Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

27/02/2017

Accu Asus G73JH-TZ128V

IBM en Sanyo hebben bekend gemaakt gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van brandstofcellen voor laptops, zo lezen we bij Reuters. De laptops van IBM gaan werken met een hybride systeem. Met zowel een brandstofcel als accu aan boord, kan na een uur of acht nieuwe brandstof, methanol, worden toegevoegd zonder dat de laptop uitgeschakeld hoeft te worden. Het prototype dat is gepresenteerd is nog wel een flink apparaat. Een gewicht van ongeveer twee kilogram en een formaat groter dan de Thinkpad waaraan de cel gekoppeld is. Sanyo verwacht dat de technologie rond 2007 of 2008 klaar zal zijn voor de markt. Ook andere firma's zijn actief in het ontwikkelen van brandstofcellen. Zo hebben NEC en Toshiba eerder al prototypes gepresenteerd. De eerste PDA met brandstofcel komt naar verwachting dit jaar nog uit bij Hitachi.

Linus Torvalds heeft fel uitgehaald naar de in zijn ogen overdreven strenge beveiliging in OpenSUSE. De Linux-goeroe is woedend dat voor ongevaarlijke acties, zoals het wijzigen van de tijdzone, steeds om een rootwachtwoord wordt gevraagd.Torvalds, die bekend staat om zijn woede-uitbarstingen, meldt in een posting op Google+ dat hij enige tijd OpenSUSE op zijn Macbook Air geïnstalleerd had omdat deze Linux-distributie op de Apple-laptop goed zou draaien. Al snel begon hij zich te ergeren over het feit dat voor het wijzigen van de tijdzone of het aanmelden op een nieuw wifi-netwerk elke keer werd gevraagd om het rootwachtwoord. In Torvalds' ogen is een dergelijk streng beveiligingsregime 'debiel' en 'verkeerd'.Zijn ergernis nam nog verder toe toen bleek dat Torvalds' dochter niet in staat was om op school een printer toe te voegen, omdat OpenSUSE bleef verzoeken om een rootwachtwoord. Torvalds stelt dat alleen 'geestelijk gestoorden' er voor kiezen om voor dergelijke eenvoudige en ongevaarlijke acties het rootwachtwoord te blijven vragen.

Opslaghardware beslaat 10 tot 15 procent van de totale productiekosten van een notebook. Het gebruik van een hybride hdd, die de helft kost van een ssd, kan daarom de prijs sterk verlagen. De ceo van Acer, Jim Wong, verwacht daarom dat de prijzen van ultrabooks zullen dalen naar 600 tot 700 dollar, eind 2012.Intel, de geestelijke vader van het ultrabook-platform, stelt enkele eisen aan fabrikanten voordat zij ultrabooks mogen maken. Zo moeten zij bepaalde schrijf- en leessnelheden halen, waarvoor ssd's of hybride hdd's nodig zijn. Een hybride harde schijf combineert een reguliere hdd met een kleine ssd, die als cache dient, door gebruik te maken van de Smart Response Technology.

Sun heeft maandag zijn eerste laptop voorgesteld. Met de Sun Ultra 3 Mobile Workstation wil het bedrijf ontwikkelaars van software voor mobiele systemen overtuigen om voor Sun-oplossingen te kiezen. De laptop is verkrijgbaar vanaf 3400 dollar, is voorzien van een Sparc-processor en biedt dezelfde mogelijkheden als de workstations en servers van de computergigant. In aanvulling hierop heeft Sun ook een nieuw workstation ontwikkeld voor de veeleisende gebruikers. Naar eigen zeggen is de Sun Ultra 20 Workstation het krachtigste werkstation ooit. Voor 29,95 dollar per maand gedurende drie jaar krijgt men een systeem dat uitgerust is met Solaris 10, Java Studio Enterprise 7 en Java Studio Creator 2004Q2.Hitachi Global Storage, de opslagtak van Hitachi, heeft een laptopschijf met een hoogte van 7mm geïntroduceerd. Het opmerkelijke aan de drive is echter de capaciteit, gekoppeld aan de draaisnelheid; de enkele platter draait op 7200rpm.

