Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

06/03/2017

Accu Amilo Pi 2512

Ook nieuws, weer en verkeer kunnen op elk moment of eens per uur worden afgespeeld, zodat de playlist 'voelt als een radiostation'. Vermoedelijk wordt in een later stadium ook reclame toegevoegd; in de app lijken al advertenties te zitten. Het online radiostation wordt later deze zomer uitgebracht als mobiele app en als app voor desktops.Volgens de Sky Radio Groep, die de software maakte, worden playlists samengesteld met hetzelfde systeem als waarmee liedjes worden geselecteerd voor op Sky Radio of Radio Veronica. Muziek wordt daarom afgestemd op volgende en vorige nummers uit de playlist.Met MyRadio wil de eigenaar van de radiostations een groter bereik hebben in de groep muziekluisteraars die de radio zelden aanzet en in plaats daarvan naar eigen muziek luistert op desktop, laptop of smartphone. De dienst wordt deze zomer voor het grote publiek geopend en zal waarschijnlijk gratis worden. Woensdag wordt een gesloten testversie gepresenteerd.

HP heeft de ontwikkeling van de Slate niet gestaakt en zal de tablet uiterlijk in oktober van dit jaar op de markt brengen, zo meldt de fabrikant. WebOS is volgens HP niet geschikt voor netbooks, omdat die wat functionaliteit betreft op pc's lijken.HP presenteerde begin dit jaar meer dan eens vol trots de mogelijkheden van de Slate, een tablet met Windows 7 die al vijf jaar lang in ontwikkeling zou zijn. Eind april verscheen echter plots het gerucht dat de ontwikkeling van het touchscreenapparaat zou zijn gestaakt. HP zou ontevreden zijn met de prestaties van Windows 7 als OS voor tablets met een touchscreen-interface. De fabrikant bevestigde noch ontkende het bericht, maar nieuwe berichten over de Slate bleven uit.

Monty Wong, vicepresident bij HP's bedrijfsonderdeel personal computing systems group heeft nu echter bekendgemaakt dat de Slate nog voor het einde van HP's fiscale jaar, dat eind oktober eindigt, op de markt komt. Eerdere berichten spraken van een introductie in juni en beschikbaarheid in september.Wong liet in het midden welk OS het apparaat gaat draaien, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het bedrijf in een dergelijk laat stadium op webOS is overgestapt. Dat besturingssysteem zal echter wel voor HP-tablets worden gebruikt, bevestigde de vicepresident. Mogelijk komt het bedrijf in het derde kwartaal met een webOS-tablet genaamd Hurricane. Voor netbooks is webOS volgens HP minder geschikt, omdat dit type apparaten meer gelijkenis met een traditionele computer vertoont. De fabrikant zal dan ook geen netbooks met het besturingssysteem van Palm uitbrengen.Apple, Samsung en Sony zijn als winnaars uit de bus gekomen bij de Gouden Steeksleutel Awards. De drie fabrikanten wisten in maar liefst zeven categorieën hun nominatie te verzilveren. In totaal zijn er bijna 220.000 stemmen uitgebracht.

Tweakers.net organiseerde dit jaar voor het vijfde jaar op rij de Gouden Steeksleutel Awards. Deze publieksprijs wordt toegekend aan fabrikanten of technologie- en elektronicaproducten die door bezoekers van Tweakers.net zijn verkozen.Bezoekers van Tweakers.net konden in november in diverse categorieën hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste product. In totaal zijn er 25 categorieën waarin op producten kon worden gestemd, variërend van laptops en processors tot televisies, digitale compactcamera's en mobieltjes.Samsung heeft in maar liefst drie categorieën zijn nominatie weten om te zetten in winst. Met zijn Galaxy S II wint deze fabrikant in de categorie smartphones. Ook in de categorieën monitor en televisie won Samsung, met respectievelijk zijn Syncmaster 2443BW en UE D8000. Apple heeft met zijn MacBook Pro 15" en iPad 2 gewonnen in respectievelijk de categorieën laptops en tablets. Sony wint in de categorieën systeemcamera en compactcamera, met respectievelijk zijn Alpha NEX-7 en Cybershot DSC-HX9V.

