Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

19/01/2017

Accu Samsung N143 Plus

Die drie quadcores, de Core i7-3920XM, i7-3820QM en i7-3720QM, zijn op respectievelijk 2,9GHz, 2,7GHz en 2,6GHz geklokt en ondersteunen hyperthreading. De turbosnelheden liggen net als de standaardsnelheden iets hoger dan die van de huidige Sandy Bridge-quadcores, maar de grote verandering voor Ivy Bridge zit in de gpu, die voortaan HD Graphics 4000 heet. De gpu moet een stuk krachtiger zijn dan de HD Graphics 2000 en 3000 van Sandy Bridge.De tdp's van de processors blijven gelijk, ondanks de introductie van de zogeheten trigate-transistors, die zuinigere en snellere processors moeten opleveren. De snelste quadcore krijgt een tdp van 55W, de andere twee een tdp van 45W. Naast de quadcores moeten in mei drie dualcores met hyperthreading uitkomen. Deze enkele i7 en twee i5's krijgen alledrie tdp's van 35W en kloksnelheden van 2,6 tot 2,9GHz.In het zuinige segment vervallen de Low Voltage-processors met tdp's van 25W. Die worden vermoedelijk vervangen door standaard-Ivy Bridge-processors die dankzij programmeerbare tdp's zuiniger functioneren. Ook wordt de ULV-serie vervangen door de Ultra-serie, met tdp's van 17W. Die serie is vooral voor ultrabooks en vergelijkbare laptops bedoeld. Intel zou bovendien van plan zijn om de low-end processors niet te updaten; Celerons en Pentiums blijven op Sandy Bridge gebaseerd.

De specificaties van de eerste drie op 14nm geproduceerde Broadwell-processors van Intel zijn online verschenen. Volgens de laatste planning moeten de Core M-processors in de zuinige Y-lijn nog dit jaar verschijnen.De eerste generatie Broadwell-processors bestaat uit drie dualcores en, zoals altijd bij de chips met Y-aanduiding, hebben ze een laag verbruik. De tdp bedraagt 4,5W en hiervoor heeft Intel de standaard-kloksnelheid van zowel het cpu- als het gpu-deel zeer laag gehouden. Wel beschikken de processors over aanzienlijk hogere Turbo-kloksnelheden.Core M 5Y10 en de 5Y10a beschikken over nagenoeg dezelfde specificaties. De Core M 5Y10 heeft wel een configureerbare tdp, beschrijft Cpu World, zodat deze bijvoorbeeld met een lagere tdp dan 4,5W ingesteld kan worden. De Core M5Y70 is een zuinige chip voor zakelijke dunne laptops en tablets. Deze dualcore ondersteunt ook HyperThreading om aan vier threads tegelijk te kunnen werken, de kloksnelheid is hoger dan die van de 5Y10-modellen en er is ondersteuning voor Trusted Execution en Intels vPro-platform.

Volgens VR-Zone staat op de recentste planning van Intel nog steeds dat de Core M-modellen eind dit jaar verschijnen en dat de productie op korte termijn gaat beginnen. De levering van de eerste zuinige chips met U-aanduiding voor onder andere ultrabooks start eind dit jaar, zodat die beschikbaar zouden moeten zijn in systemen aan het begin van 2015. Daarbij gaat het om de 2+2- en de 2+3-varianten die over respectievelijk de GT2- en GT3-gpu beschikken. De minder krachtige 2+1-versies van de Broadwell-chips met U-aanduiding, die als Celeron en Pentium verschijnen, komen later in het eerste kwartaal van 2015.Broadwell is de opvolger van de huidige Haswell-generatie van Intel-processors. De chips worden op 14nm geproduceerd, waar dat nu nog 22nm is.

Intel zou aan de afnemers van zijn energiezuinige Atom Z-processors voor netbooks hebben gemeld dat het bedrijf binnenkort geen nieuwe orders voor de cpu's meer aanneemt. Dat zou erop wijzen dat Intel met de Z-serie wil stoppen.Intel zou de huidige voorraden nog op willen maken, maar daarna zou het afgelopen zijn met de Z-serie. Het bedrijf levert de chips sinds april 2008 aan fabrikanten van netbooks. Volgens website Digitimes, die zich op niet nader gespecificeerde bronnen beroept, heeft Intel dat inmiddels aan zijn klanten laten weten. Nieuwe orders zouden 'binnenkort' niet meer geaccepteerd worden, zo schijft de site.De Atom Z-serie bestaat uit energiezuinige singlecore-processors met 512KB L2-cache. De Z-cpu's hebben bescheiden kloksnelheden: de snelste variant heeft een kloksnelheid van 2GHz, terwijl de traagste zijn werk zelfs op slechts 800MHz doet. Met tdp's die variëren tussen 0,65W en - voor het topmodel - 2,4W, zijn de Z-Atoms vooral in zeer energiezuinige netbooks te vinden, waar snelheid geen prioriteit is.

Apple zou OS X 10.9 voorzien van diverse nieuwe features voor power-users, zo schrijft 9to5 Mac op basis van eigen bronnen. Zo krijgt de Finder tabbladen en kunnen gebruikers met verschillende monitoren apps op één scherm full screen tonen.OS X 10.9 moet later dit jaar uitkomen, meldt 9to5 Mac. Daarin zou dus onder meer een nieuwe versie van de Finder komen, met tabbladen en tags. Ook zou er een nieuwe versie van Safari in het besturingssysteem zitten. Daarnaast zou de ondersteuning voor verschillende monitoren verbeterd zijn. Gebruikers zouden een 'Space' kunnen toewijzen aan een monitor, waarop een app full screen draait, terwijl de rest van de interface gewoon zichtbaar is op een ander scherm.Ook zou Apple in versie 10.9 enkele features van iOS willen inbouwen, zoals de manier om van taak te wisselen. Bovendien zouden apps op de achtergrond waar mogelijk gepauzeerd kunnen worden om accuduur te sparen op laptops.

