Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15/03/2017

Accu HP Probook 4730s

Volgens marktanalist Roger L. Kay van Endpoint Technologies Associates zullen desktopcomputers niet zo snel van het toneel verdwijnen als dat de huidige populariteit van laptops doet vermoeden. Hij noemt daarbij drie typen computers waarbij vervanging door een laptop geen winst betekent, maar het modulaire karakter van een desktopsysteem de voorkeur heeft. Gamesystemen zijn nog steeds het meest gebaat bij het nodige aan ruimte gezien de grootte en de warmteafgifte van spelspecifieke hardware. Als tweede noemt Kay taakspecifieke computers op de werkvloer. Deze zouden door werkgevers juist niet mobiel gemaakt willen worden, omdat ze bedoeld zijn voor een bepaald proces en niet voor een specifieke gebruiker. Als laatste komen zelfbouwsystemen voorbij, aangezien deze gebruikers de mogelijkheid geven om op basis van eigen voorkeur een goedkoop systeem te bouwen.

Wel zullen de traditionele desktopsystemen aan de nodige veranderingen onderhevig worden, waarbij het klassieke beeld van een grijze ATX-kast op of naast het bureau zal sneuvelen. De marktanalist vermoedt dat desktops steeds kleiner worden. Vooral de Small Form Factor-computers en de systemen die geïntegreerd zijn in de monitor - à la de Apple iMac - zouden daarbij de huidige desktops en minitowers vervangen. De desktop van de toekomst zal daarbij vooral onmerkbaar aanwezig zijn vanwege zijn stilte en beperkte grootte.Sony heeft ter gelegenheid van de IFA-beurs in Berlijn de Vaio X-laptop aangekondigd. De dunne ultraportable heeft een 11,1-scherm en de behuizing is gemaakt van koolstofvezel, waardoor het gewicht op slechts 700 gram uitkomt.De Vaio X is met 14 millimeter niet alleen licht, maar ook dun. Het is nog niet duidelijk met welke processor de Vaio X wordt uitgerust. De in Berlijn getoonde modellen huisvesten Intel Atom-cpu's, maar de keuze voor deze chips zou nog niet definitief zijn gemaakt. De mogelijkheid bestaat dat Sony alsnog voor een van de energiezuinige culv-processors van Intel kiest. Wel is al duidelijk dat de systemen worden uitgerust met 2GB geheugen, twee usb-poorten, een sleuf voor sd- en Memory Stick-geheugenkaarten, gigabit-ethernet, een vga-uitgang en een simkaartslot voor 3g-communicatie.

De accutijd zal volgens Sony Europe-president Fujio Nishida 'een nieuwe standaard neerzetten'. De ultraportables worden in ieder geval uitgerust met Windows 7, dat efficiënter met notebookaccu's zou omspringen. De officiële specificaties zullen volgens Engadget in oktober bekendgemaakt worden en enkele weken daarna zullen de eerste modellen in de winkel verschijnen. Dan moet ook blijken welke prijs de Japanse fabrikant voor zijn dunne notebook vraagt.Een Amerikaanse systeembouwer heeft van Microsoft toestemming gekregen om zijn pc's met Windows 7 al negen dagen voor de officiële release van het OS uit te leveren. Ook andere kleinere systeembouwers kunnen hiervan profiteren.Windows 7 preview - Windows logoDe firma Puget Systems stelt op zijn website dat het vanaf 13 oktober zijn pc's zal uitleveren met Windows 7. Ars Technica meldt dat kleinere systeembouwers toestemming hebben van Microsoft om dergelijke pc's nog voor de officiële releasedatum uit te brengen. De systeembouwers dienen echter wel de productsleutels binnen te hebben gekregen om het OS te kunnen activeren. Bovendien zou de vroegtijdige release van Windows 7 alleen toegestaan zijn voor bedrijven die het OS via distributiekanalen inkopen; oem's en winkelketens hebben deze toestemming niet en moeten wachten tot de officiële releasedatum van 22 oktober.

Puget zou de rtm-versie van Windows 7 al binnen hebben en de systemen snel kunnen uitleveren, omdat bij de pre-orders alleen nog de activatiesleutel ingevoerd hoeft te worden. De firma kwam in februari al eerder in het nieuws toen het bij zijn Vista-systemen upgrade coupons begon uit te delen voor Windows 7, al maanden voordat Microsoft het upgrade-programma officieel aankondigde. Het is vooralsnog onduidelijk of er systeembouwers in Nederland en België zijn pc's en laptops met het nieuwe besturingssysteem zullen uitleveren nog voor de officiële releasedatum.Enkele dagen geleden kwam een nieuwe nucleaire accutechniek in het nieuws, die een uithoudingsvermogen van enkele jaren beloofde en al binnen twee tot drie jaar op de markt zou komen. Dit alles blijkt schromelijk overdreven te zijn.RadioactiefHet klonk ook te mooi om waar te zijn: een accu die mogelijk langer mee ging dan de laptop zelf, volkomen ongevaarlijk is en aan het eind van zijn levensduur blijft er een ongevaarlijk goedje over. In de reacties werden deze jubelverhalen echter al ontkracht.

