Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

04/04/2017

Accu Dell Latitude E5500

EdubuntuDe standaard-versie van het op Debian unstable-gebaseerde Ubuntu wordt traditioneel geleverd met de nieuwste versie van een aantal bekende softwarepakketten. De desktop environment is zoals gebruikelijk de nieuwste versie van Gnome (2.12.1) die werkt op X.org 6.8.2. De bijgeleverde officesuite is de meest recente bètaversie van OpenOffice.org 2.0. De standaard kernel die bij Breeze Badger wordt geleverd is 2.6.12.6. Het project claimt een betere hardwaresupport, waarbij met name de ondersteuning voor notebooks is verbeterd. Zo zou de suspend-functionaliteit standaard op meer laptops moeten werken. Enkele punten waar veel gebruikers zich aan stoorden zijn in de nieuwe versie opgelost. Zo is het nu mogelijk om audio-cd's te branden, de applicatiemenus in Gnome aan te passen en is er een nieuw opstartscherm met voortgangsindicator.

Voor mensen die KDE prefereren boven Gnome is er ook een nieuwe versie van Kubuntu beschikbaar. De softwareversies van de pakketten in deze distributie zijn hetzelfde als bij de normale Ubuntu, maar de Gnome-desktop is vervangen door de vandaag uitgebrachte versie van KDE (3.4.3). Gebruikers die Ubuntu ook op een server willen gebruiken kunnen de Ubuntu for Servers-cd gebruiken die voorziet in een distributie waarvan de pakkettenselectie is toegespitst op servergebruik. Deze distributie omvat onder andere ondersteuning voor cluster-bestandssystemen (OCFS en GFS) en PHP5. Ook de ontwikkelingsomgeving Zope wordt standaard bij deze distributie geleverd.De installatieprocedure voor Ubuntu is ook vereenvoudigd, zodat het nu bijvoorbeeld mogelijk is om automatisch de partitie van reeds geïnstalleerde besturingssystemen in grootte aan te passen. Voor bedrijven die Ubuntu voorgeïnstalleerd willen leveren op computers is er een zogenaamde OEM-mode, waardoor het eenvoudiger is om de distributie te installeren zonder de 'end user'-configuratie uit te voeren. De nieuwe Ubuntu-versies zijn te downloaden van de diverse mirrorservers of gratis op cd te bestellen via de bestelpagina van het project.

MSNBC heeft een artikeltje neer gemikt over het gestaagd groeiende marktaandeel van de DVD-ROM drives. Inmiddels worden de drives in 20-30% van de nieuwe PC's meegebouwd, maar buiten DVD Video zijn er nog nauwelijks toepassingen. De reden is tamelijk simpel: de grotere opslagcapaciteit van de DVD's biedt nauwelijks voordelen ten opzichte van CD omdat er geen behoefte is aan maar discspace. Aanvankelijk leek er een markt te zijn voor adventure games met veel FMV scenes, maar de laatste tijd wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van realtime 3D animaties en die vereisen veel minder opslagcapaciteit.Leuk detail is dat de DVD drives vooral populair zijn in laptopjes, waar ze worden gebruikt om saaie vlieguren te veraangenamen. Hoewel m'n eigen schoothondje slechts over een CD drive beschikt, kan ik zeker zeggen dat het errug kewl is om DiVXjes in de trein te kijken :

The most popular use of DVD hardware on computers, it’s turned out, has been in laptops, where airplane-seat victims can use them to watch movies of their choice, at least until the laptop battery runs out. [...] “The outlook isn’t very good for DVD-formatted software,” said Steve Koenig, a senior analyst with Reston-based researchers PC Data. DVD-ROM sales have averaged “typically less than one-tenth of 1 percent” of total software sales for the past year—a humiliatingly low share of the market, below even the humble 2 percent or so taken up by floppy disks.Why? It comes down to a fact rarely discussed at product launches: Nobody really needs this yet. “There aren’t that many applications where a DVD is really necessary,” said Koenig. Most programs easily fit on one CD-ROM. Add to that the higher costs of pressing a DVD-ROM, and the still-small installed base of DVD-ROM drives (they’re in from 20 to 30 percent of new computers, according to PC Data’s figures), and software developers have no good reason to develop DVD-only software.

