Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07/02/2017

Accu Lenovo 42T4729

Broadcom is een van de grootste leveranciers van chips voor wireless- en bedraad netwerk voor laptops en andere draagbare apparatuur, samen met Atheros en Intel. Na jaren slecht ondersteund te zijn geweest onder Linux besloot Broadcom in september 2010 de broncode voor zijn jongste generatie wireless-drivers vrij te geven aan Linux-ontwikkelaars. De aansluiting bij de Linux Foundation moet ook de ondersteuning van overige chipsets uit Broadcoms portfolio een impuls geven.Apple bouwt in zijn komende reeks MacBook Pro's geen AMD-gpu's meer in, zo luiden geruchten. De fabrikant zou voor de laptops opnieuw voor videochips van Nvidia kiezen. De reden voor de vermeende overstap is niet bekend.De volgende MacBook Pro-lijn verschijnt vrijwel zeker na de introductie van de Ivy Bridge-processors van Intel, die waarschijnlijk rond maart 2012 arriveren. Die modellen gaan Nvidia-gpu's bevatten in plaats van Radeon-chips, claimt SemiAccurate, dat een gemengde reputatie heeft met geruchten, maar wel lijkt te beschikken over enkele goed ingelichte bronnen wat AMD betreft.

De site suggereert dat Apple met de overstap AMD wil bestraffen, omdat de chipfabrikant dit jaar niet genoeg Llano-apu's kon leveren voor MacBook Airs. Apple zou daarop voor Intels zuinige Sandy Bridge-modellen gekozen hebben. Deze reden lijkt echter vergezocht.Als Apple inderdaad weer voor Nvidia kiest, is dat opvallend. De fabrikant leek de laatste tijd exclusief voor AMD te kiezen wat gpu's betreft. De jongste generaties MacBook Pro's en iMacs bevatten Radeon-videochips. Dit zou mede te maken hebben met de omvangrijke hitteproblemen waarmee bepaalde Geforce-gpu's voor notebooks in 2008 kampten.Volgens eerdere berichten neemt Apple het design van nieuwe MacBooks op de schop; de 15"- en 17"-notebooks zouden dunner worden en elementen van de MacBook Air overnemen. Mogelijk spelen energiegebruik en warmteontwikkeling een rol bij de keuze voor Nvidia. De volgende gpu-generaties van zowel AMD en Nvidia worden op 28nm geproduceerd. AMD lijkt eerder te zijn met de overstap naar 28nm, hoewel Nvidia-ceo Jen-Hsun Huang bij de laatste publicatie van de kwartaalcijfers zei dat ook hun 28nm-productie van de Kepler-gpu 'snel' van start zou gaan. Ook zei hij dat Nvidia meer contracten voor de levering van notebooks-gpu's heeft dan ooit en dat de reden was dat zijn bedrijf zich bij de ontwikkeling van Kepler meer op energieefficiëntie gericht heeft.

Intel zou werken aan een docking-aansluiting voor ultrabooks die gebruikmaakt van de Thunderbolt-interface. Ook zijn er aanwijzingen dat er in de eerste helft van 2012 ultrabooks van Acer en Asus met 1080p-schermen op de markt komen.Intel stelt in zijn plannen dat fabrikanten Thunderbolt-aansluitingen naar een mini-displayconnector op hun notebooks plaatsen, waarna een docking via een kabel of direct op de twee ingangen aangesloten kan worden. De suggestie is dat fabrikanten ook audio, usb en esata via de docking kunnen laten verlopen. Een probleem zou echter zijn dat de ethernetcontroller van de laptop direct op de ethernetpoort van de docking moet worden aangesloten, aangezien bijvoorbeeld Intel vPro-functionaliteit anders niet zou werken, claimt VR-Zone. De plannen wijzen erop dat Intel kansen ziet voor ultrabooks op de zakelijke markt of dat het bedrijf mogelijk denkt dat fabrikanten ruimte kunnen besparen door het aantal interfaces te verminderen en deze naar een docking te verplaatsen.