De techniek die beschreven wordt, levert volgens de huidige stand van de techniek slechts 25W per kilogram, terwijl lithium-ionaccu's, die in het gros van de moderne laptops te vinden zijn, 1,8kW per kilo leveren. Met andere woorden: een nucleaire accu zal 72 keer zo zwaar zijn als een conventionele batterij. Bovendien heeft de batterij een rendement van slechts 25 procent, waardoor 75 procent omgezet wordt in warmte.Wanneer de nucleaire batterij uitgewerkt is, blijft er inderdaad een ongevaarlijke stof over, omdat het aanwezige tritium wegreageert tot het inerte helium-3. Dit is echter alleen het geval aan het eind van de levensduur; een ongeluk op een moment dat er nog tritium aanwezig is, blijft gevaarlijk omdat de radioactieve stof dan vrijkomt.Tot slot blijkt dat het materiaal dat de bètastraling omzet in elektriciteit zelf ook vervalt tijdens dit proces. Momenteel wordt er nog volop onderzoek gedaan om dit probleem op te lossen. De claim dat nucleaire accu's binnen twee tot drie jaar op de markt zullen komen, lijkt nu ontkracht. Ook is het onwaarschijnlijk dat de techniek in laptopaccu's zal worden toegepast, hoewel er wel andere apparatuur is die baat kan hebben bij een extreem lange accuduur.

Toshiba heeft een Tablet PC aangekondigd die voorlopig alleen in Amerikaanse retailwinkels beschikbaar zal zijn. De Portégé M405-S8003 is slechts in één versie beschikbaar, maar moet wel veel goedkoper worden dan vergelijkbare modellen. Het digitale schrijfblok zal uitgerust zijn met een Intel Core Duo-processor met 1GB werkgeheugen en geeft zijn informatie prijs middels een 12,1-XGA-scherm. De Tablet PC kan zowel in laptopstand als in slate-mode, waarbij het scherm gebruikt wordt als digitaal schrijfblok en het toetsenbord weggeklapt of losgeklikt wordt, gebruikt worden en weegt ongeveer twee kilogram. Communicatiemogelijkheden zijn aanwezig in de vorm van gigabit Ethernet, een modem en draadloze netwerktoegang. Voor al dit mobiele geweld zal volgens Toshiba minder dan 2000 dollar neergeteld moeten worden. De M400-tablet die via de website aangeboden wordt, is minder uitgebreid uitgerust, maar kost wel 1804 dollar.

Thinkpad Z60tOok Lenovo zal zich meer in de retailmarkt laten zien. Het bedrijf is van plan zijn Thinkpad X-, T- en Z-reeks aan te gaan bieden via BestBuy-winkels. Het bedrijf zal de modellen echter niet distribueren via de winkels. De consument zal er zijn ideale laptop kunnen samenstellen en bestellen, maar het systeem zal via de post aan huis geleverd worden. Naast de Thinkpad-laptops zullen vermoedelijk ook de ThinkCentre-systemen en de desktops uit de 3000-serie via BestBuy-winkels aangeboden worden.Volgens Digitimes is Acer van plan om toekomstige netbooks standaard uit te rusten met twee besturingssystemen: Windows en Android. Netbooks die beschikken over een dualcore-processor krijgen dan standaard de beschikking over dualboot.Een van de redenen van Acer om ook Android op zijn Aspire-lijn van netbooks te installeren, is dat het bedrijf relatief goedkoop Googles mobiele OS naast Windows kan installeren, meldt Digitimes. Daarnaast zou Acer denken dat er vraag is naar netbooks waarop ook Android is geïnstalleerd.

Als basis voor de dualboot-laptops gaat Acer waarschijnlijk Intels Atom N550-dualcores gebruiken. Verder is er over de hardware in de nieuwe netbooks niets bekend, behalve dat deze in 'Happy Colors' zullen worden geleverd die Acer candy-roze, Hawaii-blauw, lavendel-blauw en lime groen noemt.Acer heeft al eens aangegeven aan dat het mogelijk tablets uit gaat brengen met Googles mobiele besturingssysteem. Daarbij zou de fabrikant willen wachten op versie 3.0 van het Android-OS. Eerder bracht de fabrikant bovendien al Aspire-netbooks uit die op zowel Android als Windows draait, en met de Acer Aspire One D260 is al een dualboot-model in Nederland te krijgen. Acer heeft ook al een dualcore-netbook in het assortiment, namelijk de Aspire One 533. Deze was echter alleen voorzien van Windows 7 Starter.Update, 11.50: Acer Nederland laat weten dat vanaf ongeveer week 43 er twee dualcore-netbooks met dualboot-optie van op de markt komen, namelijk de Aspire One D255 en de nieuwe Aspire One 533. Daarnaast zullen er in week 45 dualboot-netbooks in de vier genoemde kleuren uitkomen.

