde zijn subnotebook op de Cebit-beurs in het Duitse Hannover. De Tn70m van Clevo combineert Intels Atom 'Silverthorne'-cpu met de US15-chipset. In eerste instantie komen er modellen met een 1,33GHz- en 1,6GHz-cpu op de markt, eind dit jaar moet daar een model met 1,86GHz-processor bijkomen. Clevo voorziet zijn kleine notebook verder van een 7"-touchscreen met een resolutie van 800 x 480 of 1024 x 600 pixels. Het scherm kan over het toetsenbord gedraaid worden zodat in combinatie met een stylus een kleine tablet ontstaat. De Tn70m ondersteunt geheugen tot een maximum van 1GB, terwijl een verwisselbare 1,8" harde schijf of ssd voor de nodige opslagcapaciteit moet zorgen.

Het apparaat ondersteunt verder Intel High Definition Audio, oftewel Azalia, en het geluid kan onder andere uit de twee in het scherm geïntegreerde speakers komen. In het scherm zitten verder een 2-megapixelcamera en een vingerafdruklezer verwerkt. Het is Clevo daarnaast gelukt twee usb 2.0-poorten, een 5-in-1-kaartlezer, een vga-uitgang en een expresscard-sleuf toe te voegen, terwijl de communicatie via ethernet, bluetooth of 802.11b of -g kan verlopen. De 4-cell 4800mAh-accu zou de notebook meer dan 7 uur aan de gang moeten kunnen houden zonder oplaadbeurt, maar er komt ook een 5200mAh-variant. Volgens Richard Chen van Clevo komt het kleinood in juni op de Aziatische markt; wanneer de Europese markt volgt en wat de prijs zal zijn kon hij nog niet vertellen.

Tijdens een conferentie over internetbeveiliging in Azerbeidzjan zijn computers van medewerkers van Eurocommissaris Neelie Kroes gehackt. Of er informatie uit de computers is buitgemaakt, is op dit moment nog niet duidelijk.In een kritische blogpost over de conferentie schrijft Eurocommissaris Kroes, verantwoordelijk voor ict-zaken, dat computers van haar adviseurs zijn gehackt. Op Twitter schrijft een van de adviseurs, haar woordvoerder Ryan Heath, dat de hack plaatsvond in het het hotel waar ze verbleven. Uit dat bericht blijkt ook dat het om zijn persoonlijke laptop ging. "Iemand nam mijn persoonlijke MacBook over", schrijft Heath.Tegenover persbureau AP zegt Heath dat de hack werd ontdekt toen de twee adviseurs door Apple zouden zijn ingelicht dat onbevoegden toegang hadden gehad tot hun laptops. "Ik neem aan dat dit een soort van surveillance was", aldus Heath tegen het persbureau. "We gaan de computers aan een forensische analyse onderwerpen om te bekijken of er informatie is buitgemaakt." Hoe Apple overigens wist dat de twee waren gehackt, is onduidelijk. Hierover staan vragen van Tweakers uit bij de Europese Commissie.

De conferentie over ict-beveiliging vond plaats in het autoritair geleide Azerbeidzjan. Kroes mocht politieke gevangenen in het land niet bezoeken, hoewel dat vooraf wel was beloofd. Ook zouden activisten zijn lastiggevallen, al zegt de Eurocommissaris niet wie dat heeft gedaan. Vermoedelijk gaat het echter om de overheid van dat land.Samsung zou plannen hebben om een Chromebook op de markt te brengen die op een eigen arm-chipset zal draaien in plaats van de tot nu toe gangbare Chromebooks met Intel Atom-cpu's. Vermoedelijk gaat het om de Exynos 5250-soc.Dat concludeert de blog Chrome Story op basis van aanpassingen aan de broncode van Chrome OS. Daarin zijn verwijzingen te vinden naar een Chromebook dat codenaam 'Daisy' draagt. Daisy zou tevens verwijzen naar Samsungs Exynos 5250-soc, een arm-chipset. Daaruit is op te maken dat Chrome OS geschikt wordt gemaakt voor Samsungs nieuwe ARM-soc. Details over een arm-Chromebook van Samsung ontbreken echter nog.

