Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

25/02/2017

Accu ASUS Ultrabook S56CA

Ook nieuw in myPlex is de toevoeging van een wachtrijfunctie. Hiermee kan een gebruiker met behulp van een bookmarklet content op circa honderd websites in een wachtrij plaatsen om deze op een later moment alsnog te kunnen bekijken. Ook is een resume-functie beschikbaar, waarmee een video op een apparaat tijdelijk gestopt kan worden om deze op een andere client weer verder te kijken.Tenslotte maakt myPlex het mogelijk om content die op een Plex Media Server is opgeslagen met anderen te delen door myPlex-accounts aan de deelfunctie toe te voegen. Plex heeft de nieuwe functionaliteit aan zijn clientversies voor onder andere iOS en Android toegevoegd. Inmiddels is er ook een clientversie voor Windows beschikbaar.De Quadro FX 3600 krijgt standaard 512MB gddr3-geheugen mee, evenals een 256bits geheugeninterface en ondersteuning voor Opengl 2.1, Shader Model 4.0 en Directx 10. Bovendien ondersteunt de grafische rekenkern Nvidia's Cuda-technologie, zodat de gpu als coprocessor van de cpu ingezet kan worden en als zodanig parallelle rekentaken kan uitvoeren.

Nog niet bekend is welke prijs Nvidia voor de FX 3600M in gedachten heeft. Wel blijkt uit het persbericht dat HP's Compaq 8710w als een van de eerste mobiele workstations over deze gpu gaat beschikken en dit model kost momenteel tussen de 1500 en 2000 euro. Consumenten die op zoek zijn naar de beste grafische prestaties op mobiel gebied, zullen het wat Nvidia betreft nog even met de 8800M moeten doen. Het bedrijf heeft al wel de specificaties vrijgegeven van twee modellen in de nieuwe Geforce 9M-serie, maar hierbij gaat het om midrange-gpu's. Over de high-end 9M-modellen is nog niets bekend.Microsoft heeft zijn hardwareaanbod uitgebreid met een koelplateau voor laptops dat zowel voor het bureau als de schoot geschikt zou moeten zijn. Het bedrijf heeft daarnaast zijn opvouwbare Arc Mouse van nieuwe likjes verf voorzien.

Microsoft Notebook Cooling Base Microsoft verantwoordt zijn entree op de markt voor notebookaccessoires met de opmerking dat er tegenwoordig driemaal zoveel laptops als desktops worden verkocht, en heeft daarom zijn Notebook Cooling Base aangekondigd. Dit licht gebogen koelplateau kan direct op de schoot worden geplaatst of met een clip worden gekanteld om het toetsenbord een prettiger gebruikspositie op het bureau te kunnen geven. De Cooling Base is iets minder dan drie centimeter dik en beschikt over een centraal geplaatste ventilator die wordt gevoed via usb. Het koelplateau is pas vanaf juli beschikbaar, voor ongeveer dertig dollar.

De in het afgelopen najaar geïntroduceerde Arc Mouse is door Microsoft van meer kleuren voorzien, in de hoop meer trendgevoelige kopers aan te trekken. De laptopmuis was eerder enkel in een combinatie van grijs en zwart uitgevoerd, maar daar heeft Microsofts kleurafdeling nu frost white, eggplant purple, deep olive green en marine blue aan toegevoegd. De Arc Mouse, die is ontworpen om hem gemakkelijk mee te kunnen nemen, is opvouwbaar tot ongeveer zestig procent van de normale grootte. Het apparaat, dat communiceert op 2,4GHz via een usb-microtransceiver tot op een afstand van circa drie meter, is vanaf deze maand verkrijgbaar en gaat voor ongeveer vijftig dollar over de toonbank.Computerwetenschappers hebben becijferd welk aandeel van de mondiale energieconsumptie voor rekening van het internet komt. Het onderzoek, waar heel wat aannames aan te pas kwamen, komt uit op een aandeel van 1,5 procent.

