Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

25/03/2017

Accu Acer AS07A75

De site voorspelt dat de nieuwe uitvoeringen van de laptops van Apple mogelijk op 19 oktober worden aangekondigd via de site van het bedrijf. Er wordt echter niet uitgesloten dat het ook later deze maand pas plaats zou vinden. Tegelijk met de nieuwe PowerBooks worden dan ook de Power Macs voorzien van een update, zo verwacht de geruchtensite. Deze update zou dan de langverwachte introductie van dual-core PowerPC G5-processors betreffen, waarbij elke Power Mac G5 twee van dergelijke processors zou krijgen wat resulteert in totaal vier processorcores. De laatste update voor de PowerBooks vond plaats in april dit jaar.De in 2011 te introduceren Bulldozer- en Bobcat-processors waren lange tijd onderwerp van speculatie, maar tijdens Hot Chips 22 heeft AMD eindelijk details over de nieuwe architecturen vrijgegeven.

De op prestaties gerichte Bulldozer-architectuur is bedoeld voor desktops, servers en high-end notebooks. De eerste Bulldozer-processors zouden door GlobalFoundries op 32nm worden geproduceerd en aanvankelijk voor de servermarkt worden gemaakt; desktop-cpu's zouden later volgen. Het zou gaan om processors met vier tot zestien cores, terwijl de sockets en tdp's gelijk zouden zijn aan die van de huidige Magny-Cours-serverprocessors.De processors zijn opgebouwd uit modules van twee cores. Deze cores hebben hun eigen L1-cache en integer scheduler, maar delen het gros van de overige logica. De L2-cache is gedeeld binnen de modules, terwijl de L3-cache en de geheugencontroller door verschillende modules worden gedeeld. Elke core heeft vier integer-pipelines, een gedeelde floating point scheduler en twee 128bit-fmac's, die ook als een enkele 256bit-fmac dienst kunnen doen en die de nieuwe fma4-floating-point-instructies kunnen uitvoeren.Een extra core zou op moduleniveau slechts twaalf procent extra silicium vergen; op processorniveau is dat zelfs maar vijf procent. Dankzij de modulariteit en de gedeelde logica zouden de prestaties van de Bulldozer-processors tot vijftig procent hoger kunnen zijn zonder dat de complexiteit en de kosten te groot worden. Ook het energieverbruik en de warmteontwikkeling zouden opmerkelijk laag zijn.

Een interessante eigenschap is dat de modules transparant voor het besturingssysteem zouden zijn, zodat verschillende cores tegelijk aan een enkele thread kunnen werken. Daarmee zou AMD een concurrent voor Intels HyperThreading hebben ontwikkeld. Ook van de Bobcat-architectuur zouden in 2011 de eerste op 32nm geproduceerde processors verschijnen. Deze Ontario-cpu's zouden een geïntegreerde videochip en dito geheugencontroller hebben en worden door AMD daarom apu genoemd. De zuinige Ontario is ontworpen voor laptops, netbooks en nettops.Volgens AMD zouden de Bobcat-cpu's per core minder dan 1W verstoken. Anders dan de Atom-processors van Intel, die een vergelijkbare markt bedienen, ondersteunen de Ontario-apu's out-of-order instructies, wat ze significant sneller zou maken. Een Bobcat-core bestaat uit zes pipelines: twee voor integerberekeningen, één load-pipe, één store-pipe en twee floating point-pipelines. Elke core heeft zijn eigen L1- en L2-cache, maar de geheugencontroller, de gpu en overige componenten zoals de systeembussen worden weer door de cores gedeeld.