In een interview met de Gulf Times zegt topman Miura dat Sony al over autostereoscopische 3d-technologie beschikt, maar dat het bedrijf meer tijd nodig heeft om die geschikt te maken voor grotere schermen. Hoeveel tijd Sony daarvoor nodig heeft, blijkt niet uit de woorden van Miura. Sony toonde op de CES 2011 in januari al prototypes van dergelijke displays en liet op de IFA al een voorzetglas voor laptops zien waarmee 3d zonder bril te bekijken is.Oled heeft volgens Miura de toekomst wat pixeltechnologie betreft en hij verwacht dan ook dat er binnen drie tot vier jaar betaalbare oled-tv's voor consumenten op de markt komen. Onbekend is of hij ook Sony rekent tot de partijen die tegen die tijd dergelijke tv's kunnen leveren. Sony heeft enkele jaren terug al een 11"-oled-tv uitgebracht en levert voor medische toepassingen en authoring van video al oled-monitoren.

Hoewel de Sony-topman voor het Midden-Oosten zich nog op de vlakte houdt wat de introductie van de bewuste oled- en autostereoscopische 3d-producten betreft, is hij stelliger over 4k2k-videoproducten. Zo verschijnt er binnen drie tot vier jaar in ieder geval een Handycam-camcorder met 4k2k-video-ondersteuning. Ook andere producten, zoals 4k2k-hdtv's, zijn niet uit te sluiten.Samsung heeft zijn eerste ddr4-module ontwikkeld. Het nieuwe geheugen wordt op 1,2 volt aangestuurd en is daarmee zuiniger dan zijn ddr3-voorganger. Bovendien zou het ddr4-geheugen sneller zijn dan de ddr3-variant.Samsung produceert de ddr4-geheugenmodules volgens een 30 tot 39nm-procedé, zo laat het bedrijf in zijn persbericht weten. Volgens welk procedé de chips precies worden geproduceerd, wil Samsung echter niet kwijt. Wel meldt het Koreaanse bedrijf dat de chips een voedingsspanning van 1,2V vergen en daarbij snelheden van 2133MHz halen. De reductie in werkspanning kon worden gerealiseerd dankzij een aangepaste pod-interface waarover met het geheugen wordt gecommuniceerd. De pod-interface wordt primair voor videogeheugen of gddr gebruikt.

De lagere werkspanning zou volgens Samsung in laptops kunnen leiden tot een reductie van het energieverbruik van 40 procent ten opzichte van 1,5V-modules. Als een hogere werkspanning wordt gebruikt zouden de ddr4-modules snelheden tot 3200MHz kunnen halen. Samsung zou de eerste 2GB-modules met ddr4-geheugen hebben geleverd aan een fabrikant van geheugencontrollers, zodat standaardenorganisatie Jedec de ddr4-standaard in de tweede helft van dit jaar kan ratificeren. Samsung heeft nog geen datum aangegeven waarop het met de massaproductie wil beginnen.Matbe.com heeft zijn handen weten leggen op een laptop met de 2GHz AMD Turion 64 X2 TL-60-processor en deze vergeleken met een nagenoeg gelijkwaardige laptop met een 2GHz Intel Core Duo-processor. De Turion 64 X2 werd enkele dagen geleden door AMD geïntroduceerd en is op dit moment de enige processor voor laptops die twee cores heeft en ook met 64bits-software overweg kan. Erg lang zal AMD niet van deze voorsprong kunnen genieten, daar Intel in augustus de opvolger van de Core Duo T-serie (Yonah) zal introduceren, de Core 2 Duo T-serie die gebruik maakt van de Merom-core met 64bits-ondersteuning.

AMD Turion 64 X2 logoDe met behulp van een 90nm-proces gefabriceerde Turion 64 X2 TL-60 is het topmodel uit AMDs lineup van mobiele processors. Hij is uitgerust met 128KB L1- en 512KB L2-cachegeheugen per core en doet zijn werk op 2GHz. De processor is voorzien van nieuw schoeisel met 638 pinnen: Socket S1. Hoewel het nieuwe voetje minder pinnen telt dan het Socket 754 dat voor de Turion 64 wordt gebruikt, wist AMD toch de geïntegreerde geheugencontroller op te waarderen naar dualchannel en DDR2. Dit zou in theorie voor een leuke performanceboost ten opzichte van de Turion 64 met slechts een singlechannel-DDR-geheugencontroller moeten zorgen.