De onderzoekers Justin Ma en Barath Raghavan, verbonden aan de University of California en het International Computer Science Institute, keken niet alleen naar het elektriciteitsverbruik, maar ook naar de 'embodied energy' oftewel emergy. Hiermee wordt gedoeld op de energie die nodig is voor de bouw van de apparaten en de infrastructuur die onderdeel van het internet uitmaken. De uiteindelijke conclusie is dat het verbruik ergens tussen de 170 en 307 gigawatt schommelt. Hiermee zou het gebruik minimaal 1,1 procent en maximaal 1,9 procent bedragen van de 16 terawatt die de mensheid gebruikt.Het duo baseerde de aantallen apparaten op eerdere onderzoeken en nam aan dat momenteel 750 miljoen laptops, evenzoveel desktops, een miljard smartphones en honderd miljoen servers in omloop zijn. Ook het verbruik en de emergy van bijbehorende hardware, zoals routers, switches en glasvezel- en koperdraden, werden meegewogen. Bij het onderzoek gingen de twee uit van een vervangingstijd van twee jaar voor een smartphone tot dertig jaar voor koperinfrastructuur.

"Voor zover bij ons bekend is dit de eerste holistische schatting van het energiegebruik van internet", zeggen Ma en Raghavan. "Hoewel we er zeker van zijn dat onze conclusie niet klopt, hopen we dat er meer bewustzijn over dit belangrijke onderwerp ontstaat."Intel is van plan om zijn komende platform voor notebooks niet onder de naam 'Montevina' te gaan presenteren maar onder de vlag 'Centrino 2'. De naamsverandering moet voor meer duidelijkheid bij consumenten zorgen.Centrino2 logoMontevina is een platform voor notebooks dat onder andere bestaat uit 45nm-Penryn-processors, wimax, Intel Turbo Memory 2.0 en diverse vPro 2.0-features. De verwachting is dat Intel het platform officieel op het Computex Taipei 2008-evenement in juni introduceert. Volgens Digitimes, dat zich baseert op bronnen bij notebookfabrikanten, gaat het platform dan onder de naam Centrino 2 geïntroduceerd worden.

De fabrikanten zouden zo'n naamsverandering toejuichen, schrijft Digitimes, omdat consumenten al gewend zijn aan de aanduiding en 'Centrino 2' associëren met een upgrade. Intel gebruikt de naam Centrino al voor de huidige generaties van laptops. De naam heeft standgehouden terwijl de platforms Carmel, Sonoma, Napa en Santa Rosa passeerden, maar volgens fabrikanten zegt het logo consumenten weinig meer en hebben ze moeite om een platformnaam te koppelen aan specificaties.Digitimes weet verder nog te melden dat Intel meer dan honderd miljoen notebook-cpu's heeft geleverd in 2007. De chipfabrikant verwacht dit jaar 123 miljoen stuks te leveren en dit aantal moet in 2011 gegroeid zijn tot 195 miljoen notebook-processors.De Amerikaanse firma Netflix heeft aangekondigd begin 2012 zijn streaming videodiensten te gaan aanbieden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Daarmee maakt de aanbieder van on-demand-video definitief de sprong naar Europa.

Bij de introductie van Netflix in het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunnen internetgebruikers volgens het bedrijf naar een breed palet van films en televisieseries kijken. Daarbij zullen, net als in de VS, niet alleen laptops en desktops worden ondersteund, maar ook apparaten als consoles, smartphones en tablets. Over de precieze programmering en de abonnementsprijzen heeft Netflix nog geen details vrijgegeven. Het bedrijf belooft deze nog wel voor de start van de dienst openbaar te maken.Netflix, dat begon met dvd-verhuur via de post, biedt sinds 2007 streaming video aan in de Verenigde Staten. Inmiddels is het bedrijf ook actief in 43 landen in de Caraïben en Latijns-Amerika. Met de aankondiging dat Netflix begin 2012 ook actief wordt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland maakt de Amerikaanse firma definitief de sprong naar de Europese markt. Mogelijk komt de dienst ook in de Benelux beschikbaar: Business Insider meldde in mei dat de firma een vacature had voor een marketingmanager die het Nederlands machtig is.

Nvidia heeft een aantal nieuwe mobiele gpu's aangekondigd die onder de Geforce 500-serie vallen. Deze gpu's zijn echter weinig meer dan hoger geklokte mobiele Geforce 400-gpu's. De GTX 485M is wel nieuw en vormt het nieuwe vlaggenschip.De GTX 485M beschikt over een volledig geactiveerde GF104-gpu, met maar liefst 384 Cuda-cores, met een kloksnelheid van 575MHz. De GTX 480M moest het doen met 352 Cuda-cores, die op 425MHz waren geklokt. De gpu heeft nog steeds een 256bit-geheugenbus, maar het gddr5-geheugen is wel op 3000 in plaats van 2400MHz geklokt. Door de hogere kloksnelheden is de GTX 485M in theorie maar liefst bijna 50 procent sneller. De GTX 470M en 460M worden voorlopig nog gewoon verkocht door Nvidia en worden niet vervangen door een gpu in de mobiele Geforce 500-serie.

