Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

08/02/2017

Accu HP Compaq nc6120

De ssd is opgebouwd uit mlc-geheugen, waardoor er 192GB in een 2,5-behuizing gestopt kon worden. De solid-state-disk wordt met een sata-interface aangesloten op laptops of desktops en heeft een mtbf van een miljoen uur meegekregen. Wanneer de 192GB-schijf beschikbaar komt en wat hij gaat kosten is nog niet bekend.De eerste reeks Xeon-processors voor servers en workstations met de Haswell-architectuur zou de E3-1200-serie worden. Deze processors maken deel uit van het Denlow-serverplatform en zullen herkenbaar zijn aan de E3-1200 v3-naam.De opvolger van de huidige generatie microarchitectuur voor Intels processors heeft de codenaam Haswell gekregen en zal in 2013 de Ivy Bridge-processors opvolgen. Naast laptop- en desktop-processors zullen ook de voor servers bedoelde Xeons een update krijgen, en de eerste lichting met Haswell-architectuur aan boord zou de E3-1200 v3-serie worden. Deze serie zou in vier verschillende versies, met evenzoveel toepassingsgebieden, beschikbaar komen. Het Denlow-platform, met Haswell-Xeons en de Lynx Point-chipset, moet medio 2013 verschijnen. De Xeons zijn voorzien van geheugencontrollers voor ddr3-geheugen tot 1600MHz.

De voor servers bedoelde E3-1200 v3-Xeons komen, volgens CPU-World, beschikbaar in varianten met een tdp van 80 en 95W, met ieder vier hyperthreading cores. De gpu is niet geactiveerd in deze Xeons. Voor workstations zouden versies komen met de gpu gedeactiveerd en met een tdp van 95W, en een versie met GT2-gpu en een tdp van eveneens 95W. De GT2-gpu is de midrange-variant van de drie gpu-versies die met Haswell geleverd zouden worden.In de low-power-varianten van de E3-1200 v3-serie zou een eenvoudiger GT1-gpu of, in een tweede en derde versie, geen gpu geactiveerd zijn. Twee quadcore-ontwerpen zouden een tdp van 45W en 25 tot 30W krijgen, terwijl een dualcore-versie een tdp van 15 tot 20W zou krijgen. Twee ontwerpen voor virtual hosted desktop-systemen zouden opnieuw met vier cores en de GT2-gpu zijn uitgerust, en tdp's van 95 en 65W krijgen. Met uitzondering van de zuinigste low power-Xeon, die twee hyperthreading-cores en 3MB cache heeft, zijn alle E3-1200 v3-Xeons voorzien van vier hyperthreading cores en 8MB cache-geheugen.

Toshiba heeft een nieuwe generatie beeldherkenningschip voor toepassing in de auto-industrie ontwikkeld. De Visconti2 kan onder meer de aanwezigheid van voetgangers herkennen. Ook kan ander verkeer in de gaten worden gehouden.De Visconti2-chipfamilie bestaat uit twee modellen. Een ervan ondersteunt vier camera's met een resolutie van 1,3 megapixels, waarmee een 360-gradenbeeld kan worden opgebouwd voor onder meer hulp bij het parkeren, terwijl het tweede model maximaal twee van dergelijke camera's ondersteunt.Voor de herkenning van voetgangers maakt Toshiba gebruik van eigen histogram of oriented gradients-technologie. Hierbij wordt onder meer continu gekeken naar de richting van randen in het beeld. Tezamen met lichtveranderingen geeft dat volgens Toshiba voldoende informatie om voetgangers te signaleren, zowel overdag als 's nachts.

