Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14/02/2017

Accu ASUS K73SV

Het apparaat is 16,7mm dik en weegt 525 gram. Op een volle accu zou 5,5 uur gewerkt kunnen worden. Het model dat Intel nu heeft onthuld, is overigens een referentieplatform dat door andere bedrijven aangekocht en aangepast kan worden, waarna ze het onder eigen naam uit kunnen brengen. De tablet zal afhankelijk van het gekozen besturingssysteem en de aanwezige hardware tussen 199 en 299 dollar kosten.Vodafone heeft details vrijgegeven van zijn nieuwe Red Plus-abonnement, een vierde Red-abonnement voor consumenten. De bundel is bedoeld voor consumenten die vaak in het buitenland zitten en daar onbeperkt willen bellen en sms'en.De nieuwe bundel zal worden verkocht vanaf 15 april. Red Plus biedt onbeperkt bellen, onbeperkt sms'en en 1GB aan data. Die zaken kunnen worden gebruikt in alle 43 zogenoemde voordeellanden van Vodafone, waarmee roamingkosten voor die landen effectief worden afgeschaft. Het abonnement bestond al in een vorm voor zakelijke klanten, maar volgens de provider zijn er ook consumenten die hierop zitten te wachten. Het verschil is dat zakelijke klanten 1GB in Nederland en 1GB in het buitenland kunnen verstoken, terwijl Red Plus-klanten in totaal 1GB hebbben voor gebruik in binnen- en buitenland.

Het is voor het eerst dat bij een consumenten-abonnement van een Nederlandse provider en bundels voor zowel bellen, sms'en als data in een groot aantal andere landen kan worden opgemaakt. Red Plus biedt daarnaast net als het Red Super-abonnement de mogelijkheid om een tweede simkaart te krijgen voor bijvoorbeeld een tablet of laptop. Het nieuwe abonnement is wel duurder dan andere Red-abonnementen: de sim-only-versie kost 72 euro per maand en indien er een toestel bij wordt gekozen, loopt de prijs op.De basisprijs die Vodafone aanhoudt, met een toestel uit categorie B, is 82 euro per maand.Vodafone verkoopt de Red-abonnementen sinds 4 maart. Sommige klanten wilden volgens woordvoerster Geeke van der Sluis alleen een Red Business-abonnement vanwege de mogelijkheid om onbeperkt te bellen en te sms'en in het buitenland. "Dan moet je denken aan bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs of mensen die voor hun werk veel in het buitenland komen, maar dan wel hun privé-telefoon willen gebruiken zonder meerkosten." Enkele van de details van Red Plus kwamen donderdag al naar buiten, toen bleek dat de naam genoemd werd in de Algemene Voorwaarden op de website van Vodafone.

De Sandy Bridge-moederborden van MSI met de nieuwe Z68-chipset, die over enige tijd op de markt moeten komen, krijgen Virtu-ondersteuning. Met deze techniek kan de igp van de processor met een losse videokaart gecombineerd worden.Het bedrijf LucidLogics, dat ook een chip maakte om AMD- en Nvidia-videokaarten met elkaar te laten samenwerken, ontwikkelde Virtu-software om die combinatie mogelijk te maken. MSI heeft aangegeven zijn hele lijn Z68-moederborden voor Sandy Bridge-processors van de Virtu-software te voorzien. Hierdoor moet de geïntegreerde gpu van de socket-lga1155-processors samenwerken met losse videokaarten. Zo zou optimaal van de energiezuinige Sandy Bridge-gpu gebruikgemaakt kunnen worden bij lichte grafische werklasten en het transcoderen van video, terwijl een losse AMD- of Nvidia-videokaart zware werklasten, zoals het spelen van games, voor zijn rekening kan nemen.