De maker van Yellow Dog Linux gaat de bedrijfsstrategie wijzigen na de overstap van Apple op Intel-processors. Eigenaar Terra Soft Solutions heeft zich altijd gericht op systemen die voorzien zijn van een PowerPC-chip zoals de machines van Apple. Terra Soft gaat op de PowerPC gebaseerde servers verkopen. De mogelijkheden rondom de PowerPC-chip worden door de overstap van Apple alleen maar groter, zegt Terra Soft-topman Kai Staats. Apple was een erg dominante speler op de markt, zo geeft hij aan.Yellow Dog LinuxNaast de verkoop van servers werkt het bedrijf ook samen met andere hardwareleveranciers voor het beschikbaar maken van PowerPC-desktops en laptops. Klanten moeten de mogelijkheid krijgen om de software die op de servers draait ook op een desktop-systeem beschikbaar te hebben. Terra Soft heeft nog even de tijd om nieuwe markten te veroveren: de verwachting is dat Apple nog tot 2007 systemen zal verkopen die voorzien zijn van een PowerPC-chip.Vanuit de Consumer Electronics Show in Las Vegas meldt Asus dat het de S121 officieel gaat lanceren. Het 12,1"-model zal beschikken over een Atom Z520-processor en een 512GB-ssd met mlc-geheugen.

Er is eerder melding gemaakt van speculaties aangaande de S121 van Asus. Toen was echter nog onduidelijk welke specificaties en prijzen de ultraportable zou meekrijgen. Inmiddels is bekend geworden dat Asus de S121-notebook gaat leveren met een 512GB-ssd volgens de 1,8"-form factor. Naast de 512GB-ssd met mlc-geheugen kan optioneel voor een 250GB-hdd worden gekozen. Het design van de S121 zal ten opzichte van zijn kleine broertje, de Eee PC S101, onveranderd blijven met uitzondering van het grotere 12,1"-scherm met led-backlight.In tegenstelling tot eerdere geruchten wordt de S121 niet voorzien van een Atom N270, maar van een Z520-processor met een kloksnelheid van 1,33GHz en 2GB ddr2-geheugen. Verder wordt de S121 geleverd met features als een wireless N-module, bluetooth en gigabit-lan. Asus past in de S121 een lithiumpolymeerbatterij toe met vier cellen, die de laptop tot acht uur van stroom moeten voorzien. Met het oog op efficiëntie bij zowel lichte als zware toepassingen is een Super Hybrid Engine toegevoegd aan de S121, die in aantal energiebesparende modi kan werken.

Het geheel meet 29,7 bij 21 bij 2,4 centimeter en weegt 1,45 kilogram. Asus heeft voor de S121 met solid state disk een prijs genoemd van 1649 dollar en naar verwachting zal de versie met een 250GB-hdd minder kosten. Een wereldwijde lancering van beide producten zal nog dit kwartaal moeten plaatsvinden.Toshiba heeft momenteel geen plannen om blu-ray te ondersteunen. Dat zei topman Atsutoshi Nishida tijdens de vragenronde na afloop van de bekendmaking dat Toshiba stopt met hd-dvd.Toshiba-logoDe uitspraak betekent dat Toshiba zich, in elk geval voorlopig, volledig terugtrekt uit de markt voor optische hd-spelers. Volgens Nishida zijn er in totaal 730.000 hd-dvd-spelers verkocht: 600.000 in Amerika, waarvan de helft Xbox 360-addons, en 100.000 in Europa. Japan sluit de rij met 10.000 spelers en 20.000 hd-dvd-branders. Nishida is niet bang voor rechtszaken vanwege de stopzetting van hd-dvd-ondersteuning: "Vroege kopers lopen altijd risico dat een formaat geen standaard wordt, zo werkt dat in Amerika."

Toshiba produceert naast hd-dvd-spelers ook andere consumentenproducten zoals laptops, hdtv's, projectoren en dvr's. Het is mogelijk dat Toshiba hd-contentdragers helemaal links laat liggen en zich gaat richten op de markt voor online downloaden van films, waar ook Microsoft veel in ziet. Dat zou de dvr-verkoop van Toshiba kunnen stimuleren.Toshiba heeft de handdoek in de ring gegooid: het bedrijf laat hd-dvd officieel vallen. Nog voor eind maart wordt de productie van spelers gestaakt. Daarmee is blu-ray de opvolger van het dvd-formaat en de winnaar van de hd-oorlog.hd-dvd-grafsteenGeruchten dat er vandaag officieel bericht zou komen over het begraven van hd-dvd deden al dagen de ronde, maar tot gisteren wilde Toshiba niets anders loslaten dan dat het zijn strategie aan het uitstippelen was. De uitkomst van die analyse maakte de Japanse fabrikant dinsdagochtend bekend: "We hebben besloten om geen hd-dvd-spelers en -branders meer te ontwikkelen, te produceren en op de markt te zetten."

