Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

31/03/2017

Accu Asus X50Sr

Onderzoekers van de Radboud Universiteit hebben nieuwe ontdekkingen gedaan met betrekking tot de beveiliging van de ov-chipkaart. De Mifare-chip kan hierdoor in enkele seconden worden uitgelezen.Logo ov-chipkaart Medio maart hadden onderzoekers en studenten van de Radboud Universiteit reeds het Crypto-1-versleutelingsalgoritme van de Mifare-chip gekraakt. Het verzamelen van de benodigde data duurde toen echter nog een kwartier, wat grootschalig misbruik wel mogelijk maar niet makkelijk maakt. De nieuwe methode die is ontdekt werkt sneller: het is genoeg om slechts één transactie lang, oftewel enkele seconden, gegevens af te luisteren, aldus Trouw.Gegevens op de ov-chipkaart zijn op twee manieren beveiligd. De eerste beveiliging is die van de gehele kaart; deze was begin maart reeds gekraakt. Andere gegevens, zoals de details over gemaakte reizen en het resterende bedrag op de kaart, zijn met apart sleutels beveiligd; deze beveiliging is nu ook gekraakt. Verder is het de onderzoekers gelukt om het kraken te laten doen door een gewone laptop in plaats van een krachtigere computer.

Nu de volledige ov-chipkaart binnen enkele seconden is te kraken, wordt het bijvoorbeeld mogelijk om op grote schaal te 'skimmen', het meeluisteren en opslaan van al het dataverkeer tussen ov-chipkaarten en een officiële ontvanger. Deze gegevens kunnen vervolgens gebruikt worden om nieuwe kaarten te maken en zo op kosten van anderen te reizen, vertelt een van de Nijmeegse onderzoekers.Naar aanleiding van het kraken van het eerste deel van de beveiliging van de Mifare-chip was in maart, op verzoek van minister Ter Horst, Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, een tegenonderzoek gestart door de Universiteit van Londen. De resultaten van dit onderzoek zullen komende week aan de Tweede Kamer worden aangeboden.Intel-topman Will Swope heeft in een interview toegezegd dat de processorgigant Centrino drivers voor Linux uit zal brengen, zo meldt News.com. Tot op heden konden eigenaars van een Centrino-laptop onder Linux weliswaar gebruik maken van de processor en chipset, maar konden ze - zonder uit te wijken naar betaalde alternatieven - geen gebruik maken van de ingebouwde ondersteuning voor draadloze netwerken. Bij de introductie in maart vorig jaar maakte Intel al bekend dat Linux ondersteund zou worden, maar iets concreets is tot op heden uitgebleven. Swope zegt dat Intel nu eerst een 'closed-source' driver uit zal brengen, maar later zou een open-source variant moeten verschijnen, die naar hartelust door de Linux-community aangepast kan worden. De reden voor stappenplan is dat het bedrijf de tijd wil nemen om de drivers zodanig te herstructureren dat bepaalde intellectuele eigendommen niet openbaar worden. Swope wilde overigens niet ingaan op wanneer de drivers verwacht kunnen worden.

Bij Trusted Reviews kreeg men in januari de kans met enkele notebooks voor gamers te spelen, allen uitgerust met de GeForce Go 7800 GTX. Een opvallende eigenschap van de toen gebruikte laptops is de mogelijkheid de gpu te vervangen door een ander model. Met het verschijnen van de Mobility X1800 XT was men er dan ook als de kippen bij om deze mobiele krachtpatser uit te testen met een van deze laptops. Op deze manier kon de Ati-kaart betrouwbaar vergeleken worden met zijn nVidia-tegenhanger, aangezien de rest van de laptopconfiguratie onveranderd bleef. Het bewuste systeem is uitgerust met een Pentium M 2.13GHz die overgeklokt is naar 2,45GHz, met 1GB werkgeheugen. De X1800 XT beschikt over zestien pixel pipelines en een 256bit-geheugenbusarchitectuur. De kloksnelheden bedragen 550MHz voor de gpu-core en 650MHz voor het geheugen.