De moederborden van MSI die de Virtu-technologie aan boord krijgen, zijn de Z68A-GD80(B3), Z68A-GD65(B3) en Z68MA-ED55(B3). De GD80 ondersteunt, naast de HD2000- of HD3000-gpu van een Sandy Bridge-processor, ook CrossfireX- en sli-opstellingen, terwijl de ED55 met zijn matx-formaat vooral voor htpc's bedoeld is.Op laptops bestaat al lang de mogelijkheid om een energiezuinige gpu, zoals een in de cpu geïntegreerde 'processor graphics'-gpu, te combineren met een losse videokaart. De krachtige gpu kan dan grafisch intensieve taken voor zijn rekening nemen, terwijl 2d-werk, zoals browsen, via de zuinige, geïntegreerde gpu kan verlopen. Op de desktop was dit echter niet mogelijk, wat vooral met de komst van Sandy Bridge een gemis was.

Met zijn extreem lage verbruik kan de chip passief gekoeld worden zonder dat daarvoor een heatsink nodig is, wat de rekeneenheid uitermate geschikt maakt voor toepassing in kassasystemen, set-top boxen en entertainmentapparaten. Daarnaast zal de Geode mogelijk ook gebruikt worden in de 100$-laptop van het Massachusetts Institute of Technology. Door de nieuwe Geode samen met acht andere chips in het 'longevity program' op te nemen, hoopt AMD het vertrouwen van bedrijven te winnen. Chips uit deze reeks worden namelijk minstens vijf jaar lang geproduceerd, waardoor ze bruikbaar zijn voor toepassing in duurzame producten, waaronder 3G-basisstations voor providers. Eerder had AMD ook plannen om de Geode-chips in een 'Personal Internet Communicator' te gaan implementeren, maar in november vorig jaar besliste het bedrijf zijn aandacht op de OLPC-laptop te gaan richten.

Lenovo wil op het Chinese platteland een nieuwe markt aanboren en is van plan daarom een computersysteem gaan lanceren dat slechts 199 dollar moet gaan kosten. Eerder had Dell al een soortgelijk systeem aangekondigd.Lenovo-shopIn maart had Dell al laten weten zijn productaanbod op de Chinese minderbedeelden te gaan afstemmen en in een reactie daarop is Lenovo ook met een budgetcomputer op de proppen gekomen. Volgens onderzoeksbureau Gartner is de pc-markt afgelopen kwartaal met 23 procent gegroeid en daar willen beide systeembouwers graag een graantje van meepikken. De nieuwe Lenovo moet nog dit jaar op de markt komen en zal in verschillende configuraties tussen de 199 dollar en 399 dollar gaan kosten. Om overbodige kosten te vermijden, rekent Lenovo erop dat eventuele koper hun tv-toestel als scherm inzetten. Zelf ontkent Lenovo overigens dat het systeem er komt in een reactie op de Dell-aankondiging: 'wij verkopen al goedkope pc's met educatieve software voor Chinese families sinds 2004.'

De notebookmarkt stevent op zijn traditionele piekseizoen af en dat heeft zijn weerslag op de lcd-productie. Lcd-fabrikanten drijven de productie nu al op, maar vrezen dat 14,1"-panelen binnenkort duurder worden dan 15,4"-exemplaren.HP-laptopjeChunghwa Picture Tubes, een van de producenten van lcd-panelen, verkocht in het tweede kwartaal ongeveer een miljoen exemplaren, maar verwacht dat de vraag in het derde kwartaal een stijging van 35 procent zal laten zien. De productie van 14,1"-breedbeeldmodellen zou bij de meeste fabrikanten echter achtergebleven zijn - CPT verkocht één 14,1"-paneel voor elke negen 15,4"-modellen die de deur uitgingen - waardoor een tekort ontstaan is dat zich naar verwachting in het komende kwartaal nog zal uitbreiden. Doordat de vraag het aanbod overstijgt, wordt verwacht dat de prijzen van 14,1"-panelen binnenkort het niveau van 15,4"-modellen zullen bereiken. Laptopbouwers suggereren echter dat CPT zich beter alsnog op de 15,4"-markt kan richten omdat de kwaliteit van zijn kleinere panelen ondermaats zou zijn. Een prijsdaling van kleine laptopschermen moet in elk geval niet verwacht worden, zoveel is duidelijk.

