Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

10/03/2017

Accu Lenovo 121000791

Naast deze awards werd een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Pieter-Tjerk de Boer, genomineerd in de categorie Publicatie Onderzoek, vanwege zijn inspanningen rondom het vak Telematicawerken aan de Universiteit Twente. Zijn collegemateriaal is bijvoorbeeld alleen via ipv6 te benaderen.Begin oktober lanceerden we Pricewatch 3.0 en het nieuwe uiterlijk bestaat inmiddels ongeveer een maand. De hoogste tijd om eens terug te blikken op wat dit allemaal voor ons, en de gebruikers, betekend heeft.Wat opvalt is dat het een poosje duurde voordat iedereen goed en wel aan het nieuwe uiterlijk gewend was. We zien eerst een lijn met meer paginaweergaves die vervolgens stabiliseert en uiteindelijk zelfs groeit. Hiermee lijkt de Pricewatch-revisie haar doel te bereiken; de bezoekers weten beter hun weg te vinden. De maand oktober heeft aan de eindstreep ongeveer evenveel bezoekers gekend als september, maar er is een duidelijk stijgende lijn te zien, waardoor we november met genoegen tegemoet zien.

Pricewatch 3.0 homepage search met quicklinks Pricewatch 3.0 homepage Pricewatch 3.0 speckolomselectie
In navolging van het nieuwe uiterlijk is inmiddels de Elektronica-categorie op de schop gegaan. De nieuwe indeling moet het navigeren door deze categorie makkelijker maken doordat de meest belangrijke categorieën op de voorpagina binnen handbereik zijn.Sommige forumgebruikers maakten al melding van het feit dat de scherpe lijn tussen netbooks en laptops steeds meer aan het vervagen is. Waar netbooks zich vroeger keurig onder de 10 inch hielden, zijn nu de modellen van 11,6 en 12 inch flink in opmars. Tevens zijn er genoeg laptops van 12 inch, die zich door hun prijs en specificaties bij lange na geen netbook mogen noemen. Omdat het van steeds meer laptops onduidelijk is of zij zich netbook mogen noemen of niet, leek het ons handiger om de beide categorieën samen te voegen. Op die manier kan eenieder voor zichzelf bepalen welke criteria hij of zij wil hanteren om vervolgens met de filters tot de ideale selectie te komen.

We zijn natuurlijk benieuwd naar jullie feedback op deze samenvoeging. Is het hierdoor makkelijker geworden of was het juist wel fijn dat alle netbooks netjes onder elkaar in een eigen categorie stonden?Windows 7Toen Microsoft eind oktober met het langverwachte Windows 7 op de proppen kwam, was er sprake van een ware invasie van geïnteresseerden in de Pricewatch die hun exemplaar van het nieuwe besturingssysteem wilde bemachtigen. Opmerkelijk is dat de echte piek op 19 oktober plaatsvond, na bijna een week sterke groei in bezoekersaantallen. Na deze datum zien we echter een gestaag dalende lijn in zowel bezoeken als aankopen. Windows 7 heeft hiermee een korte maar intense piek gekend, maar lijkt vervolgens vrij snel uit het zicht te verdwijnen. We zijn benieuwd wat de toekomst ons brengen gaat. Vista is in ieder geval in geen velden of wegen meer te bekennen.

Een opvallende nieuwkomer is de HTC HD2. Deze telefoon, het eerste Windows Mobile-toestel met een capacitief touchscreen, is vanaf begin oktober haast niet meer weg te denken uit de ranglijsten van mobiele telefoons en laat zich zo nu en dan in de top-10 van populaire producten zien. De verwachtingen zijn dat het toestel het de komende tijd nog goed gaat doen, ook gezien de grote belangstelling voor onze review van deze HTC.Een andere belangrijke gebeurtenis in oktober is het uitkomen van de HD5-serie Radeon-kaarten. De categorie videokaarten als geheel ving in oktober 36 procent meer bezoekers dan de maand daarvoor. Het overgrote deel van deze bezoeken is toe te schrijven aan het uitkomen van de HD5850 en HD5870 eind september. Inmiddels is de serie gegroeid met modellen als de HD5770 en de HD5750. Vooral Club3D weet hier meer dan voorheen van te profiteren: waar alle merken een opwaartse curve kennen, groeit Club3D exponentieel.

