Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

24/02/2017

Accu ASUS Eee PC 1015C

MSI Wind Top AG2712 MSI Wind Top AG2712 MSI Wind Top AG2712 MSI Wind Top AG2712
Hoewel MSI zich met het apparaat op gamers richt, heeft het de aio van weinig opsmuk voorzien. De schermrand is zwart, aan de onderkant prijkt het MSI-logo en daar weer onder zitten de speakers achter een zilverkleurig rooster, terwijl de all-in-one onder en achter op een doorzichtige kunststof rand steunt. De beide zijden en de achterkant zijn van spiegelend zwart plastic.Links zitten, wat lastig te benaderen achter de rand, de knoppen voor aan en uit en de scherminstellingen. Hier zitten ook de status-leds, twee usb 3.0-poorten en de sd-geheugenkaartlezer. Helemaal aan de achterkant zit het paneel met de overige interfaces: nog eens twee usb 3.0-poorten en een duo 2.0-varianten, gigabit-ethernet, vga, en de audio-in- en -uitgang met s/pdif. Een mooie toevoeging is de aanwezigheid van hdmi-in en -uit. Aan de rechterkant zit nog een blu-ray-speler: een doorsnee tray-model.

MSI Wind Top AG2712 MSI Wind Top AG2712 MSI Wind Top AG2712
Het viel ons mee hoeveel roosters MSI heeft gebruikt voor de airflow en ook was nauwelijks sprake van hitte-uitstoot op de beursvloer, hoewel de Wind Top Assassin's Creed stond te draaien. De cpu was echter een mobiele Core i5-dualcore, terwijl het model dat op de markt komt, een Core i73630QM-quadcore moet gaan bevatten: ook een laptop-processor, maar wel een die heel wat meer warmte produceert.De gpu die de games voor zijn rekening moet nemen, is de Nvidia GTX 670MX. Dit is een high-end-gpu voor laptops, die de meeste recente games op hoge instellingen kan draaien. MSI belooft dat de all-in-one wordt voorzien van de high-end gpu van Nvidia's komende 700M-serie, zodra deze beschikbaar komt.

De processor en de gpu worden aangevuld met maximaal 16GB geheugen, maar het is nog onduidelijk met welke hoeveelheden geheugen en opslag de winkelexemplaren worden uitgerust. Ook de prijs is nog niet bekend, maar eind april moet daarover duidelijkheid komen, als de verkoop van de Wind Top AG2712 van start gaat.Het all-in-one-concept voor gamers heeft ons nog niet overtuigd. Waar de moeilijkheid zit, bleek al bij de Assassin's Creed-versie die het apparaat op de beursvloer draaide. De besturing daaervan verloopt veel soepeler met een toetsenbord en muis. Dat geldt voor de meeste high profile 3d-games, terwijl games die wel voor touch geoptimaliseerd zijn, vaak meer casual van aard zijn en ook op minder krachtige hardware vlot draaien. Bovendien is het op een touchscreen spelen van games die lang duren bijzonder vermoeiend voor je armen. Aan de andere kant dringt Intel er bij fabrikanten flink op aan om all-in-ones te maken en worden deze systemen steeds krachtiger en tegelijk dunner. Wie weet loopt MSI hiermee dan ook voor op de markt en komen de veeleisende 3d-games die voor touch zijn geoptimaliseerd er nog aan.

Acer claimt dat het toestel 2,5 keer sneller opgeladen kan worden dan via het stopcontact, dankzij de zogeheten Fast Charge-technologie. Daarbij geschiedt het opladen via andere Acer-apparaten zoals computers en laptops.Met de Allegro zet Acer zijn eerste smartphone met Windows Phone Mango op de markt. Het toestel werd al eerder voor andere landen aangekondigd, maar de fabrikant maakte bekend dat een Nederlandse release voor 'begin december' op de planning staat. Daardoor is het aannemelijk dat de Allegro binnen enkele dagen verkrijgbaar is.Creative brengt volgend jaar in samenwerking met Intel de Interactive Gesture Camera voor pc's uit. De camera en bijbehorende software vormen een concurrent voor Microsofts Kinect for Windows. Het apparaat van Creative kost 149 dollar.