Voor het testen wordt gebruikgemaakt van Call of Duty 2, Quake 4 en Counter-Strike: Source met enkele grafisch zware demo's. Verder komen ook 3DMark05 en 3DMark06 aan bod en telkens wordt het gemiddelde resultaat van drie tests genomen. Bovendien worden verschillende resoluties, variërend van 1280x1024 tot 1920x1200, gebruikt en worden de tests uitgevoerd met anti-aliasing en anisotropic filtering in- en uitgeschakeld. De resultaten vertonen over het algemeen een consequent beeld, waarbij de 7800 GTX een fractie sneller is dan de X1800 XT. Het verschil is echter zo klein, dat dit niet voldoende is om nVidia als overwinnaar aan te duiden. Opmerkelijk is dat de X1800 XT wel een belangrijke voorsprong neemt in 3DMark05, zodat de bruikbaarheid van deze benchmark in twijfel getrokken kan worden. Dat de GeForce in heel wat 3DMark06-tests nul punten scoort, is te wijten aan het ontbreken van de mogelijkheid FSAA te gebruiken in full precision HDR-mode.

In zijn driemaandelijkse rapportage aan de Amerikaanse beursautoriteiten heeft AMD gemeld dat het wegens tegenvallende verkoopcijfers stopt met het maken van zijn zogeheten Personal Internet Communicator. De PIC is een kleine pc zonder monitor, toetsenbord en muis, die is voorzien van een AMD Geode 1GHz-processor, 128MB geheugen en een harde schijf van 10GB. Met een prijskaartje van 250 dollar moest het apparaat het internetgebruik in opkomende economieën gaan stimuleren.AMD PIC Vermoedelijk hangt de beslissing om de stekker uit het project te trekken samen met de aandacht voor het One Laptop Per Child-project, waarin AMD voor de processor zorgt, en waarmee voor een initieel prijspeil van 140 dollar in computerapparatuur voor ontwikkelingslanden wordt voorzien. De PIC heeft korte tijd beperkt succes gehad in Mexico, Brazilië en China, waar telecombedrijven de pc soms meeleverde met internetverbindingen, maar werd al snel afgetroefd door andere oplossingen zoals die van het Indiase HCL, dat vorig jaar met een compleet systeem voor 185 dollar kwam, en de eerder dit jaar geïntroduceerde Chinese Municator, die zonder randapparatuur 150 dollar kost.

Lenovo heeft zijn resultaten voor het tweede kwartaal van zijn financiële jaar bekendgemaakt. Het bedrijf ziet zich geconfronteerd met een winstdaling van liefst 16 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het boekjaar 2005-2006. Deze daling wordt vooral veroorzaakt door de slechte merkbekendheid en de trage groei in de computermarkt. Ondanks de omzetstijging van een procent ten opzichte van vorig jaar - het bedrijf haalde in totaal 3,7 miljard dollar binnen - daalde de winst van 45,2 miljoen naar 38 miljoen dollar.Nochtans verkocht Lenovo tijdens het tweede kwartaal 20 procent meer laptops en vier procent meer desktopsystemen, goed voor een groei van tien procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf deed het daarmee iets beter dan de computermarkt in het algemeen, waar bedrijven gemiddeld acht procent meer systemen wisten te verkopen. Het bedrijf worstelt echter nog steeds met de financiële gevolgen van de overname van IBM's pc-divisie in april vorig jaar. Bovendien blijft Lenovo een typisch Chinees bedrijf en heeft het moeite zijn waren in Europa en Noord-Amerika te slijten. Het bedrijf richt zich nu vooral op de MKB-sector en zet daarvoor al zijn marketingwapens in, met een aantal grote deals en als kers op de taart de sponsoring van de Olympische Spelen in 2008, die overigens in China plaatsvinden.

