Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

20/03/2017

Accu TOSHIBA Satellite L645

De normale Cell-processor heeft acht 'synergistic processing elements', waar de chip het grootste deel van zijn gigaflops vandaan haalt. De SpursEngine heeft de helft van deze eenheden vervangen voor toegewijde logica om het coderen van video in mpeg2- en h.264-formaat te versnellen.Interessant is echter vooral dat de overgebleven vier eenheden gebruikt kunnen worden om de videostroom te manipuleren. Voor een volgende maand geplande demonstratie op een beurs in Japan heeft Toshiba bijvoorbeeld software ontwikkeld die de positie en uitdrukking van gezichten herkent. Hiermee kan het mensen realtime voorzien van een laag make-up of een nieuw kapsel.De SpursEngine draait op een kloksnelheid van 1,5GHz en verbruikt daarbij 10 tot 20 watt. De chip is daarmee beduidend zuiniger dan de versie die in de PlayStation 3 zit, die op 3,2GHz draait. De eerder beschreven demonstratie zal door een laptop gedaan worden, maar uiteindelijk is de chip bedoeld om ingebouwd te worden in apparaten als tv's en videorecorders.Lenovo wil volgend jaar consumentenpc's gaan uitbrengen. Tot nu toe richtte het bedrijf zich op de zakelijke markt, maar de Chinese computerfabrikant zal in januari in de VS beginnen met de verkoop van laptops voor de consumentenmarkt.

Lenovo-logoDe nieuwe notebookserie zal tegelijkertijd ook in Frankrijk, Rusland en Zuid-Afrika gelanceerd worden. Drie maanden later wil Lenovo ook desktops gaan uitbrengen, maar onduidelijk is of dit ook voor andere Europese landen zal gaan gelden.Het bedrijf is op de Chinese consumentenmarkt al langer actief, maar heeft buiten het voormalig keizerrijk geen noemenswaardige consumentenprodukten. Om de diverse werelddelen van voldoende hardware te kunnen voorzien, zal Lenovo ook buiten China systemen gaan assembleren. Het bedrijf wil in Mexico, India en een nog onbekend Europees land productielijnen gaan opzetten. Het Chinese bedrijf hoopt een marktaandeel van 10 procent in het home-segment te veroveren.Vorige maand probeerde Lenovo nog Packard Bell over te nemen. Daarmee zou het Chinese bedrijf een makkelijke ingang naar de Europese consumentenmarkt hebben verkregen, maar de beooggde overname werd door concurrent Gateway geblokkeerd. Uiteindelijk ging Acer met de buit aan de haal.

MSI heeft de eerste Wind-ultraportable met Windows 7 uitgebracht. De Wind12 U230 heeft een 12,1"-scherm met led-verlichting en een resolutie van 1366x768 pixels, en is voorzien van een Athlon Neo NV-40 of X2 L335 en een Radeon HD3200-igp.Net als de in augustus dit jaar uitgebrachte Wind 12 U210 is de Wind12 U230 leverbaar met een AMD Athlon Neo MV-40-singlecore of Neo X2 L335-dualcore op 1,6GHz, maar in plaats van de ATI Mobility Radeon X1250 maakt de U230 gebruik van de AMD RS780MN-chipset die voorzien is van de snellere Radeon HD3200-igp. Deze laatste ondersteunt DirectX 10.1. Ook wordt de U230 nu standaard geleverd met Windows 7 Home Premium in plaats van Vista bij de U210.De 1,3 kilogram zware ultraportable biedt plek aan maximaal 4GB-ddr2-geheugen dat verdeeld over twee so-dimm-slots in de machine kan worden geprikt. De Wind12 U230 kan geleverd worden met een sata-hdd van 160GB, 250GB of 320GB groot.

De Wind12 U230 is verder voorzien van een een hdmi-poort, drie usb2.0-aansluitingen, een vga- en een 1Gbps-ethernetpoort, en een microfoon- en koptelefoonaansluiting. Wifi-b/g/n is standaard, maar bluetooth is een optie bij de Wind12 U230. De ultraportable wordt geleverd met een accu met drie cellen. Op een acculading zou een gebruiker volgens opgave maximaal vier uur kunnen werken.AMD introduceert nieuwe socket AM2+-processors speciaal voor nettops en usff-pc's. Dat zegt Digitimes, dat zich hierbij baseert op informatie van pc-fabrikanten. Eerst introduceert AMD de Athlon 2650e, die op 1,6GHz loopt en over 512KB L2-cache beschikt. De 2650e verstookt 15W; dat is 10W meer dan Intels Atom 230, maar omdat AMD's chipset minder energie verbruikt ligt het totale energieverbruik van beide platforms vrijwel even hoog. Tegelijkertijd verschijnt de Athlon X2 3250e, die op 1,5GHz wordt geklokt en 1MB L2-cache heeft. De X2 3250e heeft een tdp van 22W en zal bij aankoop van 1000 stuks tussen de 40 en 50 dollar per exemplaar kosten. Ter vergelijking: de Atom 330 kost 43 dollar bij afname van 1000 stuks. Over de prijs van de Athlon 2650e is nog niets bekendgemaakt.