Apple heeft nog niets losgelaten over OS X 10.9, maar in de afgelopen jaren bracht het bedrijf elk jaar een nieuwe versie van zijn desktopbesturingssysteem uit. Vermoedelijk komt de nieuwe versie van OS X net als voorgaande versies alleen uit als update in de Mac App Store.De Eduwise Classmate PC, Intels goedkope laptop voor ontwikkelingslanden, wordt in Brazilië geëvalueerd. Intel stelt circa 750 exemplaren van de 400 dollar kostende laptop beschikbaar voor een grote test in het onderwijs.De Eduwise Classmate PCBrazilië heeft tientallen miljoenen inwoners die geen beschikking hebben over een computer of toegang tot het internet, en op veel scholen worden computers nauwelijks gebruikt. De overheid hoopt door deelname aan de grootschalige test de kloof tussen mensen die de beschikking hebben over een computer en de 'computeranalfabeten' te verkleinen. De overeenkomst met de overheid is tot stand gekomen nadat de president van het Zuid-Amerikaanse land een prototype van de OLPC-laptop had gekregen. Het is de bedoeling dat ook deze laptop, ontwikkeld door een non-profitorganisatie, en een derde type van Indische makelij worden getest. 'We gaan de laptops in de klas gebruiken, en zullen dan zien hoe de ervaringen in de praktijk zijn', aldus José Aquino, binnen de Braziliaanse overheid verantwoordelijk voor het project.

De laptop van Intel is onder meer uitgerust met een 7"-scherm en een draadloze netwerkverbinding. Voor de opslag wordt gebruik van gemaakt van flashgeheugen. Het is nog niet duidelijk of er Windows of Linux op de Braziliaanse versie gebruikt zal worden, hoewel de Braziliaanse overheid - vanwege de lagere kosten - de voorkeur geeft aan het opensource besturingssysteem. Of dit argument nog standhoudt, is overigens de vraag; Bill Gates heeft aangegeven dat hij graag wil dat er Windows op de laptops voor ontwikkelingslanden gaat draaien, mogelijk zelfs gratis. Hoewel het exemplaar van Intel meer dan twee keer zo duur is als die van de OLPC-groep, verwacht Intel dat de prijs door massaproductie omlaag zal gaan. Ook wijst Intel op het feit dat er nog geen transportkosten in de prijs van de OLPC-laptop zijn verwerkt. In een reactie zei Walter Bender, werkzaam bij de OLPC-groep, dat het verschepen van een laptop van de productielocatie in Shanghai naar Sao Paulo geen 250 dollar zal kosten. Zijn organisatie is overigens wel blij met concurrentie: die kan de prijs van de goedkope laptops alleen nog maar verder omlaag brengen.

In de Amerikaanse staat Wyoming is een grote hoeveelheid lithium gevonden. De hoeveelheid is genoeg om aan de jaarlijkse vraag in de Verenigde Staten te voldoen en zou de VS een exporteur van de grondstof maken, waar nu nog 80 procent van het gebruik geïmporteerd moet worden.Lithium is van groot belang voor de accumarkt, waar lithium-ionaccu's in onder andere smartphones, laptops en elektrische auto's gebruikt worden. De VS importeert momenteel 80 procent van alle lithium die het land jaarlijks nodig heeft, maar daar gaat verandering in komen. In de staat Wyoming is een hoeveelheid van 228.000 ton lithium gevonden, genoeg om aan de jaarlijkse Amerikaanse vraag te voldoen.In het beste geval kan er zelfs 18 miljoen ton lithium gewonnen worden. Daarmee zou 720 jaar lang de huidige wereldwijde productie gewonnen kunnen worden, schrijven wetenschappers van de University of Wyoming Carbon Management Insitute. Onder andere om aan de stijgende vraag naar elektrische auto's te kunnen voldoen is de verwachting dat de vraag naar lithium sterk gaat stijgen. Tegelijk leidt het delven van zeldzame aardmetalen steeds vaker tot internationale conflicten. China is de dominante speler in de productie van aardmetalen.

Het Nederlandse bedrijf Thermosmart heeft via crowdfunding meer dan 25.000 euro opgehaald voor een slimme thermostaat. Het apparaat is op afstand te bedienen met mobiele apparaten en kan via een agenda-applicatie geprogrammeerd worden.Via de crowdfundingwebsite Oneplanetcrowd werd het gestelde doel van 25.000 euro met nog twee weken te gaan al ruim overschreden. Dat betekent dat Thermosmart zijn slimme thermostaat zal introduceren op de Nederlandse markt, al zal het voorlopig nog om een klein aantal gaan. Met Thermosmart kunnen gebruikers via een app, die geschikt is voor Android en iOS, hun thermostaat instellen. Daarbij wordt ook een 'agenda-feature' geleverd, waarbij temperatuurinstellingen zijn te programmeren. Overigens is Thermosmart ook via pc of laptop te benaderen.

Hoog kwaliteit Laptop Accu's vervangen,Notebook Batterij,Adaptor

Les commentaires sont fermés.