Net als Samsung heeft ook Google in drie categorieën gewonnen: met Chrome in de categorie beste browser, met Google Maps bij beste draagbare navigatie en met Android als beste mobiele besturingssysteem, al hebben andere fabrikanten daar ook aan bijgedragen. Ook diverse andere bekende fabrikanten hebben een Gouden Steeksleutel in de wacht gesleept. Zo pakt Linksys met zijn E4200 de categorie wifi-router en wisten Intel en Sapphire hun nominaties in de achtereenvolgende categorieën processor en videokaart eveneens in winst om te zetten.Op gamegebied gaat EA met twee prijzen aan de haal. Deze uitgever is als beste game-uitgever uit de bus gekomen en is ook de uitgever van Battlefield 3, dat tot beste game is verkozen. Als beste gameplatform is de pc verkozen. Blizzard kwam als beste ontwikkelaar uit de bus.Provider Ziggo heeft gewonnen in de categorie internetprovider; Vodafone in de categorie mobiele operator. Bol.com is verkozen tot beste webwinkel.

De opvolger van Haswell komt pas eind 2014 uit en daarbij gaat het alleen nog om de K-modellen met unlocked multiplier, valt op te maken uit een roadmap die van Intel afkomstig lijkt. Intel blijkt tot in 2015 vooral vertrouwen op de Haswell Refresh. Eind 2014 komt ook Haswell-E.VR-Zone heeft opnieuw een roadmap van Intel weten te bemachtigen; in het verleden publiceerde de site authentieke Intel-roadmaps. Dit keer gaat het om de Desktop Roadmap van 2014. Te zien is dat Intel in het tweede kwartaal van 2014 Haswell een 'refresh' gaat geven. Deze update is omvangrijker dan de refreshes die Intel normaliter na een half jaar doorvoert en die alleen licht verhoogde kloksnelheden betreffen: Intel beschouwt Haswell Refresh als een afzonderlijk platform, waarbij onder andere de chipset een update van de 8 Series naar 9 Series krijgt.Volgens VR-Zone verschillen de chipsets overigens niet veel van elkaar. De 9 Series krijgt in tegenstelling tot de voorganger met een nieuwe versie vande Intel Rapid Storage Technology ondersteuning voor 'Intel RST for PCI Express Storage'; daarnaast komt er nieuwe beheer- en beveiligingsfunctionaliteit.

Haswell Refresh moet de consumenten- en de zakelijke markt tot en met het eerste kwartaal van 2015 bedienen. Eind 2014 komt de opvolger van Haswell, Broadwell, wel naar desktops, maar daarbij gaat het alleen om de K-processors met unlocked multiplier voor makkelijker overklokken.Niet bekend is of Broadwell zo laat uitkomt door de productieproblemen met het platform. Broadwell is een die shrink van de huidige Haswell-generatie en chips worden op 14nm in plaats van 22nm geproduceerd. Vorige week maakte Intel bekend dat Broadwell kampt met tegenvallende yields. Eerder waren er geruchten dat Intel Broadwell helemaal niet naar de desktop zou brengen en zich met het platform op gebruik voor tablet en laptops zou richten. Dat lijkt nu in ieder geval niet te kloppen.

Tenslotte gaat Intel in het derde kwartaal van 2014 Haswell-E uitbrengen. Dit is het topsegment van Intels processoraanbod voor consumenten dat met de volgende generatie onder andere ondersteuning voor ddr4 krijgt. Haswell-E en de X99-chipset volgen Ivy Bridge-E en X79 na een jaar op. Dat is sneller dan bij de vorige releases: tussen Sandy Bridge-E en Ivy Bridge-E zat twee jaar.Lenovo introduceert de ThinkPad X120e. Deze laptop is wat uiterlijk betreft identiek aan de eerder uitgebrachte X100e, maar bevat een AMD Zacate-apu. Ook brengt Lenovo twee ThinkPads met Intel Sandy Bridge-processors uit.