De in november aangekondigde Exynos 5250 zal naar verwachting in het tweede kwartaal door Samsung in productie worden genomen. De 32nm dualcore-chipset is gebaseerd op de Cortex A15-core en krijgt een kloksnelheid van 2GHz. De gpu zou voldoende kracht hebben om displays met een resolutie tot en met 2560 x 1600 pixels aan te kunnen sturen.Tot nu toe draaien Chromebooks van Acer en Samsung nog op x86 Atom- of Celeron-processors van Intel. Sony zou echter ook een Chromebook op basis van arm-technologie op de markt willen zetten; deze Vaio-laptop is vermoedelijk voorzien van een Nvidia Tegra 250 T25-processor.AMD zou van plan zijn om de eerste Trinity-apu's voor notebooks 15 mei aan te kondigen. De desktopvarianten volgen later in het jaar. De gpu van Trinity presteert bij 3DMark volgens AMD 50 procent beter dan die van de huidige Llano-apu's.

Algemeen werd aangenomen dat AMD in juni de Computex-beurs in Taiwan aan zou grijpen om zijn Trinity-apu's te introduceren. XBitLabs en Sweclockers beweren echter vernomen te hebben dat de release al op 15 mei zal plaatsvinden. Het zou dan alleen om de apu's voor mainstreamlaptops gaan. In juni zouden de zuinige varianten voor thin & lights volgen.De Trinity-apu's worden op 32nm geproduceerd, net als de huidige Llano's. De cpu-cores in Trinity zijn gebaseerd op de Piledriver-architectuur, de opvolger van Bulldozer, en AMD komt met apu's voor notebook met tdp's van 17W en 25W, hoewel ook over 35W en 45W gesproken wordt. De gpu in Trinity is gebaseerd op de 7000-serie gpu's. Gemiddeld genomen zouden de Trinity-apu's 25 procent beter scoren dan Llano bij de PCMark Vantage Productivity-benchmark, terwijl de gpu zelfs 50 procent beter zou scoren bij 3DMark Vantage, beweert AMD zelf. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat de gpu van Trinity aanzienlijk beter zou presteren dan die van Ivy Bridge.Hoog kwaliteit Toshiba Laptop Accu's vervangen,Toshiba Notebook Batterij,Toshiba Adaptor

De massaproductie van de apu's, ook die van de desktop-varianten met tdp van 65W zou al gestart zijn bij Global Foundries. De massaproductie van de A-varianten voor de desktop met een tdp van 100W en hoger zou in mei starten.Microsoft heeft de ondersteuning van Windows 8.1-machines zonder Update 1 verlengd met een kleine maand. Eerder maakte de softwaregigant nog bekend in mei te stoppen met het aanbieden van updates voor de verouderde versie.Windows 8Microsoft schrijft maandag op zijn Windowsblog dat een meerderheid van de gebruikers is overgestapt naar de laatste grote uitgave, Windows 8.1 Update 1. "We erkennen dat niet iedereen dat heeft gedaan. We vinden het erg belangrijk dat onze klanten de laatste updates op hun apparaten hebben en daarom hebben we besloten de eis om te updaten met dertig dagen te verlengen, tot 10 juni", zo staat er.Met het besluit lijkt Microsoft zijn harde aanpak iets af te zwakken. Begin april zei de softwaremaker nog dat gebruikers die de eerste update voor Windows 8.1 voor deze tijd niet hebben geïnstalleerd, geen updates meer zullen ontvangen. "Het is een verplichte update om Windows 8.1 actueel te houden", zo stelde het bedrijf toen.

Les commentaires sont fermés.