Microsoft zal op 30 september een nieuwe versie van Windows XP Media Center (Windows XP MCE) presenteren. Tijdens een bijeenkomst, die tegelijk in New York, San Francisco, Los Angeles en Redmond zal plaatsvinden, zal Microsoft de upgrade van het besturingssysteem, met als codenaam Harmony en versienummer 1.5, introduceren. Microsoft heeft de eerste versie van Windows XP MCE in oktober vorig jaar geïntroduceerd. HP was toen de eerste die ook daadwerkelijk systemen aanbood met het OS erbij. Een aantal andere producenten, waaronder Toshiba en Alienware, volgden. Ook Dell en Sony hebben zich nu in dit rijtje geschaard. Vanaf de herfst van dit jaar zullen beide bedrijven pc's en laptops op de markt gaan brengen met Windows XP MCE geïnstalleerd. Sony zal daarnaast het systeem ook uitrusten met een versie van zijn eigen GigaPocket-software. Wat er precies is veranderd in de nieuwe versie van het OS is nog niet bekend, tijdens het 'launch event' zal hier duidelijkheid over komen:

Windows XP logo (klein)At the September events, Microsoft is expected to announce that it has won over hardware makers that previously took a pass on offering Media Center PCs, sources said. Although the software maker has landed some big-name computer makers, others have taken a "wait and see" approach. Microsoft is likely going to add streaming media content to the new version of Windows XP Media Center through deals with partners, according to a source. The source noted that many early customers have not fully used the operating system's media-playing capabilities. Flashgeheugenfabrikant SanDisk is met een beveiligde geheugenkaart op de markt gekomen die speciaal geschikt is voor auteursrechtelijk beschermd werk zoals muziek of films. De 'TrustedFlash'-geheugenkaart beschikt namelijk over een ingebouwde kopieerbeveiliging. Een processor en een cryptografische rekeneenheid zorgen voor de softwarematige bescherming, terwijl de schokbestendige onderdelen en automatische datavernietiging bij het openbreken op fysieke wijze de inhoud beschermen. SanDisk biedt hiermee leveranciers van kopieergevoelig materiaal een kopieerbestendig medium om hun producten op te distribueren.

SanDisk CEO Eli Harari met TrustedFlash-kaartPartijen die de TrustedFlash-kaarten gebruiken, mogen zelf bepalen hoe vaak de data gekopieerd kunnen worden en in hoeveel apparaten de kaart gebruikt kan worden. Kopers van deze geheugenkaarten hebben het voordeel dat bijvoorbeeld hun beveiligde mp3’s niet meer op slechts één computer afgespeeld mogen worden, maar op elk apparaat dat TrustedFlash-kaarten ondersteunt. Hierdoor kan een muziekalbum bijvoorbeeld op zowel de mobiele telefoon, mp3-speler, pda als laptop beluisterd worden. Daarnaast bieden de geheugenkaarten de mogelijkheid om muziekalbums aan te vullen met beeldmateriaal. Ook kunnen mensen in de nabije toekomst muziek met hun telefoon downloaden en op de kaart opslaan. Een andere mogelijkheid is dat er van tevoren extra muzieknummers in versleuteld formaat op de kaart gezet worden, die na betaling beschikbaar worden voor de bezitter.

