Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14/03/2017

Accu HP ProBook 4710s

Voor zowel de toegenomen vraag als de roep om kostenbesparing zijn zowel Samsung als Hynix van plan om de hoeveelheid NAND-geheugen die ze op 60nm maken flink te verhogen. Zo zal Samsung het aandeel 60nm-geheugen ten opzichte van zijn grote 70nm-broer verhogen van 50 naar 75 procent. De totale productie-efficiëntie zou daardoor met kwart verhoogd worden. Ook Hynix, dat momenteel alleen nog maar NAND-chips op 70 en 90 nm maakt, start in het vierde kwartaal van 2006 met de productie van deze modules op 60 nm, wat voor volgend jaar 5 procent van de totale output moet vormen. Samsung is momenteel onbetwist marktleider in deze geheugensector met meer dan de helft aan marktaandeel. Toshiba en Hynix volgen op ruime afstand met respectievelijk 22 en 13 procent bezit van de markt.

Asus en Intel zijn een project gestart om de ideale notebook, netbook en game-pc samen te stellen, op basis van opmerkingen en adviezen die gebruikers op de site Wepc.com plaatsen.Wepc logoDoel van de bedrijven is om 's werelds eerste door een community ontworpen pc op de markt te brengen. Bezoekers van Wepc.com kunnen op die site ideeën uitwisselen, op aangedragen concepten stemmen en discussies voeren over de eigenschappen die een 'droom-pc' zou moeten bezitten.De community die op Wepc.com moet ontstaan, zal uit drie delen bestaan, die respectievelijk de ideale notebook, netbook en game-pc proberen samen te stellen. Internetters die zich onderscheiden met creatieve ideeën kunnen prijzen van Asus en Intel tegemoet zien, hoewel nog niet bekend is onder welke voorwaarden dit gebeurt en waaruit de prijzen bestaan. De enige eis die er lijkt te zijn, is dat er een Intel-cpu aanwezig moet zijn.

De meeste suggesties die momenteel op de site staan, zijn weinig verrassend en gaan over zaken als de accutijd, het energieverbruik en de toepassing van touchscreens bij notebooks, terwijl bij het game-systeem de toevoeging van krachtige processors en grafische kaarten veelvuldig genoemd wordt. Er zijn echter ook creatievere bijdragen, zoals de suggestie om kleine notebooks met een opvouwbaar toetsenbord uit te rusten of om een laptop met e-paper te combineren. Intel wil tegen 2007 in dertig procent meer kloonlaptops vertegenwoordigd zijn dan nu. Deze doelstelling is volgens de processorreus van belang om niet te afhankelijk te worden van de tien bekendste notebookmerken en in het algemeen om meer winst te maken in de laptopmarkt. Bovendien wil Intel bewerkstelligen dat kloonbouwers ongeveer de helft van de markt kunnen innemen, vergelijkbaar met de desktopmarkt waar de tien grootste systeembouwers 56 procent van de markt bezetten, tegenover 44 procent voor de kloon-pc's. Wereldwijd werden in 2004 maar liefst 9,92 miljoen klonen verkocht, wat 25 procent meer is dan in het jaar daarvoor.

LaptopMet kloonnotebooks worden volgens het IDC, van wie deze cijfers afkomstig zijn, alle laptops bedoeld die niet van één van de tien grootste bouwers afkomstig zijn. De algemene groei van laptopverkopen was iets lager, in totaal werden namelijk 23,5 procent meer laptops verkocht dan het jaar ervoor. Deze cijfers leidden ertoe dat de klonen verantwoordelijk zijn voor twintig procent van de laptopmarkt, wat Intels interesse opgewekt lijkt te hebben. Om steviger voet aan de grond te krijgen op de laptopmarkt stelde Intel al Sonoma voor en staat voor volgend jaar een dual-core laptopprocessor gepland.De prijzen en de typenummers van de 45nm-dualcores voor notebooks die Intel in januari gaat introduceren, zijn bekend. Verder zijn meer details verschenen over de mobiele quadcore-Penryns die in de tweede helft van 2008 moeten uitkomen.De vijf dualcore-Penryns die in januari gaan opduiken, krijgen snelheden van 2,1GHz tot 2,8GHz mee. De prijzen, bij afname van grote hoeveelheden, variëren van 209 dollar voor het langzaamste model, tot 851 dollar voor het snelheidsmonster.De 45nm-quadcores voor notebooks krijgen de codenaam Penryn QC mee en zullen in het derde kwartaal van 2008 geïntroduceerd worden, zo hebben bronnen binnen moederbordfabrikanten DigiTimes ingefluisterd. De cpu's zouden bestaan uit twee Penryn-cores en, zoals reeds bekend, over 12MB L2-cache en een op 1066MHz afgestemde fsb beschikken. In eerste instantie zal de Penryn QC alleen in de Core 2 Extreme-serie verschijnen en de meeste notebooks die ten tijde van introductie op het Montevina-platform gebaseerd zijn, zullen de processor niet ondersteunen.

