Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

18/03/2017

Accu Toshiba Satellite T115D-S1120

Inmiddels maken in Nederland volgens recente statistieken tussen 6 en 7 miljoen 3g-gebruikers. Wereldwijd ligt dat aantal op 738 miljoen, op een totaal van 5,3 miljard mobiele aansluitingen. Daarmee heeft 3g na tien jaar nog altijd slechts een globaal marktaandeel van rond 15 procent.Op AnandTech is een vijftien pagina's tellend artikel verschenen over de ATi Mobility Radeon 9000, de mobiele versie van de veelbesproken RV250 core. De desktopversie van deze chip blijkt een zeer goede prijs/prestatie verhouding te hebben, en de vraag is of dat ook voor de laptop-versie waargemaakt kan worden. De features van de chip zijn in ieder geval bijna hetzelfde, alleen heeft de mobiele versie een betere zoom-functie speciaal ontworpen voor LCD's, en Powerplay technologie. Powerplay kan alle niet-essentiële delen van chip uitgeschakelen, de rest vertragen, het voltage aanpassen en de refreshrate van het LCD-scherm verlagen. In de review worden twee gelijk geconfigureerde Pentium 4M 2GHz notebooks met elkaar vergeleken, één met de 64MB versie van ATi's nieuwe chip, en de ander met de 64MB GeForce4 Go 440. Alle tests worden gewonnen door de Mobility Radeon, en zelfs John Carmack is enthousiast:

ATi Mobility Radeon 9000 logo "You know, on our current work at Id right now we're still pushing really hard to make Doom run well on various high end desk top cards. So it's pretty startling to be able to fire it up on a laptop and see it run at a really pretty startling good pace."That's right. Carmack stated that Doom 3 will be able to run smoothly on a mobile platform powered by a Mobility Radeon 9000. A next generation, highly intensive game able to run on a laptop. Why can the Mobility Radeon 9000 succeed where other mobile chips are sure to fail? It is because of the pixel and vertex shaders incorporated into the chip as well as the fast 4 pixel pipeline that it employs. Dell heeft in het derde kwartaal een nettowinst weten te boeken van 766 miljoen dollar, een stijging van 27 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzet van de computerbouwer steeg met negen procent tot 15,6 miljard dollar.Dell logo (45 pix)De winststijging werd volgens Dell deels veroorzaakt door een grotere afzet van laptops, en daarnaast daalde de inkoopprijs van componenten. De Amerikaanse computerfabrikant waarschuwt beleggers wel dat de onlangs in gang gezette reorganisatie een negatieve invloed op de toekomstige bedrijfsresultaten kan hebben. Terwijl er in het personeelsbestand wordt gesnoeid, is er overigens nog wel geld beschikbaar voor overnames.

In een presentatie van de kwartaalcijfers geeft Dell duidelijk aan hoe het in de toekomst geld wil verdienen. De computerbouwer denkt dat de dagen van de desktop-pc geteld zijn omdat consumenten vooral in draagbare computers geïnteresseerd zijn. Daarom wil Dell technologieën als WiMax en 4g-telefonie sneller naar de consumentenmarkt brengen.Dell, groot geworden in de online verkoop van computers, zoekt ook steeds vaker de weg naar traditionele verkoopkanalen. Zo sloot de computerbouwer onlangs een overeenkomst om diverse Dell-computers via de Franse supermarktketen Carrefour te verkopen. Het bedrijf ziet ook groeikansen in de opkomende economieën in Azië. Het bedrijf wil onder andere de banden met lokale partners in landen als China en India stevig aanhalen, en daarnaast ziet men mogelijkheden in de Aziatische it-supportsector.Hynix start volgend jaar met de massaproductie van 1-gigabit ddr2-geheugenchips die ontwikkeld zijn op een 45nm-procedé. Intel heeft daarnaast de ddr2-chips van de fabrikant gevalideerd voor compatibiliteit met de eigen chipsets.Nu dat chipgigant Intel de 45nm-geheugenmodules van Hynix positief gevalideerd heeft, is de geheugenfabrikant van plan in de tweede helft van volgend jaar de productie van die ddr2-geheugenchips op te voeren. Volgens Hynix zou het productieproces van het 45nm-geheugen 50 procent efficiënter zijn dan het huidige 60nm-procedé, zo heeft de fabrikant bekendgemaakt.

