Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

23/02/2017

Accu ASUS K73S

Canonical biedt hardwarefabrikanten hulp om de Light-editie 'op maat te maken' voor hun netbooks, zodat de starttijden zo kort mogelijk kunnen blijven. Een andere feature die netbookfabrikanten, maar zeker ook kopers van netbooks over de streep moet trekken, is de mogelijkheid om het instant-on-OS in een dualboot-configuratie naast Windows te installeren. Volgens Shuttleworth is dit noodzakelijk voor de kansen van Ubuntu op de netbookmarkt, omdat veel consumenten een laptop met Windows nog als een vanzelfsprekendheid zien en fabrikanten hierdoor terughoudend zullen zijn om deze computers uitsluitend van een Linux OS te voorzien. Om het beheer van twee OS'en te vereenvoudigen, belooft Shuttleworth Windows-tools mee te leveren om de dualboot-functionaliteit te beheren.

Onderdeel van de plannen van Canonical om de netbookmarkt beter te gaan bedienen, is de ontwikkeling van de vereenvoudigde interface onder de naam Unity. Deze maakt gebruik van een aantal bouwstenen die later dit jaar in Gnome 3.0 te vinden zullen zijn, waaronder de window manager Mutter en de zoekmachine Zeitgeist. In Unity is het aantal beschikbare applicaties teruggebracht tot het hoogst noodzakelijke, waaronder een browser en een mailclient. De iconen zijn bovendien in een verticale balk opgenomen. Volgens Canonical levert deze ontwerpkeuze bij de compacte breedbeelddisplays van netbooks meer werkruimte voor de browser op.

Voor verdere ruimtebesparing zal de menubalk van een applicatie in de bovenste menubalk zichtbaar worden, een ontwerpkeuze waarop Canonical al eerder hintte. Unity zal ook met touchscreens moeten kunnen omgaan en ondersteunt drag-and-drop-operaties. Bestandsbeheer via Nautilus zal in de instant-on Light-versie nog niet beschikbaar zijn, omdat dit in een dergelijke omgeving niet nodig zou zijn. Canonical wil bestandsbeheer wel mogelijk maken in een toekomstige versie van Unity die in Ubuntu Netbook Edition 10.10 wordt opgenomen. Ook wil de Ubuntu-ontwikkelaar dat meer applicaties voor de Unity-omgeving ondersteund gaan worden.

Ontwikkelaars die al met de nieuwe Unity-omgeving willen experimenteren, kunnen via de Ubuntu Netbook Edition-ppa een testversie in bijvoorbeeld de onlangs uitgebrachte Ubuntu 10.04 installeren. Shuttleworth geeft toe dat nog veel werk moet worden verzet voordat Unity goed en wel in de Netbook Edition van Ubuntu 10.10 is opgenomen, maar hij stelt dat dit met behulp van de ontwikkelgemeenschap haalbaar moet zijn. Bovendien laat Shuttleworth in de aankondiging van de nieuwe plannen doorschemeren dat Gnome Shell, de nieuwe werkomgeving van Gnome 3, vermoedelijk alleen in de desktopversies van Ubuntu zal opduiken, omdat deze omgeving zich vooral op multitaskende gebruikers richt.Nvidia heeft in alle stilte enkele gpu's in de GeForce 600M-lijn aan zijn assortiment toegevoegd. Het gaat om bestaande low-end modellen die van een nieuwe naam zijn voorzien. AMD staat op het punt hetzelfde te doen met Radeon 7000M-videochips.

Nvidia heeft zoals verwacht drie 'nieuwe' notebook-gpu's op zijn site gezet. Het gaat om de GeForce GT 610M, 630M en 635M, die voor instap-, basis- en mainstream-notebooks bedoeld zijn. De specificaties zijn identiek aan die van de GeForce 520MX, 540M en 555M. Wel lijkt de naamgeving aan te geven dat de positionering verandert en de gpu's mogelijk in goedkopere notebooks komen dan nu het geval is. De eerste 28nm-gpu's op basis van de komende Kepler-architectuur van Nvidia worden niet eerder dan het eerste kwartaal van 2012 verwacht.