De Interactive Gesture Camera van Creative bevat een clip waarmee hij op het scherm van een laptop bevestigd kan worden. De accessoire bevat een 3d-dieptesensor, een camera die beelden met een resolutie van 720p kan schieten en een dualarray-microfoonopstellling. Het apparaat kan objecten en bewegingen detecteren op een afstand van 15 centimeter tot een meter. Het onderdeel betrekt zijn energie via een usb 2.0-poort.Creative en Intel verstrekken in oktober een versie van de camera voor ontwikkelaars, zodat bij de introductie voldoende applicaties beschikbaar zijn die gebruikmaken van de technologie. Volgend jaar moet de Interactive Gesture Camera vervolgens in de winkelschappen komen voor een prijs van 149 dollar. Uiteindelijk zullen camera's als die van Creative zo klein worden dat ze in de bezel van laptopschermen verwerkt kunnen worden, verwacht Intel.Op de IDF 2012 waren onder andere demonstraties te zien waarbij de gebruiker met zijn handen een virtueel zonnestelsel kon oproepen, en dit kon roteren en schalen via handbewegingen. Ook zijn er al enkele games gereed, onder andere een whack-a-mole-variant waarbij de gebruiker met vuistbewegingen monsters moet platstompen en een spel waarbij een kung fu-eekhoorn op de maat van Aziatische muziek zijn handen moet bewegen.

Met de introductie gaan Intel en Creative de concurrentie aan met Microsoft, dat grootse plannen heeft met zijn Windows for Kinect-project, dat vergelijkbare gebarenherkenning biedt.AMD wist in zijn tweede kwartaal een recordhoeveelheid mobiele processors te leveren en 70 procent van de mobiele chips is inmiddels een Fusion-model. De desktop- en serverchips deden het minder en ook de gpu-tak presteerde slecht.Zowel qua omzet als qua hoeveelheid leveringen vertegenwoordigen de Fusion-apu's nu 70 procent van de processors voor laptops en tablets, vertelde AMD's tijdelijke topman Thomas Siefert tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. AMD leverde zes miljoen Brazos-apu's en een miljoen Llano-apu's in het afgelopen kwartaal. Volgens Siefert wordt Llano sneller door de markt opgepikt dan Brazos.De verkoop van server- en desktopchips verliep minder florissant. De omzet van de Computing Solutions-tak bleef daardoor 1,2 miljard dollar, net als in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst van dit onderdeel steeg wel met 10,9 procent, tot 142 miljoen dollar.

AMD wist een stuk minder videochips te leveren dan een jaar geleden. De omzet van AMD's bedrijfsonderdeel dat gpu's ontwerpt, daalde met 17 procent. Vooral voor laptops daalde de levering, wat voor een deel kan worden verklaard door de Llano-introductie. Een jaar geleden maakt de grafische tak nog 33 miljoen dollar winst, maar in het afgelopen kwartaal is dat omgeslagen naar een verlies van 7 miljoen dollar.In totaal daalde de omzet van AMD licht, van 1,65 miljard naar 1,57 miljard dollar. De winst steeg echter; die bedroeg 61 miljoen dollar, terwijl een jaar geleden nog 43 miljoen dollar in het rood opgetekend moest worden.AMD hoopt dat Llano het in de komende kwartalen goed blijft doen, terwijl nieuwe processors voor desktops en servers op die terreinen aandeel moeten winnen. AMD maakte nu officieel bekend dat de nieuwe high-end processors voor de desktop, de FX-serie met codenaam Zambezi, in de volgende maand geleverd worden. Ook de Opteron 6200, met codenaam Interlagos, moet dan de fabrieken verlaten. AMD verwacht dat de omzet in het derde kwartaal met 10 procent gaat stijgen ten opzichte van vorig jaar.

