Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

17/02/2017

Accu Dell Inspiron DUO

De bedragen vormen een totaal van 1,8 miljoen dollar, dat Microsoft Motorola Mobility jaarlijks schuldig zou zijn en dat is veel minder dan de 4 miljard dollar die Googles dochter in totaal eiste. Microsoft noemt de besluiten van de rechter in een verklaring 'goed voor consumenten'. "Het verzekert consumenten ervan dat gepatenteerde technologie die verband houdt met standaarden voor iedereen betaalbaar blijft", aldus de softwaregigant in een verklaring. Motorola wees er volgens Cnet alleen op dat het bedrijf het gebruik van zijn patentportfolio in licentie geeft tegen 'redelijke bedragen die consistent zijn met die van anderen in de markt'.De rechter overwoog bij zijn beslissing onder andere dat er 92 verschillende partijen zijn die patenten hebben die essentieel zijn voor gebruik van 802.11-technologie. Als elk van die partijen 1,15 tot 1,73 procent van de royaltybedragen die Motorola eiste zou krijgen, zouden de kosten voor de draadloze netwerktechnologie die van de Xbox overstijgen, berekende de rechter. Microsoft en Motorola zijn al sinds 2010 verwikkeld in verschillende rechtszaken over en weer omtrent patentgeschillen.

Google heeft Amerikaanse pers een uitnodiging gestuurd voor een evenement. Daar zal 'opwindend nieuws' zijn over Chrome. Sommige media vermoeden dat het te maken heeft met Googles besturingssysteem Chrome OS.Het evenement zal komende dinsdag worden gehouden en vermoedelijk in het teken staan van Chrome OS of Chrome Web Store, denkt Electronista. De downloadwinkel voor extensies van Chrome zit ingebouwd in Chrome 8, de nieuwe versie van Googles webbrowser die deze week werd uitgebracht. Chrome Web Store zal ook een belangrijk element zijn in Chrome OS, het besturingssysteem voor netbooks dat Google binnenkort uit wil brengen.Google deed vorig jaar een vooraankondiging van zijn eigen netbookbesturingssysteem, maar er is tot nu toe geen hardware verschenen voor het op de gelijknamige browser gebaseerde OS. Volgens geruchten test Google eigen netbooks met het OS, maar het is onduidelijk of die uitgebracht zouden gaan worden. Google liet onlangs naar The New York Times doorschemeren dat het voor het einde van het jaar een netbook met Chrome OS gaat uitbrengen. Waarschijnlijk gaat het om een door een derde partij gefabriceerd model dat onder de Google-merknaam uitkomt en dat aan enkele door het zoekbedrijf gestelde eisen voldoet, net als de Nexus One bij smartphones. Engadget meent dat de netbook een afwijkend toetsenbord zou krijgen, waarbij bijvoorbeeld de Caps-Lock toets is vervangen door een Zoek-toets.

Google zou twee testnetbooks hebben. Uit de bugreports van deze machines blijkt dat ze intern bekendstaan onder de namen Mario en Andretti en de OS-versie die ze draaien zou de codenaam Indy dragen. Mario Andretti is de naam van een legendarische IndyCar-coureur en Google lijkt de namen te hebben gekozen om te benadrukken dat Chrome OS een besturingssysteem wordt dat snel opstart en snel reageert.AMD heeft een nieuw soc-platform uitgebracht in zijn G-serie apu's. Socs in de G-Serie krijgen een zogeheten Jaguar-architectuur met twee tot vier x86-cores en naar keuze een ingebouwde gpu. AMD heeft de socs bedoeld voor embedded systemen.De G-serie met Jaguar-cores is te herkennen aan de X in de typenaam en volgt de voorgaande G-serie met Bobcat-cores op. AMD onthulde de nieuwe Jaguar-architectuur al in augustus 2012 en zal op basis daarvan verschillende apu's uitbrengen. Voor zuinige laptops heeft AMD de Kabini-apu's bedoeld en voor tablets komt AMD met Temash-apu's.

AMD G-seriesDe G-serie moet zijn weg vinden naar embedded apparatuur, zoals smart-tv's, settopboxen en zakelijke apparatuur. Volgens AMD moeten vooral de grafische prestaties van de soc, waarin een HD8000-gpu geïntegreerd is, het goed doen tegenover de concurrentie. De gpu ondersteunt DirectX 11.1, OpenGL 4.2x en OpenCL 1.2. Daarnaast heeft de apu ondersteuning voor AMD's uvd, die hardwareversnelling biedt bij het afspelen van video's.De Jaguar-cpu-cores ondersteunen ecc-geheugen en krijgen een gedeelde L2-cache, die een flinke prestatiewinst moet opleveren. Als er slechts één core gebruikt wordt, kan de actieve core extra prestaties leveren door het volledige L2-geheugen te benutten. Volgens AMD resulteert de nieuwe apu-architectuur in een prestatietoename van 113 procent ten opzichte van de vorige generatie embedded apu's. AMD heeft de apu tot slot ondersteuning voor DAS 1.0 meegegeven. DAS is een verzamelterm voor beveiligings- en beheertechnieken die AMD in de apu heeft ingebouwd. Daaronder vallen onder andere de ondersteuning voor DASH 1.1, AMD-V en TPM 1.2.