Hynix heeft ook te kennen gegeven dat het in de tweede helft van volgend jaar ook zal beginnen met de productie van ddr3-modules. Deze modules zouden naast de 45nm-ddr2-modules gebakken worden. Ook is de geheugenfabrikant van plan om de nog te produceren ddr2-repen niet alleen als geheugen voor desktopcomputer te gebruiken, maar ook als geheugen voor massa-opslag, videogeheugen en geheugen voor laptops.Wimax-aanbieder Worldmax heeft de snelheid van zijn draadloze netwerk in Amsterdam opgetrokken van 5 naar 8Mbps, terwijl eind dit jaar 32Mbps mogelijk moet worden. Daarnaast komt de isp met een wimax-modem voor thuisgebruik.Worldmax logoWorldmax, dat met 63 wimax-basisstations nu het gebied binnen de Amsterdamse A10-ring bedient, vraagt voor zijn snelste 8Mbps Onderweg-abonnement 40 euro per maand. De uploadsnelheid bedraagt daarbij 800kbps. Gebruikers die liever vanuit huis willen internetten, betalen voor de 8Mbps-downloadsnelheid 44,95 per maand. Bij dit abonnement ontvangen zij een MAX-216M1 ZyXEL wimax-modem.

Ingrid Goos, woordvoerder van Worldmax, laat aan Tweakers.net weten dat eind dit jaar het Amsterdamse wimax-netwerk zal worden opgevoerd tot 32Mbps. Over de verdere uitrol van wimax wil Worldmax nog weinig loslaten, maar de isp zegt te blijven streven naar een landelijk dekkend netwerk in 2012. Ook het aantal abonnees blijft geheim, maar om een flinke sprong te kunnen maken hoopt Worldmax niet alleen op meer wimax-compatibele laptops, maar ook op smartphones die deze draadloze techniek ondersteunen. Met name voip-applicaties op mobieltjes zouden voor de consument interessant kunnen zijn, zo stelt Goos.Verder aast Worldmax, dat momenteel de 3,5GHz-licentie in handen heeft, op een frequentieblok in de 2,6GHz-band. De veiling is echter vorige maand opnieuw uitgesteld en zal nu op zijn vroegst begin 2010 gehouden worden. Om verdere uitbreiding te kunnen bekostigen, heeft wimax-uitvinder Intel meer geld gestoken in moederbedrijf Aerea, maar om welke bedragen het gaat is onbekend.

Uit een onderzoek, dat in opdracht van Symantec is uitgevoerd, blijkt dat de back-upstrategie van de Nederlandse bedrijven vaak onvolledig is. De strategie is betrouwbaar, maar zorgt vaak niet voor een back-up van desktops en notebooks. Daarnaast is er te weinig bekend over de benodigde hersteltijd en/of de kosten bij het falen van een systeem. 63 procent van de ondervraagde bedrijven heeft hier ook nog niet mee te maken gehad. Aan het onderzoek is deelgenomen door IT-managers van 150 Nederlandse bedrijven met minimaal 150 werknemers.Symantec logoVrijwel alle ondervraagde bedrijven maken dagelijks een back-up van de data op de servers: 99 procent. Rondom de niet-serversystemen liggen de verhoudingen totaal anders: slechts drie procent maakt ook een back-up van de desktops en geen enkel bedrijf neemt laptops mee in de back-uproutine. In de VS wordt er minder structureel met backups gewerkt: 35 procent maakt geen regelmatige backup van de data. Het meest gebruikte medium om gegevens op te slaan is nog steeds tape. Tapes worden door 73 procent van de bedrijven gebruikt, 22 procent werkt met tapes en met disks. Vijf procent gebruikt alleen schijven.

IBM Ultrium 2 LTO tape 200GBAls een server faalt dan heeft bijna een kwart van de bedrijven (23 procent) meer dan twee uur nodig om het systeem weer in de lucht te krijgen. Hiervan heeft elf procent meer dan een halve dag voor nodig, zes procent een dag of meer en de resterende vijf procent weet het niet. De rest, 77 procent, heeft binnen twee uur weer de beschikking over een werkend systeem. In het algemeen hebben de bedrijven geen idee wat het herstellen van een systeem gemiddeld kost.In de conclusie van het artikel staan een aantal aanbevelingen zoals: volledigheid van de backup inclusief werkstations en laptops, controle van integriteit van de gemaakte backup, de keuze voor disk of tape, automatisering van de routine en het maken van goede procedures en actieplannen voor herstel.Hewlett-Packard heeft in zijn vierde kwartaal een operationele winst weten te behalen van 2,6 miljard dollar. Daarmee boekt HP een winststijging van 38 procent ten opzichte van een jaar eerder.