Lenovo brengt de X120e uit met zowel de AMD E-240 als de E-350. Beide zijn accelerated processing units met de Radeon HD 6310, alleen de E-240 is een singlecore met 1,5GHz-kloksnelheid en de E-350 is een dualcore met een klokspeed van 1,6GHz. Volgens Engadget had de oorspronkelijke X110e, met AMD Neo MV-40-cpu, last van hittevorming en een korte accuduur, maar deze problemen zouden volgens Lenovo bij de X120e verholpen zijn. Volgens de fabrikant is de accuduur namelijk 6,5 uur. De ThinkPad X120e komt in februari op de Amerikaanse markt en moet dan 399 dollar kosten.

Lenovo X120e Lenovo X120e
Lenovo heeft daarnaast twee ThinkPads met nieuwe Core i3-, Core i5- en Core i7's op basis van Intels Sandy Bridge-architectuur uitgebracht. Het gaat om de Edge E220 met 12,5"-scherm en E240 met 14"-scherm. Beide komen tevens in een dunnere 's'-versie met slotloading optische drive en Radeon HD 6630M-gpu. De laptops hebben een glasplaat voor hun schermen en worden optioneel met ssd's en Wimax uitgerust. De E220 en E240 komen in april op de Amerikaanse markt voor een prijs van 599 dollar, terwijl de E220s en E240s voor respectievelijk 899 en 749 dollar van de hand gaan belooft Lenovo.Samsung is de massaproductie van 20nm-class lpddr2-chips met een capaciteit van 4Gb gestart. De dram-chips voor mobieltjes zijn zuiniger en lichter dan de huidige 30nm-class-varianten en komen in 2GB-modules.

Met de aanduiding 20nm-class doelt Samsung op een productieprocedé ergens tussen 19nm en 30nm. De stap is een verbetering ten opzichte van het huidige op 30nm gebakken dram. In de tweede helft van 2012 verwacht Samsung dat de nieuwe 4Gb-chip zijn voornaamste dram-product zal zijn. Samsung gaat de chips onder andere gebruiken voor 2GB-modules met een dikte van 0,8mm voor smartphones en tablets. Bij deze modules zijn vier 4Gb lpddr2-chips op elkaar gestapeld en het resultaat zou 20 procent dunner zijn dan de huidige 30nm-class modules van 2GB. Samsung had al wel een gelimiteerde 1GB-module met een dikte van 0,8 millimeter, maar het concern verwacht deze snel te vervangen door de nieuwe versies. In maart kondigde Samsung al de massaproductie op 20nm van ddr3-modules met een capaciteit van 8GB voor laptops aan en vorig jaar werd de massaproductie van nand-chips voor ssd's aangekondigd.

Google heeft in een nieuwe stable release van zijn Chrome-browser een feature ingebouwd die gebruikers openstaande tabs tussen verschillende apparaten laat synchroniseren. Het was al mogelijk om andere zaken, zoals bookmarks, te syncen.Met versie 19 van Chrome kunnen gebruikers tabs synchroniseren door met hun browser in te loggen op hun Google-account. Vervolgens houdt de browser automatisch bij welke tabs worden geopend en worden deze tussen verschillende apparaten uitgewisseld. Eerder bouwde Google in een ontwikkelversie van Chrome 19 al ondersteuning in voor de nieuwe javascriptversie Harmony.De sync-feature werkt niet alleen voor desktop en laptop, maar is ook beschikbaar op Android. Gebruikers die beschikken over de Chrome-bèta voor het mobiele besturingssysteem kunnen tabs laten synchroniseren, maar om de browser te kunnen draaien is wel minimaal Android-versie 4.0 noodzakelijk.

Les commentaires sont fermés.