Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

04/02/2017

Accu Dell Latitude E4200

Via claimt dat de chip over geavanceerd powermanagement beschikt, maar het is de vraag hoe dat in de praktijk uitpakt. Een aantal maanden geleden gaf Via een aantal samples aan reviewsites en daarop bleek dat de dualcore-cpu flink wat stroom verbruikt. De samples hadden onder load 40W nodig en dat is een stuk meer dan concurrerende chips als Intel Atom of AMD's pas geïntroduceerde Fusion-apu's. Via had toen al wel aangegeven dat de uiteindelijke exemplaren niet op 65nm, maar op 40nm zouden worden geproduceerd. Of de procedéverkleining het stroomverbruik afdoende heeft teruggedrongen, moeten de eerste benchmarks uitwijzen. Het bedrijf claimt zelf dat het met de X2 de performance-per-watt-kroon in handen zal krijgen.Oems en moederbordfabrikanten kunnen op dit moment al orders plaatsen voor de nieuwe cpu's. Via verwacht dat de eerste systemen die door een Nano X2 worden aangedreven nog in dit kwartaal de markt zullen bereiken.

AMD heeft voorafgaand aan de start van de CES-beurs zijn nieuwe Fusion-apu's officieel geïntroduceerd. De chips bestaan uit een x86-cpu met een of twee cores en een gpu op een enkele die. AMD komt als eerste met een low power-variant.AMD FusionAMD brengt als eerste zijn low power-chips op de markt, die voorheen bekendstonden onder de codenaam Brazos. Met dit platform richt AMD zich naar eigen zeggen op tablets, netbooks en low power-notebooks. Voor de zuinigste apparaten heeft de fabrikant de C-Series; chips met een tdp van 9W en een maximale kloksnelheid van 1,2GHz. De E-Series zijn gemaakt om in notebooks en desktops te worden ingezet, hebben een tdp van 18W en lopen op maximaal 1,6GHz.Beide lijnen zijn voorzien van een gpu met DirectX11-ondersteuning en de capaciteit om hd-video te verwerken. AMD heeft het grafische deel toegankelijker gemaakt voor ontwikkelaars, waardoor het makkelijker moet worden om gpgpu-berekeningen op de chips uit te voeren. Een groot aantal fabrikanten, waaronder Asus, Dell, HP, Lenovo en Sony zal spoedig laptops uitbrengen die op de Fusion apu's zijn gebaseerd.

Later dit jaar zal AMD de snellere Fusion-varianten uitbrengen, die lange tijd schuilgingen onder de codenaam Llano. Deze chips worden op een 32nm-procedé gebakken, worden leverbaar in quadcorevarianten en moeten op grafisch gebied tegen losse videokaarten kunnen opboksen. AMD verwacht dat producten met Llano-hardware halverwege het jaar in de winkels zullen liggen. Op de CES-beurs, waar Tweakers.net aanwezig zal zijn, zal een groot aantal Fusion-producten worden gedemonstreerd.Het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid heeft zijn pijlen gericht op een bende die ervan wordt verdacht veilingsites als eBay voor meer dan een miljoen dollar te hebben gedupeerd. Hierbij gebruikte de bende gestolen informatie.In verband met de zaak zijn naar nu blijkt eind vorig jaar al twee Vietnamese uitwisselingsstudenten opgepakt. De twee studeerden aan de Winona State University in Minnesota en huurden samen een woning in Winona.

Het duo zou in de afgelopen jaren betrokken zijn geweest bij een grootschalige fraudezaak, waarbij mogelijk nog meer mensen betrokken zijn. De twee studenten openden valse accounts op eBay en boden daar gewilde artikelen aan die via Paypal konden worden betaald. De verkochte goederen werden vervolgens met behulp van gestolen creditcardinformatie aangeschaft en naar de nietsvermoedende koper gestuurd.De studenten, Tram Vo en Khoi Van, zouden op deze manier in ieder geval voor meer dan een miljoen dollar aan iTunes-vouchers, software en games hebben verkocht. Tegen de tijd dat de gedupeerde creditcardbezitters aan de bel trokken, hadden de oplichters hun buit al bij PayPal weggesluisd en naar een buitenlandse bank overgemaakt.

Vo en Van beschikten over een aanzienlijk aantal eBay- en Paypal-accounts. Het onderzoek van het DHS heeft bijvoorbeeld uitgewezen dat het duo verantwoordelijk was voor 310 Paypal-accounts, waarop in totaal meer dan een miljoen dollar is bijgeschreven. Aan deze Paypal-accounts konden 157 eBay-accounts worden gekoppeld. Om al het geld weg te kunnen sluizen, beschikten de twee studenten bovendien over enkele tientallen bankrekeningen, zo blijkt uit het arrestatieverzoek.Bij de arrestatie zijn diverse opslagapparatuur, laptops en een computer in beslag genomen. Het duo beschikte onder meer over twee MacBook Pro's, een Dell Vostro-pc, diverse usb-drives en een micro-sd-kaart met een capaciteit van 128GB.Sony levert als eerste bedrijf computers aan China waarbij de Green Dam-software wordt gebundeld. Deze filtersoftware stuit op veel weerstand, maar de bundeling ervan is door de Chinese overheid per 1 juli aan leveranciers verplicht gesteld.

