Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07/04/2017

Batterij Dell XPS M1730

The intel play QX3 Computer Microscope is a great children's scientific discovery toy, that is also a lot of fun for parents. It offers such features as 10x, 60x, and 200x magnification, software controlled top and bottom lighting, snapshots (which can either be triggered through software or through a button in the microscope), time lapse mode, and hand held mode (where you can finally clean out the lint in your belly button). Handy accessories also accompany it like prepared slides, a pair of tweezers, sample jars and containment dishes (where you can trap and view live subjects - bwaaa-haaa-haaa-haaaaaa!). The QX3 is such a cutting edge toy, that it quickly makes you realize that we are now in the 21st Century and things are a changin' for us old folks. Army officials are concerned that skilled computer enthusiasts, and in particular those engaged by hostile military organisations, can hack into military weapons systems and control them remotely, Federal Computer Week reports.

The potential exists for hackers to access computerised systems used for navigation and weapons targeting, US Army Information Assurance Program Manager Major Sheryl French explained during a recent military information management conference in Houston, Texas. According to the article, the US Department of Defence (DoD) has established through testing that a malicious hacker could penetrate the control systems of major weapons.According to a Defense Information Systems Agency training CD-ROM, an Air Force officer in a Boston hotel used a laptop computer to break into the computers of a Navy ship at sea, and implanted spurious data in its navigation systems. This actually happened, the training module warns. Fortunately, this was only a controlled test to see what could be done. In reality, the type of crime and its objective is limited only by people’s imagination and ability. Op ZDNet UK is te lezen dat het bedrijf 21Net een nieuw systeem heeft ontwikkeld om internetverbindingen op treinen mogelijk te maken. Het bedrijf maakt gebruik van WiFI-verbindingen (IEEE 802.11a/b/g) op de trein en voorziet de trein van een up- en downlink naar het internet via een satellietverbinding. De snelheid die volgens het bedrijf haalbaar is, is vergelijkbaar met die van een ADSL-verbindingen.

WiFi Alliance Logo (klein)Het bedrijf heeft in de maanden juni en juli van dit jaar in Europa enkele testen uitgevoerd waarbij snelheden werden gehaald tot 700Kbps op vier laptops tegelijk. Deze testen vonden plaats op treinen die met meer dan 300km/h reden. Applicaties zoals videoconferencing, het verzenden van grote e-mails en andere breedbandtoepassingen zijn geen probleem voor deze nieuwe techniek. Niet alleen 21Net houdt zich bezig met de ontwikkeling van internetverbindingen voor op de trein, ook de concurrentie is druk in de weer. Enkele andere bedrijven die zich hiermee bezig houden zijn Pointshot en Icomera. Deze bedrijven zijn voor de verbinding van de trein naar de buitenwereld echter afhankelijk van GPRS of UMTS. De snelheid van deze technieken is aanzienlijk lager dan de snelheden die met een satellietverbinding haalbaar zijn, aldus een woordvoerder van 21Net.

Internet op de trein is momenteel een hot item. Een onderzoek heeft uitgewezen dat internet op de trein het treingebruik flink kan stimuleren. Het is dus niet verrassend dat ook de NS onlangs een proef heeft gedaan met WiFi in de trein. Deze bleek echter niet succesvol. Het bedrijf had langs het spoor WiFi-accesspoints opgesteld die de internetverbinding moesten verzorgen. Samen met GPRS voor de stukken waar er geen dekking was van het WiFi zou dit voor een doorlopende verbinding moeten zorgen. Dit bleek echter niet goed te functioneren, onder andere omdat Windows niet in staat zou zijn om snel genoeg tussen netwerken te wisselen.Het verschil met het systeem van 21Net is dat deze laatste een vast accesspoint op de trein installeert, en de individuele gebruikers dus niet va netwerk hoeven te wisselen gedurende de treinreis. Zodra de satteliet verbinding tijdelijk niet beschikbaar is, bijvoorbeeld doordat de trein in een tunnel rijdt, zal dit door het vaste accesspoint geen gevolgen hebben voor de webtoepassingen van de individuele gebruikers. Na het verlaten van de tunnel zal de satellietverbinding binnen enkele seconden weer hersteld zijn.

