Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

10/02/2017

Accu Toshiba Satellite T115-S1100

Door de overeenkomst destijds met Dynabyte kwam een einde aan een periode van 25 jaar waarin Dell zelf de verkoop van zijn systemen voor zijn rekening nam. Dells distributiestrategie bestond eruit om de systemen direct aan consumenten te leveren. In 2007 kwam hierin verandering, toen de fabrikant in de VS ook via retailketens ging leveren, nadat Dell al eerder, op bescheiden schaal, met eigen winkels experimenteerde.In diverse Europese landen, zoals Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, is Dell sindsdien ook met de verkoop via winkelketens actief geworden, maar in Nederland bleef de fabrikant lange tijd exclusief via zijn site leveren. Na de overeenkomst met Dynabyte is er nu ook een deal gesloten met Bas Group, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Bas Group is eigenaar van de MyCom- en Vobis-ketens en levert via zijn dochter Bas Distributie bovendien it-producten aan diverse resellers in Nederland. Ook deze resellers kunnen Dell-pc's en -laptops gaan verkopen.

De Taiwanese hardwarefabrikant heeft zijn Republic of Gamers-moederbord Rampage III Formula formeel uitgebracht. Het X58-moederbord werd voor het eerst getoond tijdens de Cebit, in de opmaat naar de introductie van het ROG-moederbord.Het Republic of Gamers Rampage III Formula X58-moederbord wordt door Asus tussen de P6T-serie en de Rampage III Extreme gepositioneerd. Het moederbord biedt ruimte aan een Intel Core i7-processor op een 1366-voet en kan met zes ddr3-geheugenrepen met een maximale kloksnelheid van 2200MHz overweg. Het ROG-bord is bedoeld voor overklokkers en gamers en wordt dan ook geleverd met de ROG Connect-overklokinterface, een usb-kabel waarmee het moederbord via een laptop kan worden geconfigureerd.

Het Formula-bord is voorzien van drie pci-express-x16-slots, die kunnen functioneren in een enkele x16- of dubbele x16/x16-opstelling, of voor een tri-sli- of crossfirex-opstelling in x16/x8/x8-configuratie. Twee pci-express-x1- en een enkel pci-slot maken de uitbreidingsmogelijkheden af. Zes sata-300-, twee sata-600- en twee esata-poorten zorgen voor opslagmogelijkheden. Een gigabit-netwerkpoort, elf usb 2.0- en twee usb 3.0-poorten zijn eveneens aanwezig. Achtkanaalsgeluid, twee firewire-poorten en vier fan-headers maken het atx-moederbord compleet.Volgens anonieme bronnen rond Dell zal de indirecte verkoop van Dell-apparatuur de vraag naar lcd-panelen voor computers en laptops de rest van het jaar hoog houden, ondanks de verwachte piek in het prijspeil van lcd-panelen in het derde kwartaal.

Dell-logoDe computerapparatuur van Dell is niet langer alleen via internet te koop, maar wordt ook via reguliere winkels aan consumenten verkocht. Dell heeft nog orders uitstaan voor maar liefst tien miljoen panelen voor laptops en desktopmonitors. Deze panelen zijn volgens Taiwanese lcd-paneelbouwers vooral bedoeld om winkels van demonstratiemodellen te voorzien. Directeuren van het computerbedrijf zijn diverse malen naar Taiwan afgereisd om zich ervan te verzekeren dat de tien miljoen panelen op tijd geleverd worden. Het gaat hier vooral om de 17"- en 19"-panelen voor de zakelijke markt. Hierin heeft Dell al een flink marktaandeel en door de indirecte verkoop zal dit naar verwachting groeien. Dell kan wel een duwtje in de rug gebruiken: het marktaandeel in de computermarkt daalde in het tweede kwartaal van dit jaar van 17,4 naar 15 procent.Onderzoekers hebben een beveiligingslek ontdekt in de supportsoftware die standaard met nieuwe HP-notebooks wordt meegeleverd. Meer dan twintig verschillende modellen zouden hierdoor vatbaar zijn voor een aanval.

Het 0day-lek zit in een ActiveX-control die wordt meegevelerd met de HP Info Center-software. Deze tool wordt standaard geïnstalleerd op nieuwe HP- en Compaq-laptops met Windows 2000, XP, Server 2003 en Vista.De ontdekking van de fout is door iemand met het alias 'porkythepig' gepubliceerd op zowel de Bugtraq-mailinglijst als op Milw0rm.com. 'Een van de ActiveX-controls heeft drie onveilige methodes die kwaadaardigen in staat stellen van een afstand eigen code op het systeem uit te voeren en het register aan te passen', aldus de ontdekker, die meteen ook de exploitcode heeft gepubliceerd.Gebruikers kunnen het bewuste ActiveX-control handmatig uitschakelen via het register, meldt Techworld.com. Een andere mogelijkheid is om Active Scripting in Internet Explorer uit te schakelen. Dit omdat de meest logische manier om het lek te misbruiken, een speciaal geprepareerde webpagina is.

