Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

30/03/2017

Accu Asus X57VN

Goodiem4n dropte een link naar Warp2Search in de nieuwssubmit. Het betreffende bericht gaat over een heus dual screen laptop van Xentex. De laptop is uitgerust met een AMD Athlon met mogelijke snelheden varierend van 1,1 tot 1,4GHz. Verder bevat het Onboard VGA kaart, uitgerust met 8MB geheugen, Sound Blaster Pro/16 compatible onboard sound, 30GB aan schijfruimte en een modem. Voor de rest zijn er vier USB aansluitingen en een FireWire poort op het apparaat aan te treffen. De twee TFT schermen zijn 13,3" groot en naast elkaar aangebracht. Deze schermen moeten een resolutie van 1024x768 aankunnen met 16 bit kleuren. Al deze apparatuur maakt het ding 315mm x 256mm x 38mm groot, en zes kilo schoon aan de haak. Op één accu moet zo'n vier uur gewerkt kunnen worden:

Dual-display laptop A fully functional, vast workstation that can be easily folded to travel anywhere. The Voyager provides an enourmous dual screen work enviroment that maximizes effeciency. The flexibility and power of the Flip-Pas Voyager opens up a new world of productivity and creativity.
Modder 'guryhwa' is erin geslaagd zijn Eee PC van een nieuwe processor te voorzien. De standaard 900MHz Celeron-M 353 en de eveneens door de Eee PC ondersteunde 1,2GHz Pentium-M 753 gebruiken dezelfde socket 479 en hebben derhalve een identieke pinout. Aangezien de ulv Celeron-M echter direct op het moederbord vastgesoldeerd zit, moest guryhwa alle 478 pinnen van de processor handmatig lossolderen, en na de transplantatie met een ulv-Pentium-M kon hij uiteraard de 478 pinnetjes weer vastsolderen.

Met het tooltje mmtools onderzocht guryhwa eerst welke processors de 0801-revisie van zijn bios ondersteunde. Toen bleek dat het bios naast Celerons ook mobiele Pentiums ondersteunde, besloot hij de op 900MHz geklokte Celeron te vervangen door een Pentium-M met een maximale kloksnelheid van 1,2GHz. Na het nodige 'ingewikkelde maar interessante' soldeerwerk accepteerde het bios de nieuwe chip zonder morren. Wel regelt de Eee PC de Pentium-chip, net als de meegeleverde Celeron-cpu, standaard af op een te lage snelheid: de nieuwe processor draaide zonder tweaks op 840MHz. Guryhwa is echter van plan om de snelheid met behulp van een aangepast bios op te voeren, en daarna zullen de eerste benchmarks verschijnen.Amerikaanse onderzoekers hebben een elektronische geheugencel gefabriceerd met een informatiedichtheid van 650 gigabit per vierkante inch. Dat is een absoluut record: zelfs harde schijven kunnen momenteel niet aan deze dichtheid tippen.

Wit bloedlichaampje Een team van onderzoekers van het California Institute of Technology en de University of California, Los Angeles slaagde erin om een geheugencel 'ter grootte van een wit bloedlichaampje' te bouwen, waarop 160 kilobit kan worden opgeslagen. Dat is anderhalf keer zoveel informatie per vierkante centimeter als wat er met de hedendaagse technologie op een harde schijf geschreven kan worden, en een veelvoud van wat chipfabrikanten momenteel per vierkante centimeter chip kunnen opslaan. De technologie is echter nog ver verwijderd van een marktintroductie: volgens projectleider James Heath zal het nog meer dan tien jaar duren voordat een dergelijke informatiedichtheid in consumentenelektronica kan worden aangetroffen. 'Het is het soort elektronica dat Intel tegen 2020 in productie zou kunnen nemen', denkt hij.

