Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13/03/2017

Accu HP HSTNN-IB73

Lenovo zou Android Honeycomb gebruiken als besturingssysteem. De goedkoopste versie van de Thinkpad Slate gaat mogelijk rond de 500 dollar kosten, waarbij niet bekend is wat voor duurdere modellen moet worden betaald. Omdat de prijs uitgedrukt wordt in dollars komt er waarschijnlijk eerst een Amerikaanse release. Of een Europese release op de planning staat is onduidelijk. Lenovo heeft het bestaan van de tablet nog niet bevestigd.Een 35-jarige man uit Zweden is woensdag op heterdaad betrapt bij het stelen van vijftien prototypes van nog niet aangekondigde Sony Ericsson-telefoons. Dat heeft de Zweedse politie bekendgemaakt. Bij een huiszoeking werden nog eens honderd telefoons gevonden.Dief De dief is geen werknemer van Sony Ericsson, maar heeft wel een 'werkrelatie' met het bedrijf, schrijft het Zweedse dagblad Skånskan. De man heeft waarschijnlijk hulp gekregen van een medewerker van de mobieltjesfabrikant om de prototypes naar buiten te smokkelen. Hij maakt gebruik van de pas van iemand anders om het gebouw te verlaten. Vlak daarna werd hij opgepakt.

De politie is spaarzaam met details om de zoektocht naar eventuele medeplichtigen niet te bemoeilijken. De man had naast de vijftien telefoons ook een laptop ontvreemd. Toen agenten zijn huis doorzochten, werden daar nog eens honderd telefoons gevonden. Het is onduidelijk of dat ook toestellen zijn die uit het hoofdkantoor van de Zweeds-Japanse fabrikant zijn gestolen. De waarde van de gestolen goederen zou 67.000 euro bedragen, maar details of foto's van de prototypes zijn tot nu toe noch bekendgemaakt, noch uitgelekt.Marvell heeft een nieuwe processor ontwikkeld die een toepassing zou kunnen vinden in diverse consumentenelektronica. De microarchitectuur van de ARM-cpu zou tot boven de gigahertz schaalbaar zijn.De eerste cpu in de nieuwe lijn is de Marvell PXA168. Volgens het bedrijf zou de processor de prestaties van een instapmodel laptop bieden, terwijl apparaten met de ARM-cpu aan boord vrijwel geen opstarttijd zouden hebben. Ook moet de architectuur zuinig met de beschikbare acculading omgaan. Marvell claimt dat de PXA168 krachtig genoeg is voor toepassingen als browsen, video afspelen, foto's bewerken en videotelefonie.

Marvell PXA168De met Marvells 'Sheeva'-technologie uitgeruste processor zou in consumentenelektronica als mobieltjes, mediaspelers, navigatieapparatuur en tv's gebruikt kunnen worden. Dankzij de ARM-compatibiliteit kunnen apparaten met de processor aan boord onder meer standaard flash-applicaties draaien. Dergelijke apparatuur zou Linux of Windows CE kunnen draaien en ondersteuning bieden voor geheugenkaartlezers, ssd's, ddr2-geheugen, pci-e-kaarten en usb-apparatuur.Dankzij hardwarematige videoacceleratie zouden beeldschermen tot 1920x1200 pixels aangestuurd kunnen worden en de processor ondersteunt video- en audio-protocollen als h264, mpeg en mp3. De PXA168-soc kan compleet met wifi, bluetooth en stroomvoorziening geleverd worden. De eerste samples zijn al door Marvell uitgeleverd en verder werkt het bedrijf met diverse ontwikkelaars aan het porten van toepassingen naar het PXA168-platform.Apple en LG Display hebben een overeenkomst over de levering van lcd-schermen aan de computerfabrikant getekend. Daarmee breiden beide bedrijven hun onderlinge samenwerking voor een periode van vijf jaar uit.

LG Display-logoLG Display heeft bekendgemaakt dat het Apple van lcd-panelen gaat voorzien. Om welk formaat het gaat en dientengevolge voor welke producten van Apple de panelen gebruikt zullen worden, maakte het bedrijf niet bekend. Apple gebruikt de lcd's van LG al in een groot deel van zijn laptops en monitoren. Met de overeenkomst zal LG gedurende ten minste vijf jaar leverancier van Apple blijven. Om hoeveel panelen het gaat, maakte de Zuid-Koreaanse fabrikant niet bekend, maar Apple zou nog deze maand een aanbetaling van 500 miljoen dollar aan LG Display overmaken.Volgens Son Young-jun, woordvoerder van LG Display, betekent de overeenkomst tussen Apple en zijn bedrijf een 'langdurige strategische samenwerking'. De positie van LG als op een na grootste fabrikant van lcd's, waarmee het landgenoot Samsung op de hielen zit, zal door de overeenkomst met de Amerikanen niet veranderen. Wel zouden de inkomsten voor het bedrijf dankzij de deal met Apple zijn gegarandeerd.Acer brengt naar verluidt in de tweede helft van 2010 een netbook op de markt die Googles Chrome OS gaat draaien. Acer verwacht de eerste fabrikant te zijn die een netbook met dit besturingssysteem gaat uitbrengen.

