Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22/03/2017

Accu ACER Aspire 1825PTZ

Handboeien en traliesDe werkwijze van de criminelen was zeer simpel: ze boden op Marktplaats en andere verkoopsites allerlei elektronische apparatuur, zoals laptops, mobiele telefoons en iPods, aan tegen aantrekkelijke prijzen. De klanten werd verzocht vooruit te betalen en nadat ze dat hadden gedaan bleef verder bericht van de zogenaamde verkopers uit. De zaak kwam aan het rollen nadat de politie in februari van dit jaar in Den Haag iemand aanhield wegens internetoplichting. Hiervandaan leidde een spoor naar de groep Delftse oplichters. Naar aanleiding van tal van aangiften vormde de Delftse politie een speciaal rechercheteam, dat erin slaagde om in totaal 328 gevallen van fraude op te helderen. Volgens de politie hebben de oplichters zeker 65.000 euro buitgemaakt, geld dat voornamelijk besteed werd aan auto's, kleding, uitgaan en gokken. Na verhoor zijn de verdachten naar huis gestuurd in afwachting van hun rechtszaak.

IBM meldt in een persbericht dat ze binnenkort beginnen met de levering een nieuwe laptop harddisk: de Travelstar 80GN. Deze harddisk breekt wederom een record voor de capaciteit van laptopschijven. De nieuwe Travelstar heeft een rotatiesnelheid van 4200rpm en beschikt over 8MB cachegeheugen. Om de hoge datadichtheid te bereiken is een verbeterde vorm van een techniek genaamd Pixie Dust gebruikt. Volgens IBM behoort de 80GN tot de stilste laptopharddisks en heeft hij ook nog eens een lage stroomconsumptie. IBM meldde in het persbericht ook nog dat er plannen zijn voor een productlijn van 7200rpm schijven voor laptops. Veel meer informatie was daar niet over bekend. Hieronder iets meer over Pixie Dust:IBM logoAnnounced last year, "pixie dust" is an IBM data storage breakthrough achieved by sandwiching a three-atom-thick layer of the element ruthenium, a precious metal similar to platinum, between two magnetic layers -- technically called antiferromagnetically-coupled media. That only a few atoms could have such a dramatic impact caused some IBM scientists to refer to the ruthenium layer informally as "pixie dust."
Het leek er lange tijd op dat Acer de dans zou ontspringen, maar nu heeft ook deze fabrikant een terugroepactie op touw gezet voor accu's van het merk Sony. Op een speciaal voor deze actie opgezette website kunnen gebruikers controleren of hun accu omgeruild moet worden.

Acer-logo (klein)Hoewel er geen gevallen van ontplofte of uitgebrande laptops van eigen merk bij Acer bekend zijn, heeft de laptopbouwer na overleg met de U.S. Consumer Product Safety Commission uit voorzorg besloten een terugroepactie te starten. Het zou in totaal gaan om zo'n 27.000 batterijen die vanaf mei 2004 tot eind vorig jaar zijn verkocht. Acer wijst erop dat het ook mogelijk is dat de accu's met de bekende productiefout door servicecentra verstrekt zijn als vervanging voor defecte accu's. Het bedrijf raadt gebruikers aan de mogelijk gevaarlijke accu's niet meer te gebruiken en te wachten op het vervangende exemplaar. Nederlandse en Belgische klanten worden verwezen naar een gratis telefoonnummer om hun accu om te laten ruilen. Voor Nederland is dat 0800-0228590 en voor België 0800-72643.De grootste cpu-fabrikant en de grootste zoekmachine hebben de handen ineen geslagen. Google gaat software leveren aan Intel voor de verkoop van AdWords-advertentiecampagnes aan producenten en bouwers van Intel-laptops, -desktops en -servers.