Er moet tegelijkertijd wel worden gewaarschuwd dat geen enkele fabrikant serieuze voorspellingen over een dergelijke tijdspanne durft te doen. 'Het is enigszins afhankelijk van de geldigheid van de Wet van Moore, maar verder dan 2013 kunnen we eigenlijk niet kijken', aldus Heath. Het belang van de onderzoeksresultaten moet volgens hem desalniettemin niet onderschat worden: 'We hebben een veel beter inzicht gekregen in de fabricage van werkende elektronica op een moleculair niveau.' Voorlopig moet er niet op laptops met de nieuwe technologie aan boord worden gerekend, maar Heath vindt dat 'er nog tijd genoeg is'.Volgens Acer, een van de grote supporters van de Tablet PC, heeft het concept nog steeds niet het verhoopte succes en zou dit nog verschillende jaren kunnen blijven aanhouden. Als belangrijkste reden voor het uitblijven van succes haalt het bedrijf het gebrek aan specifieke applicaties en de hoge prijs aan. Toch boekt men vooruitgang in zijn onderzoek naar en ontwikkeling van goedkopere hardware voor Tablet PC's. Om de verkoop van dit model te stimuleren zou men bovendien overwegen Tablet PC-functionaliteiten te implementeren in laptops. Details over de R&D-afdeling wou men niet geven, maar een mogelijke oplossing zou het ontwikkelen van een goedkoper scherm kunnen zijn. Het digitale scherm dat reageert op aanraking met een stylus is immers het duurste onderdeel in een tablet.

Acer Tablet PCToen het concept twee jaar geleden gelanceerd werd had Acer zich voorgesteld dat tegen het einde van 2003 de beschrijfbare laptop twintig procent van de verkoop van draagbare computers zou uitmaken. Op dit moment bedraagt die verkoop echter slechts minder dan tien procent. Volgens een onderzoek van International Data zullen in 2004 wel een miljoen Tablet PC's verkocht worden, waar dat vorig jaar slechts 500.000 stuks waren. De meeste van die Tablets gaan naar zeer specifieke markten als de gezondheidszorg.De belangrijkste reden voor de magere verkoopcijfers is volgens het bedrijf het gebrek aan aangepaste software. Het is daarom een goede zaak dat Microsoft gesprekken voert met softwarebouwers om voorzieningen voor Tablet PC's te integreren. Bovendien wordt deze zomer Windows XP Tablet Edition 2005 verwacht, die Office-applicaties nog beter moet integreren in het schrijfconcept waarrond deze pc's opgebouwd zijn. Tot op dat moment zal Acer in ieder geval bij zijn huidige gamma van twee Tablet PC's blijven. Plannen voor een slate-versie zonder keyboard zijn er hoegenaamd niet. Het bedrijf gelooft dat de convertible Tablet PC's waarbij het keyboard weggeklapt kan worden maar altijd beschikbaar is, eerst door de markt geaccepteerd moet worden vooraleer andere modellen kans op slagen hebben.

Opti verkreeg de rechten op 'Predictive Snooping of Cache Memory for Master-Initiated Accesses' in een drietal patenten met de nummers 5.710.906, 5.813.036 en 6.405.291. Het bedrijf is van mening dat Apple onrechtmatig van de gepatenteerde technologie gebruikmaakt in zijn servers, desktops en laptops en wil dat de computerfabrikant zich voor een jury moet verdedigen. Dat laatste gebeurt wel vaker in technisch complexe zaken als de aanklager vreest niet al te sterk te staan. Opti houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën om deze in licentie te geven, maar produceert ook controllerchips voor lcd-panelen en pci- en usb-verbindingen. Apple is overigens niet het enige bedrijf dat volgens Opti inbreuk maakt op zijn patenten. In november vorig jaar werd AMD al aangeklaagd wegens onrechtmatig gebruik van dezelfde patenten.