Intels 45nm-processors zouden 47 procent van de totale cpu-leveringen voor notebooks uit gaan maken in het tweede kwartaal van 2008. 19 procent daarvan zouden cpu's voor het Montevina-platform betreffen, het overige deel zou Santa Rosa voor zijn rekening nemen. De overige 53 procent van de in die periode geleverde notebook-cpu's zouden Merom-modellen voor het Santa Rosa-platform moeten zijn, terwijl Merom-processors voor het Napa-platform 19 procent uitmaken.Apple is begonnen met de verkoop van zijn iPad 2. De nieuwe tablet komt eerst in de VS uit. Een release in Nederland en België volgt over twee weken. De iPad 2 verschilt van zijn voorganger door onder meer twee camera's en een dualcore-soc.Apple kondigde zijn nieuwe tablet vorige week aan. De iPad 2 is ten opzichte van zijn voorganger dunner en lichter. De tablet draait op Apples eigen A5, een dualcore-soc op basis van ARM Cortex A9. Beide kernen hebben een maximale kloksnelheid van 1GHz. Daarnaast zijn camera's toegevoegd aan de voor- en achterkant. Die aan de voorkant is vooral bedoeld voor FaceTime, Apples eigen videochatdienst.

De tablet ligt vrijdag in de Amerikaanse winkels en komt over twee weken in Nederland en België uit. De prijzen zijn dezelfde als de vorige iPad bij zijn introductie had. Het goedkoopste model, zonder 3g en met 16Gb opslaggeheugen, kost 499 euro. De vorige iPad is inmiddels goedkoper gemaakt en wordt verkocht vanaf 379 euro.De reviews van de tablet zijn overwegend positief. Volgens de meeste reviewers is de nieuwe iPad echter een evolutie en geen revolutie. Voor de concurrentie is de iPad 2 als een emmer water die in het gezicht wordt gegooid, concludeert MacWorld. Zaken waarin Apple achterliep, zoals het gebrek aan een dualcore-processor en camera's, zijn aangepakt. Bovendien zijn de prijs en accuduur daarbij gelijk gebleven.Vooral de camera's vallen niet in de smaak. Ze lijken dezelfde als die in de iPod touch en die zijn niet best, concludeert LaptopMag. Desondanks blijft de iPad 'koning der tablets'. De iPad 2 is een stuk sneller dan zijn voorganger, maar de superlatieven uit de hands-on ontbreken in de review van Engadget. Waar de site in de hands-on concludeerde dat het 'blazingly fast' en 'on turbo' was, komt in de review naar voren dat de iPad 2 ten opzichte van zijn voorganger 'zippier by a longshot' is.

We hebben geleerd van de kritiek van vorig jaar en maken nu dus graag gebruik van jullie input voor de totstandkoming van de uiteindelijke lijst genomineerden. Via interne voorrondes zijn twaalf categorieën gedefinieerd, waarin gebruikers hun favoriete product of fabrikant kunnen nomineren. Eind november wordt de balans opgemaakt en wordt per categorie een lijst met keuzes opgesteld. In de eerste weken van december zal vervolgens per categorie gestemd kunnen worden.Acer gaat begin november de Ferrari One in Nederland uitbrengen. De rode ultraportable met 11,6"-scherm is gebaseerd op AMD's nieuwe Congo-platform en bevat een Athlon 64 X2 dualcore die op 1,2GHz loopt en een ATI Radeon HD 3200.AMD introduceerde Congo donderdag en Acer is een van de eerste fabrikanten die een notebook op basis van het platform voor ultraportables uitbrengt. De Ferrari One, keurig voorzien van een AMD Vision-sticker, werd heel toepasselijk in Monza gepresenteerd en het model heeft uiteraard een rode cover waarop in het midden een Ferrari-logo prijkt. De Athlon 64 X2 L310, die op 1,2GHz loopt, is het hart van het systeem en deze cpu heeft een fsb van 800MHz, een L2-cache van 1MB en een tdp van 13W. De processor wordt gecombineerd met de nieuwe M780G-chipset en de ATI Radeon HD 3200-igp.

De laptop heeft een XGP-connector aan boord, die het mogelijk maakt om een externe grafische kaart aan te sluiten voor meer grafische kracht. De notebook heeft een 11,6"-scherm met led-backlights en een resolutie van 1366x768 pixels. De fabrikant stopt 3GB ddr2-geheugen in het apparaat, bestaande uit een 2GB- en een 1GB-reepje, en de op 5400rpm roterende harde schijf biedt een opslagcapaciteit van 250GB. Verder rust Acer het model uit met een 0,3-megapixelcamera, een 5-in-1-kaartlezer en wifi-n-connectiviteit. De standaard meegeleverde zescellige accu biedt een capaciteit van 5600mAh. Acer Nederland laat weten dat de Ferrari One vanaf november in Nederland verkrijgbaar is voor een adviesprijs van 550 euro.