Asus heeft de prijzen en verkrijgbaarheid van drie nieuwe Chi-convertibles aangekondigd: de T300 Chi met een 12,5-scherm komt in twee uitvoeringen, waarbij de duurste uitvoering 949 euro kost. De T100 Chi is met zijn 10-display een budgetmodel en kost 449 euro.Het topmodel in de T300 Chi is voorzien van een Intel Core M 5Y10-processor, 8GB werkgeheugen en een 12,5 ips-scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels. Ook is 8GB werkgeheugen aanwezig, samen met een 128GB ssd. De 720gram wegende convertible biedt micro usb 3.0-, micro hdmi 1.4- en microsd-kaartlezer. De accu heeft een capaciteit van 30Whr. Het topmodel in de de T300 Chi-serie kost 949 euro.Goedkoper is de T300 Chi met een 12,5-display van 1920x1080 pixels. Het werkgeheugen bedraagt 4GB. Verder is de hardware identiek. De 1080p-versie kost 799 euro. De T100 Chi is het budgetmodel in de serie. Deze beschikt over een minder krachtige Atom TZ3773-processor, 2GB werkgeheugen en een 10,1-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. De 570 gram wegende tablet heeft ook een 5-megapixelcamera aan de achterzijde en een 2-megapixelcamera aan de voorzijde. T100 kost 449 euro en net als de T300 Chi zijn ook de T100-modellen eind maart beschikbaar in Nederland.

Op de CES zijn details verschenen over een nieuw apparaat van Chumby Industries: de Sunfury. Dit is een kleine tablet die sterk op de Sony Dash lijkt, het widget-platform van Chumby draait en vanaf een micro-sd-kaartje kan worden opgestart.De Chumby Sunfury heeft een 7-touchscreen met een resolutie van 800x480 pixels. De cpu is een 800MHz- of 1,2Ghz-ARM-model uit de PXA168-reeks van Marvell en er is 128MB of 256MB ram aanwezig. Het apparaat maakt verbinding via wifi-g en kan ook met 3g-module geleverd worden. Verder zijn er een accelerometer en twee speakers aan boord en start het apparaat, net als de Chumby One, op vanaf een sd-kaart. De lijst met specificaties werd ontdekt door techsite TechnaBob.De aanwezigheid van het Chumby-platform zorgt ervoor dat widgets voor YouTube, Pandora, Flickr en Facebook aanwezig zijn. Het apparaat ondersteunt weergave van onder andere mov-, h264- en mpeg4-bestanden, terwijl media ook streaming afgespeeld kan worden. Over de prijs en de verschijningsdatum van de Sunfury is niets bekend. Mogelijk gaat het zelfs om een referentie-apparaat voor andere fabrikanten. De specificaties komen namelijk overeen met die van de Dash van Sony, die ook over het Chumby-platform voor widgets beschikt.

Axiotron is na een jaar vertraging begonnen met de verkoop van de Modbook Tablet PC. Deze draagbare computers zijn in feite gemodificeerde Macbooks, waarmee het de eerste tablet-pc's zijn die op Apples OS X draaien.De Modbook heeft een aanraakgevoelig breedbeeldscherm met een beelddiameter van 13,3 en een resolutie van 1280x800 pixels. De display is verpakt in een met magnesium versterkte behuizing. Het OS kan met een pen aangestuurd worden, waarbij technologie van Wacom wordt gebruikt. De pen heeft geen batterijen nodig en is voorzien van twee knoppen: de eerste activeert een virtueel gummetje, terwijl de tweede de keuze geeft uit verschillende brushes. Het invoerapparaat kan niet alleen gebruikt worden voor vrij tekenen, maar ook voor handschriftherkenning via Apples InkWell-software en voor het bedienen van de OS X-interface.

