Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

06/04/2017

Accu HP LJ502UT-ABA

Shane Macaulay was de persoon die tijdens de conferentie de daadwerkelijke hack uitvoerde, maar Dino Dai Zovi is de ontdekker van de fout die de hack mogelijk maakte De organisatie van de CanSecWest-conferentie had twee Apple MacBook Pro's opgesteld die via twee aparte wifi-accesspoints mochten worden gehackt. Degene die als eerste toegang tot een van de MacBooks wist te krijgen, mocht de laptop mee naar huis nemen. Bovendien had het bedrijf TippingPoint 10.000 dollar als extra prijzengeld beschikbaar gesteld als de systemen werden gehackt door gebruik te maken van een onbekende veiligheidsfout. Macaulay werkte samen met de computerbeveiligingsonderzoeker Dino Dai Zovi, die reeds eerder veiligheidsfouten in Apple-software ontdekte. Dai Zovi had de veiligheidsfout in de webbrowser Safari de nacht ervoor ontdekt en thuis diezelfde nacht een exploit geschreven voor de fout. Aangezien Dai Zovi niet op de CanSecWest-conferentie aanwezig was en de wedstrijd alleen bedoeld was voor bezoekers, heeft Macaulay de exploit gebruikt om de wedstrijd te winnen.

MacBook ProDai Zovi heeft laten weten dat de MacBook Pro voor Macaulay is, maar dat hijzelf de 10.000 dollar wil opstrijken die door TippingPoint is uitgeloofd. Het bedrijf heeft laten weten dat hij deze prijs zal krijgen zodra ze de vulnerability hebben onderzocht en het daadwerkelijk een zero-day exploit blijkt te zijn. De hack zou gebruikmaken van een probleem in de afhandeling van JavaScript door de browser. Wanneer een aangepaste website wordt geopend kan de maker van die website willekeurige programmacode uitvoeren op het systeem. De exploit van Dai Zovi gebruikte deze mogelijkheid om een backdoor te creeëren, waardoor de hacker toegang tot het systeem kreeg. De CanSecWest 'PWN to OWN'-wedstrijd stond in eerste instantie alleen hacks toe die geen actie op de MacBook Pro vereiste. Maar naarmate de conferentie tegen het einde liep en er nog steeds geen winnaar was, besloot de organisatie de regels te versoepelen en was het ook toegestaan om het systeem te hacken door naar een bepaalde website te surfen. Tevens werd toen de extra prijs van 10.000 dollar toegevoegd. De tweede MacBook Pro is niet gehackt tijdens de conferentie en daarom als prijs gegeven aan de beste spreker tijdens het evenement.

Apple wil niet reageren op de ontdekte veiligheidsfout. Eerder deze week bracht het bedrijf nog een patch uit voor Mac OS X die in totaal 25 veiligheidsfouten in het besturingssysteem oploste. Vorige maand werden ook al 45 veiligheidsbugs verholpen, waardoor de indruk ontstaat dat het besturingssysteem de laatste tijd meer problemen vertoont op dit gebied dan vroeger. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door een toenemende aandacht van hackers en computerbeveiligingsspecialisten voor het besturingssysteem.Afgelopen zondag heeft Microsoft haar nieuwste softwarepakket voor computerapparraten in auto's geïntroduceerd. Het pakket is de derde uit de Windows CE for Automive-serie (Windows CEA). De eerste versie is gebruikt voor de Clarioen AutoPC. De tweede zal door General Motors gebruikt worden voor de internetcomputers in haar Cadillacs en deze laatste Windows CEA is geschikt voor het beheren van allerlei verschillende on-board apparaten, aldus Bob McKenzie van Microsoft. Erg uniek aan het softwarepakket is hetvolgende:Windows CEADe gelanceerde Car.Net-standaarden zijn volgens Microsoft geschreven in verschillende open programmeertalen. Het bedrijf benadrukt dat de standaarden bedoeld zijn voor alle fabrikanten, en niet voor enkel de ontwikkeling van Microsoft-produkten. Met Car.Net kan data worden verstuurd tussen thuiscomputers, auto's en andere apparaten als pagers en laptops.