In zijn betoog stelt Torvalds indirect dat een dergelijke ontwerpkeuze in de beveiliging van een Linux-OS een gemiddelde gebruiker alleen maar zal afschrikken en uiteindelijk de veiligheid van het OS niet ten goede komt. Daarnaast meldt de Linux-voorman dat hij OpenSUSE in de ban heeft gedaan om op zoek te gaan naar een andere distributie voor zijn Macbook Air.Smartbook AG probeert op grote schaal het gebruik van de term 'smartbook' te verhinderen. Ook Tweakers.net ontving een brief van het Duitse bedrijf, dat claimt het alleenrecht op de term te hebben. Qualcomm vindt de actie onterecht.Smartbook AG heeft in de afgelopen weken ict-redacties wereldwijd verzocht om de term 'smartbook' niet meer te gebruiken, omdat de rechten op de term bij het Duitse bedrijf zouden liggen. Ook Tweakers.net ontving een dergelijke brief, maar heeft het verzoek vooralsnog naast zich neergelegd.

Smartbook logoQualcomm en diverse andere technologiebedrijven gebruiken de term smartbook om kleine notebooks met ARM-processors aan te duiden. De Duitse notebookfabrikant Smartbook AG klaagde Qualcomm vorig jaar aan en wist van de rechter gedaan te krijgen dat de chipfabrikant de term niet meer mocht gebruiken, tenzij erbij werd vermeld dat Smartbook AG eigenaar van de term is. We bestrijden deze tijdelijke beslissing en ondernemen stappen om het merkenrecht ongedaan te maken, reageerde Qualcomm, dat het standpunt huldigt dat 'smartbook' een generieke term is die niet als merknaam toegewezen had mogen worden.De Duitse rechtbank heeft zijn voorwaardelijke vonnis niet uitgebreid naar andere partijen dan Qualcomm en de beslissing reikt niet verder dan de landsgrenzen van Duitsland, heeft Qualcomm nu in reactie op de brieven van Smartbook AG laten weten. Ook verbiedt de uitspraak nieuwsorganisaties niet om nieuws te verslaan.

Qualcomm claimt dat Smartbook AG de rechten op de term in Duitsland probeert te verkopen: Waarschijnlijk zijn de pogingen om journalisten en anderen te dwingen om de term niet meer te gebruiken, bedoeld om de waarde van het merk te verhogen. Smartbook AG bezit het merkenrecht op de term 'smartbook' in een groot aantal andere landen, waaronder België en Nederland, zo bevestigt de World Intellectual Property Organization. Het is echter verre van zeker dat het bedrijf daarmee ook het exclusieve recht op het gebruik van de term in die landen heeft.De introductie van de nieuwe generatie Ivy Bridge-processors van chipfabrikant Intel, die aanvankelijk begin dit jaar zou worden uitgebracht, was al uitgesteld tot april. Inmiddels lijkt een verdere vertraging tot juni aannemelijk.

Volgens Sean Maloney, hoofd van de Sales and Marketing Group van Intel, wordt de introductie van Ivy Bridge uitgesteld tot juni dit jaar. Daarmee zou Ivy Bridge een extra vertraging van acht tot tien weken oplopen, zo vertelde Maloney aan The Financial Times. Om welke processors het precies gaat is daarbij echter onduidelijk; mobiele processors lopen volgens geruchten de meeste kans op vertraging.De 22nm-processors met codenaam Ivy Bridge zijn een zogeheten die shrink van de huidige generatie 32nm-Sandy Bridge-processors, waarbij echter vooral de ingebouwde gpu aanzienlijk verbeterd zou zijn. De chips waren oorspronkelijk gepland voor een introductie in januari, maar dat werd uitgesteld omwille van computerfabrikanten. Die bleven, onder meer wegens problemen met Intels Sandy Bridge-chipset, met onverkochte voorraden zitten. Om hen de gelegenheid te geven vooral voorraden laptops te verkopen, werd Ivy Bridge al tot april uitgesteld.Volgens Maloney zou de vertraging niet terwille van laptopfabrikanten zijn, maar te wijten zijn aan de complexiteit van het 22nm-productieprocedé. Formeel houdt Intel overigens vast aan een introductie in het tweede kwartaal van 2012; zowel april als juni valt daarin.