Esata-drives hoeven niet langer met een aparte usb-connector van spanning te worden voorzien: MSI heeft de usb-voedingslijnen in zijn nieuwste esata-connectors geïntegreerd en bouwt de connector in moederborden en laptops.De esata-aansluitingen die op veel moderne moederborden zijn te vinden en die van steeds meer chassis-fabrikanten een plekje naast de usb-poorten bij de front-uitgangen krijgt, voorzien aangesloten randapparatuur niet van spanning. Om een esata-drive aan te sluiten, is derhalve altijd een extra spanningsbron nodig, veelal geleverd door een usb-kabel. Op zijn nieuwste moederborden combineert MSI echter een usb-poort met een esata-aansluiting, zodat een apparaat als een ssd-drive met een enkele kabel kan worden aangesloten.Het moederbord, de 790FX-GD70, is 's werelds eerste AM3-bord dat over een esata-aansluiting met voeding beschikt: het bedrijf integreert de powered esata-poort bovendien in een een aantal laptops, waaronder de GX-serie, de EX-serie en de PX600. Hier is het bedrijf echter niet het eerste mee: onder andere Dell en Toshiba bieden dit al bij enkele modellen. Niet alleen kunnen ssd's profiteren van de interface, ook flashdrives met een esata-aansluiting, zoals OCZ's Throttle, kunnen dankzij de usb-esata-combinatie eenvoudig worden aangesloten.

Verwacht wordt dat Apple binnenkort nieuwe MacBook Pro's introduceert en mogelijk worden deze MBP's uitgerust met 8 tot 16GB flashgeheugen, waarop het besturingssysteem draait. Een hdd zou dan in de overige opslagruimte voorzien.De nieuwe MacBook Pro's, die naar verwachting binnen enkele weken te koop zijn, krijgen een aantal nieuwe features. De website Boy Genius weet te melden dat de standaardmodellen worden voorzien van een interne ssd met een opslagcapaciteit van 8 tot 16GB, waarop enkel het OS draait. Een conventionele hdd zou in de overige opslagcapaciteit voorzien. Of de interne ssd voor de gebruiker toegankelijk is, is onduidelijk. Behalve deze 'hybride' oplossing, kunnen de MBP's ook met alleen een ssd worden uitgerust.Naast hybride opslag zouden de nieuwe MBP's ook een grotere glazen trackpad krijgen dan de huidige MBP's. Eerder ging al het gerucht dat Apple een nieuwe high-speed-interface gaat gebruiken, wat mogelijk duidt op de implementatie van Intels Light Peak-techniek. Er zouden vijf verschillende versies van de MBP verschijnen, die tot ruim 200 gram lichter zijn dan de huidige modellen. Voorlopig blijft het bij geruchten, maar de eerste exemplaren zouden al onderweg zijn naar de winkels.

Toshiba, ooit de drijvende kracht achter hd-dvd, heeft zijn eerste laptop met blu-ray-drive voorgesteld. De P500 is een groot model met een 18,4"-scherm dat full hd kan weergeven. De notebook is voorzien van een hdmi- en s/pdif-uitgang.Helemaal als een verrassing komt de aankondiging van een blu-ray-notebook niet: vorige maand werd de fabrikant lid van de Blu-Ray Disc Association. De P500 is van een blu-ray rewritable-drive voorzien maar wordt ook met een dvd-multidrive geleverd.Toshiba komt daarnaast met een model waarbij het 18,4"-scherm 1680x945 pixels kan weergeven en een variant die de full hd-resolutie van 1920x1080 pixels biedt. Dankzij Toshiba's Resolution+-technologie worden sd-beelden geüpscaled, maar de P500 lijkt niet over een Cell-cpu te beschikken voor dit werk, zoals de Qosmio G55 die de fabrikant vorig jaar uitbracht.Toshiba zal de notebook leveren met niet nader genoemde Core 2 Duo-processors, tot 8GB ddr2-geheugen en maximaal twee harde schijven met een gezamelijke capaciteit tot 1 TB. Nvidia is de leverancier van de grafische chip, maar niet bekend is welk model gpu de laptop krijgt.http://www.accu-fabriek.com/fujitsu.html

Les commentaires sont fermés.