Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

24/03/2017

Accu Acer Aspire 6920G

De computerfabrikant heeft nog geen prijzen voor de uitgebreide ondersteuning vrijgegeven, maar heeft aangekondigd om de komende weken meer duidelijkheid te zullen scheppen. De koper van een nieuwe XPS-laptop betaalt momenteel 149 dollar voor een compleet servicecontract van een jaar. Samen met het verder vergroten van het aantal retailkanalen laat de introductie van nieuwe supportdiensten zien dat Dell zijn aandacht steeds meer richt op de consumentenmarkt. Het is echter nog onduidelijk of, en zo ja wanneer, de computerfabrikant zijn servicepakketten in Europa zal gaan aanbieden.HP gaat TouchSmart tm2-convertible tablets met Core i3-330M-cpu's leveren, naast de modellen met energiezuinige Pentium-chips. Mogelijk komt het bedrijf ook met Core i5-tablets en modellen met Mobility Radeon HD 5450.Twee weken geleden verschenen geruchten over een op handen zijnde update van de tm2-tablet van HP. De notebook met draaibaar capacitief touchscreen, oftewel een convertible tablet, zou met Core i3- en Core i5-cpu's worden geleverd en als gpu zou de ATI Mobility Radeon 5450 optioneel zijn. In Nederland levert HP de tm2 momenteel alleen met de energiezuinige Pentium SU4100-processor en de Radeon Mobility HD 4550.

Op de Amerikaanse site van Amazon is maandag een TouchSmart tm2 met Core i3-330M met een kloksnelheid van 2,13GHz verschenen. De tablet zou voor 950 dollar kunnen worden besteld, ongeveer zeventig dollar meer dan de vergelijkbare variant met Core 2 Duo SU7300 bij Amazon. De tm2-varianten met Core i-processors zullen hoogstwaarschijnlijk inboeten op accuduur. De tdp van de Core i3-330M is 35W terwijl die van de Pentium SU4100 en Core 2 Duo SU7300 op 10W ligt.Apple heeft op zijn WorldWide Developers Conference een nieuwe line-up van MacBooks aangekondigd. Vooral de MacBook Air springt in het oog: deze wordt aanzienlijk goedkoper. Ook vervangen 13 MacBook Pro's de 13-MacBooks.De twee vernieuwde MacBook Airs zullen beide met een GeForce 9400M het grafische werk afhandelen en beschikken over 2GB ddr3-werkgeheugen. Het goedkoopste exemplaar, dat van een 120GB harde schijf en een op 1,86GHz geklokte Core 2 Duo-processor is voorzien, zal voor een bedrag van 1499 dollar verkrijgbaar zijn. De duurdere variant van 1799 dollar heeft een C2D-cpu die op 2,13GHz is geklokt en heeft een ssd met een opslagcapaciteit van 128GB aan boord. Daarmee zijn de MacBook Airs voortaan zevenhonderd dollar goedkoper dan de originele versies.

Ook de MacBook Pro-lijn werd vernieuwd en in prijs verlaagd: het 15-model zal vanaf 1599 dollar verkrijgbaar zijn en in drie configuraties geleverd worden. Het langzaamste 15-model krijgt een op 2,53GHz geklokte Core 2 Duo-processor, 4GB ddr3-geheugen, een harde schijf van 250GB en een enkele GeForce 9400M-gpu aan boord. Voor 1999 dollar bestaat het binnenwerk uit een op 2,66GHz geklokte C2D-cpu, 4GB ddr3-geheugen, een 320GB grote harddisk en een GeForce 9400M- en een GeForce 9600M-gpu. Het 15-topmodel, van 2299 dollar, heeft een Core 2 Duo-processor die zijn werk op 2,8GHz doet, 4GB ddr3-geheugen en een harde schijf van 500GB. Ook in dit model verzorgen een GeForce 9400M-gpu en een GeForce 9600M-gpu het grafische werk.De MacBook Pro's hebben niet langer een ExpressCard-slot aan boord: deze is vervangen door een slot voor sd-kaarten. Alleen de 17-MacBook Pro, met een prijskaartje van 2499 dollar, heeft nog een ExpressCard-slot aan boord. Dit model beschikt verder over een C2D-processor met een kloksnelheid van 2,8GHz, 4GB ddr3-geheugen, een 500GB grote harde schijf en de 9400M- en 9600M-gpu's. De laptops hebben een niet-verwijderbare accu, die vijf jaar mee zou moeten gaan, in hun behuizing ingebouwd.

