Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

16/01/2017

Accu LENOVO IdeaPad Z370

Moblin v2 bevindt zich sinds mei dit jaar in de bètafase. Volgens Sousou worden momenteel de laatste bugs geplet op basis van meldingen van oem's en softwareleveranciers. Na het uitbrengen van Moblin v2 zal het project een releaseschema van zes maanden hanteren, net als bijvoorbeeld Fedora en Ubuntu.Het is nog onbekend welke fabrikanten met Moblin-netbooks op de markt komen, maar het gerucht gaat dat er in oktober in ieder geval een Eee PC van Asus met het OS zal verschijnen. Ook Acer zou interesse hebben in de levering van modellen met Moblin.MSI is bezig met de ontwikkeling van een budgetsysteem dat wat specificaties en prijs betreft vergelijkbaar is met de Eee PC van Asus. De laptop zal op zijn vroegst in juni van dit jaar op de markt komen.

MSI logo 2004Het zou om de eerste budget-pc van het bedrijf gaan, schrijft Digitimes. MSI rust het systeem volgens de bronnen van de site uit met het Shelton-platform van Intel. Deze architectuur met een 45nm-cpu zou naar verluidt ook door Asus gebruikt gaan worden voor de nieuwe generatie Eee PC's. Het budgetmodel van MSI zou daarnaast beschikken over een lcd met een schermdiagonaal van 7 inch. De prijs komt in eerste instantie op 308 dollar te liggen.De MSI-machine krijgt een Linux-variant als besturingssysteem mee. Een variant voor Windows XP zou ook in de planning zitten, maar zich nog in de testfase bevinden. Terwijl de eerste goedkope laptops een Intel-processor zullen bevatten, zou MSI met AMD in gesprek zijn over een mogelijke samenwerking.Aangezien een groeiend aantal fabrikanten, waaronder Acer, Compal en Quanta, zich op de markt voor goedkope systemen heeft gestort, zou MSI de verkopen in de eerste helft van 2008 goed in de gaten willen houden. Als die tegen blijken te vallen, wordt de introductie mogelijk uitgesteld.

Op eBay is een MacBook Pro uit 2007 opgedoken die over een 3g-modem, een 3g-antenne en een simkaart-slot beschikt. Het prototype werkt en de 3g-hardware wordt door het OS herkend, maar zou geen 3g-verbinding tot stand kunnen brengen.Tot op heden ontberen alle MacBooks een 3g-mogelijkheid, maar het prototype dat op eBay opdook maakt duidelijk dat Apple serieus heeft nagedacht over een MacBook met 3g-verbinding. De laptop werd via Craigslist aangeschaft en bleek later een prototype te zijn. De huidige eigenaar haalde de laptop uit elkaar en merkte onder andere een rood pcb op, maar ook de aanwezigheid van een sim-slot en een uitschuifbare antenne lieten weinig aan de verbeelding over.De 15 MacBook Pro uit 2007 beschikt verder over een 2,4GHz Core 2 Duo-cpu, 2GB ddr2-geheugen, een 320GB-hdd en een Nvidia Geforce 8600M. Op de laptop werd Snow Leopard geïnstalleerd en dat functioneerde volgens de eigenaar naar behoren. De 3g-hardware wordt ook herkend, maar een werkende 3g-verbinding kon niet tot stand gebracht worden. Dat heeft vermoedelijk te maken met de antenne, die eerder voor bluetooth dan voor 3g geschikt zou zijn.

Sony heeft de Vaio-laptopserie aangevuld met een relatief goedkoop en slank model dat is voorzien van een blu-ray-speler en een hdmi-aansluiting. Wie de blu-ray-speler uit de configuratie weglaat, kan nog eens tachtig dollar besparen.De Vaio NW180J/S heeft een 15,5-display met een 16:9-verhouding en een resolutie van 1366x768 pixels. De laptop wordt aangedreven door een op 2GHz geklokte Intel Core 2 Duo P7350 en beschikt over 4GB ddr2-geheugen. De 5400rpm-harddisk heeft een opslagcapaciteit van 400GB en het grafische werk komt voor rekening van een ATI Radeon HD 4570-gpu met 512MB ram.Sony heeft de laptop uitgerust met zowel een hdmi- als een vga-uitgang. Verder zijn er op de Vaio drie usb-, firewire- en ethernetaansluitingen te vinden, is 802.11n-wifi aanwezig en is boven het lcd-panel een 1,3 megapixel-webcam te vinden. Met de geïntegreerde kaartlezer kunnen sd- en Memory Stick Pro-kaartjes worden uitgelezen. Ook is een ExpressCard-slot aanwezig.

De 3kg zware laptop - verkrijgbaar in bruin, wit en zilver - is 1,2 dik en de behuizing is volgens Sony voor 98 procent gemaakt van gerecycled materiaal. Om het display uit te kunnen zetten als deze niet nodig is, heeft Sony een extra knop op de laptop geplaatst. Ook is er een 'instant internet'-knop aanwezig, waarmee buiten het besturingssysteem om een browser kan worden gestart. De laptop wordt geleverd met Vista Home Premium en volgens een beknopte hands-on van PC World is er flink gesneden in de hoeveelheid trialware.Wie in de Verenigde Staten 880 dollar op tafel legt, krijgt de laptop met een blu-ray-drive. Het model zonder deze drive is 80 dollar goedkoper. In de VS moet het nieuwe Vaio-model nog deze maand verkrijgbaar zijn; of en wanneer de laptop in Europa zal opduiken is nog niet bekend.Slechts een paar dagen nadat Lenovo een umpc aan het grote publiek voorstelde heeft nu ook Fujitsu een vernieuwde minilaptop gepresenteerd. Het apparaat heet LifeBook U810 en heeft nu ook hsdpa aan boord.

