Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

03/04/2017

Accu ASUS Eee PC T91

Het nadeel van Wireless Equivalent Privacy was tot nu toe altijd dat de gebruikte codes veel te veel op elkaar lijken en daardoor eenvoudig te kraken zijn. Volgens het ontwikkelde Fast Packet Keying zal het mogelijk zijn om elk datapakketje en aparte sleutel te geven, zodat het veel lastiger wordt om in te breken. De aanvulling op de huidige standaard is al goedgekeurd door het IEEE, zodat toekomstige software voorzien zal zijn van de verbeterde beveiliging. Wanneer de eerste toepassingen op de markt zullen komen, is echter nog niet bekend.De universiteit van Blacksburg in de Amerikaanse staat Virginia heeft zijn footballteam uitgerust met helmen die registreren hoe hard de klappen zijn die de spelers krijgen te verduren. Het systeem is verwerkt in acht helmen die gebruikt worden door in totaal achtendertig verschillende spelers, zo lezen we op EE Times. In de loop van het seizoen hebben de helmen al zo'n drieduizend meppen geregistreerd. Het systeem bestaat uit zes accelerometers, een microcontroller en een RF-zender. Wanneer de helm geraakt wordt met een kracht van meer dan tien g worden alle zes de accelerometers in werking gesteld en de data wordt verstuurd naar een connector op het processorbord.

Op dit bord bevinden zich verder een Hitachi microcontroller, een analoogdigitaalconvertor, 16KB RAM en 128KB flashgeheugen. De apparatuur op het bord filtert de gegevens van de accelerometers, zendt deze naar de microcontroller en de microcontroller communiceert met de RF-zender. Deze zender verzendt de data via radiofrequenties tussen de 902 en 928MHz naar een ontvanger aan de zijkant van het veld. Alhier kan de data op een laptop verwerkt worden via speciaal geschreven applicaties. De verzamelde gegevens worden gebruikt om beter te leren omgaan met hersenschuddingen en ander soortgelijk trauma. Deze kennis kan onder andere gebruikt worden om jeugdige voetballers en rugbyspelers beter te begeleiden:

football helm To do that, however, costs would have to drop. The prototypes cost about $2,000 per helmet, but engineers said the system's price could realistically fall to less than $100 with sufficient volume. Our goal is to trickle the technology down to the high school and youth level, said Chu of Simbex. Chu said the company also foresees its use in hockey and in unhelmeted sports such as soccer, where sensors could be placed in headbands to tell if a player sustained a concussion while heading the ball. Asus is van plan een volwassen versie van de Eee PC S101 uit te brengen onder de naam Asus S121. Het geplande 12,1-model zal een maatje groter zijn dan de Eee S101 maar beschikt over eenzelfde featureset en design.

Met de S121 wil Asus een nieuwe markt aanboren voor lichtgewicht notebooks. De S121 zal wat betreft design veel meekrijgen van het onlangs gelanceerde S101-model in de Eee PC-serie. Zo zal de nodige eye candy weer van de partij zijn, waaronder een glanzend bruine toplaag en zilverkleurig accent rond de randen en scharnieren. De luxe ultraportable zal over dezelfde featureset beschikken als de S101, hoewel de S121 mogelijk uitgerust is met een 30GB-ssd en 3g-ondersteuning. Naar verwachting zal de S121-ultraportable gebaseerd zijn op de zuinige singlecore-Atom N270 en Intels 945-chipset. Asus heeft de grotere afmetingen van de ultraportable benut om een fullsize-toetsenbord te implementeren.Verwacht wordt dat de Asus S121 het moet opnemen tegen de Samsung NC20, die wordt voorzien van een Nano-processor van VIA op een kloksnelheid van 1,3GHz en een 12,1-scherm.

De Asus S121 zal - in tegenstelling tot de S101 - geen deel uitmaken van de Eee PC-lijn. Jerry Shen, president van Asustek, heeft namelijk benadrukt dat elk model met een scherm groter dan 10 inch niet wordt geclassificeerd als netbook. Eerdere geruchten deden dit al vermoeden, echter werd toen gespeculeerd over een high-end Asus ZX-serie. Digitimes meldde toentertijd dat het eerste model binnen de ZX-serie zou beschikken over een 12-scherm en 900 dollar zou kosten. Volgens verschillende nieuwssites zal Asus de S121 introduceren tijdens de aankomende Consumer Electronics Show, die van 8 tot 11 januari in Las Vegas wordt gehouden.De Electric Fuel Corporation heeft dé oplossing voor de mensen die nog wel eens met een lege GSM of PDA-accu staan. De instant power bevat drie shots voor alle gangbare mobiele telefoons en PDA's. Het apparaatje bevat 4 zink fuel cells welke na in contact te komen met zuurstof spanning afgeven. Supersnel gaat het bijladen overigens niet, afhankelijk van omgevingstemperatuur en type toestel neemt dit laden ongeveer anderhalf uur in beslag. De instant power voor PDA's moet 20 dollar opbrengen, gebruikers van mobieltjes zijn voor $15 klaar. Een navulcell voor de instant power komt op 10 dollar. Gelijksoortige laders voor laptops kunnen we in de loop van 2002 verwachten, aldus Tech Extreme:

Instant Power Fuel CellCompatible with a number of PDAs from Palm, Hewlett-Packard, Compaq, Casio, Sony and Novatel, and with cell phone models from Nokia, Motorola, Ericsson, Audiovox, Mitsubishi, Panasonic and Philips, among others, the charger allows device use on a dead battery while charging. Pascente said the device will provide a full charge to a PDA while in use, but cell phones must be turned off to receive a full charge. However, if your cell phone is dead and you need to make a call, plugging the Instant Power Charger into your cell phone will allow you to use the phone instantly without electricity.Wie er al van staat te kijken dat het mogelijk is om te internetten via een laptop en een mobiele telefoon, zal zijn oren helemaal niet geloven bij het lezen van dit artikel van het Algemeen Dagblad. Amerikaanse wetenschappers zijn namelijk al een heel eind met de ontwikkeling van een interplanetaire internetverbinding. Via de modernste technieken zal het al in het jaar 2003 mogelijk zijn om bij wijze van spreken te chatten met iemand die zich op Mars bevindt.