HP werkt aan drie tablets die op Windows 8 gaan draaien. Twee modellen zullen gebruikmaken van Intel Atom-processors, terwijl een tabletvariant wordt uitgerust met een ARM-chip van Qualcomm. Zeker twee modellen moeten dit jaar uitkomen.Dat meldt Cnet op basis van anonieme bronnen. Een van de modellen, die voorzien zou worden van een 32nm dualcore Atom-processor uit de Clover Trail-serie, zou het midden houden tussen een laptop en tablet, en is gericht op de consumentenmarkt. Een tweede Atom-tablet is ontworpen voor de zakelijke markt en zou geen eigenschappen van een hybride hebben. De twee x86-tablets van HP zouden in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt moeten komen.Naast de Intel-modellen zou HP ook werken aan een Windows 8-tablet op basis van een ARM-processor van Qualcomm. Vermoedelijk gaat het daarbij om de Snapdragon-soc. Of het ARM-model nog dit jaar op de markt zal komen is nog onduidelijk: een en ander hangt af van de geplande release van Windows 8 voor het ARM-platform.

Het voornemen van HP om eind dit jaar tablets op basis van Windows 8 op de markt te zetten, komt niet als een verrassing: ceo Meg Whitman liet in oktober al weten dat de Personal Systems-divisie bezig is met het opzetten van een nieuwe tabletlijn. Details over HP's tabletplannen gaf Whitman echter niet.De online retailer Dell heeft bevestigd dat het zijn 12-netbook, de Dell Inspiron Mini 12, gaat uitfaseren. De reden voor deze beslissing zou in de grotere populariteit van kleinere, handzamere 10-modellen als de Mini 10 zijn gelegen.De Dell Inspiron Mini 12 werd in oktober 2008 geïntroduceerd. De kleine laptop week met zijn 12,1-beeldscherm en zijn Intel Atom Z520- of Z530-processor af van de norm voor netbooks, die veelal van 9- of 10-beeldschermen worden voorzien en Intels N270-cpu aan boord hebben. Ook de chipset van de Mini 12 week af: Dell gebruikt de US15W-chipset met de marginaal krachtigere GMA500-igp. De Mini 12 zal echter spoedig van het netbooktoneel verdwijnen, zo bevestigt Dell.

Het bedrijf zal zich niet terugtrekken uit de netbook-markt, maar volgens Dell zijn zijn klanten meer geïnteresseerd in 10-netbooks. In dat segment handhaaft Dell de Mini 10 en de Mini 10v. Dell zou met het uitfaseren van de Mini 12 bovendien tegemoet komen aan Intel, dat in laptops met relatief grote schermen liever duurdere hardware ziet, zoals de Core 2 Duo of Intels culv-platform. Beide hebben een aanzienlijk hogere marge dan de Atom-processor met bijbehorende chipset.Acer verwacht dat de prijzen van ultrabooks tegen eind 2012 zakken naar 600 tot 700 dollar. Taiwanese fabrikanten zouden onder meer hybride harde schijven gaan gebruiken om de prijzen van de Ivy Bridge-ultrabooks omlaag te krijgen.UltrabookIntel gaat de fabrikanten een prijskorting geven van 60 à 70 dollar om de verkoop van Ivy Bridge te stimuleren, volgens DigiTimes, maar dat zou niet volstaan om de ultrabook-prijzen laag genoeg te krijgen. Een ultrabook kost nu 900 à 1000 euro. Intel zou, om zijn marktaandeel te vergroten, de gemiddelde prijs van de dunne laptops graag dik onder de 1000 euro zien.http://www.accu-fabriek.com/hp.html

Les commentaires sont fermés.