Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

03/03/2017

Accu DELL Latitude E5420

Naast de nieuwe generatie Penryn-cpu's brengt Centrino 2 nog andere verbeteringen voor het mobiele platform. Zo zal Intel de Mobile 45 Express chipset met ondersteuning voor Wimax, vPro 2.0 en een krachtiger geïntegreerde videocore uitbrengen. Eerdere berichten spraken van mei of juni als introductiedatum voor alle tweedegeneratie mobiele Penryns, maar bronnen binnen Intel bevestigen volgens Cnet dat de huidige gegevens correct zijn.Lenovo heeft nieuwe uitvoeringen binnen zijn Z-serie Thinkpad-notebooks uitgebracht. De nieuwe laptops van Lenovo, dat de desktop- en laptop-computerafdeling van IBM heeft overgenomen, beschikken over de Intel Core Duo-processor en een breedbeeldscherm. De Z61t en Z61m worden gepositioneerd als de topmodellen binnen het assortiment laptopsystemen van het bedrijf.

Lenovo Thinkpad Z61mDe nieuwe Z61-laptops zijn leverbaar vanaf juni, maar kunnen al wel worden besteld in de standaarduitvoering. Voor de Z61m betekent dit dat de laptop is voorzien van een Core Duo T2500-processor die werkt op 2,0GHz en de beschikking heeft over 1GB werkgeheugen. Verder beschikt de Z61m over een 15,4" breedbeeldscherm met een resolutie van 1680x1050 pixels, een dvd-brander en een ATI Radeon X1400 met 128MB gedeeld geheugen. Deze uitvoering kost in de VS 2200 dollar. Naast de Z61-laptops heeft Lenevo ook de Thinkpad R60-reeks uitgebracht. Deze laptopserie maakt deel uit van de R-serie die als 'mainstream' op de markt wordt gezet. De R60-reeks wordt gepositioneerd boven de R50-serie die momenteel beschikbaar is voor een prijs van rond de 700 dollar. De R60 is echter een flink stuk duurder met een introductieprijs van 2050 dollar. Hiervoor wordt echter wel voor een mainstream-laptop vrij stevige hardware geleverd. De R60-serie beschikt ook over een Core Duo T2500-processor, 1GB geheugen, een 15"-scherm en een harddisk van 100GB. Ook beschikt de R60 over een ATI Radeon X1400-videochip een vingerafdruk scanner en een dvd-brander.

Intel gebruikt de Computex om nog maar eens de nadruk te leggen op zijn energiezuinige cpu's voor dunne notebooks en stelt meteen een nieuw ulv-model in de reeks voor: de SU2700, de eerste Pentium in de ultra low voltage-reeks. De kloksnelheid van dit singlecore-model ligt op 1,3GHz, de fsb is op 800MHz gezet en er is 2MB L2-cache aanwezig terwijl de tdp 10W bedraagt. Onder andere Asus en MSI hebben al aangekondigd met platte notebooks met de Pentium SU2700 te zullen komen.Verder heeft Intel de GS40 Express-chip voor de energiezuinige ulv-chips gepresenteerd. Deze chipset beschikt over een igp die zijn werk op 400MHz doet en gecombineerd kan worden met maximaal 384MB geheugen. De chipset biedt ondersteuning voor hdmi en kan onder andere hd-video hardwarematig decoderen.

Ten slotte stelde de chipfabrikant nog drie mobiele cpu's met standaardverbruik voor. De T9900 is daarvan de snelste met zijn kloksnelheid van 3,06GHz en 6MB cache; de tdp is 35W. Voor de processor vraagt Intel 530 dollar aan systeembouwers, dus laptops met de chip zullen niet goedkoop worden. De P9700 die op 2,8GHz loopt, eveneens 6MB cache heeft en een tdp van 25W heeft, is wat betaalbaarder, en kost 348 dollar. Intel bracht ook nog de P8800 uit; deze cpu, eveneens met een tdp van 25W, loopt op 2,66GHz en heeft 3MB cache aan boord, terwijl er een prijskaartje van 241 dollar aan hangt.Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben een nieuw materiaal gevonden om lithium-ion-accu's mee te bouwen. Hiermee moet het mogelijk zijn om accu's tot 120 keer sneller op te laden dan met de huidige methoden en materialen.

