Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

02/03/2017

Accu HP OmniBook XE3

De class action-zaak werd in 2007 aangespannen. Volgens de advocaten van de groep consumenten hadden de prijsafspraken tussen de lcd-fabrikanten tot gevolg dat de prijzen voor televisies, laptops en lcd-monitors tussen 1999 en 2006 kunstmatig hoog werden gehouden.Volgens TNS Nipo is Nederland een van de koplopers wat het gebruik van smartphones en tablets betreft. Het percentage Nederlanders met een dergelijk toestel ligt hoger dan het Europese gemiddelde. Android is daarbij het populairst.Uit het onderzoek, waar Marketingfacts over schrijft, blijkt dat 44 procent van de Nederlanders een smartphone heeft, terwijl 16 procent ook een tablet bezit. Wanneer naar het gemiddelde van heel Europa wordt gekeken, komt het percentage smartphone- en tabletbezitters op respectievelijk 30 en 7 procent uit. Het percentage Nederlanders dat een laptop bezit, is ook hoger dan het Europese gemiddelde: 70 procent versus 56 procent. Overigens heeft bijna iedereen een mobieltje; zowel in Nederland als in heel Europa is dat 98 procent.

Daarnaast werden ook resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar het gebruik van mobiele apparaten. Daaruit blijkt dat het grootste gedeelte van de tijd die opgaat aan gebruik van een smartphone of tablet, wordt gespendeerd aan apps. Gebruikers spenderen gemiddeld 95 procent van hun tijd aan apps, terwijl websitebezoek slechts 5 procent uitmaakt.Vooral multimedia-applicaties zijn populair; gebruikers spenderen veel tijd aan het maken van foto's en video's, en gamen wordt ook veel gedaan. Streamingdiensten zijn minder populair, wat verklaard kan worden door de datalimieten die bij veel mobielinternetabonnementen gelden. Bij de besturingssystemen blijkt dat Android het populairst is, gevolgd door iOS. Dit beeld is ook terug te zien in de rest van Europa en op andere markten, zoals de Verenigde Staten.Computerfabrikant Acer verwacht aan het einde van dit jaar concurrent HP te hebben ingehaald met het verkopen van computersystemen. In het eerste kwartaal van 2010 wist Acer al voor de eerste maal meer laptops dan HP te verkopen.

Acer-logo (klein)Acer-topman J.T. Wang zou tegenover aandeelhouders de verwachting hebben uitgesproken dat het Taiwanese bedrijf eind dit jaar concurrent HP op de pc-markt voorbijstreeft, zo schrijft crn. Wang verwacht dat de verkoop van Acer-computers dit jaar tot 50 procent hoger dan vorig jaar zal uitvallen. Om die groei vast te houden, wil het bedrijf zich de komende jaren meer op de markten in China en Brazilië gaan richten.Acer wist HP na een aantal jaren van sterke groei in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd al voorbij te streven op het gebied van laptopverkopen. Met de pc-verkopen erbij is het bedrijf nu de grootste in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, terwijl HP nog steeds de kroon in handen heeft in Amerika. Wereldwijd is HP zowel voor alleen pc's, als voor de combinatie pc's en laptops, momenteel nog steeds de grootste speler.Asus heeft per abuis een keygenerator, vertrouwelijke documenten en broncode van software op een herstel-dvd voor zijn laptops gezet. Het is niet de eerste keer dat de fabrikant verkeerde bestanden meelevert.

De blunder werd ontdekt door een man uit Groot-Brittannië toen zijn antiviruspakket alarm sloeg. De beveiligingssoftware maakte melding van de aanwezigheid van een keygenerator voor het compressieprogramma Winrar. De kraakapplicatie stond in de Winrar-folder van de recovery-dvd die de man bij zijn Asus-laptop geleverd kreeg.Asus laptop screenshot Bij nadere inspectie bleek de dvd ook een folder met de naam 'Crack' te bevatten, waarin meerdere serials stonden voor andere softwareprogramma's. Verder was er een map aanwezig met vertrouwelijke Microsoft-documenten die bestemd waren voor systeembouwers en bleken er interne Asus-documenten op te staan. Ook bevatte de dvd de broncode van Asus-software. Onder de bestanden die bedoeld waren voor intern gebruik bij Asus bevond bovendien zich een Powerpoint-presentatie over 'grote problemen' die aangetroffen waren met betrekking tot onder andere compatibiliteit.

