Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

20/02/2017

Accu Asus A40J

RIM heeft zelf nog niet bevestigd dat het aan de mediabox werkt, maar naar verluidt verschijnt de Cyclone in de herfst van dit jaar op de markt.Dell heeft een speciale editie van zijn XPS 13-ultrabook aangekondigd, die standaard uitgeleverd zal worden met de Linux-distributie Ubuntu. De computerbouwer wil met de notebook vooral ontwikkelaars aanspreken.Dell XPS 13Dat de notebook is bedoeld voor ontwikkelaars, blijkt onder meer uit het profielensysteem. Als een ontwikkelaar bijvoorbeeld aangeeft vooral met Android te werken, worden uit een GitHub repository de benodigde softwarepaketten gedownload. Bij de eerste editie zullen er naast Android ook profielen voor Ruby en Javascript zijn.Dell en Canonical hebben samengewerkt om alle hardware van de XPS 13 onder Ubuntu werkend te krijgen. Er bleken problemen met drie verschillende onderdelen: de schermhelderheid, de wifi-sneltoets en het touchpad. De eerste twee bleken snel op te lossen, maar aan de touchpaddrivers wordt nog gewerkt. Vooral multitouch-ondersteuning is nog niet compleet en de fabrikant van het touchpad werkt momenteel aan een oplossing.

De Linux-variant van de ultrabook is het resultaat van een intern stimuleringsfonds bij Dell. Werknemers kunnen ideëen pitchen en krijgen dan zes maanden de tijd om om het idee uit te bouwen. De Ubuntu-editie van de XPS 13, die intern bekendstaat als 'Project Sputnik' is het eerste resultaat van deze werkwijze. Mensen kunnen via Dells IdeaStorm suggesties aandragen voor het project.Dit is niet de eerste keer dat Dell Ubuntu op een notebook installeert. In het verleden verkocht het bedrijf netbooks met de Linux-distributie van Canonical en ook was in 2009 een eerdere editie van de XPS 13 met Ubuntu te bestellen. Deze notebooks waren echter gericht op consumenten, niet op ontwikkelaars.De XPS 13 kwam onlangs op de markt en is de eerste ultrabook van Dell. Het apparaat beschikt over een 13,3"-scherm, maar heeft dankzij de dunne schermranden eerder de afmetingen van een 12"-model. De laptop wordt geleverd met een Core i5 2467M-processor, 4GB werkgeheugen en een ssd van 128GB.

Dell heeft zijn zakelijke portfolio hardwareproducten een flinke update gegeven. De fabrikant introduceert nieuwe Latitude-notebooks, Precision-workstations en Optiplex-desktopsystemen, waaronder een nieuwe convertible XT3-tablet.De Dell Latitude E5420 en E5520 zijn laptops die volgens Dell 'betaalbaar en mobiel' zijn, terwijl de E6520, E6420, E6320, E6220 en vooral de E6420 ATG-laptop meer robuust zijn. Dit laatste zou onder andere door hun tri-metal-behuizing komen, al is niet duidelijk wat Dell hiermee bedoelt. Het zou echter getest zijn op basis van de militaire MIL-STD-810-standaard. Ook de schermen zouden extra stevig zijn gemaakt, claimt Dell.

De notebooks zijn uitgerust met Sandy Bridge-processors en hebben een compleet ander uiterlijk gekregen. De Latitudes krijgen verlichte toetsenborden en worden standaard met beveiligings- en beheertools als Dells Data Protection en Remote Data Delete voorzien, terwijl ook ondersteuning voor geïntegreerde Citrix- en VMware-remote desktopmogelijkheden in de planning ligt. Alle Latitude-modellen krijgen dezelfde dockingaansluiting, dezelfde accu en hetzelfde toetsenbord. Zoals gebruikelijk brengt Dell de systemen in tal van configuraties uit, waaraan bovendien hardwareonderdelen, zoals ssd's, toe te voegen zijn. De prijzen en beschikbaarheid voor de Nederlandse markt maakt Dell 'in de komende weken' bekend. Dell heeft ook een nieuwe convertible tablet in de Latitude-serie met 13"-touchscreen, Sandy Bridge-dualcore en 2GB geheugen uitgebracht. Over deze XT3 is verder nog niet veel bekend.

Dell Latitude EDell Latitude E 2Dell Latitude E
Ook zijn er nieuwe OptiPlex-desktops aangekondigd. De OptiPlex 990 en 790 komen beschikbaar in vier verschillende behuizingsformaten. Beide kunnen met Core i7-quadcores uit Intels Sandy Bridge-lijn uitgerust worden, terwijl de minitowerversie bijvoorbeeld een Radeon HD 6670-kaart kan bevatten. De 790 krijgt een moederbord op basis van Intels Q65 Express-chipset, terwijl de 990 een moederbord met Q67-chipset bevat. De Optiplex 390 is de goedkoopste reeks en kan van bijvoorbeeld oudere Core i5's en Core i3's voorzien worden. De Dell OptiPlex-systemen komen over enkele weken beschikbaar voor een vanaf-prijs van 730 euro.