Afgelopen maand konden wij eindelijk het langverwachte Conrad toevoegen aan de gelederen van Pricewatch-shops. Met de komst van Conrad profiteert vooral Unsorted van de extra prijsvermeldingen. Zo is sinds kort het merk GP sterk gestegen in het aantal prijsvermeldingen, en is ook de interesse in de batterijen van het merk flink toegenomen. Ook in de gesorteerde Pricewatch komt Conrad aardig mee, met ongeveer 1700 prijzen.Andere opvallende toevoegingen in oktober zijn een aantal Mac-winkels en gameshops. Met respectievelijk MacWarehouse.nl, Inmac, Mail a Mac, MacCity, Gamersland en Gamesshoppen.nl is de Pricewatch een duizendtal prijzen voor Apple-producten en een honderdtal extra gameprijzen rijker. We hopen dat er tussen de nieuwe shops interessante aanbiedingen te vinden zijn.Geheugenfabrikant Photofast heeft een drietal nieuwe ssd's geïntroduceerd in zijn G-monster-serie. Het gaat om 1,8 G-Monster V4's, met capaciteiten van tussen de 32GB en 256GB. De ssd's zijn verkrijgbaar met drie verschillende interfaces.

Photofast ruste de nieuwe ssd's met een 40-pin zif-, een 40-pin ide- of een 50-pin ide-interface uit. Hierdoor zijn de ssd's met name geschikt voor embedded apparaten of wat oudere laptops. Alle ssd's hebben een 1,8-formfactor en maken gebruik van multi-level-cell flashgeheugen. Om de prestaties een boost te geven, hebben de ssd's ook de beschikking over 64MB sdram.De lees en schrijfsnelheid bedragen respectievelijke 128MBps en 90MBps. Om de prestaties op peil te houden, zijn de schijfjes voorzien van de zogenaamde garbage collection-functie. Bij lage activiteit zorgt deze functie ervoor dat bestanden die verwijderd worden, ook daadwerkelijk verdwijnen. De functie doet dan eigenlijk ook hetzelfde als het trim-commando. De verschillende ssd's moeten nog uitgebracht worden en de prijs ervan is dus nog onbekend.De standaardiseringsorganisatie VESA heeft de mini-displayport-interface tot standaard uitgeroepen. De VESA is bezig de laatste versie van de displayport-standaard, versie 1.2, af te ronden, waar mini-displayport deel van gaat uitmaken.

De standaard voor mini-displayport- of kortweg mdp voldoet aan de energie-, verbindings- en protocol-eigenschappen zoals die omschreven staan in Displayport Standard Versie 1, Revisie 1a, maakt de Video Electronics Standards Association bekend. Mini-displayport voldoet aan de noodzaak voor een small form factor-connector voor apparaten zoals dunne draagbare computers en insteekkaarten met meerdere scherminterfaces, schrijft de VESA.Mini-displayport werd in oktober 2008 door Apple aangekondigd. De fabrikant voorzag zijn laptops, desktops en schermen van de kleine interface. In november liet Apple weten de licentie op de technologie gratis te verstrekken. De connector ondersteunt een resolutie van 2560x1600 beeldpunten en er zijn verloopstukjes nodig voor de verbinding op vga-, dvi- en hdmi-schermen. In januari van dit jaar werd bekend dat de VESA mini-displayport ging opnemen in de displayport 1.2-specificatie.Deze specificatie zou halverwege dit jaar afgerond worden, maar de VESA laat nu weten de laatste hand eraan te leggen. De belangrijkste wijziging, naast de opname van mdp, is de verhoging van de bandbreedte naar 5,4Gbps per kanaal, waardoor de totale bandbreedte op 21,6Gbps komt.

Jerry Shen, de ceo van Asus, heeft onthuld dat er geen enkel Eee PC-model met Vista uitgerust gaat worden. Wel zou er in de tweede helft van volgend jaar een Eee PC met Windows 7 moeten verschijnen.Het voornemen van Shen lijkt enigszins optimistisch: Microsoft heeft nog geen definitieve releasedatum voor Windows 7 gepubliceerd. Medewerkers van het softwarebedrijf hebben eind 2009 of begin 2010 genoemd, maar gezien de geschiedenis van Windows-releases kan het ook langer duren. Windows 7 is onder meer interessant voor fabrikanten van touchscreen-apparaten vanwege de ondersteuning voor multi-touch. Volgens de Asus-topman krijgen sommige Eee PC's volgend jaar touchscreens en overweegt zijn bedrijf Eee PC-tablets met draaibare schermen op de markt te brengen.

