Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

17/03/2017

Accu SONY VAIO VPCX11Z1E

Met een persbericht heeft nVidia bekendgemaakt per direct de nieuwe GeForce Go 7800 GTX te distribueren. Van een papieren release lijkt geen sprake te zijn: de laptop-gpu zou per direct in een tiental modellen van diverse fabrikanten, waaronder Dell, geleverd worden. De op 90nm gebakken G70GO-chip heeft acht vertex shaders en 24 pixel pipelines aan boord. Het aantal transistors op de nieuwe chip is fors toegenomen, van 202 miljoen naar 302 miljoen, maar de kloksnelheid is juist van 450 naar 400 MHz gedaald. De kloksnelheid wordt verder omlaag geschroefd als de gpu weinig te doen heeft: waarden tot 16MHz zijn mogelijk, terwijl bepaalde gedeeltes van de chip zelfs helemaal uitgeschakeld kunnen worden. Ook kan de chip op rustige momenten toe met een lager voltage en vijftien van de zestien PCIe-lanes kunnen worden afgekoppeld. Daardoor kan de Go7800 GTX toe met 'niet méér' energie dan voorganger Go 6800, en zou de warmteafgifte zelfs aanzienlijk lager uitvallen.

nVidia logo Het persbericht juicht over 'tweemaal meer paardekracht', maar hoewel de Go 7800 GTX tweemaal zoveel pixels per klokpuls uit de shaders weet te persen, valt dat in de praktijk nog wel mee. PC Perspective maakte op basis van cijfers van nVidia een overzicht van de diverse prestaties van de gpu. In gamebenchmarks - Battlefield 2, Far Cry, Half-Life 2 en Splinter Cell: CT - zien we prestaties die tussen grofweg veertig en zeventig procent beter uitvallen ten opzichte van de Go 6800 Ultra. Ook in 3Dmark05 worden 69% meer puntjes binnengehaald; maar in de MobileMark-tests scoort de nieuwe vlaggenchip maar 13% tot 26% beter dan zijn voorganger. De nieuwe gpu is volgens PC Perspective uitsluitend beschikbaar in Intel-laptops. Hoewel de site dat 'een beetje teleurstellend' noemt, zouden de gebruikte Dothan-cores zich prima lenen voor een potje gamen. Erger is dat de Go 7800 GTX vooralsnog behoorlijk aan de prijs lijkt te zijn: Dell rekent voor een laptop met een Go 7800 GTX in plaats van een Go 6800 Ultra een meerprijs van liefst 349 dollar. Daarmee is prijs zo'n beetje het enige waarop ATi nog kan concurreren, denkt PC Perspective.

Google sluit niet uit dat Android en Chrome OS in de toekomst deels samengevoegd gaan worden. Dat heeft Google-topman Eric Schmidt gezegd op een conferentie in de Verenigde Staten. Beide besturingsystemen zijn gebaseerd op Linux.Schmidt houdt nog een slag om de arm, meldt Wall Street Journal. "Er zijn veel overeenkomsten tussen Chrome OS en Android. Uiteindelijk zouden ze nog meer samengevoegd kunnen worden." Google presenteerde het plan voor Chrome OS afgelopen week. Chrome OS wordt gebaseerd op de gelijknamige browser en zal in eerste instantie vooral op netbooks gericht zijn.Google is al enkele jaren in de weer met Android. Het is primair een besturingssysteem voor smartphones, maar enkele netbookfabrikanten, zoals Dell en Acer, zijn aan het bekijken of het OS op netbooks kan draaien. Zowel Android als Chrome OS zijn gebaseerd op de Linux-kernel. Het is onbekend hoe beide OS'en in de ogen van Google kunnen samenwerken.Tulip heeft in samenwerking met Meester Goudsmit Laurent de Beer en Marcel van Galen een laptop ontwikkeld ter waarde van 285.000 euro. Het bedrijf en de twee hiervoor aangetrokken specialisten ontwikkelden samen de 'Diamond' versie van de Tulip E-Go (Easy Going). Dit notebook is een nieuw zogenaamd 'lifestyle' product van Tulip. Met deze actie wil het bedrijf de release van de E-Go een feestelijk tintje geven. De kostbare notebook is opgebouwd uit massief witgouden platen met duizenden ingelegde diamanten. Deze dure ingredienten maken het Diamond ontwerp tot het duurste ter wereld. De 'normale' E-Go is een laptop met een bijzondere organische vormgeving. Naast dit uiterlijke aspect heeft het product echter nog meer te bieden, door de verwisselbare covers kan het product aangepast worden aan de sfeer die de eigenaar wenst:

