Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

28/02/2017

Accu Asus UL30A

Door de introductie van de adapter voor bestaande drives uit Seagates GoFlex-serie, die voorzien zijn van modulaire interface-adapters, wordt het aantal beschikbare externe harde schijven met een Thunderbolt-interface op de markt flink vergroot; tot nu toe was het aantal beschikbare schijven met een dergelijke interface nog beperkt. Seagate rekent 50 dollar voor de GoFlex Thunderbolt-adapter. Er wordt echter geen kabel meegeleverd.Microsoft heeft versie 1.0 van de Kinect for Windows-sdk gepubliceerd. Er kunnen vier sensors op een systeem worden aangesloten; ten opzichte van de bèta zijn de stemherkenning en het tracken van meerdere personen tegelijk verbeterd.Microsoft heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd sinds de release van de tweede bèta, die drie maanden geleden verscheen. Naast het ondersteunen van vier sensors in een enkel systeem kan versie 1.0 beter meer mensen tegelijk registreren, waarbij softwaredevelopers kunnen kiezen op wie de sensor zich moet richten. Ook is het met de nieuwe Near Mode-ondersteuning mogelijk om objecten al te herkennen op een afstand van 40 in plaats van 50 centimeter. Daarnaast is de installer nu geschikt om door derden in hun applicaties geïmplementeerd te worden.

Verder is Microsoft begonnen met de levering van de Kinect for Windows-hardware, zoals Steve Ballmer tijdens de CES al aankondigde. De verkoop start in twaalf landen, maar Nederland is daar niet bij: het gaat om de VS, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Microsoft gaat de hardware 249 dollar kosten; later dit jaar zou voor onderwijsdoeleinden een sensor voor 149 dollar worden aangeboden. Met de release wil Microsoft tal van bedrijven overhalen om nieuwe applicaties voor de bewegingsgevoelige controller te ontwikkelen. Onlangs bleek al dat Microsoft samen met Asus werkt aan prototypes van laptops met een ingebouwde Kinect-sensor.

Halfgeleiderfabrikant Broadcom heeft een videochip ontwikkeld die in combinatie met Intels Pineview-platform gebruikt kan worden. De chip zou 1080p-videoweergave op netbooks met de Atom-cpu mogelijk maken.Het nieuwe Pine Trail-platform dat Intel deze week als opvolger voor Diamondville voor netbooks introduceerde, maakt van de op de cpu geïntegreerde Intel GMA 3150-igp gebruik voor de weergave van beeld. Net als bij de vorige versie is dit platform, met de Atom N450 en de NM10 Express-chipset, nauwelijks geschikt voor de weergave van hd-video.Uit een korte test met een Pine Trail-netbook met Windows 7 Starter en 2GB geheugen blijkt WMP HC moeite te hebben met zowel een 720p- als een 1080p-trailer in een mov-container en gecodeerd met de h264-codec. Ter contrast: een netbook met N270 en 945gsc-chipset speelde onder Windows 7 de 720p-trailer zonder problemen af en ook de 1080p-versie werd vrijwel zonder stotteren afgedraaid.

Teneinde netbooks de mogelijkheid te geven hd-content af te spelen, heeft Broadcom een chip ontwikkeld die videodecodering voor zijn rekening neemt. De halfgeleiderfabrikant noemt zijn technologie Crystal HD en deze is opgebouwd rond de BCM70015 hd-decoderchip. De chip kan onder meer h264, mpeg2, vc1, divx en xvid decoderen en biedt tevens ondersteuning voor flash 10 en windows media player.De BCM70015-chip zou energiezuinig zijn, maar de fabrikant geeft niet op hoeveel de chip verstookt. Netbook-fabrikanten kunnen de Broadcom-chip als optie in hun netbooks verwerken: de chip kan op het moederbord worden geïntegreerd, maar kan ook als mini-pci-express-insteekkaart ingebouwd worden. Intel heeft de Crystal HD-technologie gecertificeerd voor de weergave van hd-video en de chip van Broadcom moet in januari concurreren met Ion 2 van Nvidia.Intel heeft zijn vernieuwde Atom-platform voor netbooks en nettops geïntroduceerd. De chips, met geïntegreerde geheugencontroller en gpu, zouden 20 procent zuiniger zijn en daarmee voor een langere accuduur van netbooks zorgen.

De nieuwe Atoms zijn soc's die op 45nm zijn geproduceerd, en bevatten een geïntegreerde singlechannel ddr2-geheugencontroller en een grafische chip. De eerste processors van het nieuwe platform zijn de Atom N450 voor netbooks en de Atom D410 en D510 voor nettops. Deze chips worden gecombineerd met de NM10 Express-chipset, die in feite niet meer dan een i/o-controller is. Het geheel heet bij Intel het Pine Trail-platform.De geïntegreerde gpu is de GMA 3150; deze ondersteunt DirectX 9 en een resolutie van 1366x768, terwijl de vga-output bij netbooks 1400x1050 pixels is en bij nettops 2048x1536. Intel claimt dat het nieuwe platform voor netbooks ongeveer 20 procent zuiniger is dan de vorige generatie en dat de grootte van de cpu en chipset met 60 procent is teruggebracht, terwijl nettops met de nieuwe Atom 50 procent zuiniger zijn met een 70 procent kleinere chipset.