De muziekwinkel van Yahoo en platenmaatschappij EMI zullen TrustedFlash-kaarten gaan leveren met daarop hun muziek. Kaarten die bedoeld zijn voor de verkoop van entertainment krijgen de naam ‘Gruvi’ mee. De gewone TrustedFlash-kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar in MiniSD-, MicroSD- en regulier SD-formaat. De maximale grootte van de kaarten is momenteel 2 gigabyte en de 64MB-versie kost 12,50 dollar. De eerste Gruvi-kaart wordt op 8 november gelanceerd in de Verenigde Staten. De prijs hiervan ligt rond de 50 dollar, maar zou snel moeten dalen. Het is nog onduidelijk of ook de Gruvi-kaarten standaard in elk apparaat met een SD-slot werken. In ieder geval kunnen alle nieuwe gsm's van Samsung overweg met deze kaarten. Alle apparaten die over een SD-slot beschikken, kunnen in ieder geval gebruik maken van normale TrustedFlash-kaarten.

Intel en Microsoft hebben hun gewicht in de strijd om de volgende generatie dvd's gegooid door zich bij de HD-DVD Promotion Group aan te sluiten. Daarmee heeft het HD-DVD-kamp de steun van zowel de grootste softwaremaker als de grootste chipbakker, wat van significante invloed kan zijn op de strijd tussen HD-DVD en Blu-ray, omdat de bedrijven gezamelijk zo'n 90 procent van de pc's op de wereld van hard- en software voorzien. Een van de redenen die de bedrijven voor de keuze noemen is opvallend; met het HD-DVD-formaat zou het voor consumenten gemakkelijk zijn om high-definition-films te kopiëren. Lage productiekosten van de schijfjes worden ook als reden genoemd.

wintel inside Ondanks dat Microsoft eerder heeft aangegeven neutraal te zijn, komt de keuze van Microsoft voor HD-DVD niet als een verassing, gezien eerdere berichtgeving dat het bedrijf samen met Toshiba HD-DVD-spelers gaat ontwikkelen. Wellicht komen die uiteindelijk in Microsofts Xbox 360 terecht, waarmee de dvd-oorlog ook op de gameconsoles van Microsoft en Sony kan worden gevoerd, omdat Sony's Playstation 3 een Blu-ray-speler zal huisvesten. Vermoedelijk volgt Intel de keuze van Microsoft onder meer vanwege Intels nieuwe Viiv-platform, waarin Microsofts Windows Media Center Edition een grote rol speelt. In de Viiv-filosofie is het inderdaad wenselijk dat films makkelijk gekopiëerd kunnen worden; verschillende apparaten op een thuisnetwerk zouden dezelfde film af moeten kunnen spelen. Intel is ook van mening dat HD-DVD-spelers beter geschikt zijn voor laptops, die een groter deel van de pc-markt innemen dan desktops. Volgens het bedrijf zou de dvd-markt zich met het HD-DVD-formaat het snelst kunnen ontwikkelen.

Intel en Microsoft houden nog wel een slag om de arm voor de toekomst. Beide bedrijven zeggen voorstander van een enkel formaat te zijn; de huidige keuze voor HD-DVD zou zijn ingegeven door het feit dat de bedrijven vinden dat dat formaat momenteel het enige levensvatbare formaat is. Dat geeft ze de ruimte om zich in de toekomst desgewenst alsnog achter het Blu-ray-formaat te scharen.Smoothy_ zag op Tom's Hardware de KanguruPortable van Interactive Media. Dit is een serie externe harde schijven met capaciteiten van 30 tot en met 100GB die op maar liefst vier verschillende manieren kunnen worden aangesloten op een host-computer. Het wisselen van interface is een kwestie van kabels omruilen, in een handomdraai kun je via USB, FireWire, PCMCIA of de parallele poort toegang krijgen tot je bestanden. Dit is natuurlijk erg handig, als je regelmatig naar mensen gaat die niet zo'n flexibele bak hebben staan. De prijzen van het apparaat varieren van 200 tot 530 dollar en kunnen hier besteld worden:

  1. http://yourpot.com/users/retrouve3/blog.aspx
  2. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051
  3. http://retrouve3.gratisblog.biz/

Les commentaires sont fermés.