De Brit zond de dvd naar PC Pro die de bevindingen kon bevestigen en ook anderen maken melding van de aanwezigheid van de bestanden op de Vista-recovery disc die door Asus wordt geleverd. Een maand geleden berichtte een koper van een Asus-laptop op het forum van de fabrikant ook al over bestanden op zijn systeem en de recovery-dvd die daar niet thuishoorden. Zo werd zijn notebook geleverd met besmette bestanden in de Configsetroot-folder en bevatte de herstel-schijf de cv's van twee Asus-medewerkers.De Atom is door veel ultraportable-fabrikanten besteld om het kloppend hart van hun nieuwe laptops te vormen. De energiezuinige 45nm-processor is vooralsnog alleen beschikbaar als singlecore processor met een kloksnelheid van 1,6GHz en een L2-cache van 512KB. De eerste leveringen van deze Atom 230 zouden in de eerste week van mei geleverd zijn aan oem's die de chip in maart besteld hadden. De processor zou daarmee op tijd bij systeembouwers zijn om in subnotebooks en desktops ingebouwd te worden die de fabrikanten op de Computex in juni presenteren.

Intel Atom-badgeVolgens Fudzilla is de vraag naar de voorheen als Diamondville bekend staande processor inderdaad groot, maar Intel zou in staat zijn voldoende Atoms te leveren om de tekorten binnen de perken te houden. Wanneer ook andere Atom-processors, zoals de dualcore-variant, beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Ook de uitlevering van de cpu's voor retailkanalen laat nog op zich wachten. De Atom-cpu's moeten, wanneer ze beschikbaar zijn, het mini-itx-platform een stimulans geven.Sony heeft op zijn stand op de CES-beurs enkele concepten achter glas uitgestald van mogelijke toekomstige tabletontwerpen. Het gaat om een model waarbij het scherm over een toetsenbord glijdt en om een futuristisch rond ontwerp.De eerste variant bestaat uit een los scherm en toetsenbord waarbij het scherm in het toetsenbord vastgezet kan worden. Zoals het apparaat opgesteld stond had het iets weg van Asus' Slider-tablet met Android. Het toetsenbord is niet voorzien van een touchpad maar heeft wel een inkeping aan de onderzijde waar een stylus in opgeborgen kan worden. Op het scherm werd een video afgedraaid waardoor zeker is dat het niet slechts om een lege schil gaat, maar het apparaat ook onderdelen bevat.

Het andere concept dat Sony toonde was een bol afgewerkte tablet waar bijna geen rechte lijn in te ontdekken viel. Deze ging vergezeld van een een draadloos toetsenbord in dezelfde stijl met toetsen die haast op het oppervlak geprojecteerd leken. Ook hier ging het om een model met werkende hardware. Voor zover bekend gaat het slechts om concepten en heeft Sony vooralsnog geen plannen de modellen daadwerkelijk op de markt te zetten.Apple verklaart dat enkele Macbook- en Macbook Pro-accu's niet opladen wanneer de laptop is verbonden met het lichtnet. Het probleem zit echter niet in de hardware van de batterij, maar in de software die het opladen regelt.Opgezwollen Apple MacBook-accuApple erkende vorige week dat enkele laptops een oplaadprobleem hebben, maar er zou geen gevaar voor de veiligheid bestaan. Het gaat hier om accu's in laptops die tussen februari 2006 en april 2007 zijn verkocht. Naast het slechte opladen zouden er ook andere problemen bestaan: sommige accu's hebben een te lage capaciteit of worden in het geheel niet herkend door de computer. Ook worden problemen gemeld met opzwellende accu's, die zo erg zouden zijn dat de metalen behuizing kan vervormen. Inmiddels heeft het bedrijf een software-update uitgegeven die het oplaadprobleem moet oplossen. Als dit geen verbetering brengt kunnen klanten aanspraak maken op een vervangende accu, zelfs als de laptop over de garantietermijn heen is. Ook de opgezwollen batterijen mogen retour, hoewel Apple niet verklaart hoe die vervorming kan ontstaan als er geen sprake zou zijn van gevaar. Apple riep de afgelopen tijd al 1,8 miljoen accu's terug en de problemen zijn duidelijk nog niet over. Toch verwacht het bedrijf dat de nieuwe problemen weinig invloed op de bedrijfswinst zullen hebben. Het bedrijf kan zich ook geen grote problemen bij de laptopdivisie veroorloven: het zijn juist de schootcomputers die het bedrijf mooie cijfers bezorgen.