De nieuwe techologie is grotendeels gelijk aan die van de lithium-ion-accu's die onder andere in laptops en smartphones gebruikt worden, maar de elektrodes zijn bewerkt met grafiet, zo schrijft het Yonhap News Agency. Als de lithium-mangaanoxide-nanodeeltjes in een accu worden voorzien van een geleidende laag grafiet, kunnen de elektrodes direct volledig worden gebruikt voor het vasthouden van lading. Bij een reguliere lithium-ion-accu begint het laadproces bij de buitenste lagen van de elektroden en worden de diepere lagen van het materiaal pas na verloop van tijd gebruikt.Volgens de onderzoekers, die werkzaam zijn aan Korea's Ulsan National Institute of Science and Technology, zorgt de nieuwe methode ervoor dat een lithium-ion-accu tussen 30 en 120 maal sneller kan worden opgeladen dan nu het geval is. De technologie is niet alleen nuttig voor consumentenelektronica; ook accu's van elektrische auto's zouden er een stuk sneller mee opgeladen kunnen worden.

Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben een nieuw materiaal gevonden om lithium-ion-accu's mee te bouwen. Hiermee moet het mogelijk zijn om accu's tot 120 keer sneller op te laden dan met de huidige methoden en materialen.De nieuwe techologie is grotendeels gelijk aan die van de lithium-ion-accu's die onder andere in laptops en smartphones gebruikt worden, maar de elektrodes zijn bewerkt met grafiet, zo schrijft het Yonhap News Agency. Als de lithium-mangaanoxide-nanodeeltjes in een accu worden voorzien van een geleidende laag grafiet, kunnen de elektrodes direct volledig worden gebruikt voor het vasthouden van lading. Bij een reguliere lithium-ion-accu begint het laadproces bij de buitenste lagen van de elektroden en worden de diepere lagen van het materiaal pas na verloop van tijd gebruikt.Volgens de onderzoekers, die werkzaam zijn aan Korea's Ulsan National Institute of Science and Technology, zorgt de nieuwe methode ervoor dat een lithium-ion-accu tussen 30 en 120 maal sneller kan worden opgeladen dan nu het geval is. De technologie is niet alleen nuttig voor consumentenelektronica; ook accu's van elektrische auto's zouden er een stuk sneller mee opgeladen kunnen worden.

MSI heeft aangekondigd zijn 27" gaming-aio binnenkort in de Nederlandse schappen te leggen. De computer krijgt de beschikking over een Intel Core i7-3630QM en een Geforce GTX 670MX-videokaart. Het touchscreen heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en ondersteunt multitouch.MSI heeft voor de Wind Top AG2712 vooral gebruik gemaakt van mobiele hardware; de mobiele quadcore-processor heeft een tdp van 45 watt en de videokaart voor laptops verstookt maximaal 75 watt. Samen met de mobiele HM77-chipset moet de warmteontwikkeling in de 6,6 centimeter dikke behuizing daardoor niet te ver oplopen. Het werkgeheugen bedraagt standaard 12GB ddr3-1333, verdeeld over drie so-dimm-sloten. Er kan nog een vierde dimm aan toegevoegd worden, waardoor het werkgeheugen uitgebreid kan worden tot de maximaal ondersteunde capaciteit van 16GB.

De overige hardware bestaat uit een 'full-hd'-webcam, een kaartlezer, een draadloze netwerkkaart met 802.11n-ondersteuning, een gigabit lan-aansluiting en een harde schijf van 1 terabyte die op 7200-toeren roteert. Optioneel kan MSI een ssd van 128GB meeleveren. Ook optioneel is een blu-ray-speler die de standaard meegeleverde dvd-brander vervangt; prijzen van beide uitbreidingen zijn nog niet bekend.De all-in-one beschikt verder over zes usb-poorten, waarvan er vier usb 3.0-exemplaren zijn. Externe schermen kunnen aangesloten worden op een d-sub- en een hdmi-uitgang, maar het apparaat heeft ook een hdmi-ingang. Daardoor kan de all-in-one ook fungeren als scherm voor bijvoorbeeld een dvd-speler of gameconsole. Gebruikers die de ruim 16kg wegende computer liever op willen hangen kunnen gebruikmaken van de aanwezige schroefgaten op 200x100mm. MSI wil de gaming-aio binnenkort gaan verkopen voor een prijs die tussen de 1899 en 1999 euro zal liggen.

