Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22/02/2017

Accu ASUS K75A

Voorstanders van afschaffing van het verbod wijzen er echter op dat op een door piloten opgestelde lijst met recente incidenten die veroorzaakt zouden worden door interferentie, vrijwel geen meldingen staan die aantoonbaar door consumentenelektronica zijn veroorzaakt. Bij enkele gevallen zouden oververhitte laptopaccu's voor problemen hebben gezorgd, terwijl zeker een melding op speculatie zou berusten.Zoals eerder gemeld, heeft Fujitsu een 2,5 SATA-harddisk met een capaciteit van 200GB aangekondigd, en claimt daarmee de laptop-hd met de grootste capaciteit te hebben gefabriceerd. Volgens Fujitsu ligt met de harddrive de weg open om laptops van PVR-functionaliteit te voorzien; de drive zou ook geschikt zijn voor fabrikanten van 'digital home'-apparatuur. Fujitsu's nieuwe schijf, de MHV2200BT, heeft een toerental van 4200 rotaties per minuut, en lees- en schrijftoegangstijden van respectievelijk 12 en 14 ms. De gegevensdrager, die over een cachegeheugen van 8MB beschikt, zou een maximale schokbestendigheid van 900G hebben; in operationele toestand is dat 300G. Het gemiddelde stroomverbruik zou 1,6W zijn, wat in rustmodus zou dalen naar 0,13 tot 0,5W. De MHV2200BT zal eind mei wereldwijd beschikbaar zijn.

Samsung heeft op de SID Display Week 2011-beurs in Los Angeles een 10,1-lcd met een plastic toplaag getoond. Het scherm is daardoor dunner en lichter dan een display met een glazen toplaag. Wel zijn de optische eigenschappen minder.Het 10,1-paneel heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels. De dikte bedraagt door het gebruik van de plastic toplaag een derde van die van een glazen variant, terwijl het gewicht een vijfde is. De precieze dikte en het gewicht van de lcd zijn niet bekend. Een bijkomend voordeel is dat een lcd met plastic substraat flexibel en daardoor onbreekbaar is.Engadget constateerde ook een nadeel van de plastic lcd. Zo is de kijkhoek zeer beperkt. In de video van Engadget is te zien dat het beeld alleen recht van voren gezien goed is en dat het beeld op zwart gaat als er schuin tegenaan wordt gekeken. Ook schuin van onderen bekeken wordt het beeld donker. Daarnaast is het oppervlak van het scherm niet mooi egaal, maar golft dit licht.

Samsung toont het scherm op de SID Display Week 2011-beurs met behulp van prototypes van een laptop en een Android-tablet. Het is niet bekend wanneer Samsung de plastic lcd kan leveren en of deze goedkoper zal zijn dan een glazen lcd.Intel zou van plan zijn om zijn Celeron-processors langzaam uit te faseren. In 2011 zouden de Celerons niet langer op de verkooplijsten voorkomen, maar moeten ze zijn vervangen door Pentium-processors en Atom-dualcores.Intel zou diverse notebookfabrikanten van zijn plannen op de hoogte hebben gebracht, zo weet website Digitimes te melden. In eerste instantie zouden Celerons minder geproduceerd gaan worden, om vervolgens helemaal door Pentiums en Atoms te worden vervangen. Vooral de dualcore-processors uit de Atom N-serie zouden wat prijs betreft met Celerons concurreren. De prestaties van een Atom blijven overigens wel achter bij die van de Celerons vanwege de beperktere instructieset van Atoms.

Het huidige aanbod Celeron-processors voor mobiele toepassingen bestaat uit vier dualcores en één singlecore-processor voor reguliere notebooks. Voor ultraportables heeft Intel nog twee dualcore- en twee singlecore-ulv-Celerons in het assortiment. Eind september zouden daar, ondanks de uitfasering, nog twee Celerons bijkomen. De P4600 en de T3500 moeten dan respectievelijk 86 en 80 dollar opbrengen. De dualcore Atom N550, de vermeende concurrent van de Celerons, moet eveneens 86 dollar gaan kosten.Microsoft heeft een draadloos toetsenbord uitgebracht dat via bluetooth met pc of laptop communiceert. Het keyboard zou Microsofts platste exemplaar tot dusver zijn en heeft geen numeriek eiland: dat wordt apart meegeleverd.

