Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

04/03/2017

Accu DELl F310J

De laatste paar maanden heeft de politie in het district Eemland-Noord, in de buurt van Bunschoten-Spakenburg, Baarn en Soest, een toename waargenomen van het aantal auto-inbraken. Een van de oorzaken hiervoor lijkt de Bluetooth-technologie te zijn.PolitieGedurende de afgelopen jaren zijn steeds meer auto's voorzien van navigatie-apparatuur. Deze zijn relatief eenvoudig op te sporen door autokrakers, door de aanwezigheid van een pda-houder of een zuignapplek in de buurt van de bestuurdersstoel. Laptops kunnen onder meer ontdekt worden met behulp van Bluetooth. Steeds meer draagbare computers zijn voorzien van die technologie en hebben de bijbehorende functionaliteit ook standaard aanstaan. Wanneer de laptop wordt dichtgeklapt om vervoerd te worden, en ondertussen aan blijft staan, blijft ook Bluetooth zijn werk doen. Autokrakers kunnen dan met behulp van een mobiele telefoon laptops opsporen door na te gaan waar Bluetooth-signalen vandaan komen. Hierna is het voor de kraker eenvoudig: de auto op enigerlei wijze openkrijgen, het gewenste apparaat meenemen en zo snel mogelijk ongezien weer verdwijnen. De politie adviseert dan ook om apparatuur niet in de auto te laten liggen, laptops volledig af te sluiten en te voorkomen dat dieven het idee kunnen krijgen dat er in een auto iets te halen valt.

De eerste testversie van het nieuwe mobiele besturingssysteem MeeGo moet voor het einde van maart op de N900 en op Atom-laptops draaien. Nokia kondigde vorige maand aan dat Maemo in het nieuwe Linux-OS zou opgaan.Nokia N900 met MeeGo-logoVolgens Valtteri Halla, die bij Nokia verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van MeeGo, wordt de eerste testversie een 'uiterst ruwe basisuitvoering'. Dat betekent waarschijnlijk dat N900-gebruikers het OS wel kunnen booten, maar er verder nog weinig mee kunnen doen. Ook gebruikers van Atom-laptops en -netbooks zullen nog niet serieus met het nieuwe OS aan de slag kunnen.MeeGo is een nieuw OS en komt voort uit Maemo van Nokia en Moblin van Intel. Maemo is een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat op internettablets en op de smartpone N900 draait. Voor Moblin van Intel heeft LG al wel een smartphone gemaakt, maar voor de rest is dit besturingssysteem nog maar op weinig apparaten te vinden.

MeeGo mag dan op twee opensource-platformen zijn gebaseerd, maar volgens Halla moet MeeGo 'nog opener' worden dan Maemo en Moblin. Hij verwacht dat alle stappen in de ontwikkeling van het OS voor iedereen te volgen zijn, wat Halla 'R&D in the public internet' noemt.Intel heeft meer bekendgemaakt over de ontwerpfout, die in alle chipsets voor Sandy Bridge-processors zit. Deze zou terug te voeren zijn op een transistor waar te veel spanning op staat. Hoe de terugroepactie gaat verlopen is nog onduidelijk.De ontwerpfout treft chipsets die aanwezig zijn in alle computers die zijn uitgerust met een Sandy Bridge-processor, ofwel eenCore i3, Core i5- of Core i7-cpu uit de nieuwe 2000-serie van Intel. Dat houdt in dat zowel laptops als desktopsystemen met een 6-series-chipset, maar ook losse moederborden met een P67- of H67-chipset, last kunnen krijgen van het probleem.

Het probleem zit in de door de chipset aangestuurde sata-300-poorten, die na verloop van tijd minder kunnen gaan presteren. Tijdens de data-overdracht over de sata-300-interface kunnen er fouten optreden, waarna de controller in de chipset de data opnieuw probeert te versturen. Hierdoor nemen de prestaties af en als het aantal fouten te groot wordt, bestaat de kans dat de sata-300-poorten onbruikbaar worden. Intel heeft de ontwerpfout weten terug te voeren naar een enkele transistor, waar te veel spanning op zou staan.Intel schat dat na drie jaar vijf tot vijftien procent van de chipsets daadwerkelijk last krijgt van het probleem. De kans op falen van de sata-300-poorten is afhankelijk van het gebruik en de temperatuur van de chipset, waarbij een lagere temperatuur beter is. Behalve de sata-300-poorten stuurt de chipset echter ook twee sata-600-poorten aan, die geen last hebben van het probleem. Op dit moment is het dan ook aan te raden om de sata-600-poorten te gebruiken, om er zeker van te zijn dat zich geen moeilijkheden voordoen.

Laptops met een Sandy Bridge-processor en bijbehorende chipset kunnen ook te maken krijgen met de fout. Dit hoeft echter niet het geval te zijn als de laptop enkel gebruikmaakt van de twee sata-600-poorten. Als er meer dan twee sata-apparaten aanwezig zijn in de laptop, is de kans echter aanwezig dat een van de apparaten na verloop van tijd niet meer uitgelezen kan worden. Tot op heden zijn er overigens nog geen problemen waargenomen bij eindgebruikers en de aankomende terugroepactie van Intel is dan ook vooral preventief.Intel heeft de productie van de chipsets gestaakt en de verwachting is dat moederborden met de vernieuwde chipset eind februari beschikbaar zijn. Kristof Sehmke, woordvoerder voor Intel Benelux, laat weten dat de terugroepactie volgens de normale procedure zal verlopen. Consumenten moeten dan waarschijnlijk bij het verkooppunt aankloppen voor herstel van het product. Sehmke kon nog niet zeggen of enkel de chipset of het hele moederbord vervangen zal worden. Dit kan per fabrikant verschillen.