Wie bijvoorbeeld eens dieper in de wereld van de domotica wil treden, kan zaterdag wereldwijd verschillende evenementen bezoeken tijdens de Arduino Day. Hierbij staan projecten met het opensource-computerplatform centraal.Arduino Day, ofwel de Internationale Arduinodag, is een jaarlijks evenement waarbij het opensource-platform voor een volle dag in de belangstelling staat. Over de hele wereld geven hobbyisten workshops voor gevorderden en 'newbies'. Ruim 250 groepen doen hier aan mee.In Nederland en België vinden vier meetings plaats, namelijk in Alkmaar, Rotterdam, Gent en Zwijndrecht (B). Er worden dan onder meer bestaande en toekomstige projecten getoond, zoals wearables. Op een kaart zijn alle evenementen tijdens Arduino Day te raadplegen.Met een Arduino-bordje zijn tal van toepassingen te bedenken. Zo werd het minicomputertje gebruikt voor een 'slimme' trui, waarmee de drager discreet berichten kan versturen. Ook werkt een scholier nu aan een project waarbij het bordje wordt gebruikt voor een 3d-scanner.

Kensington, een fabrikant van computeraccessoires die het meest bekend staat om zijn beveiligingssloten, heeft speciaal voor de mobiele medemens een laptopslot op de markt gebracht dat 'zeer draagbaar' moet zijn.Onder de noemer Combosaver Portable Notebook Lock is het slotje voor laptops per direct verkrijgbaar bij verschillende retailzaken. Het slot past op het t-balk-sluitmechanisme waarmee vrijwel alle laptops zijn uitgerust. Het slot is een combinatieslot met vier cijfers, waardoor maximaal 10.000 mogelijke cijfercombinaties van het slot mogelijk zijn. De kabel waarmee de laptop aan bijvoorbeeld een tafelpoot gezekerd kan worden, is een spiraal geworden. Deze opgerolde kabel kan in lengte variëren van enkele centimeters tot ongeveer één meter tachtig.

Ook is de dunne spiraalkabel lichter en draagbaarder dan de dikkere 'stationaire' Kensingtonsloten. Kensington stelt dat de kabel van 'vliegtuigkwaliteit' staal is gemaakt en zo, ondanks de geringe dikte, voldoende beveiling tegen diefstal biedt. Het bedrijf biedt zijn klanten de mogelijkheid de viercijferige code van het slot op de website te registreren, zodat niet gevreesd hoeft te worden voor een vergeten code. Het laptopslot kost in Nederland dertig euro.Er zijn nieuwe details verschenen over de komende generatie Atom-chips. De eerste cpu's krijgen een kloksnelheid van 1,66GHz. Naast de al bekende N450 voor netbooks, is nu duidelijk dat Intel voor nettops de D410 en de D510 uitbrengt.Woensdag werd duidelijk dat de eerstvolgende Atom voor netbooks de N450 wordt en dat deze chip in oktober verschijnt. De Hongkongse site Hkepc heeft nu de gedetailleerde informatie over de gehele Pineview-lijn in handen gekregen. De N450 gaat op 1,66GHz lopen, krijgt 512KB L2-cache en een fsb van 667MHz. Deze specificaties zijn identiek aan die van de N280. De voordelen moeten dan ook vooral gezocht worden in de verkleining van de footprint en in de vermindering van het energieverbruik.

Door de integratie van northbridge en grafische chip is de footprint van het Pineview-M-platform uitgekomen op 773mm2, waar die van het huidige Diamondville-M-platform voor netbooks op 2174mm2 ligt. De tdp van het komende platform ligt met 7W ook een stuk lager dan de 16W van de netbooks van dit moment. Een van de gevolgen hiervan is dat Pineview passief gekoeld kan worden. De igp krijgt van Intel de naam GMA500 en zal zijn werk op 200MHz doen.De eerste cpu voor nettops wordt de dualcore-Atom D510, die eveneens op 1,66Ghz draait maar van 1MB L2-cache wordt voorzien. Deze chip moet nog dit jaar uitkomen, terwijl de singlecore-variant met 512KB L2-cache in het eerste kwartaal van 2010 het levenslicht zal zien.Asus heeft een nieuwe laptop aangekondigd, de U1F. Bijzonder aan het apparaat is het WXGA+-display (1360 x 768 pixels) dat werkt met een led-backlight. Hierdoor is het volgens Asus dunner, helderder en zuiniger dan een traditioneel display met ccfl-backlight.

Les commentaires sont fermés.