Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

16/03/2017

Accu HP HSTNN-XB2C WY164AA

De Mercury Aura Pro Express-ssd worden gebouwd met mlc-flashchips die volgens een niet gedefinieerd 3x-nanometer-procedé worden gemaakt. De controller komt uit de stal van SandForce en is de SF1200, die leesnelheden tot 285MB/s en schrijfsnelheden tot 275MB/s mogelijk maakt. Daarbij worden maximaal 50000iops gerealiseerd. De ssd's hebben zeven procent overprovisioning: de 480GB-versie bevat feitelijk 512GB nand-geheugen.De prijzen van OWC's ssd-upgrades zijn niet mals: de kleinste variant kost 480 dolllar, gevolgd door 580 dollar voor de 240GB-versie. Voor de 360GB-versie moet 1180 dollar betaald worden en wie het maximale aan opslag wil, betaalt 1580 dollar. Op de drives wordt wel drie jaar garantie gegeven en OWC kan de ssd's direct leveren.Diverse Amerikaanse media hebben zich in hun eerste reviews over de PlayStation 4 gematigd positief uitgelaten over de nieuwe console van Sony Computer Entertainment. De media roemen het design en de controller, maar geven ook aan nog te weinig met de console te kunnen.

Hoewel de PlayStation 4 in Europa pas op 29 november verschijnt, kunnen Amerikaanse gamers al vanaf vrijdag aan de slag met de nieuwe console van Sony. Reviewers van Amerikaanse media hebben inmiddels al de kans gekregen om de spelcomputer uitgebreider onder handen te nemen. Het merendeel van die media lijkt aanwezig te zijn of te zijn geweest op een door Sony georganiseerd reviewevenement, al lijkt vooral de uitgebreide review van Polygon te verraden dat die site al wat langer over de console beschikt.Polygon legt in zijn review de nadruk op de vele mogelijkheden die de PlayStation 4 biedt waar nu nog niets mee gedaan wordt. De website roemt het enorme potentieel van de machine, maar houdt het bij een bescheiden oordeel omdat met die potentie nog te weinig gedaan wordt. Zo ziet Polygon kansen in de remote play-functie van de PlayStation Vita en in de extra mogelijkheden die de PlayStation App en de PlayStation Camera bieden. Tegelijkertijd merkt de website op dat er nog nauwelijks software is die van deze mogelijkheden gebruikmaakt.

Over het apparaat zelf heeft Polygon vrijwel niets dan lof. De console wordt geprezen om zijn stijlvolle uiterlijk en ook de nieuwe DualShock 4-controller krijgt lovende kritieken. Wel merkt Polygon op dat de PS4 de 802.11ac-wireless standaard niet ondersteunt, maar alleen de 802.11//b/g/n-standaard op 2,4Ghz, wat Polygon teleurstellend vindt in een apparaat anno 2013. Over het aanbod van launchgames is Polygon kort: het zijn er vooral te weinig. De echt nieuwe games beperken zich tot Killzone: Shadow Fall, Knack en enkele downloadbare games, terwijl de multiplatformgames volgens Polygon niet zoveel beter zijn op de PS4 dat gebruikers de console er voor zouden moeten kopen.Kotaku, dat aangeeft nog niet klaar te zijn voor een definitief oordeel, sluit zich aan bij Polygon. De site oordeelt dat er door het gebrek aan nieuwe games nog geen sprake is van een must-have console. Desondanks is de website voornamelijk positief over de PlayStation 4. Kotaku complimenteert Sony met de bescheiden afmetingen van het apparaat en merkt op dat de console daardoor eenvoudig mee te nemen is: veel lastiger dan het meenemen dan een dikke laptop is het volgens Kotaku niet.

Net als Joystiq besteedt Kotaku daarna ook aandacht aan de nieuwe PlayStation Netwerk-features. Beide websites benadrukken hoe eenvoudig het is om je 'game-ervaring' met anderen te delen door je games via Twitch live te streamen. Het valt de reviewers op dat hoewel Sony nooit heeft gezegd dat een PlayStation 4 altijd online moet zijn, de meerwaarde van het PlayStation Netwerk zo groot is dat gamers waarschijnlijk uit zichzelf continu online zullen willen zijn.Alle reviewers gaan ook in op de manier waarop software en andere games op de PlayStation 4 geïnstalleerd wordt. Dat gaat makkelijker en sneller dan op de PlayStation 3. Vooral dat games al opgestart kunnen worden als er slechts een procent van het spel geïnstalleerd is op de harde schijf, wordt als een voordeel gezien. Hoewel die harde schijf op papier een capaciteit van 500GB heeft, merken diverse reviewers op dat niet de volledige grootte van de schijf ter beschikking staat van de gebruiker. Bovendien eisen diverse games behoorlijk wat ruimte op; vier games uit de initiële line-up nemen meer dan 30GB in op de harde schijf van de console.