Tulip heeft samen met Marcel van Galen Design de Tulip “E-Go” ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag van lifestyle producten. Het design kenmerkt zich voornamelijk door een eigentijdse uitstraling en een unieke organische vormgeving. Een product dat door de verwisselbare covers een hoge mate van individualisering (ego) toelaat en uiteraard voldoet aan de laatste stand van de techniek. Dit blijkt uit de ICT Barometer over ict-beveiliging en computercriminaliteit van Ernst & Young. Driekwart van alle organisaties is in sterke mate afhankelijk van ict. Toch beschikt slechts zo'n vijfenveertig procent van de bedrijven en zelfs maar een kwart van de overheidsinstanties over een noodplan bij uitval van bedrijfskritische ict-systemen. Grotere bedrijven hebben vaker een noodplan klaarliggen dan kleinere bedrijven vanwege de sterkere afhankelijkheid van ict.Computercriminaliteit is de laatste jaren wel flink afgenomen, zo constateert de ICT Barometer. In september 2004 gaf nog 28 procent van de organisaties aan recent last gehad te hebben van een computervirus; bij het laatste onderzoek was dat gedaald naar 3 procent. Bij computerinbraken wordt maar in zes procent van de gevallen aangifte gedaan bij de politie. Mogelijk speelt mee dat driekwart van de ondervraagden niet zoveel vertrouwen heeft in politie en justitie wat betreft bestrijding van computercriminaliteit. Frappant is wat dat betreft dat de bereidheid om aangifte te doen veel hoger ligt: vijfendertig procent.

Usb-sticks, thuis inloggen op het bedrijfsnetwerk en draadloze netwerken baren organisaties de meeste beveiligingszorgen. Dat lijkt niet onterecht, gezien de vele recente berichten over uitgelekte gevoelige gegevens. In Engeland werd in januari nog een laptop van een marineofficier gestolen met daarop de persoonsgegevens van 600.000 Britten.Phoenix Technologies wil diefstal van data bemoeilijken door gegevens in geval van diefstal op afstand te wissen. Op encrypted notebookschijven van Hitachi wordt daartoe software geïnstalleerd die de harddisk ook via internet kan uitschakelen.Phoenix-logoPhoenix Technologies heeft samen met Hitachi de nieuwe Phoenix Failsafe-dienst aangekondigd. De twee fabrikanten willen daarmee de schadelijke gevolgen van het verlies van gevoelige data beperken. Wanneer nieuwe notebooks met Phoenix Failsafe en een harde schijf van Hitachi zijn uitgerust, kan de rechtmatige eigenaar de hardware traceren en zijn data wissen.

De Failsafe-software kan gebruik maken van een normale netwerkverbinding om aanwijzingen omtrent de locatie van de laptop via internet te melden, maar ook wifi, gps en zelfs beelden van een eventueel ingebouwde webcam kunnen benut worden. De gedupeerde kan zijn harddisk op afstand uitschakelen en de gegevens erop wissen. Ook wanneer de dief de Failsafe-software wist, kan de oorspronkelijke eigenaar de software herinstalleren en de data alsnog wissen. Of een eventuele dief anders iets met de data op de harddisk had kunnen beginnen, valt overigens te betwijfelen, aangezien Hitachi sinds 2007 de mogelijkheid biedt om notebookschijfjes te versleutelen met AES-128 encryptie.Drie MacBook-gebruikers hebben in de VS een aanklacht tegen Apple ingediend. Volgens hen is de MagSafe, de magnetische voedingsplug die bij Apple-laptops wordt geleverd, gevoelig voor kabelbreuk en zelfs brandgevaarlijk.

