Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

03/02/2017

Accu DELL XPS L501x

Een 'bug' in Starcraft II zou gpu's kunnen laten oververhitten omdat ontwikkelaar Blizzard geen maximum heeft gesteld aan het aantal frames per seconde in het menu van de game. Videokaarten kunnen hierdoor overbelast raken.Samsung heeft aangekondigd te zijn begonnen met de massaproductie van pci-express-ssd's voor gebruik in ultrabooks. De XP941-ssd's moeten flink sneller zijn dan exemplaren met de sata-interface en komen beschikbaar in varianten van 128GB, 256GB en 512GB.Acer heeft aangekondigd dat zijn Allegro-smartphone op Windows Phone Mango binnenkort in de Nederlandse winkels moet liggen. Voor een adviesprijs van 299 euro kunnen klanten het toestel misschien al binnen enkele dagen kopen.

De Allegro beschikt over een 3,6-scherm met een resolutie van 800x480 pixels en over een Qualcomm MSM8255-processor met een kloksnelheid van 1GHz. Daarnaast is er 8GB aanwezig voor data-opslag. Foto's kunnen geschoten worden met een 5-megapixelcamera die over een led-flitser beschikt.Bijna een vijfde van de mobiele gebruikers van Facebook benadert de dienst alleen via de telefoon. Dat schrijft het bedrijf. De mobiele gebruikers vormen een groeiend probleem, omdat Facebook aan mobiele gebruikers veel minder geld verdient.Het uitblijven van grote orders heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van nand-geheugen verder gedaald zijn. De fabrikanten zijn op het punt aangekomen dat ze hun geheugenchips onder de kostprijs moeten verkopen.

Het is al langer duidelijk dat de prijzen voor nand-geheugen een neerwaardse trend vertoonden. Ondanks Apples aankondiging van een nieuwe MacBook Air met een ssd, blijven de orders van deze fabrikant nog altijd uit. Volgens Digitimes zal deze laptop niet veel extra klandizie voor de fabrikanten opleveren, omdat de hoge aanschafprijs consumenten zou afschrikken. Ook voor de iPod en de iPhone zullen minder geheugenmodules worden verkocht; Apple heeft laten weten dat er minder afzet van deze spelers werd verwacht.NAND-productiefaciliteitMlc-flashchips van 8Gb en 16Gb worden nu voor respectievelijk 2,55 en 4,65 dollar verkocht. Dat is een verlaging van bijna een dollar voor de 8Gb-variant en ruim anderhalve dollar voor het 16Gb-geheugen ten opzichte van de eerste helft van januari 2008. AMD heeft zijn strategie voor desktopchips, laptop-apu's en gpu's, gepubliceerd. De focus komt te liggen op apu's en minder op het bijbenen van Intel bij de overstap op kleinere productieprocedé's. AMD sluit het gebruik van ARM-architectuur niet uit.

Voor de laptopmarkt moet 2012 het jaar worden van de Trinity-apu's. Die moeten het top- en mainstreamsegment bedienen en zullen over verbeterde Piledriver-cores beschikken. De Trinity-apu's worden op 32nm geproduceerd, maar zullen in 2013 worden opgevolgd door 22nm-apu's met Steamroller-cores. Het budgetsegment zal worden bestreken met de nieuwe Brazos 2.0-apu's met Bobcat-cores, die nog op 40nm worden geproduceerd.AMD wil met een zuinige apu, met een tdp van 94,5W, de tabletmarkt veroveren. Deze Hondo-apu wordt echter eveneens op 40nm gebakken. Brazos 2.0 en Hondo slaan de 32nm-stap over en worden in 2013 opgevolgd door respectievelijk de Kabini- en Temash-apu's, die op 28nm worden geproduceerd. Net als alle apu's hebben deze 28nm-producten een gpu aan boord.

Om de apu's, en straks vooral de tablet-apu's als Hondo en Temash, snel op de markt en in producten te krijgen, herziet AMD zijn productiestrategie. Dat moet de zogeheten time to market verkorten en AMD sneller laten inspringen op behoeftes van de consument. Daarbij wordt er bewust voor gekozen niet te snel op een kleiner procedé over te stappen, zoals Intel met zijn overgang naar 22nm- en aanstaande 14nm-processors doet. Belangrijkste focus voor AMD is voorlopig het consumentensegment, waarbij de soc's straks een belangrijke rol moeten spelen. Daarbij zou AMD overigens niet negatief staan tegenover de ARM-architectuur, naast de x86-architectuur.

Naast producten voor het mobiele segment blijven ook cpu's voor de desktop en servers onderdeel van AMD's productgamma, maar, mede gezien de bewuste keus om niet op grond van procestechnologie met Intel te concurreren, zal AMD de confrontatie met Intel op dit terrein vermijden. Piledriver en later Steamroller moeten wel de prestaties gestaag verbeteren, terwijl de socket niet zal veranderen. Wel zouden de gpu-cores dankzij een nieuwe technologie, Heterogenous Systems Architecture, beter benut gaan worden. HSA verdeelt een werklast over cpu- en gpu-cores al naar gelang welke cores het best geschikt zijn voor de taak. Niet alleen x86- en parallelle gpu-cores zouden met HSA bediend kunnen worden, ook ARM-cores zouden aangesproken kunnen worden.Microsoft heeft twee nieuwe draadloze muizen aan zijn assortiment invoerapparatuur toegevoegd. De Wireless Laser Mouse 6000 en 7000 zijn vanaf maart verkrijgbaar en hebben een adviesprijs van respectievelijk van 34 en 47 euro.