Hoewel concurrent AMD nog niets op zijn site heeft staan, claimt Anandtech dat ook deze fabrikant op het punt staat enkele low-end en mainstream-gpu's een nieuwe naam te geven. Bij AMD zou het om Radeon HD 7400M-, 7500M- en 7600M-gpu's gaan. Anders dan eind november werd bericht gaat het dus niet alleen om de low-end. Reden is volgens Anandtech dat de yields van TSMC's 28nm-productie nog lang niet goed genoeg zijn voor massaproductie en AMD zich toch genoodzaakt ziet met een nieuwe lijn te komen voor de komende lichting notebooks. Nog niet alle details van de nieuwe Radeon 7000M's zijn bekend dus niet duidelijk is of AMD de kloksnelheid wel verhoogd heeft en of alle specificaties correct zijn.

WeePee zal in maart onder de naam WeePeeTV beginnen met het aanbieden van een iptv-abonnement in Vlaanderen. Tot die tijd biedt WeePee een beperkt aantal zenders voor 10 euro per maand, waaronder een deel naar keuze, maar een settopbox is nog niet beschikbaar.Afgelopen zomer kondigde WeePee al aan met een iptv-pakket te zullen komen, maar details waren toen nog onbekend. Inmiddels heeft het bedrijf laten weten dat het vanaf maart een compleet iptv-pakket wil gaan aanbieden. Tot die tijd zal het bedrijf aan een selecte groep klanten een beperkt aantal zenders doorgeven voor 10 euro per maand. Het WeePeeTV-basispakket bestaat uit Eén, Canvas, Ketnet/Op12, VTM en 2BE. Ook kunnen uit een aanbod van zestien zenders tien extra tv-stations worden geselecteerd. Er kan uit Acht, BBC1, BBC2, BBC Entertainment, Kanaal Z, Life!TV, Al Jazeera English, Jim TV, Vitaya, VTM K-zoom, The Player Channel, VoxAfrica, RTP, TVL, ATV en Focus-WTV worden gekozen. De tien extra kanalen kunnen dagelijks aangepast worden.

Omdat WeePee nog geen geschikte settopbox in de aanbieding heeft, kunnen de iptv-uitzendingen voorlopig alleen via een laptops, tablets of smartphones worden bekeken. Ook is het mogelijk om een Apple TV-settopbox te gebruiken. Verder zou het in theorie mogelijk zijn om televisies met Smart TV-functionaliteit in te zetten, maar de benodigde applicaties zijn nog niet beschikbaar.WeePee belooft binnenkort met een energiezuinige iptv-decoder te komen, maar details hierover ontbreken nog. Verder laat het bedrijf weten dat het plannen heeft om begin 2013 ook vod-diensten te gaan aanbieden en tevens aan een versie van WeePeeTV te werken met lagere bitrates zodat ook op mobiele netwerken naar televisie kan worden gekeken. Ook hierover zijn verdere details nog onbekend.

In het basispakket ontbreken nog de commerciële zenders van SBS: Vier en Vijf. WeePee zegt nog met SBS in onderhandeling te zijn, maar onduidelijk is nog of er een deal zal volgen. Een mogelijke andere hindernis voor de start-up vormen de nog altijd bestaande downloadlimieten die Belgische internetproviders hanteren. WeePee schat dat er tijdens een uur kijken naar een iptv-zender circa 900MB wordt verstookt. Hierdoor loopt een internetabonnee de kans tegen zijn downloadlimiet te lopen door alleen televisie te kijken.AMD is de levering van zijn nieuwe apu, de Llano, aan computerfabrikanten gestart. Deze apu wordt op 32nm geproduceerd en bevat naast twee of vier cpu-kernen een DirectX 11-gpu. Computerfabrikanten kunnen de apu nu in hun systemen verwerken.