Voor gebruik in laptops is AMD ook van plan om Socket S1-versies van de Athlon 2650e en de Athlon X2 3250e uit te brengen. Naast de AM2+-cpu's heeft AMD volgens Digitimes ook processors voor het AM3-platform op stapel staan. De X4 605e en de X4 6xxe hebben een tdp van respectievelijk 65W en 45W en moeten nog dit kwartaal leverbaar zijn. In het tweede kwartaal van 2009 doen de energiezuinige Athlon X3 405 en 4xxe hun intrede, die ook een tdp van respectievelijk 65W en 45W meekrijgen. Vanwege de introductie van de nieuwe cpu's zal AMD aan het einde van het eerste kwartaal geen orders voor de Phenom X3 8250e, Phenom X4 9150e en de Athlon X2 4450e meer aannemen.Een nieuw type geheugen op basis van nanodraden is in staat computerdata honderdduizend jaar te bewaren en gegevens duizend keer sneller tevoorschijn te toveren dan flashgeheugen.

NanodradenBovendien kan de nieuwe technologie tot aanzienlijk kleinere geheugenmodules leiden en die ook nog veel minder energie verbruiken, aldus de universiteit van Pennsylvania. Een team van wetenschappers maakte voor hun vinding gebruik van nanodraden van germanium antimoontellurium, een materiaal dat van fase verandert en tussen amorfe en kristallijne structuur wisselt.Bij de fabricage van het geheugen vertrouwden de wetenschappers niet op lithografie, maar op zelf-assemblage, dat ervoor zorgde dat er spontaan draadjes met een diameter van 30 a 50 nanometer en een lengte van 10 micrometer ontstonden. Vervolgens werd het resultaat op een siliciumsubstraat aangebracht.Bij het testen van de nieuwe geheugentechnologie kwam een extreem laag energieverbruik, 0,7mW per bit, naar voren dat benodigd was voor het encoderen van data. Ook werd duidelijk dat lezen, schrijven en terughalen van gegevens vijftig nanoseconden kostte, grofweg duizend keer zo snel als flashgeheugen. Verder zou data zelfs na 100.000 jaar gebruik niet verloren gaan.Volgens Ritesh Agarwal van het onderzoeksteam kan de technologie voor een revolutie zorgen op geheugengebied: 'Stel je voor dat je honderden films in hoge resolutie kunt opslaan op een kleine schijf en dat je ze kunt afspelen zonder dat je tijd verliest aan bufferen. Of stel je voor dat je laptop in een paar seconden opstart.' De wetenschappers verwachten dat over acht tot tien jaar de techniek in de praktijk kan worden toegepast.

Sony heeft een nieuwe hybride ultrabook uitgebracht. De Vaio Duo 13 is een variant op de eerder uitgebrachte Vaio Duo 11, maar met een 13,3"- in plaats van een 11"-scherm. Er is ook een touchpad in plaats van een trackpoint. De tablet-ultrabook wordt met Haswell-processors geleverd.De Vaio Duo 13 heeft zoals zijn naam al aangeeft een 13,3"-scherm en de resolutie is 1920x1080 pixels. Het apparaat is met zijn afmetingen van 330x19,5x210mm groter dan de Duo 11, maar het gewicht is met 1,35 kilo slechts iets toegenomen ten opzichte van de 1,3 kilo die de kleinere Vaio weegt. Dit komt voornamelijk door het gebruik van koolstofvezel voor de behuizing. Sony heeft goed gebruikgemaakt van de extra ruimte; het toetsenbord is groter dan dat van de Duo 11 en de touchpad heeft de plek van de trackpoint ingenomen. Het ontbreken van een goed toetsenbord en een goede touchpad waren belangrijke kritiekpunten op de Vaio Duo 11.