De gebruiker heeft de keuze uit een Intel Core 2 Duo processor met een kloksnelheid van 2GHz of 2,2GHz. Verder is de modbook voorzien van een dvd-drive en een iSight-webcam. Eventueel kan ook een gps-module op basis van de Sirfstar III-chipset worden meegeleverd. Het apparaat ondersteunt 802.11 a/b/g/n-wifi en Bluetooth 2.0. De Modbook wordt verkocht via Other World Computing en zal in de basisuitvoering 2290 dollar gaan kosten. De Modbook werd al in januari 2007 aangekondigd. Waarom het apparaat nu pas op de markt verschijnt, is onduidelijk.Wetenschappers van verschillende technische disciplines binnen de gerenommeerde Stanford University hebben zich verenigd in het Stanford Artificial Intelligence Robot (Stair)-project, dat de binnen de kunstmatige intelligentie klassieke Shakey-robot uit de jaren zestig van de vorige eeuw van een update moet gaan voorzien. Shakey was de eerste robot waarin het oplossen van problemen was gecombineerd met het vermogen om te bewegen en de omgeving waar te nemen, en was volgens de Stanford-onderzoekers gelijk het laatste serieuze project waarin die zaken samenkwamen. De bejaarde robot opereerde in een 'blokkenwereld' en kon getypte commando's uitvoeren zoals 'push the block off the platform'. Het project dat tot Shakey's opvolger dient te leiden moet binnen tien jaar de technologie zover hebben gebracht dat 'het nuttig is om een robot in ieder huis en kantoor te zetten', aldus de onderzoekers.

'Stel je voor dat na een feestje je robot binnenkomt en de kamer opruimt, de kopjes vindt die je gasten achter de bank hebben laten vallen, het afval verzamelt en opruimt en de vaatwasser vult', zo drukt projectleider Andrew Ng de mission statement van het STAIR-project uit. De huiskamer opruimen is een van van de vier taken die het team zich ten doel heeft gesteld. De andere zijn het halen van een persoon of object binnen een kantoorruimte na mondelinge instructie, een rondleiding geven in een veranderende omgeving en het inelkaar zetten van een Ikea-boekenkast met verschillende stukken gereedschap. Daartoe moeten verschillende technieken worden samengebracht, op gebieden zoals spraak- en beeldverwerking, navigatie, leren en redeneren. Het grootste probleem zit in het onafhankelijk maken van de robot van vaststaande scenario's. 'Een bord op een vingertop rond laten draaien is een te programmeren probleem, maar een onbekend type kopje herkennen en oppakken is allerminst een eenvoudige opgave', aldus Ng.

De onderzoekers hebben een algoritme ontworpen dat een eerste prototype, dat niet meer beslaat dan een robotarm, een camera en een laptop, in staat stelt om objecten te selecteren die een zekere gelijkenis vertonen met objecten uit een trainingsverzameling met alledaagse zaken als sleutels, schroevendraaiers en rollen plakband. De robot moet vijf verschillende soorten objecten op kunnen pakken: een kopje, een potlood, een baksteen en een cocktailglas, waarbij het algoritme de beste locatie bepaalt om het object vast te pakken, zoals het kop-oortje of het midden van het potlood. 'De robot slaat een paar afbeeldingen van het object op en trekt conclusies gebaseerd op een 3d-analyse, en pakt het ding vervolgens op', verduidelijkt Ng. 'De plakbandrol lijkt een beetje op het oor van een kopje maar heeft ook overeenkomsten met een boek. Het algoritme formuleert de beste locatie gebaseerd op eerdere ervaring en vertelt de arm waar die heen moet', zo voegt de wetenschapper eraan toe.

  1. https://www.wireclub.com/users/retrouve3/blog
  2. http://www.rondeetjolie.com/blog/retrouve3.html
  3. http://www.getjealous.com/retrouve3

Les commentaires sont fermés.