AMD maakt de start van de levering bekend op zijn blog. AMD kan nog niet precies aangeven wanneer de eerste systemen met Llano-apu's in de winkels liggen. Dit is onder andere afhankelijk van de productie- en leveringsmogelijkheden van AMD's oem-partners. Zij moeten de nieuwe apu nu in hun systemen gaan verwerken. AMD's financieel topman Thomas Seifert geeft wel aan dat de eerste systemen met Llano-apu's nog in het huidige kwartaal op de markt moeten komen.AMD's Llano concurreert met Intels Sandy Bridge-processors, die ook cpu- en gpu-onderdelen op een enkele chip bevatten. AMD's Llano-apu zou echter over een veel sterkere gpu beschikken, terwijl het cpu-gedeelte van Intel sneller is. Llano is daarnaast de eerste AMD-processor die op 32nm wordt geproduceerd, terwijl Intel al sinds januari 2010 cpu's op 32nm produceert. De Llano-apu biedt vooral voordelen voor laptops: het combineren van cpu- en gpu-onderdelen op één processor leidt volgens AMD tot een merkbaar lager verbruik.

AsusTek heeft volgens de Taiwanese krant Commercial Times een order voor 1,2 miljoen laptops in de wacht gesleept. Opdrachtgever is Apple, dat de machines op de markt zal brengen onder de iBook-vlag, in tegenstelling tot eerdere geruchten die van een 'MacBook' spraken. Uiteraard mag Intel de processors leveren. Belangrijker is het nieuws dat de AsusTek-machines met 13,3 inch grote breedbeeldschermen zullen worden uitgerust, die onder meer van LG Philips en AU Optronics worden betrokken. De 12"- en 14"-schermen die Apple tot nog toe in zijn laptops verwerkt, zouden daarmee uitgefaseerd worden. Over het uiterlijk van de nieuwe laptops wordt ondertussen uitgebreid gespeculeerd, maar verder dan dat de nieuwe schootcomputers 'lichtgewicht-achtig' zullen zijn, komen de meeste sites niet. Er zal echter snel duidelijkheid komen: volgens het bericht wordt nog deze maand met de productie begonnen, en vanaf juni moeten de AsusTek-iBooks in de winkel liggen.

MSI komt met nieuwe varianten van zijn Wind U160-netbook die zijn voorzien van nieuwe Atom-processors. De Wind U160DX gaat geleverd worden met een Atom N455 en N475 en zal met ddr3-geheugen uitgerust worden.MSI maakte de komst van de 10,1"-netbook bekend tijdens een pre-Computex-evenement in Amsterdam. De N455 en N475 zijn de komende Atom-cpu's die netbooks weer een kleine update gaan geven. De chips zijn nagenoeg identiek aan de huidige N450 en N470, en hebben bijvoorbeeld ook kloksnelheden van respectievelijk 1,66GHz en 1,83GHz, maar ze ondersteunen ddr3, terwijl de huidige generatie alleen ddr2 ondersteunt.

MSI gaat het model met een flinke accu uitrusten, die uitsteekt aan de achterzijde van de netbook. De fabrikant uit Taiwan claimt dan ook dat het model het 15 uur uit gaat houden op een volle acculading. Verder werd bekend dat MSI het apparaat gaat uitrusten met de Turbo Drive Engine-software, die de gebruiker in staat stelt uit vijf verschillende modi te kiezen die van invloed zijn op de accuduur en de prestaties: games, films, presentatie, Office en Turbo Battery.Samsung is gestart met de massaproductie van een transparant 22"-paneel. Het scherm komt uit in zowel een zwart-wit- als een kleurenversie en heeft een resolutie van 1680x1050 pixels. Het paneel zou 90 procent zuiniger zijn dan een normale lcd.

Zowel de kleuren- als de zwart-witversie heeft een resolutie van 1680x1050 pixels en kent een contrastverhouding van 500:1. De doorzichtigheid van de twee typen bedraagt respectievelijk 15 en 20 procent. Een normale lcd heeft een doorzichtigheid van 5 procent, zegt Samsung. Het paneel maakt gebruik van omgevingslicht en zou daarom 90 procent minder stroom verbruiken dan een conventionele lcd met backlight.Samsung verwacht dat de nieuwe technologie op verschillene vlakken zal worden ingezet, maar ziet vooral kansen voor bedrijven en scholen. Tevens zou de technologie geschikt zijn voor adverteerders. Samsung verwacht dat de markt voor transparante lcd's zal groeien en zegt in de toekomst met meer modellen te komen.http://www.accu-fabriek.com/toshiba.html

Les commentaires sont fermés.