De 13-MacBooks werden ten slotte eveneens vernieuwd en worden voortaan ook MacBook Pro's genoemd: de laptops krijgen een slot voor sd-kaarten in plaats van een ExpressCard-slot, een FireWire800-poort, maximaal 8GB werkgeheugen en de grootste harde schijf heeft een capaciteit van 500GB. Bovendien vervangen deze goedkopere MBP's de gewone MacBooks en hebben alle MacBook Pro's nu een unibody-design. Voor 1199 dollar bouwt Apple een op 2,26GHz geklokte C2D-cpu, 2GB ddr3-geheugen, een 160GB grote harde schijf en een GeForce 9400M in. Voor driehonderd dollar meer wordt de processor vervangen door een op 2,53GHz geklokt exemplaar en verdubbelt Apple het werkgeheugen, terwijl de harde schijf wordt vergroot tot 250GB.

Update 21.20: De prijzen voor de Nederlandse markt zijn bekendgemaakt. De 13,3-MacBook Pro's kosten 1149 euro voor het model met de 2,26GHz-processor en 1399 euro voor het model met de 2,53GHz-cpu. Het 15-model moet vanaf 1599 euro verkrijgbaar zijn, waarbij de twee duurdere modellen met de 2,66GHz- en 2,8GHz-processors respectievelijk 1799 euro en 2099 euro moeten kosten. Het 17-model kost 2299 euro en de goedkoopste MacBook Air kost voortaan 1399 euro. Het topmodel MBA, met ssd, kost 1699 euro.Busvervoerbedrijf Connexxion test momenteel het gratis aanbieden van WiFi in de bus. Reizigers op de lijnen 53 en 59 tussen Haaksbergen en Hengelo die in het bezit van een laptop of een PDA zijn, hebben zich na aanmelding als proefkonijn beschikbaar kunnen stellen voor een proef die nog tot 11 november duurt. Volgens een van de proefpersonen zijn de WiFi-bussen voorzien van een door INCAA Computers gefabriceerde UMTS/WLAN-router, en wordt via het UMTS-netwerk van Vodafone verbinding met de buitenwereld gelegd. Connexxion wil met de proef ervaring opdoen en eventuele tekortkomingen wegwerken voor de uitrol van de dienst op alle Twentse Connexxion-bussen per 11 december. Mogelijkerwijs kan dat weer als test gezien worden voor gratis WiFi in alle Nederlandse Connexxion-bussen; de busvervoerder doet daar op dit moment echter geen mededelingen over.

Samsung is vrijdag begonnen met de verkoop van zijn eerste netbook met Chrome OS van Google. Er zijn een 3g-versie en een model met alleen wifi. KPN levert prepaidkaarten en een speciaal 3g-abonnement bij de Chromebooks.Google en Samsung introduceerden de Chromebooks half mei en afgelopen woensdag was de Europese introductie. Vrijdag begint de verkoop van de netbooks met het uitgeklede besturingssysteem van Google.De eerste Chromebook die beschikbaar komt, is de Samsung XE500C21, die in een 3g- en een wifi-versie uitkomt. De netbook bezit een Intel Atom N570-dualcore, 2GB ddr3-geheugen en een flashdisk van 16GB. Het 12-scherm heeft een resolutie van 1280x800 beeldpunten, en naast vga en een sd-kaartlezer zijn er twee usb 2.0-poorten aanwezig. De 3g-versie gaat 449 euro kosten en de wifi-only-variant ligt voor 399 euro in de schappen. Laptopshop.nl levert de modellen als eerste, maar blijkt na een voorverkoopperiode de wifi-versie pas op 1 juli te kunnen leveren, terwijl de 3g-versie pas op 8 juli geleverd wordt.

KPN levert bij de 3g-versie een KPN Mobiel Internet Prepaid-simkaart met gratis 1GB data, die een maand bruikbaar is. Daarna moeten gebruikers opwaarderen, waarbij ze 10 euro voor 62,5MB of 20 euro voor 125MB betalen. Wie niet met prepaid wil betalen, moet een abonnement voor mobiel internet afsluiten. Dit kan ook bij andere aanbieders dan KPN.De Chromebooks moeten het vooral hebben van hun geringe dikte, bij de Samsung 2cm, lange accuduur en korte opstarttijd. Het OS van Google regelt dat alle werkzaamheden via de browser verlopen, met als voordeel dat documenten en dergelijke online opgeslagen worden en minder snel verloren gaan.Tweakers.net testte de Chromebook van Samsung half mei en kwam tot de conclusie dat de netbooks een luxe internetervaring bieden, maar dat slechts een beperkte groep gebruikers de radicale stap naar browser-only gebruik zonder problemen zal kunnen nemen. Ook heeft Google nog het nodige werk te verrichten wat offlinegebruik van apps betreft.

