Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

28/03/2017

Accu ASUS Ultrabook S56CM

Microsoft overweegt om Windows 7 ook op usb-sticks te gaan leveren, zodat netbook-eigenaren het nieuwe besturingssysteem eenvoudiger kunnen installeren. Dit meldt CNet op basis van een anonieme bron.Sinds de bèta van Windows 7 is het mogelijk om het besturingssysteem vanaf een usb-stick te installeren in plaats van een dvd, al is daar nog wel enig handwerk voor nodig. Deze oplossing is met name nuttig voor bezitters van een netbook waarin veelal een optische drive ontbreekt. Tot nu toe was onduidelijk of de usb-installatiemogelijkheid door Microsoft commercieel benut zou gaan worden bij de release van de final van Windows 7, maar CNet stelt op basis van een anonieme bron dat Microsoft overweegt om het OS kant-en-klaar op usb-sticks te gaan verkopen. Een definitief besluit zou echter nog niet zijn genomen en onduidelijk is of de 'usb-optie' ook voor de Europese markt wordt overwogen.

De installatie van Windows 7 via een usb-stick is niet de enige optie voor netbook-bezitters, maar in de meeste gevallen wel de meest comfortabele. Een andere mogelijkheid is om de laptop te koppelen aan een externe optische drive, of om een installer te downloaden. De iso-image van Windows 7 is echter meerdere gigabytes groot, waardoor de beperkte opslagmogelijkheden van sommige netbooks ontoereikend kunnen zijn.Computerbouwer Dell gaat zijn online computerverkoop uitbreiden met de verkoop van oudere modellen via de winkels van Costco. Deze warenhuisketen verkoopt vooral budgetgoederen en zal de aankomende kerstperiode de oudere desktops en laptops van Dell op de schappen zetten. Onder de modellen bevinden zich onder andere de Dimension 4700 en de Inspiron 2200, die beide voor 899 dollar per stuk uit de winkel mogen worden meegenomen. Voor de specificaties hoeven kopers het niet direct te doen: de Dimension 4700 bevat bijvoorbeeld een Pentium 4 540, 512MB intern geheugen en een 160GB-harde schijf, wat voor dat geld weinig spectaculair is. Ook de laptop komt er redelijk bekaaid af met een 15"-beeldscherm. De meerwaarde voor kopers zou dan ook vooral de garantietermijn zijn, die langer is dan andere fabrikanten standaard aanbieden. Volgens een marktanalist zou de verkoop van budgetcomputers via reguliere winkels vermoedelijk een experiment betreffen. Dell, geconfronteerd met teleurstellende kwartaalcijfers, zou op zoek zijn naar nieuwe methodes om de verkoopcijfers op te krikken. Geïnteresseerde Nederlandse kopers kunnen in eigen land hun slag niet slaan; de dichtstbijzijnde vestiging van Costco bevindt zich in Groot-Brittannië.

Uit cijfers van IDC en Gartner blijkt dat de verkoop van computersystemen ondanks de fragiele economie blijft stijgen. Vooral computerfabrikant Asus deed in het afgelopen kwartaal goede zaken, en staat nu wereldwijd op de vijfde plek.Met een totaal van 82,9 miljoen exemplaren werden er 20,7 procent meer systemen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, becijferde Gartner. Cijfers van IDC laten eenzelfde trend zien; IDC's berekeningen komen zelfs uit op een groei van 22,4 procent. De grote winnaar lijkt Asus te zijn, dat 80 procent meer systemen wist te verkopen dan een jaar geleden. In het vorige kwartaal klom de fabrikant al naar de zesde positie wereldwijd, net achter Toshiba. De cijfers uit het afgelopen kwartaal laten zien dat Asus een plekje is geklommen. De fabrikant weet met een martkaandeel van 5,2 procent concurrent Toshiba 0,1 procentpunt voor te blijven.Er werden meer desktopsystemen verkocht dan verwacht, wat volgens IDC-analyst Jay Chou onder andere zou komen door bedrijven die de systemen van hun medewerkers vervangen. Zowel Gartner als IDC geven aan dat er minder laptops en netbooks dan verwacht over de toonbank gingen. Volgens Gartner zou de populariteit van Apples iPad daar voor een klein deel aan hebben bijgedragen.