Verder komt Dell met het Precision T6100-workstation. De T6100 is een single-socket-systeem en moet volgens Dell als een instapper beschouwd worden. Het station kan met een Sandy Bridge-processor of Xeon E-1200-model met C206-chipset uitgerust worden en wat grafische kaart betreft is er ondersteuning voor AMD- en Nvidia-modellen. Het werkstation komt over enkele weken beschikbaar en zal voor een prijs die begint bij 606 euro van de hand worden gedaan.Microsoft is vooralsnog op telefoongebied een kleine speler. Dat zei Microsoft-ceo Steve Ballmer tijdens een keynote op een bijeenkomst voor partnerbedrijven. Windows 7 was wel succesvol; er werden 350 miljoen pc's met het OS verkocht.Windows Phone 7Volgens Ballmer heeft Windows Phone 7 niet geleid tot de verhoopte stijging van het marktaandeel in het snelgroeiende smartphonesegment. "We zijn in een jaar van erg klein naar... erg klein gegaan", aldus de Microsoft-ceo. Onderzoeksbureau Pew meldt dat 4 procent van de Amerikanen met een smartphone Windows Mobile of Windows Phone draait.

Ballmer denkt wel dat het nog goedkomt met Windows Phone 7, ondanks het geringe succes in het eerste jaar. "Je zult zien dat er veel zal gebeuren in de markt." Binnen enkele maanden komt Mango uit, de volgende versie van Windows Phone. Mango zal ook gaan draaien op Nokia-smartphones. Door Nokia zou het marktaandeel flink moeten stijgen; Microsoft betaalt miljarden aan de Finse fabrikant om Windows Phone-toestellen te maken. Nokia staat sinds een jaar onder leiding van Stephen Elop, die daarvoor de Office-divisie van Microsoft leidde.Windows 7 was wel een succes in het afgelopen jaar, aldus Ballmer. Er werden afgelopen jaar in totaal 350 miljoen pc's met het besturingssysteem verkocht. Ballmer maakte de vergelijking met een niet nader genoemde concurrent, die 20 miljoen desktops en laptops verkocht. De topman doelde daarmee waarschijnlijk op Apples Mac OS X. Ballmer gaf maandag een keynote op Microsofts eigen World Wide Partner Conference, een bijeenkomst voor partnerbedrijven van Microsoft.

Intel neemt na het eerste kwartaal van 2011 geen bestellingen van fabrikanten meer aan voor twee mobiele Core 2 Quads en twee Core 2 Extremes. Ook vijf Xeon-serverprocessors moeten volgend jaar het veld ruimen.Core 2 Quad logo IntelIntel heeft in een product discontinuance notice aan zijn partners laten weten dat het vanaf 25 maart 2011 geen bestellingen meer aanneemt voor de Core 2 Quad Q9000, de Core 2 Quad Q9100, de Core 2 Extreme QX9300 en de Core 2 Extreme X9100. De laatste tray-versies van deze chips zouden de pakhuizen van Intel in september 2011 verlaten. Van de Core 2 Quad Q9000 verkoopt Intel ook boxed-versies en deze blijft de fabrikant leveren zolang de voorraad strekt.Ook op 25 maart 2011 stopt Intel met het aannemen van bestellingen voor de Xeons L3110, X3360, X3370, L3360 en X3380. De tray-versies van deze cpu's blijft de fabrikant wel een stuk langer leveren dan de mobiele quadcores; er worden tot 23 maart 2012 bestellingen aangenomen. Ook van de Xeons blijft Intel de boxed-versies leveren totdat de voorraden zijn uitgeput.

In navolging van Ziggo en KPN heeft ook Tele2 een lte-dienst aangekondigd. In tegenstelling tot de andere twee aanbieders richt Tele2 zich met de 4g-dienst op consumenten, in delen van Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Lelystad en Tilburg.Tele2 logoTele2 start aankomende dinsdag met zijn lte-aanbod voor laptops en tablets. Klanten kunnen vanaf die dag een postcodecheck op de website van Tele2 doen om te kijken of ze in een gebied zitten waar de 4g-dienst wordt aangeboden. Voorlopig zal dat alleen in delen van Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Lelystad en Tilburg het geval zijn. In totaal zou het oppervlak met dekking zo'n 100 vierkante kilometer beslaan.Consumenten kunnen voor 75 euro een dongle aanschaffen en betalen maandelijks 30 euro voor het 4g-abonnement. Het lte-netwerk van Tele2 biedt downloadsnelheden tot 40Mbps en uploadsnelheden tot 3Mbps. Er geldt een datalimiet van 3GB. Tele2 noemt zijn aanbod een service pilot nadat de aanbieder eerder tests hield met de draadloze-netwerktechnologie. Tele2 begon hiermee in de zomer van 2010, in Diemen.http://www.accu-fabriek.com/apple.html

Les commentaires sont fermés.