De Blu-ray Disc Association heeft laten weten dat het 3d in de blu-ray-standaard wil opnemen, echter zonder concrete voorstellen te doen. Sony laat ondertussen weten eind 2010 de eerste 3d-Bravia-toestellen op de markt te zullen brengen.Etiket op 3d-filmDe Blu-ray Disc Association, waarin een groot aantal elektronicafabrikanten zitting heeft, wil tot een specificatie voor het vastleggen van 3d-beelden op een blu-ray-schijfje komen. Als minimumeis stelt de organisatie een beeldresolutie van 1080p per oog voor, maar de nieuwe standaard moet ook backwards compatible zijn met het huidige, 'platte' blu-ray-formaat. Hoe de organisatie precies naar een standaard wil toewerken, blijft echter in het midden.De aankondiging van de Blu-ray Disc Association dat het 3d in de blu-ray-standaard wil opnemen, is aan de late kant; steeds meer Hollywood-films, met name in het actiegenre, zijn in de bioscoop reeds in 3d te aanschouwen, terwijl Panasonic al in november een voorstel voor een 3d-standaard bij de organisatie indiende. Volgens het voorstel van Panasonic kunnen 3d-beelden met bestaande technieken via een tweekanaals encoderingsmethode op een blu-ray-schijfje worden vastgelegd. Bovendien heeft het bedrijf ook concrete plannen voor een aanvullende hdmi-standaard.

Ondertussen blijft Sony niet op zijn lauweren rusten. De Japanse elektronicafabrikant heeft aangekondigd van plan te zijn eind 2010 wereldwijd 3d-televisies in zijn Bravia-lijn te gaan verkopen. Daarnaast liet Sony-topman Howard Stringer tijdens een toespraak op de IFA-beurs in Berlijn weten dat het bedrijf ook zijn Vaio-laptops, PS3-consoles en blu-ray-spelers compatibel zal maken met een toekomstige 3d-standaard, zo meldt de Financial Times. Sony wil zelf de active shutter-technologie in speciale brilletjes gaan gebruiken om de kijker van 3d-beelden te voorzien.Inmiddels lijkt ook de contentmarkt kansen in 3d te zien. Zo hebben in het Verenigd Koninkrijk twee televisiezenders plannen om 'verdieping te zoeken': Sky Broadcasting wil volgend jaar een aparte satellietzender opzetten voor het uitzenden van 3d-programma's, terwijl Channel 4 in het najaar een 3d-special gaat uitzenden. Om de beelden op Channel 4 met diepte te kunnen zien, volstaat een gewone televisie, maar de kijkers dienen wel een ColorCode-brilletje op te zetten. Het 3d-kanaal van Sky Broadcasting vereist echter een hd-abonnement, een 3d-televisie en aanvullende hardware. De precieze vereisten zal de satellietzender in een later stadium bekendmaken.

Samsung heeft twee nieuwe netbooks met een 10,1"-scherm geïntroduceerd. Het gaat om de N110 en de N120 die beiden een langere accuduur hebben dan de NC10. Ook komt de fabrikant met de Q320 die een 13,3"-scherm heeft.De N110 en de N120 kunnen worden gezien als de opvolgers van de NC10, hoewel de Koreaanse fabrikant dit model voorlopig nog wel naast zijn nieuwe netbooks blijft leveren. Samsung heeft de netbooks van een groter toetsenbord voorzien dan dat van de NC10. De specificaties van de twee nieuwe modellen zijn niet verrassend: een N270-Atom, 1GB ddr2-geheugen en een 160GB-hdd. Verder beschikken beide netbooks over een 10,1"-scherm met led-backlights en een resolutie van 1024x600, een 1,3 megapixelcamera, een 3-in-1-kaartlezer en drie usb-interfaces. Verschil zien we op audio-gebied: de NC120 heeft een subwoofer aan de onderzijde, terwijl de twee 1,5W-speakertjes aan weerszijden van het scherm geïntegreerd zijn. Ook de afmetingen verschillen: die van de N110 zijn 261x186x31mm terwijl de NC120 272x189x30mm meet. Beide modellen komen eind april of begin mei op de Nederlandse markt en worden dan in het zwart of in het wit geleverd. Met de zescellige accu zou de N110 het 9,3 uur volhouden en kan de N120 10,5 uur zonder stopcontact. Samsung hanteert een adviesprijs van 430 euro voor de N110 en 450 euro voor de N120.

Les commentaires sont fermés.