Onder de naam InterPlanetary Project (IPN) is de aartsvader van internet, Vinton Cerf, bezig met een protocol voor dataverkeer tussen planeten, satellieten en ruimtevaartuigen. Zelfs het Amerikaanse Ministerie van Defensie en de ruimtevaartorganisatie NASA ondersteunen dit project, dat als einddoel een backbone tussen de verschillende ruimtelijke objecten heeft. Op dit moment zit men nog met een aantal problemen, zoals het overbruggen van de enorme afstanden. Daarnaast draaien de planeten in een baan, waardoor ze zich telkens op een andere plaats bevinden. Men ziet de toekomst echter rooskleurig in, en verwacht in 2003 een eerste test uit te voeren tijdens een NASA-missie naar Mars.

De DualCor cPC is een mini-pc en smartphone in één. De cPC heeft twee Windows-besturingssytemen aan boord, te weten Mobile 5.0 en XP Tablet Edition. De handheld is bedoeld voor veel reizende zakenmensen en verkopers. Het pas gestartte bedrijf ziet goede kansen voor zijn eerste boreling, de cPC; steeds vaker ruilen zakelijke gebruikers hun laptops in voor een Blackberry of andere handhelds. bedrijven als Sony en OQO bieden al complete pc's in handformaat aan, maar gebruikers zien er nog vaak vanaf omdat de prestaties en de batterijduur beperkt zouden zijn. DualCor denkt een goede mix van componenten en eigenschappen gevonden te hebben.VIA C7-m processorOm Windows XP en bijvoorbeeld Office-applicaties te kunnen draaien is er een VIA 1,5GHz C7-M-processor aanwezig, voor de PDA- en telefonietaken is er een Intel PXA-communicatieprocessor. Voor de invoer van data gebruikt men een 5 touchscreen van 800x480 pixels, gemaakt door LG en voorzien van speciaal glas, en een bijgeleverde stylus. Als gedeeld opslagreservoir voor zowel de pc als het smartphonegedeelte is een 40GB harddisk ingebouwd. De VIA en Intel-procesors beschikken respectievelijk over 1GB DDR2 RAM-geheugen en 128MB DRAM en 1GB NAND-flashgeheugen. Er zijn diverse aansluitmogelijkheden, waaronder drie voor USB 2.0, een (mini-VGA) voor een monitor, een voor stereo- en headset, en een CF Type II-gleuf. Het kastje meet 16,5 bij 8,4 centimeter en is 3cm dik.

Er kan snel geschakeld worden tussen XP en Mobile, aldus de makers. Onder andere Outlook deelt in beide OSen dezelfde mappen en kan zo gemakkelijk synchroniseren. Door de dubbele persoonlijkheid van het apparaat kan de cPC op de (thuis)werkplek worden aangesloten op het lichtnet, netwerk, toetsenbord en monitor, om bij een trip naar buiten te worden losgegooid en onder Windows Mobile 5.0 als een PDA met 40GB opslagruimte en lange gebruiksduur te functioneren. In pc-modus gaat een acculading circa drie tot vier uur mee, in smartphone-modus zou dat acht tot twaalf uur kunnen zijn. Per applicatie kan een keuze worden gemaakt welk besturingssyteem (en bijbehorende rekenchips) ingeschakeld wordt. De standbytijd kan veel gunstiger uitpakken. DualCor kondigt aan dit kleine handzame computertje op CES 2006 begin januari te Las Vegas zullen presenteren en in maart op de markt brengen. Gezien het feit dat op de website nog slechts 3d-renderings te zien zijn, is het afwachten of het apparaatje dan inderdaad salon-fähig zal zijn. Erg goedkoop wordt de cPC nog niet; 1500 dollar zou er op het prijskaartje staan. Groot-inkopers kunnen natuurlijk een korting verwachten.

Emerce meldt ons dat een Amerikaans bedrijf met een op Linux gebaseerde Tablet PC een goudhaantje te pakken lijkt te hebben. De site van Element Computer kon de grote vraag naar de draagbare machines niet aan en is daarom sinds gisteren slecht te bereiken. De tablets beschikken naast een door Lycoris ontwikkelde speciale versie van het vrij verkrijgbare besturingssysteem ook over enkele goedkopere onderdelen en kunnen daardoor voor het luttele bedrag van $999 worden aangeboden. De populariteit is opvallend, omdat de verkopen sinds de introductie van de Tablet PC dik een jaar geleden wereldwijd nogal tegenvielen. De 250.000 verkochte exemplaren voldoen lang niet aan de verwachting die aandrijfkracht Microsoft en zijn partners vooraf voor ogen hadden:

  1. http://en.donkr.com/blog/dovendosi
  2. http://dovendosi.blogghy.com/
  3. http://www.nichtraucher-blogs.de/blogs/dovendosi/

Les commentaires sont fermés.