De aanklagers stellen dat bij normaal dagelijks gebruik de plastic afscherming aan beide kabeluiteinden van de MagSafe-voedingsplug zo rap slijt, dat er al snel een nieuwe voeding à 80 dollar moet worden gekocht. Daarnaast zouden de deels blootgelegde stroomkabels afbreken, gaan vonken en zelfs zo heet kunnen worden dat er acuut brandgevaar ontstaat. In 2006 meldde de Nederlander Rogier Mulder al soortgelijke problemen met zijn MagSafe-connector.Verschroeide MacBook Pro-connectorVolgens de aanklagers is Apple op de hoogte van de problemen met de MagSafe-kabels, mede omdat er in Apples online winkel al massaal zou worden geklaagd over te snel slijtende, vonkende of weggesmolten MagSafe-kabels. Toch zou Apple getroffen consumenten uitsluitend doorverwijzen naar een plaatselijk servicepunt, waar ze voor 80 dollar een nieuwe voeding kunnen krijgen.De drie klagers die de zaak hebben ingediend bij de rechtbank in het Californische San Jose, hopen dat de rechter toestemming zal geven voor een class action-zaak, zo schrijft AppleInsider. Hierdoor kunnen ook andere MacBook- en MacBook Pro-bezitters zich aansluiten bij de rechtszaak en in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Omdat de drie menen dat er tienduizenden MacBook- en MacBook Pro-bezitters zijn met identieke problemen, denken zij een goede kans te hebben om een eventuele class action-zaak te winnen. Apple wil niet reageren op de 'MagSafe-affaire'. Het bedrijf zou al wel in alle stilte in oktober 2007 een gereviseerde voedingskabel hebben uitgebracht. De aanpassingen zouden echter geen soelaas bieden; volgens de aanklagers zijn er nog in maart van dit jaar problemen met de MagSafe-kabels gemeld.

Apple-ceo Steve Jobs heeft dinsdagavond op Macworld 2008 nieuwe hardware en software getoond. Jobs toonde onder meer een nieuwe laptop, een hardware-uitbreiding voor Time Machine en een update voor de iPod en iPhone.De lichtgewicht laptop heeft de naam Macbook Air meegekregen en werd als laatste in de presentatie getoond. De nieuwe notebook is op zijn dikste punt 1,93 centimeter hoog en weegt ongeveer 1,36 kilogram. Het unieke aan de Macbook Air is de ontbrekende dvd-speler, een multi-gesture touchpad en de mogelijkheid om de harde schijf tegen een meerprijs van 999 dollar te laten vervangen door een ssd-disk van 64GB. Daarnaast is de notebook voorzien van een 13.3 inch tft-beeldscherm met led-backlight, een keyboard met verlichting en een ingebouwde iSight-camera. Het hart van de Macbook Air is een custom-built Intel Core 2 Duo, die op een pcb rust die 60 procent kleiner is dan een reguliere Core 2 Duo. Op een volle acculading kan ongeveer 5 uur gewerkt worden. De Macbook Air is verkrijgbaar vanaf 1799 dollar. Een model met een ssd aan boord begint bij 2798 dollar.

Jobs begon de keynote met verkoopcijfers van Mac OS X 10.5 'Leopard' en de iPhone. Het nieuwe besturingssysteem van Apple is in de eerste 3 maanden meer dan 5 miljoen keer verkocht. Ruim 20 procent van Mac OS X-gebruikers zou een upgrade naar Leopard hebben uitgevoerd. Volgens Jobs zou dit de beste release van een nieuw OS X-versie tot nu toe zijn. Ook reviewers zouden alleen maar positief over het besturingssysteem zijn. Jobs nam ook de gelegenheid om aan te geven dat Office for Mac 2008 vanaf nu verkrijgbaar is.De iPhone is op dit moment ongeveer 4 miljoen keer over de toonbank gegaan. Jobs gaf aan dat er per dag ruim 20.000 iPhones zijn verkocht. In het eerste kwartaal wist de mobiele telefoon 19,5 procent van de Amerikaanse smartphonemarkt te bemachtigen. Jobs liet ook nieuwe firmware voor de iPhone zien, die vandaag beschikbaar wordt gesteld via iTunes. De firmware-update brengt onder meer de mogelijkheid om tot negen bookmarks op het hoofdscherm te bewaren en een sms naar meerdere mensen tegelijkertijd te sturen. De iPod-functie van de iPhone kan met de nieuwe firmware lyrics tonen en de interface kan in een andere taal gezet worden. Voor de iPod Touch biedt Apple vijf nieuwe programma's, waaronder Mail, Stocks en Weather. Bestaande Touch-bezitters kunnen de programma's voor 20 dollar kopen. Nieuwe iPod Touch-eenheden worden voorzien van de nieuwe applicaties.

Les commentaires sont fermés.