Google logo (3 regels hoog) zonder margesIntel zal op 29 april een virtuele marketingwinkel openen voor zijn wederverkopers. Zij zullen deze applicatie kunnen gebruiken voor het plannen en opzetten van advertentiecampagnes, zoals het plaatsen van advertenties in printmedia, en het bestellen van allerhande hebbedingetjes met het 'Intel Inside'-logo erop. Binnen deze applicatie zal Google voorzien in een stuk software dat gebruikt kan worden voor het aanmaken en beheren van AdWords-campagnes. Voorheen bood Intel een vrij beperkt merchandisingprogramma aan, aldus Intels Mike Hoefflinger. De wederverkopers konden slechts allerhande producten, zoals pennen en muismatten, aanschaffen met daarop het 'Intel Inside'-logo. Dit is niet de eerste overeenkomst tussen Google en Intel dit jaar: eind januari koos de zoekgigant weer voor het gebruik van Intel-cpu's in zijn nieuwe servers. Gedurende een jaar had Google chips van AMD gebruikt.

Intel heeft de lancering van zijn Core 2 Duo 'Merom'-processors wereldkundig gemaakt. Daarmee doen de vorige maand officieel voorgestelde Core 2-chips hun intrede op Intels mobiele platform 'Centrino'. Verschillende computerfabrikanten hebben de gelegenheid te baat genomen om op dezelfde dag systemen aan te kondigen met Intels nieuwe mobiele dualcoreprocessors. Zo heeft Dell aangekondigd dat XPS-, Precision-, Inspiron- en Latitude-systemen binnenkort beschikbaar zullen komen met de Core 2 Duo. Samsung gaat zijn Q35- en R55-laptops met de nieuwe processors uitrusten, en Toshiba's nieuwste notebooktelg, de Qosmio G35-AV660, heeft ook een Merom aan boord.

Merom Inside Technisch is er weinig schokkends te melden; Merom is de laptopversie van Conroe en past probleemloos in bepaalde bestaande Core Duo-systemen. Hiervoor is doorgaans een bios-update nodig; niettemin meldt LegitReviews het kunstje geflikt te hebben zonder een dergelijke upgrade. Let wel, de meeste laptops laten zich natuurlijk niet achteraf zomaar upgraden, want meestal zitten mobile cpu's vastgesoldeerd. Kastjes met een losse Core Duo ('Yonah') aan boord, zoals bijvoorbeeld de Apple Mac mini of diens concurrent van AOpen, laten zich in principe wél upgraden. Het verschil van de Merom ten opzichte van de Yonah is onder meer dat eerstgenoemde krachtiger, maar door het 65nm-procedé niet of nauwelijks onzuiniger is, 4MB aan gedeeld L2-cache heeft, en in tegenstelling tot zijn voorganger wél x86-64bit ondersteunt. Het Centrino-platform blijft op deze processorupgrade na vooralsnog ongewijzigd; een platform-upgrade staat voor voorjaar 2007 gepland, met de codenaam Santa Rosa.

Merom in de hand Tests met vroege samples in een Mac Mini, waarbij een Merom in de plaats van de aanwezige dualcore 'Yonah'-cpu werd geprikt, wezen reeds in juni uit dat er ten opzichte van de Yonah prestatiewinsten van tegen de twintig procent te boeken zijn. Recentere tests van HotHardware bevestigen dat beeld met versnellingen van vijf tot vijftig procent ten opzichte van de Yonah, waarbij de Merom vooral op het vlak van 3d-modeling en rendering goede resultaten neerzet.Medio juli lekten reeds prijzen uit van de nieuwe mobiele processors, die inmiddels door Intel zijn bevestigd. Bij afname van duizendtallen worden onderstaande prijzen in rekening gebracht.Tweakers.net is dit jaar met twee redacteuren naar Las Vegas afgereisd om verslag te doen van de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld. Arnoud en Dimitri zullen de CES afstruinen op zoek naar nieuws.