Analisten voorspellen dat tegen 2006 bijna de helft van alle geproduceerde auto's uitgerust zijn met een internetaansluiting. Autofabrikanten en elektronicabedrijven verdringen zich om in te springen op deze potentiële markt. Onderzoekers van de Sandia National Laboratories in Albuquerque hebben voor het Amerikaanse Leger een zeer bijzondere koelingsmethode ontwikkeld. Samen met de specialisten van het Georgia Institute of Technology wordt er gewerkt aan producten voor de koeling van militaire apparatuur. De zogenaamde "Smart heat pipe" is een eenvoudige platte koperen plaat waarin kanaaltjes lopen van 7 micron dik (ongeveer de dikte van de groeven in het lijnpatroon van een vinger). Door die kanaaltjes stroomt vloeibaar methanol. Als de plaat op de processor bevestigd is, wordt de vloeibare methanol door capillaire werking naar de hete gedeelten bij de processor getrokken.

Door de hitte verdampt de vloeistof. Het hierdoor ontstane gas heeft juist de natuurlijke neiging om zich van de hete plek te verwijderen waarna het op een koelere plek zal afkoelen. Als de gasvormige methanol afkoelt condenseert het weer, en het koelingsproces begint weer opnieuw. Het komende jaar zal er nog een hoop getest moeten worden, de werkelijke effectiviteit is nog niet zo goed te meten. Het produkt zal echter niet zo moeilijk te maken zijn omdat er gebruik gemaakt wordt van bekende technieken:

Intel Pentium 4 Northwood core (klein)"It's hard to define the efficiency of the heat pipe," he says. So further testing and optimizing work will need to be done over the next year. However, he notes that the production of the smart-pipe system doesn't require any complex machinery. "It uses existing tools and photolithographic technology,"says Rightley. "So, they're relatively easy to make." What's more, the flat heat pipe plates can be made to fit any design constraint - such as the tight spaces of a thin laptop or handheld computer. PC Watch Japan heeft een up-to-date AMD roadmap grafiekje in elkaar geknutseld, waaruit o.a. blijkt dat de Thunderbird begin volgend jaar wordt opgevolgd door de Palomino. Palomino is afgeleid van de Mustang core en beschikt evenals de Thunderbird over 256KB L2 cache. In het low-end segment zien we dat de Duron ergens in februari of maart wordt afgelost door Morgan. Deze chip is eveneens gebaseerd op de verbeterde Mustang core, maar moet het met 64KB L2 cache stellen. Dankzij een aantal energiebesparende maatregelen zijn Palomino en Morgan ook geschikt voor gebruik in laptops, iets wat met het heftige stroomverbruik van de huidige Duron en Athlon niet verstandig is.

Eind 2001 wordt Palomino aan de kant geschoven door het 64-bit x86-64 geweld van de Clawhammer processor. Volgens Ace's Hardware wordt de Clawhammer waarschijnlijk eerder gereleased dan de Sledgehammer. De dual core Sledgehammer, bedoelt voor het high-end server en workstation segment, volgt wellicht pas in 2002:A small but important note about the Clawhammer. Inside sources told us that this will be the "K8-core" that we will see first. The Clawhammer is a single core 64-bit x86 processor, and is aimed at the high end DESKTOP and workstation market. Although it is able to run 64 bit x86 instructions, the main purpose of this processor is to make sure that AMD has the fastest 32 bit x86 processor on the market. Apple zou met AMD in gesprek zijn over het leveren van cpu's. De fabrikant zou een breder assortiment werkstations en MacBooks willen bieden. Daarnaast zouden de gesprekken een antwoord zijn op recente problemen met Intel.

AMD heeft Apple op hoog niveau geïnformeerd over ontwikkelingen in het bedrijf. Een van de gevolgen daarvan is dat de bedrijven samen in het lab aan nieuwe producten werken. Dat bericht AppleInsider op basis van bronnen die met de onderhandelingen bekend zijn. Apple zou afwillen van de exclusieve overeenkomst met Intel, om tot een breder en flexibeler aanbod te kunnen komen. Daarom zou het de mogelijkheden onderzoeken om AMD-chips te gebruiken in workstations en notebooks.Ook zou meespelen dat Intel moeite had zijn nieuwe Core i-processors te leveren, waardoor Apple zich naar verluidt genoodzaakt zag zijn nieuwe MacBook Pro's later dan gepland te introduceren. Bovendien zorgde de geïntegreerde videochip van de Intel Core i-processors ervoor dat Apple moest afstappen van de krachtigere igp van de Nvidia-chipset, die de fabrikant voorheen in zijn MacBook Pro's gebruikte. Apple maakte in 2005 bekend van IBM PowerPC af te stappen en alleen nog van Intel-cpu's gebruik te gaan maken. Wat gpu's betreft heeft het bedrijf wel chips betrokken van zowel Nvidia als AMD ATI.