Hoewel alle reviewers wat kritiekpuntjes in hun review hebben opgenomen zijn de, voor een deel voorlopige, conclusies redelijk eenduidig: de PlayStation 4 is een stijlvol en krachtig apparaat met een prima controller en vele interessante mogelijkheden, maar beschikt nog over te weinig titels die recht doen aan dat totaalpakket. Desalniettemin zorgt de console in alle opzichten voor een flinke stap vooruit ten opzichte van de PlayStation 3, en is er alle reden om aan te nemen dat gamers met de PlayStation 4 weer jaren vooruit zullen kunnen.Hardwarefabrikant Motorola is waarschijnlijk van plan om een nieuwe versie van zijn Xoom-tablet te voorzien van een 1,2GHz-processor met twee cores. Daarnaast is de behuizing slechts 9mm diep. Er komt ook een versie met een 8,2"-touchscreen.Dat blijkt uit productspecificaties waar This Is My Next over beschikt. Met een dikte van 9mm is de tweede Xoom-tablet net iets dikker dan de iPad 2 met 8,8mm, maar wel aanzienlijk dunner dan de 12,9mm van de eerste Xoom. De schermgrootte is met 10,1" gelijkgebleven. De 1,2GHz-dualcoreprocessor is nog van een onbekend type, maar mogelijk gaat het om een OMAP4-soc van Texas Instruments. In de eerste Xoom draait Nvidias Tegra 2-processor, die zijn werk doet op een kloksnelheid van 1GHz. Verder is 1GB werkgeheugen ingebouwd, en de tablet zou video's in 1080p-resolutie op kunnen nemen.

Motorola zou tevens een toetsenbord-accessoire beschikbaar willen maken voor de Xoom 2. Het is onbekend hoe deze eruit komt te zien, maar mogelijk lijkt deze op het optionele dock dat beschikbaar is voor de Asus Transformer, waarmee het apparaat op een laptop lijkt. Ook komt er een speciale stylus beschikbaar, die waarschijnlijk gebruikt kan worden voor het schrijven van tekst. In de Verenigde Staten gaat Motorola ondersteuning voor Netflix inbouwen, een videodienst die in Europa nog niet beschikbaar is. Ook opvallend is dat Motorola een infrarood-zender in zou bouwen, waardoor de Xoom 2 te gebruiken is als afstandsbediening. Ook zou met speciale home automation-software apparaten in huis draadloos te bedienen moeten zijn.Daarnaast meldt This Is My Next dat Motorola een 8,2"-versie in de pijplijn heeft. Deze 'media-editie' zou goed met een hand zijn vast te houden en is daarnaast spatwaterdicht. De fabrikant zou deze tablet in de markt willen zetten als vervanger voor een e-reader. Om het lezen plezieriger te maken is het ips-scherm van anti-glare voorzien. Het beeldscherm heeft een hd-resolutie, maar de precieze hoeveelheid pixels is onbekend.

Net als de 10,1"-versie beschikt de Media Edition over infrarood en ondersteuning voor het draadloos bedienen van huishoudelijke apparatuur. Verder zou de behuizing een ingebouwde subwoofer hebben.Er gaan al langer geruchten over een opvolger van Motorolas Xoom-tablet. Onlangs kwam een plaatje van de vermeende Xoom 2 naar buiten. Het is waarschijnlijk dat de beide tablets eerst in de Verenigde Staten worden uitgebracht. Een release in Europa lijkt niet uitgesloten, omdat de eerste Xoom daar ook werd uitgebracht.Toshiba zegt eindelijk klaar te zijn voor de uitlevering van zijn 512GB-ssd's. De Japanse elektronicafabrikant kondigde de drives vorig jaar december aan en beloofde destijds een introductie omstreeks april 2009.De stevig uit de kluiten gewassen solid state disks werden in december 2008 aangekondigd, maar de fabrikant produceerde de 512GB-schijven in eerste instantie alleen voor zijn eigen laptops. Inmiddels is het productievolume groot genoeg om de schijven ook aan derden te verkopen: de 512GB-modellen die voor juni op de planning stonden, worden inmiddels richting afnemers gestuurd. Toshiba zegt de drives aan vijf laptopfabrikanten te leveren.

Toshiba produceert zijn ssd's met behulp van zijn eigen nand-geheugenchips, die het op 43nm bakt. De 512GB-ssd's hebben een sata-300-interface en zijn enkel in 2,5"-behuizing verkrijgbaar: de kleinere versies - Toshiba heeft ook ssd's van 64GB tot 256GB in zijn assortiment - zijn ook in een 1,8"-uitvoering beschikbaar. Toshiba zegt dat de 512GB-variant sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 230MBps en 180MBps behalen: random read- en write-snelheden worden niet genoemd.Toshiba is van plan om binnen twee maanden een acculader op basis van een brandstofcel op de markt te brengen. De brandstofcel draait op methanol en is bedoeld om de accu van mobieltjes en pmp's op te laden.Toshiba brandstofcel acculader fpaToshiba loopt iets achter op het schema dat het eerder zelf heeft vastgesteld. Zo beloofde het bedrijf in oktober 2008 dat de eerste dmfc-acculaders eind maart dit jaar in de winkel zouden liggen. De nu aangekondigde release van de acculader zou een vertraging betekenen van ongeveer zes maanden ten opzichte van de eerdere plannen.