De beeldherkenningsprocessor kan verder onder meer de afstand tot de voorligger of tot auto's op de andere rijbaan schatten en een waarschuwing geven. Ook kunnen verschillende auto's tegelijk worden herkend, evenals rijbanen. De kleurinformatie van de camera's kan onder meer gebruikt worden om de status van stoplichten of borden langs de weg te herkennen.Voor de herkenning van de beelden zijn de twee chipmodellen uitgerust met in totaal vier 'media processing engines'. Die worden bijgestaan door zes dsp's, die de beeldverwerking moeten versnellen. De eerste samples rollen volgende maand van de band, terwijl Toshiba in september 2012 begint met de massaproductie.Volgens Electronics Weekly gaat Toshiba ook varianten van deze chips ontwikkelen voor industriële toepassingen en consumentenelektronica. Toshiba gebruikt gezichtsherkenning via een camera onder meer in zijn laptops en een Regza-tv-lijn.

Voetgangerherkenning in auto's is overigens geen nieuwe feature. Onder meer Volvo, Toyota, BMW en Mercedes bieden in enkele modellen al een dergelijk systeem aan.Windows XP Service Pack 3 zorgt ervoor dat Microsoft Office tien procent sneller draait in vergelijking met een XP-systeem met Service Pack 2, zo claimt een tester van de update die volgend jaar moet verschijnen.Windows XP3 logoMicrosoft heeft Service Pack 3 in augustus richting ongeveer vijftienduizend testers verscheept. Craig Barth, cto van Devil Mountain Software, was een van hen en hij onderwierp een bijgewerkte XP-laptop aan de OfficeBench-suite om te kijken hoe de prestaties van Office 2007 waren. 'We waren aangenaam verrast door de ontdekking dat Windows XP SP3 een meetbare prestatieboost brengt naar dit oudere besturingssysteem voor desktops', aldus Barth op zijn bedrijfsweblog. De resultaten lieten een prestatiewinst van ongeveer tien procent zien.

Devil Mountain Software liet vorige week weten dat SP1 geen prestatiewinst bracht naar Vista-systemen. De Dell XPS M1710 waarop de XP SP3-test werd uitgevoerd betrof dezelfde als waarop Vista SP1 werd gedraaid. De laptop is voorzien van een 2,0GHz Intel Core 2 Duo-processor, 1GB geheugen en een nVidia GeForce Go 7900GS. Volgens Barth komt de snelheidswinst als een leuke bonus, aangezien SP3 voornamelijk als verzameling bug-fixes en patches werd aangekondigd. 'Dit is geen goed nieuws voor Vista, dat nu meer dan twee keer zo langzaam is dan de laatste build van zijn voorganger', aldus Barth.Op de Cebit heeft AMD 's werelds eerste 40nm-gpu's gepresenteerd. De Mobility HD 4830 en 4860 lijken te zijn gebaseerd op de RV740-chip, die eveneens op 40nm wordt geproduceerd. De HD 4860 zou iets sneller zijn dan de Mobility HD 4850.

Dankzij het 40nm-productieproces zijn de Mobility HD 4830 en de Mobility HD 4860 zuiniger dan hun voorgangers, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor gebruik in laptops. De twee 40nm-gpu's beschikken over 640 streamprocessors en een 128bit-geheugenbus. De gpu's doen daarmee sterk denken aan de RV740-chip. De HD 4860 is uitgerust met gddr5-geheugen, terwijl de HD 4830 het met gddr3 moet doen. Ook heeft de HD 4860 met 650MHz een hogere kloksnelheid dan de HD 4830, die een kloksnelheid tussen de 450MHz en 600MHz krijgt. Beide gpu's hebben twee displayport-uitgangen. Volgens AMD is de HD 4860 iets sneller dan de huidige op 55nm gebakken Mobility HD 4850, hoewel die over 800 in plaats van 640 streamprocessors beschikt. Hoeveel energie de nieuwe gpu's verbruiken is nog niet bekend.