Intel zou acht miljoen chipsets geleverd hebben, terwijl een bedrag van 700 miljoen dollar gereserveerd is om de defecte chipsets te vervangen. Dat komt per chipset neer op 87,5 dollar, ruwweg de kostprijs van een volledig moederbord. Een aantal webshops heeft de verkoop van moederborden met de getroffen chipset gestaakt, maar wacht nog op Intel met het omruilen of repareren van moederborden en systemen.Moederbordfabrikant MSI heeft zijn klanten aangeraden om de verkoop van MSI-moederborden voorlopig te staken. Asus heeft nog geen officiële aankondiging gedaan. Wel weet Asus Nederland te melden dat een van zijn populaire Sandy Bridge-notebooks, de N53SV, enkel gebruikmaakt van de sata-600-poorten en dus geen hinder ondervindt van de ontwerpfout.Na een uitvoerige bètatest heeft YouTube zijn nieuwe lay-out publiek gemaakt. Met de nieuwe One Channel-weergave zien YouTube-kanalen er volgens Google beter uit op verschillende apparaten en kunnen beheerders nieuwe abonnees werven.

Met One Channel kunnen beheerders van kanalen zich volgens Google verzekeren van een goede weergave van hun pagina op alle soorten schermen en apparaten. De beheerder hoeft dus maar één keer alles in te stellen om het kanaal te laten schalen voor weergave op monitors, laptops, tablets en smartphones. Ook kunnen beheerders een eigen trailer op de pagina zetten, die zichtbaar is voor kijkers die niet op het kanaal geabonneerd zijn. Zo kan de interesse gewerkt worden voor het kanaal en kunnen de kijkers beslissen of ze zich willen abonneren op het kanaal of niet. Daarnaast krijgen beheerders de mogelijkheid om hun kanaal visueel aan te passen met behulp van Channel Art en krijgen ze meer mogelijkheden om afspeellijsten en de lijst video's te organiseren.

Wie gebruik wil maken van de nieuwe lay-out, kan dit aangeven via een speciale site. Momenteel is het ook nog mogelijk om terug te gaan naar de de oude lay-out. Wanneer Google alle gebruikers naar het nieuwe design laat overstappen, is niet bekend. Voorbeelden van nieuwe YouTube One Channels van gebruikers zijn: Real Madrid C.F., Channel Intel en MysteryGuitarMan.In december 2011 kondigde YouTube voor zijn website eveneens een ander design aan. De lay-out van toen moest het gemakkelijker maken om kanalen waarop de gebruiker is geabonneerd te volgen. Daarnaast werden enkele sociale features toegevoegd.Een woordvoerder van Samsung heeft op Cebit-beurs in Hannover gezegd de levering van zijn ATIV Tab-tablet op basis van Windows RT aan Duitse winkels te staken. Ook in andere Europese landen zou de tablet uit de handel worden gehaald.

Samsung zou volgens Engadget stoppen met de verkoop van de ATIV Tab-tablet vanwege de tegenvallende vraag naar Windows RT-tablets. Het Koreaanse bedrijf zou geen markt zien voor het 'uitgeklede' besturingssysteem voor tablets voorzien van een processor op basis van de ARM-architectuur. In plaats daarvan wil men zich meer richten op tablets met Intel Atom-chip en het 'volwaardige' Windows 8.Volgens de Duitse publicatie Heise Online, die als eerste het nieuws bracht, zou Samsungs Windows RT-tablet nog wel verkrijgbaar zijn in Duitse winkels, maar worden er door Samsung geen nieuwe leveringen meer gedaan. Het optionele keyboarddock, waarmee de tablet in een 'laptop' is te transformeren, zou al nergens meer te krijgen zijn.Ook in een onbekend aantal andere landen zou het Koreaanse bedrijf de verkoop ervan willen staken. Het is niet bekend of de tablet ook in Nederland uit de schappen gehaald wordt. Anne ter Braak van Samsung Benelux kon het nieuws in ieder geval nog niet bevestigen. Eerder al maakte Samsung bekend de tablet niet in de Verenigde Staten uit te brengen vanwege een te geringe vraag.

De Samsung ATIV Tab, door Tweakers goed maar prijzig bevonden, beschikt over een Snapdragon S4-soc van Qualcomm, waarbij de twee cores op 1,5GHz lopen, een 10,1"-scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels op basis van ips- of Samsungs vergelijkbare 'super pls'-paneeltechnologie, en onder meer een volwaardige usb 2.0-aansluiting en een micro-sd-slot.Zotac heeft in aanloop naar de CeBIT zowel de StreamBox als de RAIDbox aangekondigd. Met de StreamBox moet het eenvoudiger worden om vanaf een Android-apparaat content naar een tv-scherm te streamen en de RAIDbox biedt plaats aan twee msata-modules.De StreamBox is uitgerust met dualband 802.11n-wifi en moet het mogelijk maken om met Android-apparaten, zoals tablets en smartphones, via de zogenaamde AirFun-applicatie content te streamen naar een via hdmi aangesloten hdtv. Daarvoor wordt het dlna-protocol gebruikt. Via optionele software zouden volgens Zotac ook iOS- en Windows Phone-apparaten met de StreamBox moeten werken.

Les commentaires sont fermés.