De Bluetooth Mobile Keyboard 6000, zoals Microsoft zijn nieuwste invoerapparaat heeft genoemd, heeft het ergonomische Comfort Curve-ontwerp en is dus gebogen in een hoek van zes graden. Een numeriek eiland ontbreekt, wat de draagbaarheid zou bevorderen. Wie behoefte heeft aan het snel invoeren van getallen kan een apart numeriek toetsenbord gebruiken: het eveneens nieuwe Bluetooth Number Pad wordt meegeleverd.Volgens Microsoft is het bluetooth-toetsenbord 'enkele millimeters dikker dan een AAA-batterij' en wordt het allengs dunner worden naar de voorzijde. Ook het gewicht zou laag zijn, maar cijfers geeft de fabrikant niet. Het toetsenbord is vanaf oktober verkrijgbaar voor een bedrag van negentig dollar. Het numerieke toetsenbord is ook los verkrijgbaar en kost dan vijfenveertig dollar.

Dell haalt de Alienware M15x uit zijn assortiment en vervangt deze door de M14x. De Amerikaanse fabrikant zal nog een model in de Alienware-serie uitfaseren. Dit betreft waarschijnlijk de Alienware M17x, die wordt vervangen door de M18x.De Alienware M15x staat nog wel op de site van Dell Nederland, maar de fabrikant bevestigt tegen Tweakers.net dat het model gaat verdwijnen. Op sites van Dell in Latijns Amerika en Australië is het model al niet meer beschikbaar. De beslissing komt niet als een verrassing; Alienware heeft onlangs de M14x met 14-scherm uitgebracht, die wat schermformaat betreft dicht bij de M15x ligt.Dell Nederland laat verder weten dat het aantal beschikbare Alienware-laptops later dit jaar van vier naar drie zal gaan. Aangezien er net nieuwe 11-, 14- en 18,4-modellen zijn uitgekomen, lijkt de M17x met 17,3-scherm de meest waarschijnlijke kandidaat om het veld te ruimen. Niet bekend is wanneer het vierde model uit het assortiment verdwijnt. Dell introduceerde de Alienware M15x en M17x in november 2007, toen nog met de aanduiding Area 51.

Nog dit jaar moeten de eerste optische Thunderbolt-kabels op de markt verschijnen, belooft Intel. De huidige interfaces kunnen overweg met de optische kabels, die data sneller over grote afstanden kunnen transporteren dan de huidige, koperen kabels.Intel ThunderboltAanvankelijk werkte Intel aan de optische netwerktechnologie onder de naam Light Peak, maar vanwege de hoge kosten van glasvezelkabels werd besloten om bij de introductie koperen kabels te gebruiken voor wat inmiddels Thunderbolt is gaan heten. De fabrikant introduceerde Thunderbolt een jaar geleden en belooft tegenover MacWorld nu dat de optische kabels nog in 2012 op de markt komen. De aankondiging komt op een moment dat steeds meer laptops en moederborden met de technologie aangekondigd worden.Volgens Intel zijn de koperen kabels adequaat voor datatransport op korte afstand, tot zes meter. De optische kabels garanderen ook hoge bandbreedte bij grotere afstanden, van tientallen meters. De optische varianten missen echter de mogelijkheid van koper om 10W aan vermogen te leveren, zodat sommige aangesloten onderdelen hun stroom via een adapter moeten betrekken, waar dit niet noodzakelijk is bij connectie via een koperen Thunderbolt-lijn.