McAfee heeft onder de naam LiveSafe een multiplatform-beveiligingstool uitgebracht. LiveSafe biedt specifieke ondersteuning voor beveiligingsfeatures die Intel in de Haswell-cpu heeft ingebakken. Ook is er biometrische authenticatie voor versleutelde bestanden beschikbaar.LiveSafe is volgens McAfee geschikt om zowel reguliere computers als mobiele apparaten te beveiligen. Zo draait de software op Android-, BlackBerry- en iOS-smartphones en -tablets. Daarnaast worden de besturingssystemen Windows en OS X ondersteund. McAfee logo (75 pix)De mobiele versie biedt onder andere de McAfee Personal Locker. In deze kluis kunnen gevoelige bestanden geplaatst worden. Deze worden versleuteld en zijn, mits zo geconfigureerd, alleen toegankelijk door een combinatie van een pincode en zowel gezichts- als stemherkenning. McAfee laat aan Tweakers weten dat de Personal Locker-clouddienst bestanden desgewenst ook alleen met een pincode kan afschermen, met uiteraard een aanzienlijk lager beveiligingsniveau tot gevolg.

LiveSafe biedt verder op mobiele apparaten een antivirusscanner, een backupfunctie evenals een antidiefstaltool met mogelijkheden om data op afstand te wissen of versleutelen, en een smartphone te lokaliseren. Pc's en met name laptops die zijn voorzien van Intel Haswell-processors zouden met LiveSafe kunnen profiteren van de identity protection technology die in de cpu zijn ingebakken. Deze processorextensie helpt bij de authenticatie van hardware. Bovendien bieden de Haswell-cpu's ook antidiefstalfeatures die door LiveSafe benut kunnen worden.LiveSafe is vanaf juli 2013 te koop bij aankoop van een nieuwe pc of tablet. Een abonnement van twaalf maanden op McAfee LiveSafe kost 19,95 euro. Een los jaarabonnement op de beveiligingssuite kost 79,95 euro. Daarnaast zal de software vanaf 9 juni standaard op pc's en ultrabooks van Dell worden geplaatst. De Dell-licentie op LiveSafe is een jaar geldig.

Lenovo heeft een klein en licht model aan zijn Edge-lijn van notebooks voor het midden- en kleinbedrijf toegevoegd. De Chinese fabrikant levert het model met diverse zuinige Core ix-processors van Intel en Athlon-chips van AMD.Lenovo heeft al Edge 13-, 14- en 15-modellen in zijn assortiment en de fabrikant heeft hier nu een 11-variant aan toegevoegd. Zoals de naam al aangeeft gaat het om een ultraportable met 11,6-scherm met 1366x768 beeldpunten. Vreemd genoeg voor een zakelijk model is het scherm glossy en niet mat. De Edge 11 is 2,8cm dik en weegt 1,3 kilogram.Er komen modellen die met Intel-hardware zijn uitgerust, zoals de Core i3-380M-processor, maar er komen ook varianten die gebaseerd zijn op AMD's zakelijke Vision Pro. Deze laatste Edge-laptops worden rond het Nile-platform van AMD opgetrokken en zullen zuinige Athlon II-single- en dualcores, naast de HD 4200-videochip bevatten. De accuduur zou tot aan 7 uur bedragen en waarschijnlijk is dit bij het Intel-model onder ideale omstandigheden gemeten.

Verder ontbreken hdmi, drie usb-interfaces en een 4-in-1-kaartlezer niet, terwijl 3g met Qualcomm Gobi-technologie optioneel is. Het toetsenbord is van het chiclet-achtige type en zou bestand zijn tegen het morsen van koffie. De Edge 11 komt in twee zwart-varianten en een rode versie beschikbaar in de komende dagen en het meest eenvoudige model kost dan 458 euro.Frankrijk gaat zijn omstreden 'three strikes'-wetgeving misschien afzwakken. Een overheidscommissie heeft aanbevolen om de strenge sancties te vervangen door lagere boetes. Ook zou er een heffing op hardware met een internetverbinding moeten komen.

Les commentaires sont fermés.