Asus Jerry ChenIn een interview met Laptopmag liet Shen weten dat er evenveel netbooks met Linux teruggestuurd worden als Windows XP-systemen, waarmee hij reageert op de bewering van MSI dat consumenten Linux-netbooks vaker terugsturen dan XP-exemplaren. Gebruikers geven vaak de voorkeur aan Windows XP, maar in Europa willen weer veel mensen de Linux-optie. Ook onthulde hij dat de Eee PC met Windows XP in het vierde kwartaal van dit jaar een Easy Mode krijgt, net als de netbooks met Xandros Linux. We bieden deze optie bij Windows XP voor de mensen die een simpeler interface willen, maar ze kunnen ook het volledige besturingssysteem gebruiken, aldus Chen.Verder komen er in de eerste helft van 2009 nieuwe Eee PC's met prijzen tussen 250 en 700 dollar. Het bedrijf zal de komende tijd meer aandacht besteden aan het verkorten van de opstarttijd en het verbeteren van de accuduur dan aan het verbeteren van de prestaties. We werken aan technologie die Express Test heet en die de opstarttijd en de accu verbetert. Al onze Eee PC's gaan deze technologie gebruiken en de eerste die ermee wordt uitgerust, zal de Eee PC S101 zijn, aldus de Asus-ceo.

Jerry Shen, de ceo van Asus, heeft onthuld dat er geen enkel Eee PC-model met Vista uitgerust gaat worden. Wel zou er in de tweede helft van volgend jaar een Eee PC met Windows 7 moeten verschijnen.KPN gaat niet langer één tarief hanteren voor klanten die mobiel internet op hun smartphone willen. Volgens een topman van de provider is het logisch dat veelverbruikers voortaan meer voor hun mobiele internetverbinding gaan betalen.KPNLater dit jaar gaat KPN daarvoor nieuwe abonnementsvormen hanteren. Dat zei KPN's directeur Consumentenmarkt Robert Bakker tijdens een congres, meldt Telecompaper. Daarbij zullen sommige tarieven lager worden, terwijl andere hoger zullen zijn. Klanten gaan niet, zoals tot enkele jaren geleden, per kB of MB betalen, zo zei Bakker.De wijzigingen zullen in het vierde kwartaal van kracht worden, zegt woordvoerder Steve Hufton van KPN tegen Tweakers.net. Details over de abonnementen wil hij nog niet kwijt. We gaan straks eerst onze klanten inlichten voordat we via media concurrenten vertellen wat we gaan doen.

De reden voor de aankomende wijziging is dat een kleine groep gebruikers veel van het netwerk vergt, zo zei de topman. Je hebt casual consumers, die af en toe mobiel internet gebruiken, zakelijke gebruikers en dan media junkies. Die laatste groep legt een enorm beslag op de capaciteit van het mobiele netwerk, terwijl ze hetzelfde betalen als de casual consumer. Dat betekent dat de casual consumer meebetaalt aan het gebruik van de media-junkie, aldus Bakker op het congres Mobiel Breedband NL.De introductie van de flatfee-abonnementen voor mobiel internet, waarbij elke klant een tientje betaalt voor het gebruik van het umts- en gprs-netwerk, leidde tot een grote groei van dat mobiele internet in Nederland. Samen met de introductie van meer op internet gerichte smartphones leidde dat tot een verveelvoudiging van zowel het aantal mensen dat van mobiel internet gebruikmaakt als het gemiddelde verbruik per persoon. Tweakers.net vergeleek onlangs nog de mobiele internetabonnementen voor smartphone van diverse providers.De abonnementen voor mobiel internet op smartphones staan los van de tarieven voor het gebruik van datzelfde mobiele internet op laptops. Daarbij is het al langer gebruikelijk dat klanten voor verschillende abonnementen met diverse snelheden en limieten kunnen kiezen.

Les commentaires sont fermés.