Meestal worden desktop-gpu's als eerste uitgebracht en duurt het wel even voordat de mobiele varianten verschijnen, maar de HD 4830 en de HD 4860 zijn deze keer zelfs eerder gepresenteerd dan de RV740-desktopchips. Of de laptopversies ook eerder in de winkel liggen dan de desktopversies is nog onduidelijk. Het gerucht gaat dat de RV740 op zes april in de verkoop gaat; de nieuwe Mobility-gpu's zullen vermoedelijk debuteren in de Asus K-laptop, die eveneens in het begin van het tweede kwartaal van dit jaar te koop wordt aangeboden.Media Markt is begonnen met de verkoop van AMD-systemen in zijn winkels. Ook informeert de elektronicagigant klanten over het aanbod van AMD. Voorheen stonden alleen Intel-computers bij Media Markt in de schappen.In zijn recentste folder biedt Media Markt onder andere een Acer Aspire 7551-laptop met Athlon II P320-dualcore en HD 4250-gpu, en een HP dv7-notebook met Phenom II N930-quadcore en HD 5650 aan. Ook worden desktopsystemen van Acer en HP te koop aangeboden.

In de folder legt Media Markt het Vision-concept van AMD aan klanten uit, waarmee het chipbedrijf onderscheid maakt tussen standaard-Vision-, Premium-Vision- en Ultimate-Vision-systemen. Op zijn site geeft het concern daarnaast nog eens uitgebreid informatie over AMD en zijn huidige aanbod van cpu's en gpu's.De stap volgt meer dan anderhalf jaar na de miljardenboete die de Europese Unie Intel oplegde wegens onder andere het verlenen van kortingen aan winkelketens die exclusief systemen met Intel-cpu's verkochten. Volgens de toenmalige eurocommissaris Neelie Kroes was dit onder andere bij Media Markt het geval. Om dit te onderzoeken viel de Europese kartelwaakhond in 2008 Duitse kantoren van Media Markt binnen. Media Markt Nederland heeft nog niet gereageerd op vragen van Tweakers.net waarom het zo lang heeft geduurd voordat AMD-systemen in het assortiment werden opgenomen.

De boordcomputers van onbemande Amerikaanse vliegtuigen zijn getroffen door malware, die onder meer alle toetsaanslagen registreert. Beveiligingsmedewerkers van het leger denken vooralsnog dat het gaat om een 'goedaardig' virus.Het virus heeft zich vermoedelijk verspreid via apparaten voor massa-opslag, die worden gebruikt om onder meer kaarten op de boordcomputers te zetten, meldt techmagazine Wired. Om verspreiding van het virus te voorkomen, mogen die tijdelijk even heel beperkt worden gebruikt.De malware is vermoedelijk een virus dat is bedoeld voor gewone computers: volgens Wired gebruikten specialisten een handleiding op de site van beveiligingsbedrijf Kaspersky om het virus te verwijderen. Het verwijderen van het virus is tot nu toe niet gelukt. Het virus bevat onder meer een keylogger, die toetsaanslagen registreert.Het virus is ontdekt op de militaire basis Creech in de Amerikaanse staat Nevada. Ondanks de malware worden er nog altijd vluchten uitgevoerd met de zogenoemde drones, die worden ingezet om boven vijandig grondgebied te spioneren en explosieven te laten vallen.http://www.accu-fabriek.com/sony.html

Volgens een van de drie anonieme bronnen van Wired is het virus niet kwaadaardig. We denken nu dat het goedaardig is, maar we hebben geen idee. Een andere bron zegt dat de legertop dagelijks op de hoogte wordt gehouden van ontwikkelingen. Maar niemand is in paniek. Nog niet.De onbemande vliegtuigen zijn al vaker onveilig gebleken. Zo konden Irakese strijders eerder videomateriaal van de drones halen. Op laptops van de Irakezen werden uren aan video's gevonden van de onbemande vliegtuigen.Samsung en LG hebben in Japan de eerste oled-schermen getoond waarbij je geen bril nodig hebt om 3d te zien. De schermen zijn gemaakt in kleine formaten, waardoor ze kunnen worden gebruikt voor smartphones en mobiele mediaspelers.

Les commentaires sont fermés.