Aan de ene kant lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple voor AMD-cpu's kiest, aangezien Intel op het moment duidelijk een zuiniger en krachtiger aanbod heeft. Mogelijk zijn de gesprekken ook in gang gezet om Intel onder druk te zetten om meer aandacht aan Apple te schenken.Aan de andere kant is Apple ongetwijfeld geïnteresseerd in de Llano-apu van AMD. De eerste samples van deze eerste Fusion-chip met geïntegreerde Phenom II-cpu en ATI Radeon HD 5000-gpu worden inmiddels naar fabrikanten gestuurd, maakte Dirk Meyer, ceo van AMD vorige week bekend. Mogelijk dus ook naar Apple. Deze op 32nm gebakken chip komt in dualcore- of quadcore-varianten met een tdp die onder de 25W zou liggen. Ook komt er een energiezuinige variant met een tdp van minder dan 20W. Als het cpu-gedeelte niet teveel onderdoet voor Intels chips, is Fusion met zijn relatief krachtige graphics een interessante optie voor Apple. AMD's chipset biedt bovendien standaard sata-600- en usb 3.0-ondersteuning, terwijl ook de steun van het bedrijf voor OpenCL waarschijnlijk de goedkeuring van Apple kan wegdragen.

Via de eigen website informeert ECS ons over zijn nieuwe lijn all-in-one pc's, Aio genaamd. Deze Taiwanese iMac-interpretatie wordt in twee kleuren geleverd en beschikt onder meer over een 15 of 17" TFT-scherm. Klanten kunnen kiezen uit een reeks Willamette en Northwood Pentium 4 processors, variërend in kloksnelheid van 1,4 tot 2,4GHz. Daarnaast kan optioneel de standaard 24x CD-ROM speler vervangen worden voor een DVD-speler of een DVD/CD-RW-combo drive. Het moederbord is gebaseerd op de SiS 650 chipset en bevat een onboard netwerkkaart, videokaart en modem. Verder beschikt de Aio over twee geïntegreerde 'high-quality' speakers en een subwoofer, waardoor volgens de producent via de C-Media geluidschip 5.1-geluid weergegeven kan worden. Tenslotte is voorzien in aansluitingen voor zowel USB 2.0 als Firewire randapparatuur en worden onder meer de Thiz Linux officesuite, WinDVD en PC-Cillin anti-virus gratis meegeleverd:

ECS LCD-PC Aio is hardy and robust, crammed with enough power for all your computing needs today - and tomorrow. But takes up little more desk space than a laptop. Aio is ready for the Internet - or the office Intranet - with an onboard modem and Ethernet card. Better yet, this highly integrated all-in-one personal computer includes high-end features like USB2.0 and IEEE 1394 that most desktops can't match. And Aio sets up in four easy steps: Insert the mouse cord into a clearly marked socket; connect the keyboard to its easy-to-reach port, plug the power line into a wall socket and turn on Aio. Microsoft wil proberen het bezit van een Tablet PC minder exclusief te maken, zo lezen we op PCWorld. De softwaregigant wil de Tablet PC aantrekkelijk maken voor de consument door de prijzen te verlagen en probeert zo buiten de niche van gezondheidszorg en financiële bedrijven een voet aan wal te krijgen. Microsoft denkt hierbij aan een prijs rond de vijftienhonderd dollar, honderd tot tweehonderd dollar duurder dan laptops met vergelijkbare specificaties. Dit jaar zullen een aantal fabrikanten, waaronder Acer en Toshiba, beginnen met de verkoop van consumententablets die tot vijfentwintig procent goedkoper zijn dan hun zakelijke broers. Het prijsverschil zal onder andere bereikt worden door de goedkopere versies minder dun, licht en snel te maken dan hun duurdere voorlopers. Toshiba zal in het eerste kwartaal van dit jaar komen met de Satellite R15-S822, die voor 1599 dollar over de toonbank zal gaan.

  1. http://support.viralsmods.com/blog/main/2190338/
  2. http://www.mywedding.com/retrouve3/blog.html
  3. http://davydenko.jugem.jp/

Les commentaires sont fermés.