Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13/02/2017

Accu Acer Aspire 5715Z

Microsoft bracht drie Service Packs uit voor Windows XP. Vooral Service Pack 2 was een belangrijke, die de veiligheid aanzienlijk verbeterde en ondersteuning voor wpa-beveiliging voor wifi en eenvoudiger verbinding met draadloze netwerken naar de software bracht. Na het verschijnen van het eerste Service Pack, probeerde Microsoft overigens organisaties te bewegen over te stappen op het nieuwe OS, omdat 73 procent van de pc's in 2002 nog oudere Windows-versies draaiden; niet bekend is om hoeveel Windows 95-systemen het ging, maar problemen van de omvang zoals nu bleven in ieder geval uit toen de support voor W95 eind 2002 stopte.Met Windows XP wilde Microsoft de overstap naar andere apparaten dan desktops en laptops maken en daarvoor werden de Mediacenter Edition en Tablet Edition in stelling gebracht. Die laatste zou niet alleen de Tablet-PC's aan moeten drijven, maar ook bijvoorbeeld de Ultra-mobile PC's: Microsofts idee in 2006 over hoe een tablet zou moeten zijn.

Een nieuw type apparaat waar Windows XP uiteindelijk op terecht zou komen en dat wel succesvol was, zij het van korte duur, was de netbook. Microsoft hield zijn OS echter uit nood in leven voor de netbook, omdat er geen alternatief was. Windows Vista kon namelijk niet soepel draaien op de goedkope en niet bepaald krachtige schootcomputers. Hiermee wekte Microsoft zelf de indruk dat Windows XP nog wel een lang leven beschoren was, al waren veel gebruikers ook niet happig op een overstap op het kritisch ontvangen Vista.Microsoft neemt afscheid van Windows XP, maar een massa koppige klanten niet. De reden dat het OS nog zoveel verstokte gebruikers kent, is waarschijnlijk dat hun computer het 'simpelweg doet'. De kans dat hun pc het op een dag niet meer doet, door bijvoorbeeld ransomware, neemt na 8 april echter enorm toe. Dat Windows XP bij zijn einde vooral bekend komt te staan als de software die als een magneet malware aantrekt, slachtoffers van identiteitsdiefstal maakt en voor uitbreiding van botnets zorgt, heeft het oude besturingssysteem niet verdiend.

ClippyOverigens eindigt ook de ondersteuning voor Office 2003 op dinsdag, waarmee Microsoft afscheid neemt van een iconisch karakter: de Office Assistant, oftewel Clippy.De op een paperclip gebaseerde raadgever deed zijn intrede met Office 97 en Office 2003 was de laatste versie waarin hij bewonderd kon worden. De assistent was onderwerp van spot en kritiek, ook intern bij Microsoft zelf. Hoeveel gebruikers Office 2003 nog heeft, is niet bekend.T-Mobile is begonnen met het aanbieden van lte-diensten. Zakelijke gebruikers kunnen een abonnement met de 4g-netwerktechnologie afnemen, al is de dekking nog beperkt. Vodafone is ook begonnen met het aanbieden van lte.

De telco heeft de nieuwe dienst niet groots aangekondigd, maar op de website is te lezen dat gebruikers met T-Mobile 26 de beschikking krijgen over een dongle voor de laptop waarin een lte-modem is verwerkt. Op een dekkingskaart is te zien dat klanten alleen in Den Haag, Rotterdam, Gorichem, Delft en Leiden kunnen beschikken over de 4g-technologie. Ook kunnen alleen zakelijke klanten een abonnement afnemen en moeten ze daarvoor 85 euro per maand betalen.Met het 4g-aanbod volgt T-Mobile concurrenten zoals Tele 2, KPN en Ziggo, die kortgeleden al begonnen met lte-abonnementen. Net als bij T-Mobile gaat het om een beperkte uitrol in enkele steden, waarbij alleen Tele 2 vooralsnog aankondigde zijn diensten ook aan consumenten aan te bieden.

Ook Vodafone heeft inmiddels zijn lte-aanbod op de site gezet. De telco biedt de 4g-dienst aan in de omgeving van Eindhoven en heeft een prijskaartje van 50 euro per maand, maar klanten moeten voor de usb-dongle ook nog 180 euro betalen. De downloadsnelheid is maximaal 40Mbps. Overigens lijken consumenten ook een abonnement af te kunnen nemen.Geen van de providers kondigde de nieuwe dienst groots aan, omdat ze met het lte-aanbod slechts willen voldoen aan de verplichtingen die door de overheid zijn opgelegd. Bij het vergaren van een licentie op de 2,6GHz-band stelde de overheid als eis dat voor 11 mei 4g kan worden geleverd, met dekking voor een gebied ter grootte van Amsterdam.Voor een landelijk dekkend netwerk en een uitgebreider consumentenaanbod moet waarschijnlijk nog tot 2014 worden gewacht. Providers gaan waarschijnlijk niet van de huidige 2,6GHz-band gebruikmaken om een landelijk dekkend netwerk te maken, maar proberen in plaats daarvan licenties te verkrijgen om lte op de 800MHz-, 900MHz- of 1800MHz-band aan te bieden.