In de brandstofcel reageren methanol, water en lucht met elkaar, waarbij alleen kleine beetjes waterdamp en koolstofdioxide als restproducten overblijven. Het is nog niet bekend hoe de acculader met methanol gevuld wordt, maar Toshiba laat in een vragenlijstje over dmfc doorschemeren dat gebruikers dit zelf kunnen doen door de methanol direct in de vulopening van de brandstofcelcartridge van de acculader te spuiten. Het is niet bekend hoe de vrijgekomen energie in elektriciteit wordt omgezet.Na de lancering van de methanol-acculader voor kleine mobiele apparaten zal Toshiba zich richten op het geschikt maken van dmfc-technologie voor laptops en andere draagbare computers. Toshiba heeft hiervoor een systeem met verwisselbare cartridges voor ogen. Toshiba wil met zijn brandstofcelactiviteiten in 2015 een omzet van omgerekend 1,7 miljard euro genereren.Apple heeft het afgelopen kwartaal 7 miljard dollar omgezet, en daarvan kon een miljard als winst worden bijgeschreven. Met name de iPod, waarvan ruim 21 miljoen exemplaren werden verkocht, zorgde voor de recordhoogte van de resultaten.

Apple jaarcijfers In het op 30 december afgelopen eerste kwartaal van het boekjaar 2007, dat ook het laatste kwartaal was waarin het woord 'Computer' nog in de bedrijfsnaam voorkwam, werd er voor 2,4 miljard dollar aan laptops en desktops verkocht. Hoewel er minder laptops werden verkocht dan een kwartaal eerder en de desktopafzet vier procent lager uitpakte dan een jaar eerder, steeg de omzet van deze divisie aanzienlijk. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar werd zelfs 79 procent meer geld opgehaald met de verkoop van laptops. In totaal werden er 1,6 miljoen Macs verkocht.De matige maar winstgevende computerverkopen tekenden zich het duidelijkst af op de Amerikaanse markt, waar, in vergelijking met het voorgaande kwartaal, de omzet met 52 procent steeg terwijl er 20 procent minder computers verkocht werden. Samen met het daverende succes van de iPod kwam de Amerikaanse totaalomzet uit op 3,5 miljard; in Europa nam het aantal verkochte computers wel scherp toe maar daar werd 'slechts' 1,7 miljard dollar omgezet. In vergelijking met het eerste kwartaal van het vorige boekjaar was de groei in Europa zelfs het sterkst: de opbrengst van het concern steeg hier van 987 miljoen dollar naar 1,7 miljard, een toename van 73 procent. In schril contrast staat de situatie in Japan: daar werd met zowel computers als iPods minder verdiend dan een jaar eerder.

Vijf appels Ondanks dergelijke kleine tegenvallertjes is de stemming in het Apple-kamp opperbest. 'We zijn uiteraard ontzettend blij met deze cijfers. Dit zijn absolute recordbrekers', zei voorman Steve Jobs over de - overigens nog niet definitieve - kwartaalresultaten. Voor het komende kwartaal worden opnieuw goede resultaten verwacht. Die zullen uiteraard lager liggen dan die van het kerstkwartaal, maar wel minstens op hetzelfde niveau als in de periode tussen juli en september: Apple rekent op een omzet tussen de 4,8 en 4,9 miljard dollar en een winst van ruim een half miljard.Volgens het Koreaanse onderzoeksbureau DisplayBank zal vier op de vijf verkochte monitoren dit jaar een lcd-scherm zijn. De totale verkoop van lcd-monitoren zou uitkomen op 125 miljoen stuks, twintig miljoen meer dan vorig jaar. De cijfers betreffen losse monitoren die doorgaans op desktop-pc's worden aangesloten. DisplayBank verwacht een volledige monitormarkt van 155 miljoen exemplaren. Dit houdt een kleine groei in van zo'n vier procent, een groeitempo dat in de jaren daarna waarschijnlijk zal aanhouden. Rem op de groei vormt de groter wordende populariteit van laptop-pc's, waardoor deze steeds vaker een vervanging vormen voor desktop-systemen. Een voor de verkoopaantallen gunstige factor is de prijs van de schermen, die dit jaar onder druk zal staan door een ruime overcapaciteit bij producenten. De afzet van lcd-panelen voor laptops zal dit jaar stijgen tot 76 miljoen stuks, waar het vorig jaar nog 62 miljoen was. Meer dan de helft van die panelen zal de verhoudingen hebben van een breedbeeldscherm.

Les commentaires sont fermés.