Wereldwijd gaat HP nog steeds aan kop en daarachter zijn Dell en Acer bezig met een nek-aan-nek-race. Uit de cijfers van IDC blijkt dat Dell de tweede plaats heeft heroverd, maar Gartner zegt dat Acer de Amerikaanse fabrikant nog steeds voorblijft. De verkoopcijfers van de twee fabrikanten liggen al een aantal kwartalen dicht bij elkaar. Ondanks de strijd met Dell om de tweede plek gaf Acer onlangs aan dat het verwacht eind dit jaar HP van de eerste plek te kunnen stoten.Mozilla wil binnen een halfjaar een eerste versie van WebAPI uitbrengen. WebAPI is deel van wat een mobiele variant op Chrome OS moet worden, waarbij alle functies van een telefoon door middel van api's binnen een browser worden aangeroepen.Een eerste versie van het project moet binnen drie tot zes maanden online staan, schrijft Mozilla. Het is de bedoeling dat veel van de functies dan al werken binnen html5, waardoor het systeem bruikbaar is. Er komen onder meer api's voor het telefoonboek, contacten en een gallery. De bedoeling is dat een telefoon door middel van de api's in zijn geheel middels de browser kan worden bediend, ongeveer zoals een laptop met Chrome OS ook via de browser werkt.

De ontwikkelaars lopen tegen problemen aan bij het ontwikkelen van WebAPI, blijkt uit een interview van Tweakers.net met Mounir Lamouri, een van de ontwikkelaars. "We proberen binnenkort proof-of-concepts uit te brengen, maar bij andere platformen dan Android lopen we ertegenaan dat die momenteel te gesloten zijn om WebAPI te implementeren."WebAPI zal daarom vooralsnog alleen verschijnen op Android.De meest logische stap zou zijn om een testversie van de mobiele Firefox uit te brengen met de api's erin, maar het is nog onduidelijk of dat gebeurt. "Iedereen kan de patches pakken, in Android bouwen en dat op zijn telefoon zetten", aldus Lamouri.WebAPI is een onderdeel van het Boot 2 Gecko-project van Mozilla. Dat heeft als doel een concurrent voor Chrome OS op een Android-kernel te bouwen. De plannen voor B2G kwamen vorige maand naar buiten. Het idee is dat mede dankzij html5 veel meer werkzaamheden via de browser kunnen verlopen dan voorheen, een idee dat Google onder meer toepaste in Chrome OS. Mozilla wil uitproberen of een geheel mobiel OS, inclusief applicaties voor bellen, sms'en en andere telefoonspecifieke zaken, geport kan worden naar een browser. Bovendien moeten bij die port de beveiliging en het accumanagement in de gaten worden gehouden.

De Japanse fabrikant van opslagproducten Buffalo heeft zijn verzameling usb-drives uitgebreid met een 16GB-versie die niet veel groter is dan de usb-aansluiting zelf. De drive zou slechts 5mm buiten de usb-poort steken.De RUF2-PS-usb-drives van het bedrijf, dat vooral groot werd dankzij zijn network attached storage-producten, doen denken aan de nano-receiver die Logitech bij zijn notebook-muizen levert. Net als die ontvanger steekt de usb-drive van Buffalo slechts enkele millimeters buiten de usb-poort, zodat deze in de usb-poort kan blijven wanneer de laptop of netbook vervoerd wordt.De drives worden vanaf eind juni in Japan verkocht; het is aan importeurs om de drives elders beschikbaar te maken. De drives worden geleverd in groottes van 2GB, 4GB, 8GB en 16GB en in de kleuren rood, zwart en wit. De usb-sticks van Buffalo bieden ten slotte nog de mogelijkheid om de opgeslagen gegevens met behulp van aes te versleutelen.Buffalo RUF2-PS usb-drive

Google heeft tijdelijk een gratis internetcafé geopend op de luchthaven Heathrow in Londen. De proef met Google Space, zoals het café heet, zal tot 19 december duren. Er zijn dagelijks twee Google-werknemers aanwezig van 7.00 uur tot 19.00 uur, die van over de hele wereld worden ingevlogen. Google Space omvat tien Samsung-laptops en zou vooral bedoeld zijn om wachtende passagiers hun tijd nuttig te laten besteden. Wel gaf het bedrijf toe dat Google Space ook gebruikt wordt om nieuwe applicaties uit te testen zodat Google meteen over feedback van de passagiers beschikt. Google Space biedt vooralsnog geen WiFi-mogelijkheden; wachtenden kunnen alleen terecht op de Samsung-laptops. Als de proef succesvol is, zal Google ook op andere drukbezochte plaatsen Google Space-projecten opstarten. Overigens is Google niet het eerste internetbedrijf dat fysiek contact zoekt met zijn gebruikers. Eerder opende het online reisbureau Lastminute.com al een aantal internetkiosken op Britse luchthavens en ook eBay bood zijn veilingdiensten al op een vergelijkbare manier aan.