De grootste producenten van harde schijven, waaronder Hitachi, Fujitsu, Seagate, Samsung en Western Digital, hebben een aantal standaarden ontwikkeld om data op harde schijven en ssd's te versleutelen.Onder leiding van de Trusted Computing Group hebben de fabrikanten drie standaarden voor encryptie in laptops, desktops en servers gespecificeerd. Met de versleuteling, die onafhankelijk van het besturingssysteem door de hardware moet worden uitgevoerd, moet data op harde schijven beveiligd worden tegen het ongewenst uitlezen door derden: zonder wachtwoord kunnen de schijven niet geactiveerd of gelezen worden.De versleuteling zal op firmwareniveau worden geïmplementeerd, wat niet alleen de kraakvastheid ten goede moet komen, maar ook de kosten van de beveiliging laag moet houden. Ook zou de voorgestelde versleutelingsmethode, die sommige fabrikanten al in een aantal producten toepassen, niet tot vertragingen van lees- en schrijfoperaties mogen leiden. De eerste van de drie TCG-specificaties, de Opal-standaard, beschrijft versleuteling van gegevens in consumentendrives zoals die in laptops en desktops worden gebruikt. Opal voorziet in een minimaal beveiligingsniveau.

Voor serverproducten werd de Enterprise Security Subsystem Class Specification opgesteld, die gericht is op opslagproducten in servers en datacentra. De derde specificatie, de Storage Interface Interactions Specification, moet zorgen voor interoperabiliteit van de huidige TCG-encryptienorm en andere versleutelingsprocedures. Ook omschrijft deze standaard hoe harde schijven met drive-interfaces als sata-300 en sas communiceren. Vrijwel alle harddiskfabrikanten zijn aan de TCG verbonden en ook diverse grote producenten van encryptie-managementsoftware zijn bij het consortium aangesloten.Intel heeft recentelijk meer informatie aan fabrikanten vrijgegeven over het Shelton-platform. Dat is bedoeld voor goedkope notebooks met een laag energieverbruik en zal in het derde kwartaal van dit jaar geïntroduceerd worden.

Intel-logo nieuwe stijlHet platform is gebouwd rond de singlecore Diamondville-processor die een kloksnelheid van 1,6GHz en een 533MHz fsb combineert met een energieverbruik van 3,5 watt. De cpu zal gekoppeld worden met de 945GSE-chipset. Deze ondersteunt singlechannel ddr2-geheugen en bevat een geïntegreerde DirectX 9-videocore. Een dualcore Diamondville-cpu zal in het tweede of derde kwartaal van 2009 zijn opwachting maken.Het is de verwachting dat de hardware door de meeste fabrikanten gebruikt zal worden in combinatie met een 802.11g wifi-module, een ssd-schijf en een zeven á acht inch lcd-scherm. Dit zal resulteren in notebooks met een prijskaartje tussen de 300 en 500 dollar. Naar verluidt zijn MSI en Gigabyte al bezig met de ontwikkeling van de eerste producten en zullen Dell, HP en Acer op een later tijdstip volgen. Het is onbekend of Asus de processor ook gaat gebruiken voor de nieuwe generatie Eee PC's.

UPC wil volgend jaar bij de introductie van de Horizon Mediabox 'enkele euro's' per maand extra rekenen voor de huur van de settopbox. De Horizon Mediabox zou zowel voor bestaande als nieuwe abonnees direct verkrijgbaar moeten zijn.Dat laat UPC-directeur Robert Dunn weten in een interview met TotaalTV. Volgens Dunn is het precieze maandbedrag voor de huur van de onlangs aangekondigde Horizon Mediabox nog niet bekend, maar het zou gaan om 'enkele euro's' extra per maand. De UPC-topman laat ook weten dat de Horizon Mediabox bij de release, die voor het eerste kwartaal van 2012 is gepland, direct beschikbaar zal zijn voor zowel bestaande als nieuwe abonnnees.De kabelaar zal in een latere fase ook 'cliënt-boxen' willen uitbrengen waarmee UPC-abonnees ook in andere kamers naar digitale televisie kunnen kijken. Ook voor deze settopboxen zou een maandelijks huurbedrag verschuldigd zijn. UPC laat verder weten dat het nog bekijkt of het de Horizon Mediabox naast het huurmodel ook in een koopversie zal uitbrengen.

Met de Horizon Mediabox wordt het voor UPC-abonnees mogelijk om digitale televisie te streamen naar smartphones, tablet en laptops. Daarnaast kan de tv-kijker via de settopbox diverse applicaties openen. UPC zal binnenkort een api voor het Horizon-platform lanceren.Microsoft heeft de hardware-eisen van drie Windows 7-versies voor netbooks bekendgemaakt. De toegestane systeemconfiguraties van energiezuinige laptops en netbooks voor de Starter-editie zijn hoger dan Windows XP.In totaal heeft Microsoft voor drie Windows 7-versies restricties opgelegd: de Starter-editie, de Starter for Small Notebook PCs-editie en de alleen voor China geplande Home Basic for Small Notebook PCs-versie. De belangrijkste veranderingen in het hardware-beleid van Microsoft betreffen vooral het vereenvoudigen van het beleid: de voor netbooks geoorloofde processors moeten singlecore zijn, niet sneller dan 2GHz en een tdp van niet meer dan 15W hebben. Voor de XP Home-editie gelden mag een cpu niet sneller dan 1GHz zijn, maar Microsoft hanteert enkele uitzonderingsgevallen voor onder meer de Atom-processors, die op 1,6GHz werkt.http://www.accu-fabriek.com/hp.html

Les commentaires sont fermés.