Een anonieme blogger heeft foto's vrijgegeven van een document dat hij aantrof bij zijn nieuwe Vaio-laptop van Sony, zo meldt de weblog RConversation. In het schrijven geeft Sony aan dat de Green Dam-software op de harde schijf is geparkeerd en dat het bedrijf de software meelevert vanwege nieuwe regels van de Chinese overheid. Verder wordt aangegeven dat de filtersoftware niet werkt op 64bit-versies van Windows. Sony licht bovendien uitvoerig toe dat het op geen enkele manier aansprakelijk is voor het functioneren van de filterapplicatie.De verplichting voor computerfabrikanten om de filtersoftware vanaf 1 juli bij nieuwe pc's en laptops mee te leveren, kwam begin juni in het nieuws. Met de maatregel zou de Chinese overheid de jeugd willen beschermen tegen websites met 'schadelijke content', maar volgens critici pogen de communistische machthebbers nieuw gereedschap voor het uitvoeren van overheidscensuur door te drukken. Bovendien zou de Green Dam-software persoonsgegevens kunnen verzamelen, zou het programma onstabiel zijn en bovendien een aantrekkelijke prooi voor hackers vormen.

Sony lijkt nu toch te zijn gezwicht voor de verplichting tot het meeleveren van de Green Dam-software, en ook Acer heeft aangegeven dat het de filterapplicatie met zijn hardware zal bundelen. Toch hebben een aantal internationale branche-organisaties er onlangs nog bij de Chinese machthebbers op aangedrongen de verplichting te heroverwegen, zo meldt The Wall Street Journal. Volgens hen roept de Green Dam-software vragen op, onder meer op het gebied van veiligheid, privacy, stabiliteit en het vrije verkeer van informatie. De openlijke kritiek aan het adres van de Chinese overheid is opvallend, omdat vrijwel alle grote bedrijven zich daar normaliter van onthouden uit vrees hun handel in gevaar te brengen. De Chinese overheid laat echter weten voet bij stuk te houden en de Green Dam-verplichting niet te zullen intrekken.

AMD heeft de videokaarten in de HD 7000-serie van een nieuwe sticker voorzien. Voor oem's gaan de videokaarten nu door het leven als HD 8xx0. Behalve het opplakken van nieuwe stickers, maakte AMD ook meer details bekend over de HD 8000m-serie voor laptops.Oem's brengen tijdens de Consumer Electronics Show veel nieuwe producten uit, maar omdat de grote hardwarefabrikanten geen nieuwe producten in de aanbieding hebben, zijn veel van de systemen alleen nieuw in naam. AMD hernoemde zijn HD 7000-serie voor oem's dan ook; zo gaat de HD 7970 GHz Edition voortaan door het leven als HD 8970, terwijl de HD 7950 met Boost als HD 8950 in systemen geprikt zal worden. Hetzelfde geldt voor praktisch alle andere HD 8000-videokaarten, op de HD 8670 en HD 8650 na. Deze videokaarten hebben de nieuwe Oland-gpu aan boord, met 384 streamprocessors, op basis van de GCN-architectuur. Voor de consumentenmarkt verandert er niets.

Eerder in december kondigde AMD al de HD 8000m-serie aan, maar details over de verschillende gpu's waren schaars. De HD 8800m-serie is opgebouwd rondom de Heathrow-gpu, die veel weg heeft van de Cape Verde-gpu, die voor de HD 7700-kaarten voor de desktop wordt gebruikt. De HD 8700m-, 8600m- en 8500m-serie is daarentegen gebaseerd op de nieuwe Mars-gpu, met 384 streamprocessors. De HD 8700m-gpu's hebben een 128bit-geheugenbus, terwijl de HD 8600m- en HD 8500m-gpu's het moeten doen met een 64bit-geheugenbus.Mars is de mobiele tegenhanger van Oland. Net zoals Oland wordt Mars op 28nm geproduceerd en maakt deze gebruik van de GCN-architectuur. De 8000m-serie bestaat voornamelijk uit midrange- en budget-gpu's. De echte high-end wordt nog steeds gevormd door de HD 7900-serie, maar die lijkt geen rebrand te krijgen.http://www.accu-fabriek.com/hp.html

DisplayLink zal op de CES een chip demonstreren die in staat zou zijn om videobeelden via usb 3.0 naar een monitor te sturen. De snelheid zou voldoende hoog zijn om hd-beelden soepel op een externe display af te kunnen spelen.DisplayLinkDisplayLink stelt dat zijn chip de maximale doorvoersnelheid van usb 3.0 kan benutten, zo meldt PC World. Deze zogenaamde superspeed-modus behaalt een brutosnelheid van maximaal 4,8Gbps, tienmaal sneller dan de highspeed-modus van de usb 2.0-standaard.De niet bij naam genoemde chip zou in de tweede helft van 2010 uitgeleverd kunnen worden en met name interessant zijn voor de fabrikanten van laptops en netbooks. Tegen die tijd worden ook de eerste chipsets van onder andere Intel verwacht waarin de usb 3.0-interface is terug te vinden. Het is echter de vraag of de fabrikanten van lcd-displays nieuwe beeldschermen compatibel zullen maken met usb 3.0; tot nu toe ondersteunt alleen Samsung usb-inputs voor videobeelden.

Les commentaires sont fermés.