Google is bezig met het verspreiden van een Chrome OS-update in het developer-kanaal waarmee Android-apps via de Play Store te installeren zijn. De update werkt momenteel nog maar met drie verschillende Chromebooks.De ontdekking werd gedaan door David Ruddock van Android Policeop een Asus Chromebook Flip. De andere twee compatibele Chromebooks zijn de Acer Chromebook R11 / C738T en de Chromebook Pixel 2015. Om de Play Store in al zijn glorie te aanschouwen, moet daarvoor dev-channel 53 gebruikt worden.Na het inschakelen van Android Apps via het instellingen-menu wordt een versie van de Play Store geïnstalleerd. Daarna zijn verschillende applicaties te installeren, maar niet alles functioneert. Zo zijn Instagram en WhatsApp bijvoorbeeld niet compatibel blijkt uit een eerste snelle test. Telegram en veel games lijken op het eerste gezicht wel te werken. Dat apps als WhatsApp niet werken, heeft mogelijk te maken met het niet aanwezig zijn van een simkaart.Sommige apps kunnen wel in een volledigeschermmodus, zoals Angry Birds, en sommigen functioneren alsof ze op een smartphone draaien in een verticaal venster. Hoe dat er verder uitziet, gaan we spoedig verder testen.

Dat Chrome OS de beschikking over Android-apps via de Play Store zou krijgen, werd door Google officieel bekendgemaakt tijdens de I/O-ontwikkelaarsconferentie in mei. In september zou de update definitief uitgebracht moeten worden en als het goed is ondersteuning voor het eind van het jaar tientallen Chromebooks Android-apps.Klanten van kabelaar Ziggo kunnen vanaf eind juli digitale televisie zonder settopbox op hun hdtv ontvangen. Ziggo levert dan de eerste CAM CI+-modules uit. Klanten moeten dan echter wel beschikken over een hdtv met een CI+slot.ci+ logoDe CAM CI+-modules hadden eigenlijk al in juni moeten verschijnen, maar de productie nam meer tijd in beslag. Ziggo claimt de eerste Europese kabelaar te zijn die de encryptiestandaard ondersteunt.De uiteindelijke retailprijs is nog niet bekend, maar volgens Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo, zal deze tussen 70 en 80 euro komen te liggen. De huidige Alphacrypt-module is beduidend duurder, maar deze wordt door kabelaars niet standaard ondersteund omdat bij deze standaard de beelden niet versleuteld de module verlaten. Bij CAM CI+ is dit wel het geval. De nieuwe CAM CI+-module kan overigens niet voorbesteld worden.

De CAM CI+-module wordt, indien beschikbaar, in het CI+-slot gestoken van de hdtv, waardoor er geen losse settopbox meer nodig is om de digitale signalen te ontvangen en weer te geven op het scherm. Het sim-kaartje van Ziggo wordt dan in de module geschoven. Het voordeel van deze integratie is dat de gebruiker geen extra kastje en afstandsbediening nodig heeft, en dat het beeldformaat correct wordt ingesteld door de tv.Voor gebruikers die digitale tv op hun computer of laptop willen zien, zal Ziggo zelf geen oplossing bieden. Het probleem daarbij is dat via de computer relatief eenvoudig films gecaptured kunnen worden. Contentleveranciers zullen dat niet accepteren, aldus Vos tegenover Tweakers.net. Ziggo laat het aan onder meer computerfabrikanten en Microsoft over om te komen tot een CAM CI+-oplossing voor pc-gebruikers.

Vorige week kondigde nVidia de GeForce FX Go-serie aan. HotHardware vergeleek de specificaties met de concurrentie (ATi en Intel) en met z'n voorganger (de GeForce 4 Go). Samen met de ATi Mobility Radeon 9600 maakt de GeForce FX Go eindelijk serieus gamen mogelijk op de laptop. Met volledige DirectX 9-ondersteuning doet de draagbare grafische pracht en praal niet meer onder voor de desktop. Om stroom te besparen heeft de GeForce FX Go een aantal slimme features aan boord, dat door nVidia 'PowerMiser 3.0' wordt genoemd. De GeForce FX Go-core is op een 0,13µ-procédé gebakken en kan af met een laag voltage. De klokfrequentie en het voltage worden dynamisch aangepast, aan de hand van de vraag naar grafische rekenkracht. Om de CPU te ontlasten heeft de GeForce FX Go een complete unit voor het decoden en het (helpen met) encoden van MPEG2-video.

Les commentaires sont fermés.