De Amerikaanse bouwer van custom pc's en laptops heeft aangekondigd een overgeklokte ATI Radeon HD 5870-videokaart in zijn systemen in te gaan bouwen. De XOC Havoc-kaart is watergekoeld en vindt een plaats in X58-pc's.De standaard Radeon HD 5870-kaarten hebben een core-kloksnelheid van 850MHz, terwijl het geheugen op 1200MHz geklokt wordt. Smooth Creations ontwikkelde een eigen firmware voor de kaarten waarmee de core en het geheugen verder overgeklokt kunnen worden dan de veiligheidsnormen die ATI's Catalyst Control Center aanhoudt. Tijdens 2d-werkzaamheden klokt de kaart nog gewoon terug.De kloksnelheden die de watergekoelde Smooth Creations Radeon HD 5870 XOC Havoc kan halen, liggen op 950MHz voor de core-kloksnelheid en het geheugen kan worden geklokt op 1400MHz, wat een effectieve geheugensnelheid van 5200MHz oplevert tegen de standaard 4800MHz. De kaarten zijn voor de gehele desktop-lijn van Smooth Creations verkrijgbaar. Losse kaarten zijn vooralsnog niet verkrijgbaar, maar de kloksnelheden van de kaarten duiden op voldoende speelruimte voor andere fabrikanten om de snelheden op te krikken.
In de eerste helft van 2010 is het aantal fraude-incidenten met internetbankieren met ruim 230 procent toegenomen ten opzichte van heel 2009. Er werd bovendien ruim twee keer zoveel geld buitgemaakt. De schade door skimming lijkt wel af te nemen.

Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Banken bekendgemaakt. Waar in heel 2009 nog 154 incidenten met schade bekend waren, is dit in de eerste helft van 2010 al gestegen naar 514: een toename van ruim 230 procent. De fraude kostte in de eerste helft van dit jaar naar schatting 4,3 miljoen euro, waar dat in 2009 nog 1,9 miljoen euro was. De schade die het skimmen van bankpassen veroorzaakte, lijkt wel af te nemen: waar dit in 2009 nog 36 miljoen euro was, is dit in de eerste helft van dit jaar 11,8 miljoen euro. Als de veroorzaakte schade in de tweede helft van 2010 niet sterk stijgt, komt deze over heel 2010 lager uit.De NVB komt met een nieuwe campagne om consumenten te wijzen op gevaren van internetbankieren. Ze worden onder andere gewaarschuwd voor phishing en malware. Volgens beveiligingsexpert Eric Baize van RSA kunnen banken hun beveiliging echter ook nog verbeteren, zo zei hij tegen Tweakers.net op de RSA-beveiligingsconferentie in Londen. Volgens Baize is identificatie via sms, zoals ING bijvoorbeeld gebruikt voor het bevestigen van transacties, niet optimaal.

Een tweede authentificatiemanier moet los staan van de eerste, zegt Baize. Volgens de beveiligingsexpert deden gebruikers vroeger alleen aan internetbankieren op hun pc of laptop, maar kan dit tegenwoordig ook op telefoons. Als die vervolgens wordt geïnfecteerd met een trojan, en de sms-bevestiging komt aan op hetzelfde apparaat, kan er makkelijker misbruik van worden gemaakt, denkt Baize. Tokens zouden veiliger zijn; deze worden onder andere door de Rabobank gebruikt.De Belgische mobiele provider Mobistar introduceert op 28 september een prepaidkaart voor mobiel internet. De kaart wordt met of zonder usb-modem verkocht en is niet bedoeld voor internet op mobiele telefoons.MobistarDe plannen van de Belgische provider Mobistar voor het aanbieden van een prepaidkaart met een datategoed voor mobiel internet, staan te lezen in de krant De Standaard. Klanten kunnen met de kaart overal in België op internet via hun pc of laptop. De prepaidkaart is dus niet bedoeld voor internet op mobiele telefoons.

De prepaidoplossing zou met name interessant zijn voor mensen die slechts af en toe gebruik willen maken van mobiel internet of toeristen die tijdens een vakantie in België willen internetten.Een kaart kost inclusief usb-modem 80 euro en zonder modem 25 euro. De kaart is standaard voorzien van een datavolume van 250MB. Tegoeden kunnen worden aangeschaft vanaf 5 euro voor 25MB tot 50 euro voor 500MB; deze 'herlaadtickets' blijven een maand geldig. Het 'Internet Everywhere Ticket' is vanaf 28 september te koop.HP heeft een Envy-notebook aangekondigd die 3d-content kan weergeven. De Envy 17 3D is voorzien van een 17,3-scherm en heeft een Mobility Radeon HD 5850-gpu aan boord. Ook zijn twee andere notebooks en de Wireless TV Connect uitgebracht.De Envy 17 3D is voorzien van een 3d-blu-ray-speler en via een actieve 3d-bril kan 3d-content worden bekeken op het 1080p-scherm. Bij een aantal modellen wordt 3d-content meegeleverd, met onder meer beelden van de 2010 NBA All-Star Game en een trailer van de 3d-film Megamind.

Les commentaires sont fermés.