De NOS heeft tijdens de wedstrijd Nederland - Denemarken 121.017 gelijktijdige live-streams verzorgd. Hiermee brak de omroep zijn eigen record van honderdduizend dat behaald werd tijdens de Olympische Spelen in 2008.Volgens de NOS werd het aantal van 121.017 simultane streams bereikt kort nadat het Nederlands Elftal zijn tweede doelpunt maakte in de wedstrijd tegen Denemarken. Vervolgens kon er geen nieuwe internetstream meer geopend worden op de site van de omroep. Van tevoren werd verwacht dat de cap op 180.000 gelijktijdige streams zou liggen. In totaal hebben op maandag meer dan een half miljoen unieke bezoekers de wk-website van de NOS bezocht en zijn er drie miljoen pageviews verwerkt.Het serveren van WK-streams zorgde op het hoogtepunt voor 2,3 miljoen hits per minuut op het NOS-platform, goed voor een piek van 121Gbps. Al voor de wedstrijd van Oranje werd gewaarschuwd dat providers het toegenomen netwerkverkeer tijdens de WK-wedstrijden niet aan zou kunnen. Uit een rondvraag van Tweakers.net bleek echter dat providers geen problemen verwachtten.

De twee resterende groepswedstrijden van het Nederlands Elftal zullen waarschijnlijk voor minder verkeer zorgen: deze worden 's avonds en in het weekend gespeeld. De internetstreams zijn alleen beschikbaar voor pc's en laptops. Mobieltjes krijgen geen toegang tot de wk-uitzendingen omdat de NOS hier niet de rechten voor bezit.Het Britse Ministerie van Justitie heeft informatie vrijgegeven over negen datalekken die zich in ruim een jaar tijd hebben voorgedaan, waarbij gegevens over circa 45.000 burgers mogelijk in verkeerde handen terecht zijn gekomen.Bij het ernstigste incident werden onbeschermde schijfjes met data over 27.000 werknemers bij toeleveranciers van het ministerie, zonder autorisatie aan een journalist getoond. De gegevens zijn niet zoekgeraakt of gestolen, zo benadrukt het departement in zijn jaarverslag. Dat gebeurde wel met een 'onvoldoende beveiligde' laptop, waarop details stonden over 14.000 mensen die nog een boete waren verschuldigd. Bovendien raakten gegevens op papier kwijt over ruim 3600 verdachten, inclusief hun vermeende delicten. In geen van deze gevallen werden de getroffen individuen op de hoogte gesteld. De politie werd wel ingelicht over de vermiste notebook.

Diefstal laptop persoonsgegevens 3 Daarnaast beschrijft het rapport nog een aantal kleinere gevallen van datalekken waarbij enkele tientallen tot honderden mensen werden getroffen. Volgens Computer Weekly gaat het bij een aantal van deze datalekken om usb-sticks die medewerkers van het ministerie hadden laten slingeren en die ze niet terug hebben kunnen vinden. In drie van de kleinere gevallen, waarbij ook laptops zoekraakten, werden de bewuste personen op de hoogte gesteld. Het ministerie zegt dat er van geval tot geval een risicoanalyse is uitgevoerd en op basis daarvan besloten is wie er over de lekken diende te worden ingelicht. Het departement zegt de veiligheid van zijn informatiesystemen continu in de gaten te houden en waar nodig te verbeteren.

De door de Britste justitie beschreven gegevensverliezen vallen overigens in het niet bij een blunder van de Britse fiscus eind vorig jaar, waarbij twee cd'tjes werden verloren met daarop fraudegevoelige gegevens over 25 miljoen kinderbijslaggerechtigden. Begin dit jaar werd bovendien een defensielaptop ontvreemd met daarop details over 600.000 Britten. Dit soort incidenten zijn koren op de molen van critici van plannen voor de centrale opslag van identiteits- en communicatiegegevens.De R510-laptop is voorzien van een 15,4"-breedbeeld-display met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, een harde van schijf tussen de 120GB en 320GB, een dvd-brander (of in de plaats daarvan optioneel een Light Scribe-variant of blu-ray-lezer), een Intel GMA X4500-igp en ondersteuning voor 802.11a/b/g/n-wifi en bluetooth 2.0. Samsung levert de R510 alleen met Vista, waarbij de klant kan kiezen uit de Home Basic-, de Home Premium- en de Business-variant. De processor is niet benoemd, maar het wel duidelijk dat het er eentje is uit de familie van het Centrino 2-platform. In de goedkoopste uitvoering wordt de R510 geleverd met 1GB geheugen, maar dit kan uitgebreid worden naar 4GB.http://www.accu-fabriek.com/samsung.html

Les commentaires sont fermés.