De kleinere omvang en de zuinigheid zijn de voornaamste wapenfeiten van het nieuwe platform. Sneller zijn de nieuwe chips namelijk niet: de eerste lichting Atom draait op 1,66GHz. Volgens Intel zullen fabrikanten als Asus, Dell, Lenovo, MSI, Toshiba, Samsung, Acer en Fujitsu op 4 januari hun netbook-modellen uitbrengen en zal het merendeel van de systemen met Windows 7 Starter en Home Basic uitgerust worden, terwijl enkele fabrikanten voor Intels eigen Moblin OS gekozen hebben.MSI heeft de Mega Book S262 uitgebracht, een notebook met een dualcore Intel 'Napa' Centrino Dual-processor die is gebaseerd op de 945GM-chipset, en waarbij gekozen kan worden uit versies met kloksnelheden tussen de 1,66GHz en de 2,16GHz. De laptop kan netwerkverbindingen maken via Intels PRO/Wireless 3945ABG-netwerktechnologie, Bluetooth en Intel gigabit LAN. De notebook huisvest tot 2GB DDR2 667-geheugen; de capaciteit van de harde schijf blijft evenals de prijs helaas onvermeld. De Mega Book S262, die voorzien is van een 12,1" widescreen met een resolutie van 1280x800 pixels, heeft een magnesium-aluminiumbehuizing en weegt circa 1,9kg. De laptop is 2,8cm dik. Het apparaat beschikt verder nog over een Azalia-audiochip met ondersteuning voor achtkanaalsgeluid voor Dolby surround sound, een dual layer dvd-brander en een 4-in-1 (MMC, SD, MS, MS Pro) kaartlezer. MSI weet ten slotte nog te melden dat de Mega Book S262 over een 'Advanced Cooling System' beschikt, wat voor een verbeterde warmteafvoer zou zorgen waardoor de laptop niet te heet wordt - wat ongetwijfeld goed nieuws is voor mannelijke gebruikers die hun laptop graag de naam eer aan willen laten doen en hem tegen de medische adviezen in op de schoot willen gebruiken.

Dell heeft zich gevoegd bij het rijtje fabrikanten die AMD Brazos-laptops uitbrengen. De Dell Inspiron M102z kan met de AMD E-350- of C-5-apu worden uitgerust en komt eerst in Australië en enkele Aziatische landen beschikbaar.De Dell Inspiron M102z is een ultraportable met een 11,6"-scherm met een resolutie van 1366x768 pixels. De fabrikant biedt zoals gebruikelijk de nodige configuratiemogelijkheden. Zo kan het model worden uitgerust met de E-350-apu van AMD met een kloksnelheid van 1,6GHz, maar ook met de langzamere C-50 met een kloksnelheid van 1GHz. Daarnaast is er de keuze tussen 2 of 4GB ddr3-geheugen.De harde schijf is een exemplaar met een opslagcapaciteit van 320GB en een rotatiesnelheid van 7200rpm. Verder beschikt het model over hdmi, wifi-n, bluetooth 3.0 en drie usb 2.0-poorten. Ook de 10/100-ethernetpoort, vga-aansluiting en lezer voor sd-geheugenkaarten ontbreken niet. Het model weegt inclusief zescellige accu 1,56 kilogram en is 35 millimeter dik. In Australië kost het model in zijn eenvoudigste configuratie omgerekend 437 euro. Het is nog niet bekend of de Dell Inspiron M102z naar Nederland komt.

Acer heeft een nieuwe lijn multimedia-laptops geïntroduceerd. De eerste twee modellen in de Aspire Ethos-lijn krijgen een opvallend design-uiterlijk met plat toetsenbord, Core i-cpu's en de AMD ATI Mobility Radeon HD 5850.De eerste modellen in de nieuwe lijn zijn de Aspire Ethos 5943G en 8943G. Deze laptops beschikken over respectievelijk een 15,6"- en een 18,4"-scherm. Acer geeft de modellen schermen met led-backlights en resoluties van 1366x768 pixels en 1920x1080 pixels. De fabrikant voorziet de modellen van Core i-cpu's uit Intels Arrandale-lijn.Acer voegt maximaal 4GB ddr3 toe, terwijl er harde schijven van 160GB tot en met 640GB worden ingebouwd. Hierbij moet worden vermeld dat de 18,4"-Aspire Ethos plaats biedt aan twee schijven, voor een maximum-opslagcapaciteit van 1,28TB. Beide notebooks krijgen een AMD ATI Mobility Radeon HD 5850-gpu, die meer dan voldoende rekenkracht biedt om de laatste generatie spellen soepel te kunnen draaien. Daarnaast krijgen de machines blu-ray-branders. De Aspire Ethos 5943G geeft audio weer met een 2.1-speakersysteem, terwijl de 8943G dit doet met maar liefst vijf speakers en een subwoofer.

Het touchpad ondersteunt multitouch en de laptops worden geleverd met tv-tuners voor dvb-t-ontvangst. De connectie verloopt via wifi-n of bluetooth 2.1 +edr. De aanwezige interfaces zijn een rf-aansluiting voor een antenne, drie usb 2.0-poorten, esata, hdmi met hdcp, vga en s/pdif voor digitale audio-output. Ook is er een cir-poort voor infrarood en verder beschikken de notebooks over een achtcellige accu van 4800mAh, een 5-in-1-kaartlezer en een vingerafdruklezer. Het gewicht van de 5943G is 3,3kg en dat van de Aspire 8943G is 4,6kg.Opvallend wat uiterlijk betreft zijn vooral het platte toetsenbord en het scherm, waarvan ook de bezels achter een glasplaat zijn verwerkt. Beide notebooks hebben een full qwerty-toetsenbord met numeriek gedeelte.http://www.accu-fabriek.com/asus.html

Les commentaires sont fermés.