De cijfers zijn afkomstig uit een rapport van onderzoeksbureau iSupply over de huidige en verwachte marktpenetratie van blu-ray voor inbouw in desktop-pc's en notebooks. Volgens Michael Yang, analist bij iSupply en de opsteller van het rapport, zijn er drie redenen waarom de overstap van dvd naar blu-ray als primaire optische drive zo traag verloopt.De belangrijkste oorzaak is volgens Yang dat blu-ray-drives nog altijd vrij hoog geprijsd zijn. Daarnaast wordt er nog relatief weinig blu-ray-content aangeboden, wat voor gebruikers de prikkel om blu-ray op hun pc te willen hebben vermindert. Als laatste reden noemt Yang dat veel gebruikers nog tevreden zijn met de opslagcapaciteit van dvd-schijfjes. Een omslagpunt waarbij ineens massaal naar een andere drive-technologie werd overgestapt, zoals destijds bij de overgang van de 3,5-diskette naar de beschrijfbare cd en vervolgens van de cd naar de dvd, is daardoor nog niet bereikt. Mogelijk heeft de hoge prijs van lege blu-ray-schijfjes de populariteit van blu-ray in pc's tegengewerkt.

Het staat buiten kijf dat blu-ray een beter beeld en geluid, en meer opslagcapaciteit biedt voor home entertainment. Maar deze voordelen hebben weinig tot geen waarde als de content op een relatief klein desktop-computerscherm of laptop-scherm wordt afgespeeld, en met slechte speakers, aldus Yang.Momenteel wordt slechts 3,6 procent van de geleverde desktop-pc's en laptops met een blu-ray-drive uitgerust. Yang verwacht dat dit in 2013 naar nog een steeds vrij schamele 16,3 procent gestegen zal zijn. Helaas is niet bekend wat de verhouding is tussen blu-ray-lezers en -branders.Intel, Cisco, Samsung, Sprint Nextel, Alcatel Lucent en Clearwire willen een organisatie oprichten die de naam Open Patent Alliance gaat krijgen. Door het samenvoegen van de patenten zouden hoge licentiekosten voor fabrikanten van hardware zoals mobieltjes en laptops voorkomen moeten worden en de acceptatie van de 3g-standaard versneld moeten worden. Doel van de organisatie daarbij is om de patenten te verzamelen en licenties aan hardwarefabrikanten te verlenen. Vooralsnog is de website van de Open Patent Allience nog 'under construction'.

Intel heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de optische kabels precies uitkomen, noch wat ze gaan kosten. Het gebruik van optische kabels zal geen snelheidswinst brengen; die is pas te verwachten als wordt overgestapt op ondersteuning voor pci-e 3.0 en als er een optische opvolger van de huidige generatie verschijnt. Dit gebeurt pas in 2013, respectievelijk 2015.De huidige snelheid is maximaal 10Gbps in beide richtingen, met de ondersteuning voor pci-e 3.0 zou elk kanaal een bandbreedte van 16Gbps in beide richtingen krijgen en in de toekomst zou een optische opvolger 50Gbps tot een afstand van 100 meter kunnen halen.In een poging om het computergebruik in Thailand te stimuleren heeft het Thaise ministerie van Information, Communications and Technology (ICT) een project gestart met goedkope notebooks. Met overheidssubsidies wordt de prijs van een laptop aanzienlijk omlaag gebracht. Aanvankelijk zou HP samen met lokale computerfabrikanten de notebooks leveren maar bij C|Net lezen we dat de laptops zo goed verkochten dat HP het niet meer bij kon benen. In plaats van HP zal het nu Dell zijn die in samenwerking met het Thaise Jade Quantum voor notebooks zal zorgen. Er worden zowel laptops met Linux als met Windows gesubsidieerd. Ook zullen de computers niet het merklogo dragen, maar het logo van het ICT-ministerie. De prijzen van de notebooks liggen ver onder de winkelprijzen die gelden in andere landen. Zo zal de Dell Latitude D500 ongeveer 870 dollar gaan kosten terwijl deze in omringende landen 1.400 dollar kost. Specificaties van de notebooks zijn nog niet bekend gemaakt.http://www.accu-fabriek.com/lenovo.html

Les commentaires sont fermés.