De Touch HD is HTC's bestverkopende model in Europa. Dat heeft een topman van HTC gezegd. Daarmee blijft het model uit 2008 de Android-toestellen G1 en Magic voor. Ook zou het bedrijf geen plannen voor netbooks hebben.HTC Touch HDOmdat de Windows Mobile-toestellen zo goed verkopen, zullen er in de toekomst nog steeds topmodellen van HTC met Windows Mobile worden uitgerust, zegt Frédéric Tassy, de ceo van HTC in de Benelux en Frankrijk. De Touch HD is een Windows Mobile-smartphone met 3,8"-scherm. Ook heeft het toestel een 3,5mm-aansluiting voor headsets, een feature die op geen enkel ander recent model van HTC zit.De ceo denkt overigens ook dat het publiek en providers aan het einde van het jaar op de iPhone uitgekeken zullen raken. "Nu heeft het publiek geen tijd om naar andere smartphones te kijken, maar aan het einde van het jaar is de iPhone een product als ieder ander."Tassy vertelde verder dat HTC voorlopig geen netbooks zal maken, hoewel er nog dit jaar een versie van Googles OS Android voor deze minilaptops zal verschijnen. Tassy hintte wel naar de komst van HTC-laptops. "Wij kijken in die richting, maar niet noodzakelijkerwijs naar netbooks. De netbooksector genereert meer lawaai dan omzet, vooral omdat die industrie gebruik maakt van uitgeklede computers. Ze zijn niet zo krachtig als pc's en niet zo compact als smartphones."

Intel heeft een dienst ontwikkeld waarmee smartphones veel sneller kunnen worden gemaakt. De computergigant heeft het mogelijk gemaakt dat een smartphone via het internet werk uitbesteedt aan een virtuele kloon van het toestel.De dienst van Intel heet Clone Cloud en behelst het aanmaken van virtuele klonen van smartphones op servers, desktops of laptops. Het grote voordeel zou zijn dat een kloon niet gebonden is aan de beperkingen van de cpu, de gpu of het werkgeheugen van de smartphone. Daardoor kunnen taken als het bewerken van foto's veel sneller worden uitgevoerd. De virtuele kloon kan het resultaat van een taak vervolgens via het internet naar de telefoon terugsturen.Bij een demonstratie van de dienst liet Intel zien dat een grafische taak die op een smartphone anderhalve minuut duurde, via de dienst anderhalve seconde in beslag nam. Het terugsturen van de resultaten naar de smartphone was bij die anderhalve seconde inbegrepen, schrijft The Register. De door Intel Labs gemaakte dienst is nog in ontwikkeling. Het is nog onduidelijk wanneer de dienst klaar is en of ervoor betaald moet worden als Clone Cloud eenmaal online is.

Zowel Sony als Logitech hebben een nieuwe draadloze muis aan hun assortiment toegevoegd. Beide werken op basis van bluetooth en lijken door hun compacte uiterlijk met name interessant voor gebruikers van laptops.Het nieuwe aanwijsgereedschap van Sony, dat het typenummer VGP-BMS10 draagt, richt zich met zijn vormgeving op bezitters van Vaio P-ultraportables. Door het aluminum afdekplaatje naar beneden te schuiven, springt de muis aan. De VGP-BMS10 beschikt over een 800dpi-laser en het bereik van de bluetooth-zender is 10 meter. De muis komt in augustus uit op de Japanse markt voor omgerekend ongeveer 50 euro, zo meldt Slashgear. Een mogelijk nadeel is dat de muis uitsluitend in combinatie met Windows zou werken.Sony VGP-BMS10 Sony VGP-BMS10
De nieuwe bluetooth-muis van Logitech heeft typenummer M555b meegekregen en weegt zonder batterijen 68 gram. Na de V470-muis is dit het tweede bluetooth-knaagdier van deze fabrikant. De M555b, die twee aa-batterijen nodig heeft, beschikt over vijf programmeerbare toetsen, twee scrollmodi en een led die waarschuwt wanneer de batterijen leeg raken. De smart sleep-modus moet energie besparen als de muis niet gebruikt wordt. Logitech zegt dat de nauwkeurigheid van zijn nieuwkomer 1000dpi bedraagt. De muis wordt geleverd met drie jaar garantie en heeft een adviesprijs van 50 dollar, omgerekend ongeveer 36 euro. Logitech verwacht dat de M555b over enkele weken in de winkels ligt.

Les commentaires sont fermés.