De laptop met de Turion 64 X2-processor die getest werd is opgebouwd rondom een nVidia nForce 4 410-chipset en een GeForce Go 7600 met 256MB geheugen. De laptop is voorzien van twee repen 1GB DDR2-667-geheugen (5-5-5-15-2T) en een 15,4"-scherm met een resolutie van 1280x800 beeldpunten. Om de vergelijking met de Core Duo T2500 eerlijk te houden was Asus bereid om Matbe.com te voorzien van een laptop die nagenoeg dezelfde specificaties heeft. Gezien de Turion 64 X2 TL-60 qua prijs tussen de Core Duo T2400 en T2500 inzit, heeft Matbe.com dezelfde laptop, maar dan met de T2400, meegenomen in de test.

Intel Core Duo logoUit de verschillende testen die Matbe.com heeft uitgevoerd blijkt dat de snelheid van de TL-60 tijdens desktopgebruik over het algemeen tussen die van de Core Duo T2400 en T2500 inzit. Worden er echter spellen gespeeld, dan blijken de Core Duo's een stuk beter te presteren dan de TL-60. Verder springt de TL-60 minder zuinig met energie om dan de Intel-processors. Matbe.com is dan ook niet erg optimistisch over de toekomst van de Turion 64 X2 TL-60. Wellicht dat de vernieuwde Turion 64 X2, die met behulp van een 65nm-proces zal worden gemaakt en begin 2007 zal verschijnen, soelaas kan bieden. Intel heeft tegen die tijd echter al een paar maanden de opvolger van de Core Duo in productie. Daarnaast zal Intel binnenkort in de prijzen van de Core Duo gaan snijden.De Britse overheid is opnieuw in verlegenheid gebracht nu het ministerie van Defensie een excuusbrief heeft moeten sturen naar enkele duizenden Britten van wie gevoelige gegevens kwijt zijn geraakt na de diefstal van een notebook.

Eind vorige week werk bekend dat een Britse marineofficier een laptop met de persoonsgegevens van 600.000 Britten kwijt was geraakt. De computer werd gestolen uit een geparkeerde auto in Birmingham en bevatte onder meer paspoort- en verzekeringsnummers, en bankgegevens van personen die interesse hebben getoond in de Britse marine en de luchtmacht. De data waren niet versleuteld opgeslagen.Diefstal laptop persoonsgegevens 3 Hoewel van veel geïnteresseerden niet meer dan een naam bekend is, zijn van personen die daadwerkelijk hebben gesolliciteerd meer gegevens bekend. Defensie heeft als gevolg van de diefstal 3500 personen aangeschreven van wie bankgegevens op de laptop stonden.

Het incident staat niet op zichzelf. Afgelopen donderdag verloor een koerier in het Britse Devon honderden documenten met daarop fotokopieën van paspoorten en pensioengegevens. In november 2007 maakt de Britse overheid bekend dat het de kinderbijslaggegevens van 25 miljoen Britten was verloren. De minister van Defensie, Des Browne, zal maandagmiddag een verklaring geven over de diefstal.Het bedrijf Hybrid Audio LLC heeft Apple, HTC en Dell aangeklaagd: reden hiervoor is het schenden van een patent dat de bedrijven gebruiken voor het verwerken van audio volgens de mp3-standaard in zowel hardware als software.Het gaat om een patent dat met nummer RE40,281 geregistreerd is bij het Amerikaanse uspto en dat spreekt van 'signaalverwerking door gebruik te maken van een boomstructuur-array', zo meldt het patentenblog Foss Patents. De aanklacht tegen Apple zou gericht zijn tegen de iPod Nano, iPhone 4, iPad, Macbook Pro en iTunes. Het is opvallend dat er slechts een beperkt aantal producten van Apple wordt genoemd: waarom andere producten van Apple, zoals de iPod touch of oudere iPhone-modellen, geen inbreuk zouden maken op het patent van Hybrid Audio LLC is onbekend.http://www.accu-fabriek.com/apple.html

Les commentaires sont fermés.