Klanten die de LifeBook U810 voor 999 dollar aanschaffen, krijgen een laptop in handen die iets minder dan 1,4 kilogram weegt. Het apparaat beschikt over een Intel A110-cpu die op een snelheid van 800MHz draait, 1GB aan intern geheugen en een harde schijf met een capaciteit van 40GB. Voor verbindingen met de buitenwereld is wifi (802.11a/b/g), ethernet en bluetooth aanwezig. Verder zijn vanaf nu ook hsdpa-verbindingen mogelijk.Het wsvga-scherm van de umpc is 5,6 groot en heeft een resolutie van 1024x600 pixels. Verder zijn een touchscreen, dat met de meegeleverde stylus bediend kan worden, en een 0,3 megapixel webcam aanwezig. Als accu wordt een lithium-ion-batterij meegeleverd, die goed is voor een gemiddeld gebruik van ongeveer 5,5 uur. De LifeBook U810 draait Windows Vista Home Premium.Samsung komt dit jaar met een tablet met een beelddiagonaal van 12,2 inch en een resolutie van 2560x1600 beeldpunten, zo berichten Koreaanse media. Hiermee zou de fabrikant inspringen op de neiging van consumenten om tablets aan te schaffen in plaats van notebooks.

Volgende maand beginnen Samsung Display en Sharp met de levering van 12,2-panelen voor de tabletproductie van Samsung, schrijft het Koreaanse ETNews. Maandelijks zouden de bedrijven gezamenlijk 2 miljoen tot 2,5 miljoen panelen gaan leveren en Samsung zou streven naar een kwartaalverkoop van 12 miljoen stuks per kwartaal. Sharp maakt voor de productie van de panelen gebruik van zijn igzo-technologie. Details over de tablets, zoals welk besturingssysteem ze gaan draaien, zijn niet bekend.De tablets met een resolutie van 2560x1600 pixels worden met de S-Pen-stylus geleverd en het zou Samsungs doel zijn om met grotere tablets in te spelen op de marktontwikkeling dat consumenten tegenwoordig eerder geneigd zijn tablets dan laptops te kopen. Hoewel juist 7- en 8-tablets tegenwoordig populair zijn, zou de markt voor grotere tablets dan het traditionele 10-formaat als alternatief voor laptops een grote groei kunnen laten zien, zo is de verwachting. Volgens ETNews zijn er ook aanwijzingen dat Apple gaat komen met een grote iPad, met een beelddiagonaal van 12. Die 'iPad maxi' zou volgend jaar moeten komen en Samsung zou zijn grote rivaal voor willen zijn met zijn release.Het is niet de eerste keer dat er geruchten over een grote Samsung-tablet de kop opsteken. Samsung zou hier in het verleden ook aan gewerkt hebben, maar zich meer op kleinere tablets zijn gaan richten toen deze vorig jaar populair werden. De grootste tablets die Samsung nu in zijn assortiment heeft, zijn de Ativ Tab-modellen met Windows 8 en RT; die hebben een scherm van 11,6 en een resolutie van 1366x768 en 1920x1080 pixels.

Microsoft en One Laptop Per Child gaan samenwerken met lokale overheden en ngo's om een Windows-versie van de XO-laptop aan kinderen beschikbaar te stellen. In juni komen de eerste modellen beschikbaar.One laptop per child / OlpcMicrosoft heeft samen met Olpc aangekondigd dat het een met Windows uitgeruste versie van de XO-laptop in juni zal uitleveren, waarbij de laptop voor kinderen in arme landen eerst zal proefdraaien in landen als Colombia. Vervolgens moet de XO-laptop in augustus of september algemeen beschikbaar komen. De in het verleden als 'honderd dollar laptop' bestempelde ultraportable was al verkrijgbaar met een uitgeklede Fedora-versie en momenteel werken Olpc en Microsoft aan een dualboot-optie om gebruikers een keuze te bieden tussen Windows en Linux. Microsoft besloot een Windows-versie voor de XO-laptop te ontwikkelen wegens de naar eigen zeggen grote vraag van zowel eindgebruikers als beleidsmakers naar het besturingssysteem.

Bohdan Raciborski, programmamanager bij Microsoft, toonde een XO-laptop waarop Windows en Office draaiden. Aangezien Windows te groot is voor de interne flashdrive van 1GB, wordt het besturingssysteem, inclusief Office, vanaf een 2GB sd-kaartje opgestart. Daartoe moesten eerst het Insyde-bios en diverse hardwaredrivers herschreven worden, wist James Utzschneider, manager van de Unlimited Potential group van Microsoft te melden. Insyde Software is naar alle waarschijnlijkheid ook een van de partijen waarmee Olpc samenwerkt om de Sugar-interface, waar de Linux-variant mee is uitgerust, naar Windows te porten. Raciborski weet in zijn demo-filmpje te vertellen dat de laptop met Windows binnen vijftig seconden opstart, wat volgens hem 'vier keer sneller is dan de originele Linux-opstarttijd'.Hoog kwaliteit Fujitsu Laptop Accu's vervangen,Fujitsu Notebook Batterij,Fujitsu Adaptor

Les commentaires sont fermés.