Een medewerker van Fujitsu Siemens Benelux heeft de redactie van Tweakers.net laten weten dat de 'lagging issue' waar begin dit jaar melding van werd gemaakt, opgelost zou moeten zijn. Volgens de Product Manager Consumer Products Sven François zou een simpele driverupdate de een à twee seconde durende haperingen tijdens het gebruik van bepaalde Amilo-laptops moeten kunnen oplossen. In een schrijven dat bedoeld is voor de getroffenen die zich verzameld hebben op de diverse internetfora wordt er gemeld dat de nieuwste sata-raid-driver van Via ervoor moet zorgen dat de lag tijdens het spelen van games, het afspelen van dvd's, het luisteren naar audiobestanden en het gebruik van Microsoft Office tot het verleden behoort. De driver, VT6421 versie 5.1.2600.440a, zou ervoor moeten zorgen dat de verantwoordelijke willekeurige wisselingen in prestaties bij de communicatie tussen de harde schijf en het systeem verholpen worden.

Toen het probleem aan het licht kwam, vermoedden veel slachtoffers dat het probleem veroorzaakt werd door een defect in de raid-controller. In een eerste reactie meldde de computerfabrikant nog dat het bevriezingsprobleem niet specifiek was voor de modellen M1437G, M1439G, M3438G en M4438G, maar dat het een generiek symptoom was van het uitvoeren van bijvoorbeeld te zware games op de aanwezige hardware. Veel eindgebruikers konden hierdoor niet overtuigd worden, aangezien het probleem zich ook voordeed tijdens het tekstverwerken of luisteren naar audio-cd's. Inmiddels lijkt Fujitsu Siemens dus te zijn teruggekomen op zijn oorspronkelijke statement dat het een gebrek aan rekenkracht van de laptops zou zijn. Of de nieuwe drivers ook echt het probleem verhelpen, is nog onbekend. Op de digitale bijeenkomsten voor slachtofferhulp zijn alvast nog geen euforische patiënten gedetecteerd en Fujitsu Siemens was niet bereikbaar voor het nodige aan bewijsvoering.KPN heeft de verdubbeling van de snelheid van zijn hsdpa-netwerk zo goed als afgerond. De provider biedt laptopgebruikers in een groot deel van Nederland nu mobiel internet met een snelheid van 7,2Mbps aan.

KPN-logoDe landelijke dekking van het mobiele netwerk is een paar weken later tot stand gekomen dan KPN hoopte. Bij de aankondiging in september zei KPN nog dat het netwerk eind oktober landelijk beschikbaar zou zijn.De uitrol van het snellere hsdpa-netwerk is nog niet helemaal klaar, zegt KPN. De dekkingsgraad is nu 90 procent, en KPN hoopt dat het netwerk voor het eind van het jaar 94 procent van Nederland bestrijkt. De upgrade vereist geen nieuwe hardware: de stap van 3,6Mbps naar 7,2Mbps kan gemaakt worden door een softwarematige aanpassing van de huidige umts-masten. In theorie is met de huidige apparatuur nog een snelheidsverhoging naar 14,4Mbps mogelijk.KPN heeft momenteel het snelste netwerk met landelijke dekking; Vodafone en T-Mobile bieden hsdpa aan met 3,6Mbps. De nieuwe snelheid is overigens alleen beschikbaar voor klanten die met een laptop internetten. Telefoons en smartphones moeten het voorlopig nog doen met een snelheid van 128Kbps.

Een lcd-paneel waarvan de kijkhoek met een druk op de knop aangepast kan worden, moet de basis vormen van een laptop die de eigenaar een zekere mate van privacy in publieke gelegenheden kan bieden.LG Display privacyschermHet door LG Display ontwikkelde scherm heeft een beeldschermdiagonaal van slechts 14,1 inch, maar de display moet het niet van zijn afmetingen, maar van zijn kijkhoek hebben. Onder normale omstandigheden heeft het scherm een kijkhoek van 175 graden, wat voor dit type scherm gangbaar is, maar wanneer de eigenaar in een openbare ruimte is, kan de kijkhoek worden verkleind naar een krappe 60 graden, net voldoende voor persoonlijk gebruik. Zo kan worden voorkomen dat derden kunnen zien wat er op het scherm gebeurt.De software die verantwoordelijk is voor het aanpassen van de kijkhoek, wordt door LG Viewing-angle Image Control Display genoemd. Deze voorziening biedt voordelen boven 'hardwarematige' oplossingen als het plaatsen van een privacyscherm voor de display, aangezien de kijkhoek vanaf het toetsenbord veranderd kan worden: de laptopeigenaar hoeft geen scherm fysiek te plaatsen of te verwijderen. Volgens LG Display verandert bovendien de helderheid van het scherm niet significant wanneer de kijkhoek wordt aangepast. Het Koreaanse bedrijf wil volgende maand met de massaproductie van de schermen beginnen.

Les commentaires sont fermés.