Het getroffen ActiveX-control is naar verluidt de afgelopen jaren op zowat elk model notebook van HP en Compaq meegeleverd. In potentie zouden hierdoor duizenden notebooks vatbaar zijn voor een mogelijke aanval. De hacker die het lek ontdekte, heeft het vatbare bestand op 23 verschillende notebookmodellen aangetroffen, waaronder de Compaq 2710, 2510, 6120, 6220, 6230, 6325, 6510, 6715, 6910, 7300, 8220, 8230, 8440, 8510, 8710 en 9440. Ook de NC-, NW- en NX-series zouden vatbaar zijn.Eerder al had Dell problemen met zijn supportsoftware. Na een update kon er een conflict ontstaan in de Dell Support Center-software, wat ervoor zorgde dat de machine vastliep. Voor dit probleem heeft Dell inmiddels een fix ontwikkeld.

Volgens CEO Nigel Clifford van Symbian, de maker van het gelijknamige mobiele besturingssysteem, zal de desktopcomputer binnen vijf jaar op zijn einde lopen. Clifford zei dat op de Symbian Smart Show te Londen. Volgens de Symbian-directeur is de huidige 'dageraad van het smartphonetijdperk net zo'n revolutionaire verschuiving als het internet en de personal computer in de jaren 90'. Desktopcomputers gaan verdwijnen of in ieder geval tot een marginale rol gedegradeerd worden, voorspelt Clifford, maar hij geeft daarbij wel toe dat laptops 'wat meer enthousiasme' losmaken.

Symbian logo Hoewel Cliffords uitspraken wellicht vooral in het licht van bedrijfsgebruik van desktops wat vreemd aan mogen doen, kan niettemin worden gesteld dat de Symbian-voorman zijn uitspraken niet uit de lucht grijpt. Hij beroept zich, naast groeicijfers van smartphones uit de westerse wereld, vooral op cijfers uit wat hij 'kikkersprongeconomieën' in de ontwikkelingslanden noemt - waar de fase die wij hier met dure bedrade internetinfrastructuren hebben doorgemaakt, simpelweg wordt overgeslagen ten faveure van draadloze verbindingen. Dat leidt volgens Clifford tot 'een smartphone in ieders zak'. In India bijvoorbeeld groeit de pc-markt met vijf miljoen eenheden per jaar, terwijl hetzelfde groeicijfer voor mobiele telefoons per maand wordt bereikt, zo wist de Symbian-baas te melden, waarbij hij zich op cijfers van Gartner baseert.

Een andere Symbian-topman, John Forsyth, viel zijn baas bij: 'Over vijf jaar zul je je afvragen waar je in hemelsnaam een pc voor nodig hebt'. Volgens Forsyth beginnen smartphones zoetjesaan de ruimte te veroveren waarvoor laptops ontworpen waren. 'Het zal een opluchting zijn om van de laptop bevrijd te zijn', aldus de visionair, die daarbij vooral op het beperkte batterijvermogen zegt te doelen. Volgens Forsyth is invoergemak, gegeven de afmetingen van smartphones, uiteraard nog een te slechten hindernis - maar zowel alternatieve invoertechnieken als handschrift- en spraakherkenning alsmede opvouwbare toetsenborden (en schermen) zouden op de duur voldoende soelaas moeten bieden.Google heeft niet alleen de mac-adressen van wifi-toegangspunten verzameld met zijn Street View-auto's; ook die van client-apparaten werden opgeslagen. Dat meldt Cnet. Tot eind juni waren deze gegevens openbaar toegankelijk.

Volgens Cnet pikten de Street View-auto's van Google de mac-adressen op van client-apparaten, zoals mobiele telefoons, tablets en laptops, en werden deze via het internet toegankelijk gemaakt. Daardoor kon worden bekeken met welke locaties een mac-adres werd geassocieerd. Uit een test van Cnet bleek dat circa 10 procent van de geteste mac-adressen een valide locatie teruggaf. De Franse privacywaakhond heeft tegenover Cnet bevestigd dat mac-adressen van clients zijn opgenomen.Google verzamelt de mac-adressen en locaties van wifi-toegangspunten om preciezere locatiebepaling mogelijk te maken; het is onduidelijk waarom het ook de mac-adressen van apparaten die slechts verbinding maken via wifi zijn opgepikt. Een verklaring zou zijn dat deze apparaten voor wifi-tethering werden gebruikt, waarbij het apparaat als wifi-toegangspunt dienstdoet. Google laat in een verklaring weten dat dat de reden is waarom de apparaten werden geregistreerd.http://www.accu-fabriek.com/toshiba.html

Les commentaires sont fermés.