Toshiba-logoDe levering van hd-dvd-spelers wordt verminderd en zal eind maart geheel zijn stopgezet. Tegen die tijd zullen er ook geen hd-dvd-drives voor pc's en gameconsoles meer van de lopende band rollen, aldus Toshiba. Het bedrijf houdt echter wel in de gaten hoe de vraag naar laptops met geïntegreerde hd-dvd-drives zich ontwikkelt, dus de mogelijkheid bestaat dat er nog kleine hoeveelheden spelers geproduceerd zullen worden. Toshiba zal daarnaast ondersteuning blijven bieden voor de hd-dvd-producten die reeds verkocht zijn. "We hebben de impact op lange termijn van het voortduren van de zogenaamde 'next-generation-oorlog' grondig bestudeerd en we zijn tot de conclusie gekomen dat een snelle beslissing het beste is voor de markt", aldus een teleurgestelde Atsutoshi Nishida, ceo van Toshiba.Dell start binnen enkele weken met de levering van zijn Flash Ultra Performance-ssd in nieuwe notebooks op basis van Samsungs nieuwe sata-300-ssd's. Dell en Samsung hebben samengewerkt om de prestaties van de ssd te verbeteren.

Dell logo (45 pix)De nieuwe ssd van Samsung is door Dell zelf getest in een Latitude-notebook. Ten opzichte van een 2,5"-hdd die op 5400 toeren spint, werd een prestatieverbetering van 35 procent gemeten met Sysmark '07, aldus Dell.De nieuwe ssd wist volgens Dell in vroege tests zelfs een 10.000rpm desktophardeschijf te passeren qua algehele systeemprestaties. De betere prestaties zijn mogelijk doordat Dell en Samsung de manier waarop data worden verwerkt, naar eigen zeggen hebben geoptimaliseerd.De Dell Latitude-laptopreeks kon in april vorig jaar al optioneel worden voorzien van 32GB-ssd's van Sandisk en die optie is in de loop van het jaar uitgebreid naar de Precision- en XPS-notebookseries. Eén van de redenen dat Dell zo sterk inzet op ssd-opslag in notebooks heeft te maken met betrouwbaarheid: een harde schijf in een laptop geeft eerder kuren dan ssd-opslag. Dit betekent dat de onderhoudsafdeling van Dell minder bezocht hoeft te worden.In de toekomst denkt Dell dat ssd-opslag niet meer per se als losse module in een notebook zit. Omdat een ssd in principe bestaat uit chips en een printplaat, is het straks mogelijk dat de flashchips een eigen plekje op het moederbord van de notebook veroveren, verwacht de fabrikant.

AMD heeft gisteren een nieuwe notebookprocessor geïntroduceerd, de Mobile Athlon 64 4000+. Deze processor draait op 2,6GHz, heeft 1MB level 2 cachegeheugen aan boord en is - zoals de naam al aangeeft - een 64-bit processor. Voor de lancering van deze cpu was de Mobile Athlon 64 3700+ AMD's snelste notebookchip. Verder biedt AMD ook Mobile Athlon 64-processors aan met een snelheidsrating van 3400+, 3200+, 3000+ en 2800+. Fujitsu Siemens heeft plannen om de Mobile Athlon 64 4000+ te verwerken in een laptop, te weten de Amilo A1667G; deze draagbare computer zal volgende maand beschikbaar komen in Europa. De nieuwe Athlon 64-chip is per direct verkrijgbaar en kost 382 dollar per stuk bij afname van 1000 stuks. Enige weken geleden had het chipbedrijf nieuwe varianten van de Sempron-cpu voor notebooks op de markt gebracht.

Les commentaires sont fermés.