Acer is al sinds medio 2009 bezig met de ontwikkeling van zijn Chrome OS-netbook en de fabrikant zou van plan zijn deze halverwege 2010 op de markt te brengen, beweert DigiTimes. Het is onbekend of Acer er een dual-OS-model van gaat maken, net als de in oktober uitgebrachte Acer Aspire One AOD250. Die draait zowel Android als Windows XP, terwijl er ook een model met Windows 7 op komst is.De verkoop van de netbook met zowel Android als Windows XP zou tegenvallen, opnieuw volgens DigiTimes. Dit zou Acer er echter niet van weerhouden nieuwe modellen met alternatieve besturingssystemen te ontwikkelen en uit te brengen. Overigens staat de release van Chrome OS op de agenda voor de tweede helft van 2010. De verwachting is dat meerdere netbook-fabrikanten tegen die tijd met Chrome OS-modellen uit gaan komen. Acers bestuursvoorzitter J.T. Wang zegt goede hoop te hebben dat zijn bedrijf de eerste fabrikant is die zo'n model op de markt brengt.Fujitsu heeft nieuwe computers in de Esprimo-, Celsius- en Lifebook-serie uitgebracht. Ook is er een nieuw beeldscherm van de fabrikant verschenen. De producten vallen onder het energiezuinige Progreen-label van Fujitsu.

De Progreen-producten van Fujitsu zouden voedingen met een efficiëntie van 94 procent hebben en 0 Watt verbruiken in uit-stand. De Esprimo E900 en Esprimo P900 zijn voorzien van de Core i5-2400, 2GB geheugen en een hdd met een opslagcapaciteit van 500GB. Beide Esprimo's zijn micro-atx-systemen.De LifeBook S751 en de LifeBook E751 zijn notebooks met respectievelijk 14- en 15,6-schermen, en Core i5-2520M-chips. De laptops hebben 4GB geheugen, en een hdd die op 7200rpm roteert en 500GB opslagcapaciteit levert. De modellen hebben onder andere esata, displayport en, optioneel, bluetooth 3.0. Fujitsu levert bij de S751 optioneel een extra accu mee, waarmee dit model een accutijd van 17 uur zou krijgen.De T730 is een convertible tablet met 12,1-scherm. De processor is de Core i5-560M, die dus van de oude generatie is. Fujitsu voorziet het model van 2GB 1066MHz-geheugen en een hdd die op 5400rpm roteert en een opslagcapaciteit van 320GB heeft. Optioneel voorziet het bedrijf dit model van een 3g-module.

Daarnaast heeft Fujitsu vier nieuwe Celsius-workstations aan zijn assortiment toegevoegd, waarvan twee notebooks en twee desktops. De notebooks betreffen systemen met Core i7-2620M-processors en Nvidia Quadro 1000M- en 3000M-gpu's. De Celsius H710 heeft een mat 15,6-scherm met een maximale resolutie van 1920x1080 pixels, terwijl de H910 een 17,3-scherm met dezelfde resolutie heeft. De desktopsystemen W410 en W510 bevatten respectievelijk een Core i7-2600 en een Xeon E3-1240. De W410 wordt met de AMD FirePro V3800 geleverd, terwijl de meer high-end W510 een W4800 bevat of met een Nvidia Quadro 600 uitgerust wordt.Ten slotte brengt Fujitsu de Display B22W-6 uit. Dit is een 22-scherm met led-backlight, een resolutie van 1680x1050 beeldpunten en een dvi-aansluiting, naast de vga-poort. Het scherm is in hoogte verstelbaar en roteerbaar voor portrait-modus. Prijzen heeft Fujitsu nog niet bekendgemaakt.Nortel, een bedrijf dat nieuwe communicatietechnologieën voor bedrijven ontwikkelt, heeft bekendgemaakt dat het een licentie heeft genomen op Unreal Engine 2.5 voor zijn zakelijke 'web.alive'-mmo-applicatie.