Sony heeft een nieuwe versie van de PS3-systeemsoftware vrijgegeven die onder meer ondersteuning voor stereoscopische 3d-beelden toevoegt. Ook kunnen Sony Vaio-gebruikers met de nieuwe versie gebruikmaken van Remote Play.Sony PlayStation 3 Sony PlayStation 3 80GB spelcomputer ZwartDe update van de systeemsoftware krijgt versienummer 3.30 mee en vereist minimaal 165MB vrije ruimte op de harde schijf van de console. Naast het opnemen van nieuwe opties voor trofeeën en de toevoeging van extra audio-uitvoerformaten, heeft Sony ook zijn belofte ingelost om 3d-ondersteuning toe te voegen. Het bedrijf had die optie eind vorig jaar al aangekondigd. Sony benadrukt dat de gebruikte tv ook weergave van stereoscopische beelden moet ondersteunen. Veel aangekondigde 3d-televisies die dit jaar uit moeten komen, doen dit via meegeleverde shutter-glasses. Overigens zijn er momenteel nog geen Playstation 3 spellen beschikbaar die in 3d kunnen worden gespeeld.

Sony heeft met de update ook de functionaliteit van de Remote Play-optie uitgebreid. Oorspronkelijk kon hiermee een PSP met de PS3 worden verbonden om zo multimedia naar de handheld te streamen. Met de nieuwe systeemsoftware komt deze mogelijkheid ook beschikbaar voor bezitters van Sony Vaio-laptops. Hoe dit precies moet werken maakt Sony volgende maand pas bekend.De Filipijnse autoriteiten zijn op zoek naar een man met de Nederlandse nationaliteit en zijn Filipijnse vrouw. De voortvluchtige man wordt ervan verdacht vrouwen en mannen te hebben gedwongen om mee te werken aan cyberseksvoorstellingen.De Filipijnse 'Criminal Investigation and Detection Group' heeft vorige week zeven personen bevrijd uit twee verschillende appartementen in Consolacion, een gemeente in de Filipijnse provincie Cebu. De invallen werden gedaan in het kader van een actie tegen cybersekspraktijken op Cebu-eiland.

Bij de inval zijn twee vrouwelijke verdachten aangehouden en zijn vijf desktops, een laptop, documenten en verschillende seksattributen in beslag genomen, schrijft de Filipijnse krant Sunstar dinsdag. De Nederlander, die vermoedelijk de leiding had over de operatie, en zijn vrouw waren niet meer aanwezig.De zeven ontzette personen zouden tegen hun wil in de appartementen zijn opgesloten en werden gedwongen zich uit te kleden en seksoptredens voor een webcam te geven. Uit verklaringen is gebleken dat dat zij voor elke dollar die een internetklant binnenbracht tien Filipijnse peso kregen, omgerekend zo'n 16 cent. Op deze manier zouden ze in twee weken tijd 500 tot 2500 Filipijnse peso hebben kunnen verdienen.De Filipijnse autoriteiten zouden behoorlijk met de cyberseksactiviteiten op hun eiland in de maag zitten. Nadat eerder al afspraken zijn gemaakt met eigenaren van internetcafé's om het fenomeen de kop in te drukken, hebben de activiteiten zich verplaatst naar hotelkamers en appartementen.

De Filipijnse politie moet bij een melding over mogelijke cybersekshandel direct in actie komen. Ook worden verdachte websites in de gaten gehouden en worden er undercoveracties gehouden om sleutelfiguren in kaart te brengen.Toshiba heeft 2,5"-harde schijven geïntroduceerd met capaciteiten van 750 en 1000GB. De schijven zijn bedoeld voor gebruik in laptops en externe opslag. De 1TB-variant is echter 12,5mm dik, in plaats van de gebruikelijk 9,5mm.Met de nieuwe schijven heeft Toshiba de datadichtheid van magnetische opslag opnieuw laten stijgen. Deze betrof bij de 640GB-schijf van het bedrijf 817,9Mbit/mm2 en bedraagt 839,1Mbit/mm2 voor de nieuwe 750GB-schijf. De rotatiesnelheden van de 750GB MK7559GSXP en 1TB MK1059GSM liggen op 5400rpm. Ook beschikken ze allebei over een buffer van 8MB en een sata300-aansluiting. De gemiddelde zoektijd voor de schijven bedraagt 12ms.http://www.accu-fabriek.com/acer.html

Les commentaires sont fermés.