Daar waar de redactie van Tweakers.net in voorgaande jaren voor de berichtgeving over de Consumer Electronics Show angstvallig de mailbox in de gaten hield in afwachting van persberichten van fabrikanten, pakken we dit jaar de zaken anders aan. In plaats van af te wachten tot het naar ons komt, gaan we het nieuws dit jaar namelijk halen.Arnoud en Dimitri zijn afgereisd naar het Venetian-hotel in Las Vegas, dat zich in het middelpunt van alle CES-actie bevindt. Van hieruit zullen ze de beurs afstruinen en exclusieve persbijeenkomsten bezoeken. De meeste aandacht zal uiteraard uitgaan naar de belangrijkste productaankondigingen en ontwikkelingen, waarbij in het bijzonder wordt gelet op televisies, 3d-toepassingen, mobieltjes en mediaspelers.Na een vermoeiende reis met bovengemiddelde vertraging heeft het tweetal inmiddels veilig het gokwalhalla van de Verenigde Staten bereikt. Hoewel ze goed voorbereid op pad zijn gegaan, moeten ze het vooralsnog nog zonder hun koffers stellen- hopelijk worden de 110V-verloopstekkers, mobieltjes, laptops, fototoestellen en opladers woensdag alsnog afgeleverd.

Na wat uurtjes slaap zullen Arnoud en Dimitri op dinsdag 5 januari aanwezig zijn bij de officiële opening van de CES in - hoe eenvoudig - hun eigen hotel. Woensdag moet ons tweetal serieus aan de bak: de agenda voor deze dag is volgepropt met persconferenties van onder meer Samsung, Panasonic, Microsoft en Sony. 's Avonds staat er een Corsair-bijeenkomst gepland in de lavo Nightclub in The Palazzo.Ook donderdag en vrijdag zullen onze reporters hard moeten aanpoten om alle informatie te verwerken. Voor die dagen staan personferenties van Nvidia, Intel, OCZ, Nokia en MSI op het programma. Tussendoor zullen ze de ontwikkelingen bij andere bedrijven in de gaten houden: Philips, HTC, LG, Lenovo, Microsoft, D-Link en nog talloze andere fabrikanten zijn op de CES vertegenwoordigd.

De heren van ExtremeTech hebben acht van hun eigen reviews over externe geluidskaarten samengevoegd tot een roundup. Jammer genoeg is het ook niet meer dan een samenvoeging van acht reviews. De kaarten worden onderling niet vergeleken en er is ook nergens een conclusie te vinden waar de kaarten die het best presteerden nog eens naar voren komen. De individuele reviews zijn wel in orde, ze zijn stuk voor stuk erg uitgebreid. De volgende kaarten worden aan een nader onderzoek onderworpen: de Echo Audio Indigo, de Hercules Muse Pocket, de M-Audio FireWire 1814, de M-Audio Sonica Theater, de Philips Aurillium, de Sound Blaster Audigy NX, de Sound Blaster Extigy en de Xitel INport. Hier zitten zowel PC card- als USB- en FireWire-oplossingen tussen.

Als de cijfers van de verschillende apparaten naast elkaar worden gelegd, komt de Echo Audio Indigo I/O als winnaar uit de bus. Dit is een PC card en dus eigenlijk enkel te gebruiken in laptops. De kaart levert erg goed geluid en heeft drivers voor standaard Wave en DirectSound-geluid, maar ook voor ASIO en GSIF. Deze laatste twee zijn nodig voor applicaties als CubaseSX, Nuendo en GigaStudio. Dus voor wie wat professioneler met geluid wil werken op zijn laptop is deze kaart ideaal. Een gedeelde tweede plaats is weggelegd voor de M-Audio Sonica Theater en de Sound Blaster Audigy NX. De Sonica Theater is voorzien van een USB 1.1-aansluiting, maar de heren van M-Audio hebben goed hun best gedaan, want de processorbelasting is laag vergeleken met andere USB-kaarten. Ook de kwaliteit van het geluid is dik in orde voor een kaart in deze prijscategorie. De Audigy NX is voorzien van een USB 2.0-aansluiting en gebruikt vrij veel processortijd. Daar staat tegenover dat de kaart een erg goed signaal levert.

Les commentaires sont fermés.