De Geforce 500M-serie bestaat voornamelijk uit low-end gpu's. De GT 555M beschikt over 144 Cuda-cores, terwijl de GT 550M, 540M en 525M over slechts 96 Cuda-cores beschikken. De GT 555M onderscheidt zich verder door zijn 192bit-geheugenbus, maar het is wel aan de fabrikant zelf om gddr5- of ddr3-geheugen te gebruiken, wat de geheugenbandbreedte nog steeds flink kan beperken. De GT 550M, 540M en 525M vervangen de GT 435M, 425M en 420M, maar hebben wel iets hogere kloksnelheden.Acer heeft op Computex een nieuwe ultrabook aangekondigd: de Aspire S7. De dunne notebook heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en het scherm is aanraakgevoelig. Er komt zowel een 11,6"- als een 13,3"-versie.

De Aspire S7-serie heeft een unibody-behuizing die gemaakt is van aluminium en bij het grotere, 13,3"-model is de schermcover bedekt met een dunne glaslaag. Acer zegt veel aandacht besteed te hebben aan het scharnier; dit zou verstevigd zijn, waardoor het scherm niet doorbuigt of natrilt als het touchscreen gebruikt wordt. Het scharnier is ook geschikt om het scherm 180 graden naar achteren te klappen, zodat het recht in het verlengde ligt van het toetsenbord.De Aspire S7 komt uit in een 13,3"- en een 11,6"-versie, die beide 12mm dun zijn. Met het grootste model kan twaalf uur op de accu gewerkt worden, bij het kleine is dat negen uur. De notebooks hebben een groot touchpad met geïntegreerde knoppen en een chiclet-toetsenbord. Dat laatste is voorzien van een lichtsensor zodat het backlight in donkere omgevingen automatisch aangaat.Aan de linkerzijde heef Acer een Thunderbolt-port en de aan-uitknop geplaatst, rechts zitten twee usb-poorten en de sd-kaartlezer. Over de rest van de hardware liet Acer tijdens de persconferentie niets los, maar vermoedelijk is de ultrabook uitgerust met een ultra low voltage-processor uit Intels Ivy Bridge-serie. Ook over de releasedatum is nog niets bekend, maar gezien het feit dat de S7 Windows 8 draait, zal dat op zijn vroegst ergens dit najaar zijn.

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het Windows 8 de release to manufacturing-status heeft gegeven en de code van het besturingssysteem naar zijn hardwarepartners wordt verstuurd. Windows 8 komt op 26 oktober officieel uit.Aan Windows 8 is twee jaar gesleuteld. De rtm-versie. die de komende dagen naar computerfabrikanten zal worden gestuurd, draagt buildnummer 9200.16384.win8_rtm.120725-1247. Bezitters van een MSDN- of TechNet-account kunnen Windows 8 vanaf 15 augustus downloaden, terwijl Microsoft Software Assurance-houders en Microsoft Partner Network-leden een dag langer moeten wachten, zo meldt Microsoft. Verder krijgen bedrijven met een volume license vanaf 1 september de mogelijkheid om Windows 8 Enterprise Edition te kopen.http://www.accu-fabriek.com/dell.html

Op 15 augustus zullen ook de deuren van de Windows Store officieel geopend worden. Bovendien zullen ontwikkelaars via het Windows Dev Center toegang krijgen tot tools en software die nodig is om software in de Windows Store te kunnen plaatsen, waaronder de final build van Visual Studio 2012.Retailversies van Windows 8 zullen vanaf 26 oktober verkrijgbaar zijn, maar de prijs is nog niet bekend gemaakt. Ook pc's, laptops en tablets met Microsofts nieuwste besturingssysteem zullen vanaf die datum te koop zijn, waaronder de Surface-tablets van de softwaregigant.Volgens Microsoft hebben meer dan 16 miljoen computers wereldwijd de diverse pre-releaseversies van Windows 8 gedraaid, waaronder 7 miljoen testdeelnemers die kozen voor de feature complete Release Preview. Daarmee zou het besturingssysteem het meest beproefde OS in de prerelease-fase ooit zijn van Microsoft. Ondanks dat het besturingssysteem nu het rtm-stempel heeft gekregen, belooft Steven Sinofsky op het Building Window 8-blog dat Microsoft de ontvangst van het OS nauwgezet zal monitoren en desnoods zal bijsturen als dat nodig mocht zijn.

Les commentaires sont fermés.