De Wireless Laser Mouse 6000 is bedoeld voor gebruik met een laptop, en is voorzien van een bluetooth-ontvanger die onder de muis bewaard kan worden. Daarnaast heeft de muis een oplaadbare accu aan boord en wordt door middel van twee leds de status van de accu weergegeven. Ook kan via een aparte muisknop tussen openstaande applicaties gewisseld worden. De 7000-muis biedt daarentegen plaats aan een oplaadbare aaa-batterij, die het tot drie weken kan uithouden op een volle lading. Met het meegeleverde oplaadstation kan de batterij opgeladen worden.Beide draadloze muizen zijn voorzien van een laser als optische sensor, die met een resolutie van 1000dpi en 6000 keer per seconde de ondergrond scant. Daarnaast heeft Microsoft de muizen uitgerust met een tiltwheel voor horizontale en verticale scrollmogelijkheden.

Een update van iPhone OS maakt tethering weer mogelijk op niet-gejailbreakte iPhones. Apple blokkeerde in september een methode om te tetheren, maar tetheren is weer mogelijk met een OS-update die dinsdag is uitgebracht.iPhone 3GSDe tethering-optie staat weer in het menu na een update naar iPhone OS 3.1.3, zo melden diverse tweakers op GoT. Daartoe moet een profiel voor een provider worden aangemaakt, maar een jailbreak is niet nodig. Gebruikers die eerder al een profiel hadden aangemaakt en de functie verloren na het installeren van firmware 3.1, kunnen nu de optie weer zien in het menu.Tethering is internetten op een laptop via de internetverbinding van een smartphone; de telefoon wordt dus als modem gebruikt. De tetheringfunctie van de iPhone is veelbesproken: tethering kwam beschikbaar in iPhone OS 3.0, maar werd door Apple verwijderd in versie 3.1, die in september uitkwam. In de daaropvolgende versies was tethering nog altijd onmogelijk. Behalve het weer toevoegen van tethering repareert de update een aantal bugs.

Samsung Electronics heeft met succes de ontwikkeling van een 30nm-procedé voor de vervaardiging van ddr3-geheugen afgerond. De massaproductie van het zuinige geheugen zou in het derde kwartaal van start moeten gaan.Samples van het ddr3-geheugen zijn al naar afnemers gestuurd en de evaluatie van het geheugen is inmiddels afgerond; in het derde kwartaal zal Samsung het 30nm-geheugen in massaproductie nemen. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn de yields bij de productie van dit 30nm-geheugen tot zestig procent hoger dan wanneer 40nm-wafers geproduceerd worden. Vergeleken met 50nm- of 60nm-geheugen zouden de productiekosten de helft bedragen.In eerste instantie zal Samsung het 30nm-proces gebruiken om 2Gb-modules te produceren, wat ddr3-laptopmodules van 2GB oplevert. Het bedrijf zegt in een later stadium ook chips met capaciteiten van 1Gb tot 4Gb te zullen produceren. De 2GB-sodimm's vergen een spanning van 1,35V, waarbij het opgenomen vermogen volgens Samsung minder dan 1,36W bedraagt. Een 50nm-module van 2GB zou volgens de metingen van het bedrijf 1,96W verbruiken. Behalve voor laptop-geheugenmodules zullen de 30nm-chips ook voor server- en desktopmodules geproduceerd worden, waarbij de spanningsbehoefte 1,35V of 1,5V zal bedragen.

Volgens Intel-ceo Paul Otellini wordt Windows 8 geoptimaliseerd voor de nieuwe Sandy Bridge-chips. Bij de ontwikkeling van de Atoms werkt Intel volgens de topman juist nauw samen met Google, voor Google TV en Chrome OS.Otellini ging tijdens zijn presentatie nagenoeg alleen in op Sandy Bridge; over Atoms voor smartphones en het MeeGo-OS zal Intel op het World Mobile Congress in februari mededelingen doen. Wel zei Otellini dat hij verwachtte dat er dit jaar weer meer netbooks verkocht gaan worden, nadat de groei er in 2010 uit leek. Ook benadrukte de ceo dat Intel op Atom-vlak nauw samenwerkt met Google voor Google TV en Chrome OS. Vrijwel meteen daarna liet hij weten dat er hecht met Microsoft wordt samengewerkt om Windows 8 te optimaliseren voor de nieuwe Sandy Bridge-processors.http://www.accu-fabriek.com/dell.html

Otellini vertelde verder niet om wat voor optimalisaties het zou gaan. Bij voorgaande nieuwe processor-architecturen en Windows-versies werkten de twee concerns ook al nauw samen. Sandy Bridge biedt onder andere een nieuwe advanced vector graphics-instructieset en geoptimaliseerde Turbo Boost-technologie voor de cpu-cores en de gpu waar Windows 8 voor geoptimaliseerd zou kunnen worden. Het komende OS van Microsoft wordt over een paar jaar verwacht.Intel persbijeenkomst over Sandy Bridge ces2011 Intel persbijeenkomst over Sandy Bridge ces2011 Intel persbijeenkomst over Sandy Bridge ces2011 Intel persbijeenkomst over Sandy Bridge ces2011 Intel persbijeenkomst over Sandy Bridge ces2011
Na Otellini nam Mooly Eden het woord, vice-president PC Client Group bij Intel. Hij probeerde door een aantal demonstraties vooral aan te geven hoeveel sneller Sandy Bridge ten opzichte van eerdere platforms is en waar alle rekenkracht voor gebruikt moet gaan worden. Zo toonde hij op een groot touchscreen een plattegrond van de wereld waarop hij kon inzoomen en door foto- en videocollecties van plekken waar hij geweest was scrollen. De video's speelden gewoon door en voor het werken met grote mediacollecties op deze wijze zou flinke rekenkracht nodig zijn.

Les commentaires sont fermés.