Daarnaast is er een clip aan zijkant om de stylus in vast te klikken en is het Surf Slider-mechanisme flink aangepast. Het brede scharnier aan de achterzijde heeft plaatsgemaakt voor een smallere variant, waarin bovendien de kabels voor het scherm zijn weggewerkt, waar deze bij de Duo 11 nog zichtbaar waren. Het scharnier zou nu makkelijker met één hand geopend kunnen worden.De Vaio Duo 13 wordt geleverd met zuinige Haswell-chips en in Nederland staat het model met de Core i i5-4200U, met kloksnelheid van 1,6GHz online. Mede door de energieverbeteringen van Haswell durft Sony te claimen dat de hybride een accuduur van 15 uur heeft, gemeten met Mobilemark 2007 draaiende. De gpu van de chip is de HD 4400, waar zuinige Haswell-processors met type-aanduiding 4x50U de HD 5000-igp hebben.Verder zijn maximaal 8GB zuinig lpddr3 en een ssd van 512GB aanwezig, hoewel het Nederlandse model respectievelijk 4GB en 128GB heeft. Daarnaast is er ondersteuning voor nfc, bluetooth 4.0 en wifi-n. De capaciteit van de camera voor het nemen van foto's is 8 megapixel en de front facing camera heeft een capaciteit van 2,07 megapixel. Beide camera's maken gebruik van Sony's eigen 'Exmor for PC'-sensor. Ten slotte zijn weer de nodige sensors aanwezig, zoals gps, accelerometer, gyroscoop en kompas. De Vaio Duo komt eind juni beschikbaar en krijgt in Nederland een startprijs van 1600 euro. Voorlopig staat alleen het zwarte model in Nederland op de site; wanneer de zilveren variant komt is niet bekend.

De Britse provider British Telecom heeft psychologen laten onderzoeken waarom sommige mensen geen internet gebruiken. De eerste resultaten laten zien dat online gaan voor sommigen voor net zoveel stress zorgt als een bungeejump.BungeeBijna veertig procent van de Britse huishoudens heeft geen toegang tot internet, maar een groot deel van hen die wel de beschikking hebben over een internetverbinding weigert hiervan gebruik te maken. BT heeft psychologen laten uitzoeken wat hen ervan weerhoudt zich bij de websurfende massa te voegen. 'Het gaat vaak om interne barrières die veroorzaakt worden door angst voor de technologie', aldus projectleider David Lewis. Volgens hem vormt de stressvolle ervaring van sommigen een sterk contrast met het gevoel van geroutineerde internetters, die online gaan juist als zeer rustgevend beschouwen.BT heeft nu vier internet-mijdende huishoudens voorzien van een breedbandverbinding, een laptop, een webcam en een digitale camera. Met behulp van professionele begeleiding wordt geprobeerd ze in twee maanden vertrouwen bij te brengen en ze over de online streep te trekken door de voordelen van internetgebruik te demonstreren. De families worden daarbij aangemoedigd hun ervaringen vast te leggen op foto en video en hun belevenissen te voorzien van commentaar.

Exact een jaar geleden las je in een ander .Plan dat de Pricewatch is uitgebreid met Unsorted. Producten die nog niet in onze database staan, maar wel al prijzen hebben, zijn hier terug te vinden. De Unsorted-informatie werd tot nu toe niet gecontroleerd en/of gecategoriseerd, maar daarin is nu verandering gekomen. Sinds 20 april is namelijk de eerste stap gezet in het structureren van de data in Unsorted.Nieuwe categorisering in de Pricewatch Voorheen bestond Unsorted uit niet meer dan een zoekmachine, een lijstje met de tien populairste producten en de vermelding van de meest bezochte merken. Dankzij de vernieuwing lijkt het populaire onderdeel nu veel meer op de frontpage van de Pricewatch. Een belangrijk deel van de inhoud wordt namelijk automatisch in de bekende categorieën geplaatst. Unsorted is vanaf nu dus een stuk minder ongesorteerd.

Toch is Unsorted nog steeds niet te vergelijken met de 'gewone' Pricewatch. Het proces is geheel geautomatiseerd, waardoor de informatie niet de kwaliteit heeft van de producten die door het Pricewatch-team handmatig zijn doorgevoerd. Er kan, evenmin als voorheen, ook geen invloed op een product in Unsorted worden uitgeoefend.Zoekfunctie in een Pricewatch-categorie De oude functies zijn gebleven. Rechts in Unsorted staan nog steeds de tien meest gezochte producten en de lijst met populaire merken is naar de onderkant van de pagina gezakt. Niet alle producten kunnen automatisch worden gecategoriseerd. Ze zijn te vinden met de prominent aanwezige zoekfunctie. Je kunt vanzelfsprekend ook binnen de categorieën zoeken. Handig als je bijvoorbeeld een Asus laptop of een videokaart met HD5770-processor zoekt.Zoals bij de meeste wijzigingen was het uitgangspunt het voor de gebruiker gemakkelijker te maken. Bijkomend voordeel is dat het voor het Pricewatch-team en de bijhorende vrijwilligers gemakkelijker is geworden om producten te vinden die nog in de Pricewatch ontbreken. Natuurlijk hopen we dat ook jij als gebruiker, dankzij deze verbetering, ons hier wat eerder of vaker mee zal helpen.

Les commentaires sont fermés.