Ten tijde van de overname van ATi verkondigde AMD nog dat het tegen eind 2008 onder de naam Fusion met een nieuwe processorlijn zou komen waarbij de chips voorzien waren van zowel een rekeneenheid als een grafische core.Het lijkt er echter op dat AMD de weg enigszins kwijt is, want cto Phil Hester heeft tegenover Infoworld verklaard dat de productie waarschijnlijk pas eind 2009 van start zal gaan. Dit zou betekenen dat de geïntegreerde chips niet voor 2010 op de markt zullen komen. De Fusions zullen niet alleen geschikt zijn voor desktops, laptops en servers, maar zouden ook in 'consumentenelektronica' een toepassing kunnen vinden. In eerste instantie zal de aandacht echter vooral naar de notebookmarkt uitgaan, omdat daar de voordelen van het efficiëntere stroomverbruik en de oppervlaktebesparing op het moederbord het duidelijkst zijn. AMD is ervan overtuigd dat de meerderheid van de gebruikers geen behoefte heeft aan krachtige 3d-kaarten, maar dat elke computer wel voorzien zal moeten zijn van enige basis-3d-mogelijkheden, onder meer onder impuls van besturingssystemen als Windows Vista.

Een inwoner van Ontario is een zogenaamde class-action-rechtszaak tegen Dell begonnen omdat zijn Inspiron-laptop door ontwerpfouten zou oververhitten met een abnormaal korte levensduur van het moederbord tot gevolg. Volgens de aanklacht die de man neerlegde zou Dell op de hoogte geweest zijn van de problemen die op zouden kunnen duiken, maar besloot de Texaanse systeembouwer alsnog de schootcomputers te verkopen. Doordat het probleem slechts na verloop van tijd optreedt, is in de meeste gevallen de garantieperiode echter al verlopen. De advocaat die de zaak behandelt stelt echter dat uit maandenlang onderzoek blijkt dat het om een systematisch probleem gaat. De Canadese rechtbank moet de klacht nu onderzoeken en zal binnen enkele maanden beslissen of de class-action-status toegekend wordt. Canadese eigenaars van een Inspiron 1100, 1150, 5100, 5150 of 5160 kunnen zich bij de rechtszaak aansluiten om vervanging van hun defecte systeem te eisen, of kostenloze herstelling. De advocaat benadrukt verder nog dat het probleem niets te maken heeft met de recente heisa rond de oververhitte Sony-batterijen.

Microsoft heeft donderdag Windows 7 geïntroduceerd. Het nieuwe OS is inmiddels in de winkels gelegd en wordt sinds deze week al op nieuwe pc's meegeleverd. Microsoft hoopt met Windows 7 het geplaagde Vista snel te doen vergeten.Windows 7 komt in minder smaken dan Vista op de markt: zes in totaal. In de winkel zal de keuze beperkt zijn tot de Home Premium-, Professional- en Ultimate-uitvoeringen voor respectievelijk thuisgebruikers, zakelijke gebruikers en veeleisende consumenten. Windows 7 Starter bevat alleen basisfunctionaliteit en ligt in Nederland en België niet los in de winkels. Deze versie zal vooral op netbooks te vinden zijn, terwijl de Home Basic-versie door oem's op goedkope laptops en instap-pc's geplaatst kan worden. De Enterprise-uitvoering van Windows 7 zal uitsluitend aan grote bedrijven worden geleverd en bevat tools die onder andere het op afstand inloggen op bedrijfsnetwerken moeten vergemakkelijken.Gebruikers die willen upgraden naar Windows 7 kunnen hun data alleen behouden als zij dezelfde uitvoering van Windows Vista installeren. Behoud van data voor XP-gebruikers die willen upgraden is niet mogelijk. Gebruikers die vanaf XP upgraden naar Windows 7 of een andere uitvoering installeren dan zij van Vista in gebruik hadden, moeten noodgedwongen een schone installatie uitvoeren. Dit geldt ook voor gebruikers die van de 64bit-versie van Vista overstappen naar de 32bits uitvoering van Windows 7.

Les commentaires sont fermés.