Nortel heeft de kernfunctionaliteiten van de Unreal Engine 2.5 aangevuld met specifieke functies voor zakelijke communicatie en virtuele winkels, en de web.alive-software draait net als Second Life binnen een browser. Zo is het mogelijk om direct spraakcontact te leggen met een medewerker via zijn 3d-avatar, terwijl de gebruiker aan conversaties deel kan nemen door mensen dicht genoeg te naderen in de virtuele wereld. Naast e-commerce biedt de web.alive-software ook mogelijkheden op het gebied van samenwerking en virtuele trainingsapplicaties.Bedrijven kunnen de winkels naar eigen smaak inrichten. Nortel heeft hiervoor ook de ontwikkelgereedschappen gelicenseerd van Epic Games. Zo gebruikt Lenovo, als eerste klant van Nortel, het web.alive-framework in zijn eLounge om producten virtueel uit te stallen in een rustige omgeving, met onder meer uitzicht op een besneeuwd berglandschap.

Potentiële klanten kunnen rondlopen, en de laptops in de online winkel in- en uitklappen, en ronddraaien. Ook kan een configuratie worden samengesteld en het resultaat besteld, maar hierbij wordt de virtuele wereld gepauzeerd en gaat het verkoopproces verder via gewone html-pagina's. Onderaan het eLounge-scherm wordt aangegeven hoeveel mensen de gebruiker kunnen horen.LG Display heeft een 14,1-lcd aangekondigd die naar keuze zijn beeld kan tonen door activering van de backlight of via weerkaatsing van omgevingslicht. Het transflective scherm kan buitenshuis het energieverbruik met 75 procent reduceren.transflective lcd LGBinnenshuis kan het lcd-paneel, dat bedoeld is voor gebruik in laptops, gebruikmaken van de led- of de ccfl-backlight, terwijl met een druk op de knop het omgevingslicht gebruikt wordt om de lcd op te lichten. De lcd verbruikt volgens LG in de reflecterende modus slechts een kwart van de stroom die nodig is wanneer het backlight is ingeschakeld. Waarschijnlijk doelt het bedrijf dan op het gebruik van ccfl-backlight, dat goed is voor 75 procent van het energieverbruik van een lcd-paneel: led-backlights springen zuiniger met stroom om.

De leesbaarheid van het lcd-paneel buitenshuis is volgens LG verbeterd door een verhoging van de contrast-ratio naar 9:1 in de reflective modus. Huidige reflecterende of transflective lcd's komen meestal niet verder dan 2:1 of 3:1, waardoor ze slecht leesbaar zijn. Tijdens de CES 2009 in Las Vegas in januari volgend jaar zal LG Display zijn nieuwe transflective lcd voor notebooks demonstreren.Intel werkt aan een port van Android 3.0 voor x86-processors, zodat er tablets met Atom-processors en het OS van Google kunnen verschijnen. Bovendien wil het bedrijf met zijn cpu's snel de overstap naar 22nm en daarna naar 14nm maken.Intel heeft bij de presentatie van zijn jaarcijfers, tijdens een vraaggesprek waarin onder anderen ceo Paul Otellini het woord voerde, meer bekendgemaakt dan alleen de financiële resultaten. Die logen er overigens niet om; het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van 2011 opnieuw een recordomzet en winst behaald. De omzet bedroeg 12,8 miljard dollar, met een winst van 3,2 miljard dollar. Vooral de introductie van het Sandy Bridge-platform droeg bij aan die resultaten, waarbij veel is verdiend op markten als China, Oost-Europa en Zuid-Amerika. Ook in de toekomst moeten die gebieden veel groei mogelijk maken, zo verwacht de chipfabrikant.

Intel heeft een aanzienlijk deel van zijn uitgaven besteed aan de uitbreiding van de ontwikkelfab voor het 14nm-productieprocedé. De transitie naar 22nm is weliswaar eerder aan de orde, maar Intel wil in een vroeg stadium een groot deel van het portfolio op 14nm gaan produceren. In het verleden werden vooral de high-end producten naar nieuwe nodes gebracht, waarna de midden- en lage segmenten in een later stadium volgden. Over enkele weken zou Intel 'revolutionaire' features van het 22nm-procedé bespreken, terwijl volgens de planning de overstap naar 14nm nog altijd twee jaar later zou plaatsvinden.Naast de processors voor laptops en desktops tracht Intel ook draagbare apparaten aan te drijven. Vooral tablets en smartphones zouden van x86-processors voorzien moeten worden, maar vooralsnog bleken Atoms daarvoor weinig gewild. De op 32nm geproduceerde Medfield-Atoms moeten daar volgens het bedrijf verandering in brengen. Al tijdens Computex, begin juni, wil Intel een flink aantal tablets, zo'n 35 voornamelijk op Android-gebaseerde ontwerpen, met Intel-processor laten zien. We hebben de Honeycomb-versie van de Android-code van Google ontvangen en werken actief aan een port, vertelde Otellini. In de loop van het jaar zouden Atom-tablets met Android Honeycomb moeten verschijnen, verwacht hij.

Les commentaires sont fermés.