HP LogoDe omzet van de grootste computerproducent ter wereld steeg met 15 procent tot 28,3 miljard dollar. HP deed het vooral goed met de verkoop van laptops. Het bedrijf wist de omzet uit de verkoop van notebooks met 49 procent te vergroten. De verkoop van desktops steeg met 15 procent. Vorige maand werd al bekend dat HP zijn voorsprong op zijn concurrent Dell verder had vergroot. In totaal heeft het bedrijf twintig procent van de computermarkt in handen.Ook de softwaredivisie deed het goed met een omzetverdubbeling tot 698 miljoen dollar. Dit resultaat werd mede bereikt door de acquisitie van Mercury Interactive. Verder wist HP met de verkoop van printerinkt goede resultaten te boeken. Door de hogere winstcijfers heeft Hewlett-Packard besloten om voor acht miljard dollar aan aandelen terug te kopen.Microsoft heeft een tipje van de sluier opgelicht over enkele veranderingen in Windows 7, die in navolging van de aanpassingen aan het uac-systeem zijn aangebracht. Het betreffen vooral kleine wijzigingen die het gebruik moeten vergemakkelijken.

De eerste Release Candidate van Windows 7 zal op diverse punten verschillen van de eerder vrijgegeven bèta van het besturingssysteem. Het zou in de meeste gevallen om kleine wijzigingen gaan, waarvan Microsoft denkt dat ze 'de gebruikerservaring zullen verbeteren'. Hoewel Microsoft aangeeft dat de tot dusver ontvangen feedback ook de nodige bugfixes heeft opgeleverd, wil het bedrijf nog niet verklappen welke dat zijn. Wel vertelt Chaitanya Sareen van Microsoft op de Engineering Windows 7-blog meer over de visuele wijzigingen.Een van de veranderingen in Windows 7 RC1 is de ondersteuning voor lokale fat32-schijven. Ook heeft Microsoft het nieuwe besturingssysteem zo aangepast dat een laptop die tijdens het afspelen van content in de slaapstand wordt gezet, daar bij het ontwaken zonder meer mee verder kan gaan. Verder is de autolock-functie verbeterd. Deze functie kon voorheen alleen worden ingeschakeld als er ook een screensaver actief was, maar daar zouden nogal wat klachten van it-beheerders over zijn binnengekomen.

Een andere opvallende aanpassing aan het nieuwe OS is de toevoeging van de mogelijkheid om met behulp van de Windows-knop door geopende Quick Launch-items te navigeren. Als Internet Explorer bijvoorbeeld actief is en het IE-icoon het eerste icoon in deze toolbar is, dan zorgt de combinatie Windows-knop+1 ervoor dat de gebruiker direct naar IE overschakelt. Als er meerdere vensters van IE actief zijn, dan kan de gebruiker tussen deze vensters schakelen door de Windows-knop in te drukken en de 1 meerdere keren aan te slaan.Gartner-analisten hebben laten weten dat de halfgeleidermarkt in 2008 zou kunnen instorten als de Amerikaanse economie blijft haperen. De kans dat dit gebeurt bedraagt ongeveer dertig procent, aldus een der marktvorsers.

Grafiek met dalende lijnHet analistenbedrijf verwacht dat de Verenigde Staten begin volgend jaar last zullen krijgen van een recessie, die veroorzaakt zal worden door stijgende olie- en gasprijzen in combinatie met een nog immer kwakkelende huizenmarkt. Hierdoor blijft er bij consumenten minder geld over om uit te geven aan pc's, laptops, handhelds en gameconsoles, en dat heeft op zijn beurt weer gevolgen voor de vraag naar halfgeleiders, zo valt te lezen bij ComputerWorld.De terugloop in de halfgeleidermarkt zal mogelijk tot 2009 aanhouden, zo verwacht Gartner, en het bedrijf raadt zijn klanten daarom aan backupplannen te ontwikkelen om de recessie te overleven. Volgens Dean Freeman, analist bij het onderzoeksbureau, is er een kans van rond de dertig procent dat de Amerikaanse economie in recessie gaat.Hij voegde hieraan toe dat een inzinking in de Verenigde Staten gevolgen heeft voor economieën over de hele wereld, wat opnieuw geen goed nieuws is voor de halfgeleidermarkt. Freeman verwacht dat chipfabrikanten minder zwaar geraakt worden dan halfgeleiderproducenten in het geval dat de economische depressie doorzet.

Les commentaires sont fermés.